مایکروسافت Teams و برنامه Slack این روزها رقابت تنگاتنگی برای تصاحب بازار برنامههای همکاری و ارتباط آنلاین دارند. اما کدام یک از آنها انتخاب بهتری است؟
مایکروسافت Teams و برنامه Slack از جمله محبوبترین ابزارهای ارتباط و همکاری یکپارچه به حساب میآیند. مایکروسافت تیمز و اسلک هردو در تمامی سیستم عاملهای مطرح از جمله ویندوز، لینوکس، مک، اندروید و آی او اس در دسترس هستند. علاوه بر این میتوان از طریق مرورگر نیز به پلتفرم تحت وب آنها دست پیدا کرد. هردو آنها از رشتههای گفتگو پایا و به اشتراک گذاری فایلها پشتیبانی میکنند و با صدها برنامه متفرقه نیز سازگار هستند.
البته نرم افزار Slack بیشتر شناخته شده است و نسبت به برنامه تیمز تمهای بیشتر و متنوعتری هم برای شخصیسازی رابط کاربری خود ارائه میکند. در طرف مقابل مایکروسافت تیمز قابلیت ادغام و یکپارچهسازی با مایکروسافت 365 را دارد و ویژگیهای بیشتری در اختیار کاربر میگذارد. اما باید دید این موارد برای برتری مایکروسافت Teams بر برنامه Slack کافی است یا خیر.
آنچه در ادامه میخوانید:
- چت و ویدیو کنفرانس ؛ برتری مایکروسافت تیمز با قابلیت های بیشتر
- سازگاری با سایر اپلیکیشنها ؛ برنامه Slack حرف اول را می زند
- قیمت ؛ رقابت نزدیک مایکروسافت Teams و برنامه Slack
- کلام آخر
چت و ویدیو کنفرانس ؛ برتری مایکروسافت تیمز با قابلیت های بیشتر
ویژگی چت و گفتگو در هردو پلتفرم وجود دارد و طرز کار آنها نیز تقریبا مشابه یکدیگر است. مثلا در هردو برنامه اگر در پیام خود یک کاربر را با افزودن name@ برچسب بزنید، کاربر مورد نظر یک نوتیفیکیشن دریافت میکند. همچنین میتوانید از گیف یا استیکر استفاده کنید، اما در این قسمت برنامه تیمز سازگاری بیشتری با Giphy و Bitmoji دارد و علاوه بر این یک ابزار کاربردی برای ساخت میم هم در اختیارتان قرار میدهد.
ولی مهمتر از همه مایکروسافت Teams از آنجایی که با اسکایپ ادغام شده، در بخش کنفرانس صوتی و تصویری عملکرد بهتری نسبت به برنامه Slack دارد. افزون بر این نسخه رایگان مایکروسافت Teams نسبت به نسخه رایگان برنامه اسلک محدودیتهای کمتری دارد و به شما اجازه میدهد جلسات را ضبط کنید.
سازگاری با سایر اپلیکیشنها ؛ برنامه Slack حرف اول را می زند
نرم افزار Slack با بیش از 800 برنامه مختلف سازگار است. یعنی تقریبا هر برنامه بهرهوری که بتوانید فکرش را کنید قابل ادغام با برنامه Slack است. در طرف مقابل مایکروسافت Teams نیز از صدها برنامه پشتیبانی میکند، ولی حتی با خرید اشتراک نیز تعداد برنامههایی که میتوانید با آن ادغام کنید محدود است. ویژگی مثبتی که هردو برنامه دارای آن هستند، بخش باتها است.
میتوانید از بات برنامه Slack در مورد نحوه کار با این برنامه سوال بپرسید و یا از آن بخواهید هر زمان که یک ویژگی جدید به برنامه اضافه شد، شما را مطلع کند. برخلاف نرم افزار Slack، در نسخه رایگان مایکروسافت Teams شما به باتها دسترسی ندارید؛ ولی با خرید اشتراک میتوانید از مایکروسافت WhoBot استفاده کنید که با به کارگیری از هوش مصنوعی تجربه بهتری در اختیارتان قرار میدهد. همچنین میتوانید از باتهای سایر برنامهها مثل زوم، ترلو، گیتهاب و ادوبی کریتیو کلود نیز بهره ببرید.
قیمت ؛ رقابت نزدیک مایکروسافت Teams و برنامه Slack
نسخه رایگان مایکروسافت Teams و برنامه Slack برای کسب و کارهای کوچک میتواند کافی باشد. این دو برنامه برای سازمانها و کمپانیهای بزرگتر پکیجهای اشتراکی را همراه با قابلیتها و امکانات بیشتر عرضه میکنند. در برنامه Slack محدودیتی برای تعداد کاربرانی که میتوانند یک ایستگاه کار را مشاهده کنند وجود ندارد؛ ولی کاربرانی که اشتراک رایگان دارند، میتوانند تا 10 هزار پیام اخیر یک ایستگاه کار را ببینند. همچنین در نسخه رایگان این برنامه میتوان تا 10 برنامه دیگر مثل گوگل درایو را به حساب خود اضافه کرد.
اما با خرید اشتراک تعداد این ویژگیها بسیار بیشتر میشود. ارزانترین اشتراک برنامه Slack حالت استاندارد آن است که تنها 6.67 دلار در ماه قیمت دارد و با خرید آن میتوانید تعداد اپلیکیشنهای متفرقه که در برنامه استفاده میکنید را به بینهایت برسانید، فضای ذخیره سازی را افزایش دهید، صفحه نمایش خود را به اشتراک بگذارید و همچنین به کاربران میهمان دسترسی بدهید. برنامه Slack دو اشتراک دیگر به نامهای اسلک پلاس و اسلک برای سازمانها و شرکتها نیز دارد که اشتراک پلاس 12.50 دلار در ماه و اشتراک مخصوص شرکتها نیز بسته به ویژگیها و قابلیتهای انتخابی با قیمتهای متفاوتی عرضه میشود.
در طرق دیگر مایکروسافت Teams قابلیت به اشتراک گذاری صفحه نمایش و دسترسی به کاربران میهمان را به شکل رایگان ارائه میدهد، ولی ایستگاههای کار آن محدود به 300 کاربر است. همچنین در نسخه رایگان آن هم به نسبت برنامه Slack از برنامههای متفرقه بیشتری میتوانید بهره ببرید؛ ولی در عوض فضای ذخیره سازی کمتری در اختیار خواهید داشت.
با خرید اشتراک Business Essentials آفیس 365 که 5 دلار در ماه قیمت دارد، تعداد کاربران یک ایستگاه کار همچنان به 300 نفر محدود خواهد بود، ولی امکان ادغام برنامه با وان درایو، ضبط تصویر صفحه نمایش هنگام برگزاری جلسات و میزبانی ایمیل از طریق مایکروسافت اکسچنج را در اختیار خواهید داشت. همچنین به پشتیبانی فنی مایکروسافت نیز دسترسی خواهید داشت. با پرداخت هزینه بیشتر و خرید اشتراک Business Premium فضای ذخیره سازی و تعداد کاربرانی که میتوانند به ایستگاه بپیوندند نامحدود خواهد شد و قابلیتهای پیشرفتهای نظیر تایید هویت دو مرحلهای نیز به حساب شما اضافه میشود.
کلام آخر
مایکروسافت Teams به لطف قابلیتها و عملکرد برتر خود در بخش ویدیو کنفرانس و پشتیبانی قدرتمند مایکروسافت، برای همکاریهای آنلاین به خصوص سازمانهایی که از قبل یک اشتراک آفیس 356 خریداری کردند انتخاب بهتری است. با این وجود به دلیل اینکه در حال حاضر نزدیک به 7 سال از عرضه برنامه Slack میگذرد، بیشتر کاربران با آن آشنا هستند و استفاده از این برنامه برایشان راحتتر است. اگر شما نیز جز این دسته از کاربران هستید، شاید بهتر باشد به سراغ مایکروسافت Teams نروید؛ زیرا در این صورت باید ابتدا برای آشنایی با قابلیتها و نحوه کار آن وقت اضافی بگذارید که شاید ارزشش را نداشته باشد.