منابع داخلی گزارش داده اند که سامسونگ در تلفن های هوشمند بزرگ سال 2018 خود از مغزی های حرارتی استفاده خواهد کرد. این اطلاعات در حالی افشاء شده که شروع به کار تولید کنندگان این مغزی های حرارتی (Heat Pipes) بر درستی این خبر صحه می گذارد.
گزارش منتشر شده اطلاعات محرمانه ای را از فناوری های گرمایی در تلفن های همراه افشاء می کند. هویت تهیه کنندگان این گزارش مشخص نیست اما اشاره شده که آن ها در راس زنجیره ی عرضه فعالیت دارند.
دستگاه های دیجیتالی امروز به ویژه تلفن های هوشمند به دلیل استفاده از پردازشگرهای قدرتمند و حجم بالای تبادل دیتا در ساختار سخت افزاری خود خیلی زود دچار افزایش دما می شوند. گذر گرما از آستانه ی تحمل قطعات سخت افزاری در وهله ی اول کارایی آن ها را پایین می آورد و سپس به آن ها آسیب می زند.
همین مساله ساخت و تعبیه ی ابزارهایی برای پایین آوردن دما در تلفن های هوشمند را به یک الزام تبدیل کرده است و یکی از بهترین شیوه ها برای انجام این کار استفاده از مغزی های حرارتی است.
پیش تر شایعاتی منتشر شده بود که نشان می داد سامسونگ ممکن است در تلفن های هوشمند سال آینده ی خود از مغزی های حرارتی استفاده نکند. گروهی از طرفداران سامسونگ و دست اندرکاران صنایع تلفن های همراه به این مساله باور دارند و دلیل اصلی آن ها برای این مدعا گران بودن مغزی های حرارتی است.
ساخت مغزی های حرارتی هزینه ی بالایی دارد که شاید با قیمت تمام شده ی تلفن های هوشمند که به شدت رقابتی است جور در نیاید. همین مساله سازندگان را به سمت فناوری های جایگزین سوق می دهد.. اینجاست که محفظه های بخار (vapor chambers) به میان می آیند. سیستمی که با وجود قیمت بالا توانایی فوق العاده ای در مهار کردن حرارت دارد و توجه سازندگان فناوری های نوین را به خود جلب کرده است.
گزارش ها نشان می دهد برخی سازندگان تلفن های هوشمند در حال آزمایش محفظه های بخار هستند. آن ها قصد دارند از این فناوری در مدل های آتی خود استفاده کنند. قیمت مناسب این سیستم و کارایی خوب آن باعث شده بسیاری از تولید کنندگان به آن علاقمند شوند، با این حال هنوز هیچ یک از تولید کننده ها محفظه ی بخار سفارش نداده است.
در واقع شواهد حاکی از آن است که سیستم محفظه ی بخار از سال 2019 وارد تلفن های همراه خواهد شد و گزارش منتشر شده توسط فعالان در راس زنجیره ی تولید هم دقیقا بر همین مساله تاکید دارد.
در این گزارش اشاره شده که محفظه های بخار وقتی به خط تولید تلفن های همراه برسند قیمت بالایی خواهند داشت و حتی از مغزی های حرارتی هم گران تر خواهند بود. با این وجود توانایی بالاتر محفظه ای بخار در محافظت از دستگاه در برابر حرارت از مغزی های حرارتی بیشتر است و همین امر باعث جذابیت این فناوری شده است.
محفظه های بخار ویژگی های مناسبی دارند که باعث برتری آن ها نسبت به مغزی های حرارتی شده است. ساختار این محفظه ها به گونه ای است که استفاده از آن ها در تلفن های هوشمند در طولانی مدت بهتر از فناوری های دیگر است.
اما موانعی هم بر سر راه به کارگیری محفظه های بخار وجود دارد که بزرگ ترین آن اندازه ی این سیستم ها است. محفظه های بخار هنوز به اندازه ای نرسیده اند که سازندگان تلفن همراه سراغ استفاده از آن ها بروند. در حال حاضر نمی توان بدون افزودن یک حجم اضافی به تلفن همراه، از محفظه ی بخار در آن استفاده کرد.
گزارش منتشر شده نشان می دهد تولید کنندگان تلفن های هوشمند به شکل مستمر در تلاش برای کاستن از اندازه ی محفظه های بخار هستند. در حال حاضر، مغزی های حرارتی تنها راهکار پایین آوردن گرمای بیش از حد هستند.
کمپانی سامسونگ نخستین بار در تلفن هوشمند گلکسی S7 از مغزی های حرارتی استفاده کرد. این شرکت از زمان روی آوردن به مغزی های حرارتی در تمامی محصولات برزگ خود مانند سری گلکسی S و نوت از این فناوری استفاده کرده است و احتمالا آن را در گلکسی S9 و نوت 9 هم شاهد خواهیم بود.