نتایج مطالعه ای که توسط محققین دانشگاه استفورد انجام شده، دقت محاسباتی گجت های سلامت سنج از جمله Apple Watch را فاش ساخته است. در این مطالعه که با شرکت 60 داوطلب به انجام رسید دقت این گجت های پوشیدنی در اندازه گیری شدت ضربان قلب و کالری سوزانده شده ی کاربران هنگام انجام فعالیت هایی از قبیل دویدن، دوچرخه سواری و پیاده روی مورد بررسی قرار گرفت.
علاوه بر ساعت هوشمند اپل، محصولات مشابهی چون Samsung Gear S2، MIO Alph2، Microsoft Band، Fibit Surge و چند گجت دیگر نیز جزو نمونه های ارزیابی شده بوده اند و دقت آن ها با روش های استاندارد اندازه گیری که برای شدت ضربان قلب شامل استفاده از الکتروکاردیوگراف و برای کالری مصرفی شامل استفاده از کالریمتر غیر مستقیم است مقایسه شد.
در مورد دقت اندازه گیری ضربان قلب، Apple Watch با نرخ خطای متوسط 2 درصد در بالاترین جایگاه و محصول سامسونگ یعنی Gear S2 با نرخ خطای متوسط 6.8 درصد در پایین ترین جایگاه قرار گرفتند. علاوه بر این مشاهده شد که بطور کلی بیشترین نرخ خطا هنگام فعالیت پیاده روی و کمترین نرخ خطا هنگام دوچرخه سواری بروز پیدا می کند.
در آیتم پیاده روی، نرخ خطای متوسط سه دستگاه کمتر از بقیه و به ترتیب 2.5 درصد، 4.9 درصد و 5.6 درصد محاسبه شد که عبارتند از: Apple Watch و PluseOn و مایکروسافت Band . در حالیکه این نرخ برای سایر دستگاه ها بین 6.5 تا 8.8 درصد بوده است.
با برآیند گیری کلی از تمامی فعالیت های ورزشی انجام گرفته توسط شرکت کنندگان در آزمایش، مشخص شد که اپل واچ در اندازه گیری شدت ضربان قلب با تنها 2 درصد نرخ خطای متوسط دارای بالاترین دقت است و سامسونگ Gear S2 با 6.8 درصد خطا، کمترین دقت را دارد.
اما متاسفانه چنین دقتی از اپل واچ در اندازه گیری کالری سوزانده شده مشاهده نشد. البته در دفاع از اپل باید گفت که سایر گجت ها نیز همانند اپل ناتوان از اندازه گیری دقیق کالری مصرفی بوده اند و اعداد نمایش داده شده توسط آن ها اختلاف فاحشی با نتایج حاصل از روش استاندارد کالیریمتری غیر مستقیم داشته است. با این حال کمترین نرخ خطای متوسط با 27 درصد متعلق به Fibit Surge بود و گجت های مایکروسافت و اپل به ترتیب با 33 و 40 درصد خطا، در رتبه های بعدی قرار گرفتند. کمترین دقت نیز با بیش از 92 درصد نرخ خطا به PuldeOn نسبت داده شد.
البته این اولین مطالعه ای نیست که دقت اپل واچ در اندازه گیری شدت ضربان قلب را به اثبات می رساند و طی تحقیقی که در پاییز گذشته به انجام رسیده بود نیز نتیجه مشابهی حاصل شد. با این حال آنطور که پیداست اندازه گیری کالری مصرفی همچنان جای کار دارد و کمپانی های سازنده ی گجت های هوشمند می بایست کیفیت محصولات خود در این زمینه را افزایش دهند.