این موضوع که اکثر برنامه نویسان نرمافزارهای مخرب، گوشیهای موبایل مبتنی بر سیستم عامل اندروید را هدف حملات خود قرار میدهند حقیقتی غیر قابل کتمان است. در نقطهی مقابل، گزارشات بسیاری ضمن اشاره به امنیت بالای iOS در بین انواع پلتفرمهای موبایل، کمترین حملات صورت گرفته را متوجه این سیستم عامل دانستهاند.
گزارشی که به تازگی نوکیا منتشر کرده نیز بر این موضوع صحه گذاشته است. نتایج مطالعهای که توسط شاخهی امنیتی این کمپانی ترتیب داده شده نشان میدهد اکثر حملات صورت گرفته علیه پلتفرمهای موبایل به اندروید اختصاص دارد و حدود 68.5 درصد بدافزارها این سیستم عامل گوگل را مورد هدف قرار میدهند. همچنین ویندوز با داشتن سهم 27.96 درصدی از این آمار، دومین سیستم عامل مورد پسند هکرها به شمار میرود و این رقم برای iOS تنها 3.54 درصد میباشد که به نوعی نشانگر امنیت بالای پلتفرم موبایل اپل است.
در این گزارش علت اصلی آسیب پذیر بودن اندروید، دانلود اپلیکیشنها توسط کاربران از منابع متفرقه عنوان شده است. قرار داد لینک دانلود در پیامهای کوتاه یا ایمیل راه موثری برای هکرهاست تا تمهیدات امنیتی را دور زده و برنامههای مخرب خود را وارد دستگاههای اندرویدی بکنند. بنابراین به کاربران توصیه اکید شده که از دانلود و نصب برنامهها به ویژه اپلیکیشنهای بانکی و مالی از منابع متفرقه خودداری نمایند. هر چند با توجه به این واقعیت که اکثر بدافزارهای موبایل به طور خاص برای اندروید توسعه داده میشوند میتوان گفت که لزوماً تمامی اپلیکیشنهای موجود در فروشگاههای معتبری چون “گوگل پلی استور” هم پاک و عاری از آلودگی نیستند. همچنین به کاربران توصیه شده که قبل از نصب هر برنامهای بخش license agreements را به دقت مطالعه کرده و بدین ترتیب میزان دسترسی آن برنامه به اطلاعات موجود در دستگاه را بررسی نمایند.
البته گوگل نیز بیکار ننشسته و تمهیداتی از جمله ارائهی ماهیانهی پچهای امنیتی به کاربران را در دستور کار خود قرار داده که میتواند در افزایش ضریب ایمنی دستگاههای اندرویدی موثر واقع گردد.
رشد چشمگیر بدافزارهای تبلیغاتی برای دستگاههای موبایل، دیگر موضوعی است که مورد توجه نوکیا قرار گرفته است. همچنین این گزارش با اشاره به گسترش افسار گسیختهی باج افزارهایی نظیر WannaCry و NotPetya در سال 2017 به لزوم اتخاذ سیاستهای جدید برای افزایش امنیت شبکه تاکید کرده است.