سن کشته شدگان کرونا تاکنون به طور دقیق ارزیابی نشده است، اما به طور قطع هیچکس از ابتلا به این ویروس خطرناک و کشنده مصون نیست و تمام گروههای سنی باید آن را جدی بگیرند.
میانگین سن کشته شدگان کرونا پس از شیوع گسترده آن در سراسر دنیا تاکنون به طور دقیق و رسمی محاسبه و اعلام نشده است. اما واضح و مسلم است که این ویروس سن و سال نمیشناسد و در ابتلای افراد مختلف هیچگونه تبعیضی قائل نمیشود. عدهای اذعان دارند که شاید کودکان نسبت به سایر افراد کمتر در معرض خطر ابتلا به کرونا باشند، اما این ادعا تاکنون توسط پزشکان تایید نشده است.
البته آمار ثبت شده از سن کشته شدگان کرونا تاکنون درصد کمی از کودکان را گزارش کرده است. به طور کلی هر شخص و در هر سنی میتواند به ویروس کرونا مبتلا شود، اما با توجه به شواهد موجود، افراد مسن بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند و به مراقبتهای ویژهای احتیاج دارند. در ادامه این مقاله میانگین سن کشته شدگان کرونا و توصیههایی را برای محافظت از سالمندان در برابر کرونا را مورد بررسی قرار میدهیم. با پلازا همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- چه افرادی در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند؟
- میانگین سن کشته شدگان کرونا
- توصیه هایی برای محافظت از سالمندان در برابر کرونا
چه افرادی در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند؟
برخی افراد ممکن است بیشتر از افراد دیگر در برابر کرونا آسیبپذیر باشند و بدن آنها نتواند مقاومت چندانی در برابر این ویروس نشان دهد. در خصوص خطر بیشتر ابتلا به کرونا هنوز شک و شبهات بسیاری وجود دارد و پزشکان و متخصصان تاکنون به یک نتیجه واحد نرسیدهاند.
با توجه به آمار رسمی بدست آمده از منشا شروع ویروس کرونا شهر ووهان چین، برخی علائم و شواهد نشان میدهند که مردان در مقایسه با زنان، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا و مرگ و میر قرار دارند. در شهر ووهان چین، مردان با نرخ بسیار بیشتری نسبت به زنان در حال مرگ هستند. علاوه بر چین، این روند در کشور ایتالیا نیز مشاهده شده است. اما برای اثبات این ادعا که جنسیت میتواند بر ابتلا به کرونا تاثیر داشته باشد، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
افرادی که دارای برخی شرایط پزشکی خاص مانند بیماریهای قلبی، دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای ریوی و سرطان هستند نیز نسبت به سایر افراد، بسیار بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند. سیستم ایمنی بدن این بیماران معمولا ضعیفتر است و به همین خاطر در برابر ابتلا به کرونا آسیبپذیرتر هستند. به طور کلی میزان عفونت و ابتلا به بیماری با بالا رفتن سن، افزایش مییابد. این ادعا علاوه بر کرونا برای بسیاری از بیماریهای دیگر نیز صادق است.
میانگین سن کشته شدگان کرونا
در این بخش گروههای سنی مختلف و میانگین سن کشته شدگان کرونا را مورد بررسی قرار میدهیم.
کودکان زیر 10 سال
- در کشور اسپانیا تاکنون از میان 129 کودک بین 1 تا 9 سال که به کرونا مبتلا شدند، 34 نفر از آنها در بیمارستان بستری شدهاند که این آمار برابر با 26٪ است. یک کودک نیز در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده است و هیچ تلفات دیگری در این گروه سنی گزارش نشده است.
- بر اساس گزارشات جمعآوری شده توسط محققان، تاکنون در کودکان زیر 10 سال هیچگونه مرگ و میری مشاهده نشده است.
کودکان و نوجوانان (10 تا 19 سال)
- در کشور اسپانیا از میان 221 مورد ابتلای افراد بین 10 تا 19 سال به کرونا، تنها 15 نفر از آنها در بیمارستان بستری شدهاند که این آمار بر حسب درصد به میزان 7٪ برآورد شده است و هیچ یک از آنان به بخش مراقبتهای ویژه منتقل نشدهاند. اما 1 نفر در این بازه سنی فوت کرده است.
- ایتالیا و کره جنوبی تاکنون آماری از تعداد تلفات در این گروه سنی ارائه نکردهاند. در کشور چین نیز 0.2٪ در این گروه سنی بر اثر کرونا فوت کردهاند.
- در کشور آمریکا نیز گزارش دقیقی از میزان مرگ و میر در این گروه سنی ارائه نشده است و تنها درصد کمی از آنان (1.6 درصد) در بیمارستان بستری شدهاند.
جوانان بین 20 تا 29 سال
- در کشور اسپانیا از میان 1285 مورد ابتلا به کرونا در میان افراد بین 20 تا 29 سال، 183 نفر از آنان در بیمارستان بستری شدند (حدود 14٪) و 8 نفر از آنان به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان منتقل شدند (0.6٪) و 4 نفر از آنان نیز فوت کردند (0.3٪).
- کشورهای ایتالیا و کره جنوبی نیز از تلفات این گروه سنی گزارشی ارائه نکردهاند، اما در کشور چین تاکنون 0.2٪ افراد مبتلا به کرونا در این رده سنی فوت کردهاند.
افراد بین 30 تا 49 سال
- در کشور اسپانیا از میان 5127 نفر مبتلا در این گروه سنی، 1028 نفر در بیمارستان بستری شدهاند که نرخ آنها بر حسب درصد حدود 20٪ است و 55 درصد نیز به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان منتقل شدند (1.1 درصد) و 12 نفر نیز فوت کردهاند که نرخ مرگ و میر آنها 0.2 درصد است.
- در کشور ایتالیا نرخ مرگ و میر در این گروه سنی 0.2 درصد است و در کره جنوبی نیز تاکنون 0.1 درصد گزارش شده است.
افراد نزدیک به سن بازنشستگی (50 تا 69 سال)
- در کشور اسپانیا، از 6045 مورد از این گروه سنی حدود 2166 نفر در بیمارستان بستری شدهاند (36٪) و 221 نفر با نرخ 3.7 درصد به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شدند و 83 نفر در سنین 50 تا 69 سال فوت کردهاند که این میزان مرگ و میر 1.4 درصد است.
- در مجموع در کشورهای ایتالیا، چین و کره جنوبی نرخ مرگ و میر از 0.4 درصد تا 3.6 درصد برای این گروه سنی گزارش شده است.
سالمندان (70 سال به بالا)
- در کشور اسپانیا از 6152 مورد مبتلا به کرونا در این گروه سنی حدود 3800 نفر در بیمارستان بستری شدهاند (55٪) و 199 نفر با نرخ 3.2 درصد به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان منتقل شدند و 705 نفر در سنین 70 و بالاتر نیز فوت کردهاند که این میزان مرگ و میر حدود 11.4 درصد برآورد شده است.
- کشورهای ایتالیا، چین و کره جنوبی نیز نرخ مرگ و میر را از 6.2 درصد تا 20.2 درصد برای افراد در این محدوده سنی گزارش دادهاند.
توصیه هایی برای محافظت از سالمندان در برابر کرونا
با توجه به آمارهای ذکر شده در بخش قبلی به طور نسبی میتوان نتیجه گرفت که میزان ابتلا به کرونا در افراد مسن نسبت به جوانان بیشتر است؛ اما محققان تاکنون موفق نشدهاند که دلیل علمی برای این امر پیدا کنند. توجه داشته باشید که این موضوع یک قانون مطلق نیست و برخی از جوانان موارد بسیار جدی را از ابتلا به کرونا تجربه میکنند؛ در حالی که برخی از افراد مسن فقط علائم جزئی دارند و بدون مشکلات جدی، بهبود مییابند.
با این حال، بزرگسالان مسن از لحاظ شانس ابتلا به کرونا یک جمعیت پرخطر محسوب میشوند. یک دلیل احتمالی این امر بر اساس اعلام بنیاد ملی بیماریهای عفونی، ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن این افراد است که با افزایش سن به مرور ضعیفتر و آسیبپذیرتر میشود. بنابراین افراد مسن بیشتر از سایر افراد به مراقبت و رعایت توصیههای بهداشتی احتیاج دارند. در ادامه برخی از شیوههای محافظت از سالمندان در برابر کرونا را به شما آموزش میدهیم. توجه داشته باشید که این توصیهها برای سایر گروههای سنی نیز کارآمد هستند و تنها مختص به افراد مسن نیستند.
در خانه بمانید و از اعضای خانواده نیز فاصله داشته باشید
تا حد امکان در خانه بمانید و بیرون نروید. هر چه تعداد افراد کمتری با شما در ارتباط باشند، احتمال ابتلا به بیماری در شما کاهش مییابد. رعایت فاصله اجتماعی (Social distancing) یکی از اصول اولیه و مهم برای پیشگیری از ابتلا به کرونا است. هر چه تعامل اجتماعی کمتری داشته باشید، احتمال ابتلا به کرونا در شما کاهش پیدا میکند؛ زیرا برخی افراد ممکن است ناقل باشند و خودشان نیز خبر نداشته باشند.
شستشوی مرتب دست ها
انجمن پیشگیری از بیماریها، بر شستشوی مکرر دستها به منظور پیشگیری از کرونا تاکید بسیاری میکند. سعی کنید دستان خود را به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید و اطمینان حاصل کنید که تمام سطوح دستان خود را تمیز کردهاید.
عدم معاشرت با افراد بیمار
اگر در خانه بمانید، میتوانید از افراد بیمار در جامعه دوری کنید؛ اما اگر فردی در منزل مریض باشد، باید سعی کنید او را در یک اتاق قرنطینه کرده و افراد سالمند را نیز از او دور نگه دارید. سالمندان بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به بیماری و عفونت قرار دارند.
ضد عفونی کردن سطوح
باید سعی کنید تمام سطوحی که سالمندان در منزل با آنها تماس دارند را به طور مرتب ضدعفونی کنید. البته انجام این کار برای سایر افراد خانواده نیز ضروری است، اما برای افراد مسن باید سعی کنید این نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنید. برخی سطوحی که باید به صورت مرتب ضدعفونی شوند شامل دستگیرههای در و پنجره، پریزهای برق، کنترل تلویزیون، کارتهای بانکی، گوشی موبایل و تلفن منزل هستند.
ما در این مقاله میانگین سن کشته شدگان کرونا را مورد بررسی قرار دادیم. همانطور که خواندید، افراد سالمند بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند، اما دلیل علمی قانعکنندهای تاکنون برای اثبات این ادعا پیدا نشده است. یکی از دلایل آن میتواند ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن سالمندان باشد. با این حال هیچکس از ابتلا به ویروس کرونا مصون نیست و همه افراد باید توصیههای بهداشتی را رعایت کنند و در خانه بمانند.