اپلیکیشن Quibi یکی از برنامههایی است که به تازگی توسط کمپانی Quibi ارائه شده است. این سرویس پخش زنده با ارائه برنامههای متنوع قصد سرگرم کردن افراد مختلف با سلیقههای گوناگون را دارد.
اپلیکیشن Quibi را میتوانید روی تلفن همراه یا تبلت خود نصب کرده و برنامههای متنوع آن را دنبال کنید. در این مطلب در ابتدا شرح مختصری راجع به این نرمافزار خواهید خواند. سپس با تاریخچه سرویس پخش زنده و کمپانی Quibi آشنا میشویم. پس از آن راجع به هزینههای لازم برای عضویت و ثبتنام در این اپلیکیشن توضیحاتی خواهید خواند. در ادامه راجع به رابط کاربری و نحوه عملکرد نرمافزار Quibi، چگونگی کارکرد آن و دستگاههایی که میتوانید با استفاده از آنها برنامههای مختلف این کمپانی را مشاهده کنید مطالبی آوردهایم. برای آشنایی با این برنامه با پلازا همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
اپلیکیشن Quibi چیست؟
اپلیکیشن Quibi یک پلتفرم ویدیویی آمریکایی است که قابلیت اجرا شدن روی تلفنهای همراه را دارد و در سال 2018 توسط جفری کتزنبرگ در شهر لسآنجلس، در ایالت کالیفرنیا راهاندازی شد.
اپلیکیشن Quibi سرویس جدید پخش زندهای است که قصد جذب مخاطبان روبهرشدی را دارد که فقط سریالهای تلویزیونی روی تلفنهای همراه یا تبلتهای خود تماشا میکنند. مخاطبان میتوانند از طریق نرمافزار Quibi شاهد سریالهای متنوع و گوناگون و برنامههای روزانه نیز باشند. در واقع میتوان گفت اپلیکیشن Quibi ترکیبی از وبسایت پرمخاطب یوتیوب و کمپانی معروف Netflix است.
تاریخچه برنامه Quibi
کمپانی Quibi در ماه آگوست سال 2018 به مدیریت جفری کتزنبرگ تاسیس شد. هدف اولیه این سرویس پخش زنده، جمعیت جوانی بود که مخاطب اپیزودهای 10 دقیقهای کوتاهی به نام «نیش سریع» یا Quick Bites بودند. در سال 2018، کمپانی Quibi یک بیلیون دلار به سرمایه خود افزود. این کمپانی سرمایه مذکور را از سرمایهگذاری 11 استودیوی بزرگ هالیوودی به دست آورد. کمپانیهای والت دیزنی، NBC، سونی، وارنر و … از جمله این استودیوها بودند.
در ماه مارس سال 2020، کمپانی Quibi اعلام کرد که با کمپانی کانادایی BCE شریک شده و به واسطه این شراکت، بخش خبری این کمپانی کانادایی قرار است محتوای مطالب ورزشی و اخبار برای این سرویس پخش زنده تولید کند. سرویس پخش زنده اپلیکیشن Quibi در ماه آوریل سال 2020 راهاندازی شد.
هزینه برنامه Quibi چقدر است؟
برنامه Quibi دو سیاست مختلف پرداخت هزینه برای مخاطبانش در نظر گرفته است. در یکی از این حالتها مخاطب میتواند با پرداخت 5 دلار، نسخهای از اپلیکیشن را دریافت کند که تبلیغات کوتاهی در میان برنامهها برای فرد پخش میشود و در حالت دیگر، مخاطب میتواند 8 دلار پرداخت کرده و نسخه بدون تبلیغ را در اختیار داشته باشد.
سیاستی که کمپانی Quibi در نظر گرفته است، باعث شده که این کمپانی یکی از رقیبان اصلی Apple TV+ باشد؛ چون شرکت نامبرده رقیب هم همین مبلغ 5 دلار را برای عضویت ماهانه مشترکانش در نظر گرفته است. این نکته نیز قابل توجه است که کمترین حق اشتراک ماهانه کمپانیهای Netflix یا Disney+، باز هم به اندازه 5 دلار ارزان نیست.
البته کمپانی Quibi پیشنهادهای دیگری هم ارائه کرده است! اگر تا 30 آوریل (11 اردیبهشت 99) در این اپلیکیشن ثبتنام کنید، میتوانید به مدت 90 روز نسخه آزمایشی و رایگان برنامه را در اختیار داشته باشید.
اپلیکیشن Quibi روی چه دستگاههایی کار میکند؟
تا آینده نامعلومی نرمافزار Quibi فقط روی تلفن همراه یا تبلت قابل اجراست. در ابتدا کتزنبرگ، مدیر و ویتمن، مدیرعامل کمپانی اعلام کردند که قصد دارند در ابتدا نسخه اپلیکیشنی که بتواند روی تلفنهای همراه کار کند را امتحان کنند و سپس Quibi را گسترش دهند؛ اما به نظر میرسد آنها فعلا به نسخه اپلیکیشنی ارائهشده چسبیدهاند و هنوز قصد توسعه ندارند.
کتزنبرگ و ویتمن برای موفقیت بیشتر، افرادی را از کمپانیهای اینستاگرام و اسنپچت استخدام کردند. آنها به این دلیل کارکنان این دو شرکت را برگزیدند که دو شرکت مذکور در تولید محتوای کوتاه در پلتفرمهای خود به صورت IGTV و Snap Originals موفق و پیشتاز بودند.
برنامههای Quibi را میتوانید به صورت افقی و عمودی روی صفحه تلفن همراه یا تبلت خود مشاهده کنید. تکنولوژی Turnstyle این اپلیکیشن به شما اجازه میدهد به راحتی از حالت افقی به حالت عمودی بروید (یا برعکس)؛ فقط کافی است تلفن همراه یا تبلتتان را بچرخانید.
رابط کاربری و نحوه عملکرد اپلیکیشن Quibi
سیاست اصلی و تمرکز اپلیکیشن Quibi روی مارکت تلفن همراه است. این موضوع میتواند به رابط کاربری و طراحی نرمافزار کمک کند، ولی در عوض باعث ایجاد مشکلاتی در طراحی اپلیکیشن Quibi شده است.
برنامه Quibi در ابتدا مطالب شاخصش را به شما معرفی میکند. در مرحله بعدی میتوانید با کلیک بر روی محتوای موردنظر وارد پست مربوطه شوید. همچنین یکی از تبهای این اپلیکیشن مربوط به دستهبندیهای مختلف است؛ مانند دستهبندیهای «هجوم آدرنالین» یا «با صدای بلند بخندید». البته اگر اپلیکیشن Quibi قسمتی داشت که در آن فهرست تمامی برنامهها و سریالهایش را به ترتیب حروف الفبا در بر داشت، کمک بسیار بزرگی به مخاطبان میکرد. ظاهرا رابط کاربری اپلیکیشن باعث میشود که مخاطبان بتوانند برنامههای مورد علاقه خود را دنبال و تماشا کنند.
میتوانید با کلیک کردن بر روی آیکون «موارد مورد علاقه»، فهرستی از برنامهها و سریالهای موردنظرتان ایجاد کنید. همچنین میتوانید اپلیکیشن را به گونهای تنظیم کنید که تلفن همراهتان برایتان نوتیفیکیشن بفرستد تا بتوانید قسمتهای جدید برنامههای دلخواهتان را به صورت زنده مشاهده کنید.
کلام آخر؛ بررسی نهایی اپلیکیشن Quibi
نرمافزار Quibi ایده جالبی را اجرا کرده است که میتواند منجر به شکلگیری تجربههای جالب و جذابی در روند روایت قصه شود و آن ایده این است که اپیزودهای مختلف برنامههای اپلیکیشن Quibi کمتر از ده دقیقه طول میکشد.
یکی از نکات منفی که راجع به Quibi وجود دارد این است که برنامههای این سرویس پخش زنده را نمیتوان روی تلویزیون یا لپتاپ مشاهده کرد. شاید بهتر بود که در این دوران شیوع ویروس کرونا و خانهنشینی مردم، مسئولان کمپانی Quibi فکری برای این موضوع میکردند تا مردم سرگرمیهای بیشتری داشته باشند.
در نهایت به شما پیشنهاد می دهیم که حتما در این اپلیکیشن ثبتنام کرده و برنامههای متنوعش را دنبال کنید. حتی برنامهها و سریالهای دیگری هم وجود دارند که اپلیکیشن Quibi هنوز آنها را روی سرویس خود ارائه نکرده است. فراموش نکنید که اگر تا سی آوریل در این نرمافزار ثبتنام کنید، میتوانید به مدت سه ماه به طور رایگان برنامههای متنوع این سرویس پخش زنده را تماشا کنید.
در این مطلب راجع به اپلیکیشن Quibi و موارد مختلف مربوط به آن نوشتیم. آیا شما با این برنامه آشنایی دارید؟ آیا اپلیکیشنهای مشابه دیگری میشناسید؟ خوشحال میشویم نظراتتان را در قسمت پایین با ما و خوانندگان دیگر به اشتراک بگذارید.