آیا ربات پلیسی گامی بلند برای آینده خواهد بود؟ آیا دبی در حال پی نمودن این مسیر است ؟
امارات با معرفی اولین افسر پلیس رباتی در دبی این امید را برای ما زنده کرده است. البته این ربات توسط کمپانی اسپانیایی PAL Robotics طراحی شده است.
این ربات با نام REEM به قامت 167.64 سانتی متر می باشد و شبیه به یک شوالیه در یک زره پلاستیکی سفید رنگ است که البته به حای یک اسب بر روی یک چرخ قرار دارد.
این اولین گام برای اداره پلیس دبی می باشد. هدف این است که تا سال 2030 25 درصد پلیس را رباتها تشکیل دهند.
سرتیپ خالد ناصر الرزوقی مدیر کل بخش خدمات هوشمند پلیس دبی اعلام کرد: ما به دنبال این هستیم که تمام قسمت های دبی را هوشمند کنیم . تا سال 2030 ما اولین ایستگاه پلیس هوشمند که نیاز به کارمندان انسانی ندارد خواهیم داشت.
حالا پلیس ربات چه کار خواهد کرد: نمونه اولیه در سال پیش توسط GITEX رونمایی شد (که در نمایشگاهی تجاری مبتنی بر الکترونیک در دبی بود). افراد این ربات را در کیوسکی میدیدند و می توانستند با یک رابط صفحه نمایش لمسی با او در ارتباط باشند.با استفاده از یک تبلت یکپارچه در ناحیه میانی ربات، مردم می توانستند جرایم را گزارش دهند ، مدارک را ارسال کنند و جریمه راهنمایی رانندگی خود را پرداخت کنند. هنوز مشخص نیست از آن زمان تا به الان آیا این ربات به روزرسانی شده است یا نه ؟ اگرچه پلیس دبی با شرکت های Watson, IBM’s AI system بر روی تشخیص دستور صدا در حال کار کردن است. درنهایت هدف آنها این است که یک ساختمان کامل از ربات ها استفاده کنند.
اما ایا هوشمند کردن اداره پلیس به معنای بهتر شدن آن است ؟ هنوز مشخص نیست که مردم چه واکنشی به افسر های رباتی دارند و آیا مردم به آنها اعتماد خواهند کرد؟ آیا آنها فکر می کنند که یک ربات پلیس به اندازه یک فرد تعصب شغلی دارد؟ ممکن است گزارش دادن جنایات به یک ربات برای افراد غیر معمول باشد که همین منجر به کم شدن گزارش ها شود.
در حالی که این سوال ها اطراف پیاده سازی این افسر های پلیس وجود دارد به احتمال زیاد سایر کشور ها منتظر این ربات ها در دبی می شوند و با سبک سنگین کردن امکان ساخت این پلیس ها تصمیم می گیرند که آیا این موضوع را اجرا کنند یا نه ؟
