یکی از مهمترین اتفاقات سالیانه دنیای دیجیتال، کنفرانس WWDC اپل است. همانطور که احتمالا میدانید، رویداد WWDC 2020 برای اولین بار به صورت آنلاین برگزار شد. با اخبار مربوط به این رویداد همراه ما باشید.
کنفرانس WWDC که هر ساله میزبان آخرین دستآوردهای نرم افزاری توسعه دهندگان است، امسال به دلیل شیوع ویروس کووید-19 یا کرونا، به صورت آنلاین برگزار شد. صحبتها و شایعات زیادی بود که اپل قصد دارد این رویداد را بخاطر این بیماری همهگیر به تاخیر بیندازد و یا آن را به طور کلی لغو کند؛ چراکه کنفرانسهای مشابهی مثل مراسم MWC و GOOGLE I/O به همین دلیل لغو شدند. با این حال، اپل این شایعات را رد کرد و در تاریخ 22 ژوئن 2020 مصادف با 2 تیر 99 این مراسم برگزار شد. در این مقاله از پلازا همراه ما باشید تا ببینیم در کنفرانس WWDC 2020 اپل چه گذشت؟
آنچه در این مقاله میخوانید:
- تاریخ برگزاری رویداد WWDC 2020
- نحوه برگزاری کنفرانس WWDC اپل
- مسابقه دانشجویی Swift Student Challenge
- در کنفرانس WWDC 2020 اپل چه گذشت؟
- سیستم عامل iOS 14
- سیستم عامل watchOS 7
- سیستم عامل iPadOS 14
- سیستم عامل MacOS Big Sur
- و…
تاریخ برگزاری رویداد WWDC 2020
کنفرانس اپل 2020 در تاریخ 22 ژوئن (دوم تیرماه) آغاز شد. تمامی بخشهای این رویداد شامل سخنرانیهای اختصاصی، پنلهای مهندسان، بیش از 100 مجله مهندسی، انجمنهای بحث و گفتگو مخصوص توسعهدهندگان و جلسات خصوصی با بیش از 1000 مهندس اپل به صورت آنلاین برگزار شدند.
شیوع ویروس کرونا، بسیاری از توسعهدهندگان را در مورد برگزاری کنفرانس 2020 WWDC اپل به شک انداخته بود؛ این نگرانی با اعلام رسمی تاریخ توسط این شرکت رفع شد. این رویداد با یک سخنرانی ویژه در ساعت 10 صبح روز دوشنبه آغاز گشت. مکان برگزاری WWDC 2020 پارک اپل بوده و مخاطبان میتوانستند از طریق وبسایت، برنامه توسعهدهندگان، برنامه مخصوص تلویزیون اپل و یوتیوب آن را مشاهده کنند.
نحوه برگزاری کنفرانس WWDC اپل
نحوه برگزاری کنفرانس جهانی توسعه دهندگان اپل یا Worldwide Developers Conference برخلاف سالهای پیشین و برای اولین بار به صورت آنلاین و مجازی بود. این مراسم با صحبتهای تیم کوک (Tim Cook)، عضو هیئت مدیره شرکت اپل درباره اتفاقات اخیر آمریکا در مورد نژادپرستی و پویش «جان سیاهپوستان اهمیت دارد» (Black Lives Matter) و همچنین موضوع شیوع ویروس کرونا آغاز شد. بعد از آن نیز سیستم عامل iOS 14 و قابلیتهای تازه آن معرفی شدند. همچنین در این مراسم اخباری درباره سیستم عامل iPadOS 14، نسخه جدید macOS به نام macOS Big Sur، سیستم عامل TV OS و WatchOS منتشر شد.
در ادامه میتوانید بخشهای مختلف این رویداد را ببینید. تمامی زمانهای ذکر شده، به وقت آمریکا هستند. البته برخی از این برنامهها هنوز برگزار نشدهاند.
- سخنرانی ویژه رویداد WWDC 2020: بیست و دوم ژوئن (2 تیر 99) – ساعت 10 صبح
- سخنرانی مهندسین اپل در کنفرانس WWDC 2020: بیست و دوم ژوئن (2 تیر 99) – ساعت 2 بعد از ظهر
- انتشار بیش از 100 جلسه مهندسی در کنفرانس اپل 2020: بیست و سه تا بیست و ششم ژوئن (3 تیر تا 6 تیر 99) – ساعت 10 صبح
- آغاز به کار انجمنهای بحث و گفتگو جدید اپل: هجدهم ژوئن (29 خرداد 99)
- آغاز جلسات خصوصی بین توسعهدهندگان و مهندسین اپل: بیست و سه تا بیست و ششم ژوئن (3 تیر تا 6 تیر 99)
مسابقه دانشجویی Swift Student Challenge
یکی از مهمترین بخشهای رویداد کنفرانس اپل 2020 را میتوان مسابقه کدنویسی جذاب آن دانست. هدف اپل از راهاندازی این رقابتها، ایجاد انگیزه در دانشجویان جوان و برقراری ارتباط با آنها در دوران پاندمی است. دانشجویان سراسر دنیا برای شرکت در این مسابقه باید از برنامه Swift Playgrounds برای ساخت صحنهای تعاملی استفاده میکردند. حداکثر زمان این ساختهها سه دقیقه بود. برنامه مذکور، برای پلتفرمهای آیپد و مک قابل دانلود است. شرکتکنندگان، پس از ساخت صحنه تعاملی سه دقیقهای خود، باید آن را در سایت مخصوص کنفرانس WWDC 2020 آپلود میکردند. زمان شرکت در این مسابقه از پنجم مه (16 اردیبهشت) تا 17 مه (28 اردیبهشت) بود.
جایزه برندگان این مسابقه یک ژاکت با طرح رویداد WWDC 2020 بود. این برندگان در روز 16 ژوئن (27 خرداد 99) مشخص شدند. برندگان این مسابقه از 41 کشور و ناحیه مختلف انتخاب شدهاند. این برندگان عبارتند از سوفیا آنگیل (Sofia Ongele)، پالاش تانجا (Palash Taneja) و دوین گرین (Devin Green). این نوجوانها هدف مشترکی دارند که آنگیل آن را اینگونه توصیف میکند:
در حوزه فناوری فعالیت کن و در این مسیر کارهای خوب زیادی هم انجام بده.
این مسابقه جایگزین برنامه WWDC Scholars اپل گشته است؛ رویدادی که در آن 350 جایزه به دانشجویان جوان و مستعد داده میشد. این برندگان علاوه بر دسترسی رایگان به کنفرانس WWDC اپل و برخورداری از خدمات ویژه اقامتی به مدت یک هفته، به طور رایگان عضویت برنامه توسعهدهندگان اپل به ارزش 99 دلار را دریافت میکردند. در سال گذشته، برندگان این مسابقه از 37 کشور مختلف بوده و در گروههای سنی متنوعی قرار داشتند. به نظر میرسد که مسابقه Swift Playgrounds جانشینی مناسب برای آن برنامه باشد؛ مسابقهای که با توجه به شرایط کنونی دنیا و شیوع ویروس کرونا برگزار شده است.
در کنفرانس WWDC 2020 اپل چه گذشت؟
اپل معمولا در رویدادهای مهم جهان مانند نمایشگاه بینالمللی سیئیاس (CES) و نمایشگاه رسانه و تجارت ای3 (E3) شرکت نمیکند؛ بلکه باارزشترین کمپانی جهان رویدادهای مخصوص به خودش را برگزار میکند. کنفرانس جهانی توسعهدهندگان اپل یا همان WWDC نیز از این دست رویدادها است.
همانطور که میدانید تمرکز کنفرانس WWDC اپل بر دستآوردهای نرم افزاری است؛ اما در کنفرانس امسال منتظر سخت افزارهای مختلفی نیز بودیم. در ادامه فهرست تمام چیزهایی که در کنفرانس WWDC 2020 معرفی شدند را برایتان فراهم کردهایم.
سیستم عامل iOS 14
بزرگترین معرفی اپل در این رویداد سیستم عامل iOS 14 است. ویژگی اصلی این سیستم عامل مربوط به ویجتهایی است که حالا میتوانید در صفحه خانه گوشی آنها را قرار دهید. اپل از این ویجتها در اشکال و سایزهای مختلف استفاده کرده است و هدف اصلی آن این است که اطلاعات مهم بیشتری را بتوانیم در صفحه اصلی داشته باشیم.
همچنین ویژگی App Library اضافه شده است. این ویژگی به صورت خودکار برنامهها را بر اساس دستهبندی که دارند مرتب میکند. علاوه بر این، ویژگی تصویر در تصویر هم در iOS 14 موجود خواهد بود. از طریق این ویژگی میتوانید به عنوان مثال هنگامی که در حال تماشای یک ویدیو به صورت تمام صفحه هستید، پنجره آن را تغییر اندازه بدهید یا روی صفحه جابهجایش کنید. در این صورت اگر نیاز باشد که برای لحظهای ویدیو را ببندید و صفحه اصلی را ببینید، میتوانید بدون بستن پنجره ویدیو، آن را کوچک کنید.
مموجیها هم در iOS 14 حسابی ارتقا یافتهاند. در این سیستم عامل حالا از نظر سنی انتخابهای بیشتری در دسترس است و مموجیها اکسسوریهای بیشتری مانند ماسکهای صورت دارند. این ممکن است تغییر کوچکی به نظر برسد، اما برای افرادی که میخواهند فقط از طریق مموجی ارتباط برقرار کنند، عالی و فوقالعاده است. برای آشنایی بیشتر با سیستم عامل iOS 14 به این مقاله مراجعه کنید.
سیستم عامل watchOS 7
اپل واچ 6 و سیستم عامل watchOS 7 محصولاتی هستند که اپل به عنوان محصولات سلامتی خود عرضه میکند. در نسخه جدید اپل واچ، این شرکت ردیاب و کنترل کننده خواب کاربر را نیز به این محصول اضافه کرده است. در اپل واچ و سیستم عامل جدید آن همچنین باتری کمتری مصرف میشود و ویژگیهای مدیریت انرژی پیشرفتهتری وجود دارد. کنترل کننده جدید موجود در این محصول، گفته میشود که دارای ویژگیهای بسیار جالبی است.
به طور مثال کاربر میتواند مقدار خواب مورد نظر خود را برای ساعت تعریف کند و سیستم عامل ساعت به او پیشنهادهایی برای ارتقا سطح سلامتی بدهد. خبر خوب برای والدین این است که در سیستم عامل watchOS 7 این قابلیت به آنها داده میشود که با یک گوشی آیفون، اپل واچ فرزندان خود را کنترل کنند.
همچنین در این سیستم عامل، اپلیکیشن ورزش از ژیروسکوپ و شتاب سنج اپل واچ استفاده میکند و آنها را با اطلاعات مربوط به ضربان قلب ادغام میکند تا اشکال مختلف حرکات موزون را ردیابی و دنبال کند. این اولین باری است که یک کمپانی از این مدل تمرینات ورزشی استفاده میکند.
از طرف دیگر در کنفرانس اپل 2020 مشخص شد که اپل از فناوری یادگیری ماشین برای ردیابی خواب استفاده میکند. درواقع در اپل واچ از سنسورهایی برای ردیابی حرکات بدن استفاده میشود. اپل هنوز جزئیات دقیق این ویژگی ردیابی خواب را اعلام نکرده و باید منتظر اخبار آن در آینده باشیم.
یک ویژگی دیگر watchOS 7 که خصوصا در این دوران و در زمان شیوع ویروس کرونا اهمیت زیادی پیدا میکند، قابلیت «ردیابی شستن دستها» است. این سیستم عامل از فناوری یادگیری ماشین استفاده کرده تا تشخیص دهد که شما چه زمانی شروع به شستن دستهایتان میکنید. بعد از آن، شمارش معکوسی روی ساعت هوشمند ظاهر میشود تا بتوانید به اندازهای که نیاز است دستهایتان را بشویید.
سیستم عامل iPadOS 14
سیستم عامل دیگری که در کنفرانس WWDC 2020 اپل معرفی شد، iPadOS 14 است. در سیستم عامل iPadOS 14 دسترسی به عکسها از طریق یک ستون فرعی ارتقا یافته است. همچنین طراحی این ستون در تعدادی از اپلیکیشنهای اختصاصی اپل نیز استفاده شده است. در این سیستم عامل دیگر نوتیفیکیشنهای فشردهشده از تماسهای دریافتی، صفحه شما را پر نخواهند کرد. همچنین ویژگی سرچ کردن نیز در این سیستم عامل دوباره طراحی شده و ارتقا یافته است. در نهایت باید بگوییم که اپلیکیشن جدید Scribble در این سیستم عامل، ویژگی تشخیص دست خط و یادداشتبرداری را با استفاده از قلم اپل فراهم کرده است. بعلاوه ویژگیهای جدید آیفون مانند ویجتهای بازسازی شده به آیپد نیز میآیند.
سیستم عامل MacOS Big Sur
یکی دیگر از سیستم عاملهایی که در کنفرانس WWDC 2020 معرفی شد، نسخه جدید MacOS به نام MacOS Big Sur است. این سیستم عامل کاملا دوباره طراحی شده است. طراحی که برای اپلیکیشن عکسها در iPadOS استفاده شده، در MacOS نیز از همان بهره بردهاند. کنترل سنتر در ستون منوی اصلی، ویجتها و نوتیفیکشنها نیز پیشرفتهتر شدهاند. همچنین مرورگر Safari در این نسخه جدید سریعتر شده و ویژگیهای مربوط به حریم خصوصیاش ارتقا یافته است.
سیستم عامل tvOS 14
کنفرانس WWDC 2020 اپل پر از سیستم عاملهای جدید بود! tvOS 14 نیز یکی از آنها است. ویژگی تصویر در تصویر به tvOS 14 نیز آمده است. درواقع با استفاده از این سیستم عامل هر ویدیویی در اپل تیوی میتواند با فرمت تصویر در تصویر پخش شود. به بیان سادهتر، شما میتوانید بدون جابهجا شدن بین برنامهها، چیزهای بیشتری را در تلویزیونتان ببینید. به عنوان مثال میتوانید در حالی که اخبار را تماشا میکنید، به تمرینات ورزشیتان نیز ادامه دهید.
ویژگی های جدید اپل مپز
یکی از ویژگیهای جدید اپل مپز که در کنفرانس اپل 2020 معرفی شد، ویژگی جدید مسیریابی دوچرخهسواری است. این ویژگی میتواند در مورد افزایش ارتفاع به شما هشدار دهد. همچنین اگر در مسیرتان برای رسیدن به مقصد پله وجود داشته باشد، این قابلیت در اپل مپز به شما نوتیفیکیشنی نشان خواهد داد. علاوه بر این، رانندگان ماشینهای الکتریکی میتوانند در این برنامه ببینند که در مسیرشان و کدام قسمتها میتوانند شارژر پیدا کنند.
ویژگی دیجیتال CarKey
اپل در رویداد WWDC 2020 روشی جدید را برای باز کردن و روشن کردن ماشین معرفی کرد که این روش در حال حاضر فقط برای سری BMW 5 قابل اجرا است. شما میتوانید در Apple Wallet برای یک کلید درخواست بدهید و بعد به وسیله NFC، قفل ماشینی که از این ویژگی پشتیبانی میکند را باز کنید. حتی بعد میتوانید با استفاده از گوشیتان، استارت بزنید و ماشین را روشن کنید. این کلیدها روی دستگاه شما ذخیره میشوند، اما اگر نیاز بود میتوانید آنها را از کلاود پاک کنید.
چیزی که در مورد این ویژگی جالب است این است که میتوانید برای دیگر کاربران آیفون، پروفایلهای رانندگی بسازید و مثلا به فرزندانتان دسترسیهای محدود و یا به همسرتان یا کسی که به او کاملا اعتماد دارید دسترسی کامل بدهید.
ویژگی های جدید ایرپادز
یکی دیگر از اخبار کنفرانس WWDC 2020 مربوط به ایرپادز است. اپل دارد نرم افزاری که ایرپادز بر مبنای آن کار میکند را آپدیت میکند و در این بهروزرسانی ایرپادز میتواند به صورت خودکار به دستگاهی که قبلا وصل شده بوده دوباره وصل شود و شروع به پخش موسیقی کند. دیگر لازم نیست به صورت دستی، دستگاهی که میخواهید ایرپادز به آن وصل شود را انتخاب کنید.
سیلیکون مخصوص اپل برای کامپیوترهای بعدی اش
اپل سالهاست که از پردازندههای اینتل استفاده میکند. اما مدتیست شایعه شده که میخواهد سیلیکون مخصوص به خودش را جایگزین آن کند. این کمپانی برای آیفون و آیپد نیز از تکنولوژی مخصوص خودش استفاده میکند. این تغییر خیلی بزرگ است. تغییری که از نظر سختافزاری بسیار حائز اهمیت است و اپل حالا به جای اینکه وابسته به پیشرفتهای اینتل باشد، میتواند خودش در این زمینه تلاش کند.
اما این موضوع از نظر نرمافزاری هم تغییر بزرگی است. اپل نه تنها قابلیت اجرای اپلیکیشنهایی که برای اینتل ساخته شدهاند را برای مکهای جدید فراهم میکند، بلکه این امکان را برای اپلیکیشنهای محیطهای دیگر مانند لینوکس نیز ممکن میسازد. علاوه بر این، با این تکنولوژی حتی میتواند اپلیکیشنهای آیفون و آیپد را نیز اجرا کند.
سخن پایانی
امسال به دلیل وجود شرایط جهانی اضطراری به علت شیوع گسترده ویروس کرونا، رویدادهای بزرگی کنسل شدند یا ممکن است در آینده به صورت آنلاین و مجازی برگزار شوند. فعلا کنفرانس WWDC 2020 پرچمدار برگزاری آنلاین رویدادها به شمار میرود که در تاریخ 22 ژوئن 2020 مصادف با 2 تیر 99 برگزار شد. در این مقاله این رویداد مهم را به صورت کامل پوشش دادیم و همه اخبار مهم و نحوه برگزاری WWDC 2020 را برایتان بازگو کردیم. نظر شما در مورد کنفرانس اپل 2020 و برگزاری آن به صورت آنلاین چیست؟
تو چی دوست داری , بگو بگم همون اسمو روش بزارن