تصور کنید وسایل برقی منزلتان را هنگام عدم نیاز خاموش کردهاید و به ظاهر همه چی درست پیش رفته است اما در واقع این وسایل به شیوهای مرموز و بدون اطلاع شما روشن باشند و به مبلغ قبض برقتان بیفزایند. این داستان تقریباً مشابه آنچه است که برای کاربران اندروید در رابطه با سرویس لوکیشن دستگاههایشان به وقوع پیوسته است.
اطلاعاتی که خبرگزاری کوآرتز (Quartz) به دست آورده حاکی از آن است که حتی اگر لوکیشن (Location) دستگاههای اندرویدی خاموش باشد هم گوگل قادر به ردیابی موقعیت مکانی کاربران است، البته نه از طریق GPS بلکه از طریق جمعآوری اطلاعاتی که به واسطه ی برقراری ارتباط بین تلفنهای هوشمند و دکلهای مخابراتی حاصل میشود.
ظاهراً ادعای مطرح شده توسط کوآرتز به تایید مقامات گوگل هم رسیده ولی آنها عنوان کردهاند این برنامهای آزمایشی به منظور بهینه سازی برخی جنبههای اندروید بوده که اجرای آن تا پایان ماه جاری میلادی خاتمه مییابد.
یکی از سخنگویان گوگل با ارسال ایمیلی به کوارتز خاطر نشان کرد که این برنامه از ابتدای سال جاری میلادی اجرا و از Cell ID (شناسه اختصاصی هر دستگاه متصل به شبکه مخابراتی) به عنوان سیگنالی کمکی جهت افزایش سرعت ارسال پیامهای فوری و ارائه خدمات بهتر به کابران استفاده شده است. این مقام مسئول اضافه کرد:
البته ما اطلاعات جمع آوری شده از این طریق را در سامانههای خود ذخیره نمیکنیم و سریعاً از بین میبریم، ضمن اینکه با پیشرفتهای حاصل شده به زودی نیاز به جمعآوری دادههای Cell ID خاتمه خواهد یافت.
البته به رغم این توضیحات و با وجود اینکه چنین اطلاعاتی به صورت رمزنگاری شده از دستگاههای اندرویدی به گوگل ارسال میگردد نگرانیهایی در خصوص دسترسی سایر نهادها و کمپانیها به این دادهها و نقض حریم خصوصی کاربران وجود دارد.