ثبت دقیق سوابق پزشکی و درمانی بیماران از جمله موارد ضروری است که امکان تجویز داروی مناسب (بسته به وضعیت سلامت و آلرژی بیمار) توسط پزشکان را فراهم میکند. اما چنین یادداشت برداری و پروندهسازیهایی اغلب کاری خسته کننده و وقت گیر است که پرسنل مراکز درمانی را از وظایف اصلی خود که همانا رسیدگی به بیماران است دور میکند. حالا گوگل برای کمک به حل این مسأله به تکاپو افتاده است.
این کمپانی به صورت آزمایشی پروژهای را راه اندازی کرده که در آن با استفاده از نوعی فناوری پیشرفتهی تشخیص صدا مکالمات رد و بدل شده بین بیماران و پزشکان در حین ویزیت ضبط و ثبت میشود. این سیستم به گونهای تجهیز شده که قادر به شناسایی و تمییز دادن صدای اشخاص مختلف از یکدیگر و ضبط جداگانهی آنهاست. بدین ترتیب نیاز به پر کردن فرمهای مختلف و یادداشت برداری جهت درج سابقه در پرونده بیماران از بین خواهد رفت و با طبقه بندی این فایلهای صوتی میتوان در مواقع نیاز به سرعت به سوابق درمانی بیماران دسترسی پیدا کرد.
البته در این میان نگرانیهایی هم در خصوص نقض حریم خصوصی بیماران وجود دارد اما دست اندرکاران این پروژه اطمینان دادهاند که این طرح روی افرادی پیاده خواهد شد که رضایت خود را اعلام نمایند، ضمن اینکه با اتخاذ تدابیری اطلاعات لازم بدون ثبت مشخصات هویتی بیماران ثبت خواهند شد.
باید دید آیا گوگل قادر خواهد بود کارایی این ابزار را به گونهای اثبات نماید که کاربرد آن در سطح وسیعی از مراکز درمانی رواج پیدا کند یا خیر؟
