تاکنون به لطف تلاشهای ناسا و فضانورد توانمند کاسینی اطلاعات بسیاری در مورد سیاره زحل و قمرهای پر تعدادش به دست آمده اما همچنان در آن نقطه از کیهان سورپرایزهایی برای دانشمندان وجود دارد. مطالعات جدید محققین دانشگاه بریستول از فعل و انفعالاتی در تایتان ؛ بزرگترین قمر زحل حکایت میکند که فرسنگها با انتظارات دانشمندان فاصله دارد.
قضیه از این قرار است که ظاهراً نواحی قطبی تایتان خصوصیاتی غیر قابل پیش بینی دارند زیرا مشاهدات اخیر کاسینی نشان داده مناطق نزدیک به قطب تایتان که انتظار میرفت بسیار داغ باشند به سرعت در حال سرد شدن هستند، در حالی که یافتههای پیشین در سال 2009 حاکی از افزایش دمای این مناطق به طور آهسته و پیوسته بوده است. این مسئله سردرگمی دانشمندان را در پی داشته اما فرضیهای نیز توسط برخی از آنها ارائه شده است.
بر این اساس دانشمندان دلیل احتمالی رفتار دوگانهی مناطق قطبی تایتان را به گازها و عناصر شیمیایی موجود در اتمسفر آن نسبت دادهاند.
دکتر نیک تینبای (Nick Teanby) محقق دانشگاه بریستول دراینباره گفته:
«در جو زمین و حتی سیاراتی نظیر ناهید و مریخ، مقدار قابل توجهی دی اکسید کربن موجود است و کاهش دما به میزان گذر اشعه فرو سرخ از سد گاز CO2 و انتشار در فضا بستگی دارد، که البته CO2 گازی پایدار با عمر طولانی است و کمتر تحت تاثیر چرخههای اتمسفری قرار میگیرد. اما در اتمسفر تایتان واکنشهای فتوشیمیایی سبب تولید ترکیباتی چون هیدروکربنها، اتان، استیلن، سیانید هیدروژن و سیانواستیلن میشود که وجود چنین ترکیباتی شرایط لازم برای کاهش شدید دما را فراهم میکند»
این تیم تحقیقاتی با استفاده از مدل ساخته شده مبتنی بر اطلاعات جمع آوری شده از کاسینی توانستند وجود ترکیبات شیمیایی متفاوت در اتمسفر تایتان و علت احتمالی کاهش دمای آن را نشان دهند.
همچنین از آنجایی که احتمال فعل و انفعالات مشابهی در سایر اجرام منظومه شمسی نیز متصور میباشد در نظر است که از یافتههای این تحقیق برای انجام مطالعات مشابه استفاده گردد.