یک سیارک عظیم با قطر تقریبی 5 کیلومتر در حال نزدیک شدن به زمین است و تا کمتر از سه هفته دیگر (16 دسامبر) گذر بیخطری از کنار سیاره ما خواهد داشت. اما دانشمندان سفرهای بعدی فیتون 3200 را برای ساکنین زمین چندان بیخطر نمیدانند.
این سیارک که فیتون 3200 (3200 Phaeton) نام دارد برای اولین در سال 1983 کشف شد و آخرین بار نیز ده سال بیش به ملاقات زمین آمد. تاکنون نزدیکترین فاصلهای که بین ما و این سیارک ثبت شده حدود 18 میلیون کیلومتر بوده که اگرچه در مقیاس کیهانی رقم چندان بزرگی نیست، با این حال برای سیاره زمین نیز خطری به همراه نداشته است. اما این سیارک سرگردان در حال نزدیکتر شدن به ما است بطوریکه این بار از فاصله 10 میلیون کیلومتری زمین عبور خواهد کرد و به گفته دانشمندان در سال 2093 به خطری جدی برای حیات زمین تبدیل خواهد شد.
فیتون 3200 که به علت ابعاد بزرگ و فاصله اندکش از زمین جزو «سیارکهای بلقوه خطرناک» طبقه بندی شده نسبت به بسیاری از اجرام آسمانی منظومه شمسی کمتر شناخته شده است و در مدار عجیب و ناموزونی به دور خورشید گردش میکند که همین امر سبب نزدیک و نزدیکتر شدن آن به سیاره زمین میشود.
نامگذاری این سیارک هم داستان جالبی دارد و برگرفته از افسانههای یونانی است. بر این اساس «هلیوس» ایزد خورشید در یونان باستان پسری به نام فیتون داشته است. اما این فرزند ناخلف از هلیوس میخواهد برای اثبات پدریاش اجازه راندن ارابهی خورشید را به او بدهد. این تقاضا مورد پذیرش هلیوس قرار میگیرد اما فیتون در هدایت این ارابهی آتشین دچار مشکل شده و با از دست دادن کنترل آن به سمت زمین منحرف میگردد. در حالیکه این برخورد قریب الوقوع میتوانست به نابودی سیاره زمین و ساکنین آن منجر شود «زئوس» با شلیک آذرخشی این ارابه را منهدم میکند، به این ترتیب زمین نجات پیدا کرده اما فیتون در اثر این اتفاق کشته میشود.
به واقعیت برگردیم، همانطور که گفته شد فیتون 3200 فعلاً تهدیدی برای حیات زمینی نخواهد بود اما با توجه به ابعاد بزرگش نگرانیهایی در مورد سال 2093 که تخمین زده شده فاصله آن از زمین به کمتر از 3 میلیون کیلومتر میرسد وجود دارد. به همین دلیل دانشمندان خیال چشم برداشتن از آن را ندارند و درصدد بررسی دقیقتر شرایط پیش رو هستند.