دایملر زودتر از تسلا کامیون الکتریکی خود را رونمایی کرد

کامیون الکتریکی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

خودروساز قدرتمند آلمانی در اقدامی غیرمنتظره از نخستین کامیون الکتریکی رونمایی کرد و با این اقدام، تسلا را که به ساخت ماشین های الکتریکی معروف است جا گذاشت.

ماشین های بنزینی و دیزلی بیش از یکصد سال است که دنیای ما را متحول کرده اند. اما دوره ی حکمرانی این ماشین ها بر حوزه ی حمل و نقل رو به پایان است. بشر به لطف سوخت های فسیلی از عصر صنعت عبور کرد و وارد عصر ارتباطات و فناوری شد. حالا بشر در دوره ای قرار گرفته که با نزدیک تر شدن صدای پای فناوری، بنای سلطه ی سوخت های فسیلی هر روز بیشتر به لرزه می افتد.

ماشین های الکتریکی به دروازه های حوزه ی حمل و نقل رسیده اند و در یک دهه ی آینده ماشین هایی که با سوخت فسیلی کار می کنند را به طور کامل از این حوزه بیرون خواهند کرد. دنیای امروز ما بخش عمده ی این پیشرفت را مدیون یک کمپانی است :  تسلا (Tesla).

کامیون الکتریکی

فناوری ماشین های برقی از مدت ها قبل در حال نزدیک شدن به خط تولید صنایع ماشین سازی بوده اما اگر کمپانی تسلا سرعت حرکت این فناوری را صدچندان نمی کرد شاید به این زودی ها شاهد جولان دادن ماشین های الکتریکی در خیابان ها نبودیم. تسلا با ورود ناگهانی به صنایع ماشین های برقی خیلی زود به یکه تاز این عرصه تبدیل شد و ظرف کمتر از یک دهه کاری کرد که وقتی واژه ی خودروی الکتریکی را می شنویم ناخودآگاه به یاد تسلا می افتیم.

در این میان تنها صنعتی که می تواند در عرصه ی ماشین های الکتریکی با تسلا رقابت کند، مهد ماشین سازی جهان است؛ آلمان. خودروسازان آلمانی در چند سال اخیر نشان داده اند یکه تازی شرکت امریکایی تسلا را تحمل نمی کنند. حالا یکی از این شرکت ها در رقابت با کمپانی تسلا یک برگ برنده رو کرده است.

کامیون الکتریکی

شرکت خودروسازی عظیم، قدیمی و با اصالت دایملر (Daimler) که خودروهای دهه ی 70 و 80 آن را در ایران به یاد داریم زودتر از تسلا از یک کامیون الکتریکی رونمایی کرد. این نخستین کامیون الکتریکی در جهان است و دایملر با رونمایی از آن نام خود را برای همیشه در تاریخ صنعت ماشین سازی ثبت کرد. اگر تسلا با این اقدام غافلگیر شده باشد حتما تصور می کرد کامیون الکتریکی اش نخستین مدل در این زمینه خواهد بود.

شرکت دایملر اواسط هفته ی جاری در نمایشگاه خودروی توکیو (Tokyo Motor Show) کامیون مدل E-Fuso Vision One خود را به نمایش گذاشت. یک کامیون سنگین و پرقدرت الکتریکی که توان حمل 11 تن بار را دارد. به گفته ی شرکت دایملر کامیون ای- فوسو قادر است با هر بار شارژ 350 کیلومتر مسافت را طی کند.

ساخت کامیون E-Fuso بخشی از برنامه ی غول ماشین ساز آلمانی برای الکتریکی کردن محصولات خود در آینده است. دایملر با رونمایی زودهنگام از نخستین کامیون برقی نشان داد که به هیچ وجه نمی خواهد بگذارد تسلا در تولید ماشین های الکتریکی اولین باشد.

کامیون الکتریکی

پیشرفته ترین مدل از طراحی کامیون ای- فوسو به یک باتری با ظرفیت 300 kWh مجهز است. رقم جاه طلبانه ی 350 کیلومتر با هر شارژ که دایملر برای نخستین کامیون الکتریکی جهان اعلام کرده تنها با وجود چنین باتری ای ممکن خواهد بود. کامیون ای – فوسو از قابلیت شارژ سریع برخوردار است اما دایملر هیچ اطلاعاتی از نحوه ی شارژ این محصول منتشر نکرده است.

شارژ ماشین های الکتریکی به دستگاه هایی نیاز دارد که خود عرصه ی رقابت کمپانی های بزرگ است و برای خودش داستانی دارد. دایملر اعلام کرده بخش هایی از جهان مانند اروپا و ژاپن که بازار خوبی برای ماشین های الکتریکی دارند، از زیرساخت های مناسبی برای تامین انرژی اینگونه خودروها برخوردار هستند. دایملر برای عرضه ی کامیون ای – فوسو خود در چند سال آینده این مناطق را مد نظر دارد.

فناوری های لازم برای شارژ ماشین های الکتریکی هنوز در دنیا به شکلی منظم و یکپارچه در نیامده و این خود بزرگ ترین مانع در مسیر سازندگان این گونه ماشین هاست.

با این وجود، دولت ها به لحاظ قانونی و اجتماعی شدیدا تحت فشار هستند تا استانداردهای یکپارچه ای برای ایستگاه های شارژ تعریف کنند و به سرعت آن ها را اجرا نمایند. براساس قوانین تعریف شده که اغلب اهداف زیست محیطی دارند، بسیاری از کشورهای جهان در چند سال آینده باید به تدریج ماشین های درون سوز را از ناوگان خودروهای دولتی و سازمانی خارج کنند و ماشین های الکتریکی را جایگزین آن ها نمایند. به این ترتیب دولت ها مجبورند ظرف کمتر از 5 سال زیرساخت های لازم برای شارژ این ماشین ها را توسعه دهند.

دایملر همین حالا با چند شرکت حمل و نقل در نیویورک و ژاپن قرارداد بسته، این شرکت ها می خواهند از کامیون های ای – فوسو دایملر استفاده کنند و هزینه های حمل و نقل را کاهش دهند.

از سوی دیگر، تسلا هم سخت در تلاش برای پیشبرد برنامه های بلندپروازانه ی خود است. رونمایی از کامیون الکتریکی این شرکت قرار بود همین امروز انجام شود اما به تعویق افتاد و ممکن است اوایل آذر انجام شود. جزییات و دلیل به تاخیر افتادن رونمایی از کامیون الکتریکی تسلا را پیش تر توضیح دادیم.

 از سوی دیگر ایلان ماسک رئیس کمپانی تسلا این روزها سخت درگیر برنامه ی کمک به کشور پورتوریکو است.  پورتوریکویی ها در جریان توفان نابودگر ماریا بیشتر زیرساخت های خود را از دست دادند و ایلان ماسک می خواهد در بازسازی شبکه ی توزیع برق به آن ها کمک کند. ایلان ماسک و شرکتش در پی اجرای طرح های پیشرفته ی انرژی در پورتوریکو هستند که جزییات آن را می توانید در اینجا بخوانید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها