در اینجا می خواهیم 5 راهنمایی مفید را که از طریق گوگل منتشر شده است به شما آموزش بدهیم تا بتوانید عکس پرتره با کیفیت تری تهیه کنید. به نظر می رسد این روزها، تمامی گوشی های هوشمند پرچمدار دارای ویژگی حالت پرتره هستند.
برای افرادی که شاید هنوز نمی دانند حالت پرتره چیست باید بگوییم که حالت پرتره یک ویژگی دوربین است که روی سوژه فوکوس می کند و پس زمینه را حالت بلوری نگه می دارد و در اصل پس زمینه کمی حالت خنثی پیدا می کند. به این حالت «بوکه» (bokeh) در عکاسی گفته می شود. این ویژگی باعث می شود عکس های گوشی های هوشمند بسیار شبیه به دوربین های DSLR با کیفیت بالا شود.
آیفون 10 دارای این ویژگی است، همانطور که آیفون 7 پلاس و 8 پلاس نیز این ویژگی را دارا هستند. گوشی گوگل پیکسل 2 نیز در هر دو مدل گوشی خود ویژگی حالت پرتره را داراست. هم چنین گلکسی نوت 8 و وان پلاس 5 و تلفن هوشمند اسنشیال هم همگی این ویژگی یعنی حالت پرتره را دارا هستند.
به طور کلی باید گفت عکاسی با حالت پرتره این روزها بسیار محبوب کاربران بوده و شرکت های اپل و گوگل این ویژگی را به دوربین های عقب و جلوی گوشی های جدیدشان اضافه کرده اند، لذا شما می توانید در این تلفن های هوشمند جدید، حتی در حالت سلفی هم عمس های پرتره بگیرید.
با اینکه برخی معتقدند عکاسی پرتره به سلیقه و هوش بصری فرد مرتبط می شو د ولی برای گرفتن عکس های خوب و حرفه ای باید اصولی را هم رعایت کرد و بدان ها توجه نمود.
خوشبختانه، گوگل راهنمای آموزشی مفیدی برای گرفتن عکس های حالت پرتره منتشر کرده و در اختیار کاربران قرار داده است. با اینکه ظاهرا این راهنما برای کاربران گوشی پیکسل 2 منتشر شده است ولی راهنمایی ها و ترفندها و نکات آن قابل استفاده در هر گوشی هوشمندی که حالت پرتره دارد، قابل استفاده است.
پنج نکته مفید و کاربردی برای گرفتن عکس های پرتره عبارتند از :
1-نورپردازی در کیفیت عکس های پرتره تاثیرگذار است.
این عکس توسط دوربین آیفون 7 پلاس گرفته شده است. در بیشتر موارد، حالت پرتره در نور کم تصاویر خوبی را نمی تواند بگیرد. بهتر است نور محیطی که می خواهید در آن عکس پرتره بگیرید خوب باشد.
همانطور که می توانید در عکس گرفته شده ببینید، نور محیطی برای گرفتن عکس های پرتره خیلی خوب اشت با اینکه صورت سوژه در سایه قرار دارد ولی نور محیطی خوب است. در تصویر حالت پرتره پس زمینه را مشاهده کنید، به خوبی تفاوت تصویر پرتره با دیگری قابل مشاهده است.
برای گرفتن عکس های پرتره نور محیط بیرون در روشنایی روز بسیار مناسب است.
2-مطمئن شوید درست روی سوژه فوکوس کرده اید
اگر سوژه شما نسبت به پس زمینه قابل تفکیک نیست، ممکن است نتوانید بدرستی عکس پرتره از آن تهیه کنید.
شما باید مطمئن شوید که درست روی سوژه فوکوس کرده اید. برای اینکه مطمئن شوید درست فوکوس کرده اید، روی صفحه ای که می خواهید عکس پرتره بگیرید ضربه بزنید، دقیقا ضربه را جایی بزنید که می خواهید در آن قسمت عکس فوکوس بیشتری داشته باشید.
برخی تلفن های همراه همراه با حالت پرتره گزینه لایو هم دارند مثل آیفون 8 پلاس آیفون 10. برخی هم این حالت را با کمک نرم افزار به گوشی اضافه کرده اند مثل پیکسل 2 .
در چنین شرایطی کاربر به راحتی می تواند متوجه بشود که دوربین در زمان واقعی در حالت فوکوس قرار دارد.
3-سوژه نباید زیاد به پس زمینه نزدیک باشد.
این نکته در مورد دوربین عقب گوشی صادق است. عکس گرفته شده مربوط به گوشی پیکسل 2 گوگل است. در عکس بالا، سوژه کمی دورتر از دیوار پشتی ایستاده تا عکس بهتری با ویژگی حالت پرتره بگیرد. اگر سوژه و پس زمینه در فاصله مناسبی از یکدیگر باشند عکس پرتره بهتری می توان تهیه کرد. در این صورت پس زمینه حالت بلوری بهتری پیدا می کند و سوژه جلوه بیشتری خواهد داشت.
وقتی سوژه و پس زمینه فاصله خوبی از هم داشته باشند، حالت پرتره بهتر کار می کند و در این صورت دوربین و نرم افزار تلفن همراه به خوبی می تواند بین پس زمینه و سوژه تمایز قایل شود. وقتی سوژه و پس زمینه زیاد به هم نزدیک باشند، تصویر پرتره خوبی نمی توان تهیه کرد.
بر اساس تجربه برای حالت پرتره بهتر است که سوژه در حدود 1-2 فوت دورتر از پس زمینه قرار گیرد.
4-به سوژه نزدیک تر شوید و عکس بگیرد، البته نه خیلی نزدیک.
عکسی که مشاهده می کنید با گوشی آیفون 8 گرفته شده است. برای داشتن عکس های بهتر در حالت پرتره بهتر است که فاصله مناسبی بین سوژه و دوربین وجود داشته باشد. اگر به سوژه نزدیک تر باشید ،البته نه خیلی نزدیک، عکس پرتره بهتری می توانید بگیرید. طبق تجربه فاصله نباید کمتر از 19 باشد.
البته نباید خیلی هم از سوژه فاصله داشته باشید. اگر فاصله دوربین از سوژه زیاد باشد، یک عکس معمولی خواهید داشت و خبری از زیبایی پرتره در آن نخواهد بود.
از آنجایی که در حالت پرتره نمی تونید زوم کنید، باید به اندازه کافی به سوژه نزدیک شوید تا بتوانید عکس خوبی بگیرید. باز هم تاکید می کنیم که نباید خیلی زیاد به سوژه نزدیک شوید.
با کمی تمرین فاصله مناسب را می توانید متوجه شوید.
در عکس گرفته شده فاصله دوربین از سوژه حدود یک فوت است.
5-برخی قوانین ساده برای داشتن عکس هایی خوب را باید رعایت کنید.
در حالی که این قوانین خیلی هم سخت نیستند، ولی گوگل توصیه می کند کاربران برای داشتن عکس های بهتر این موارد را رعایت کنند:
– اطمینان حاصل کنید که تصویر شما دارای سوژه بوده و سوژه در زمینه اصلی تصویر در جای مناسبی قرار دارد. برای کاسی پرتره باید سوژه ای وجود داشته باشد تا نسبت به پس زمینه بولدتر به نظر برسد. پس عکس های پرتره در مواردی استفاده می شود که می خواهیم روی سوژه ای متمرکز شویم. پس قطعا عکس پرتره سوژه مشخصی را نیاز دارد. اگر تصور می کنید که عکسی که در حال گرفتن آن هستید سوژه ای ندارد، شاید نتوانید عکس خوبی تهیه کنید و در اصل یک عکس معمولی خواهید گرفت. بالاخره دوربین باید روی چیزی فوکوس کرده و آنرا از پس زمینه متمایز کند.
– از قانون یک سوم استفاده کنید. این نکته مربوط به عکاسی کلاسیک است و در مورد عکاسی با گوشی های هوشمند هم صادق خواهد بود. به جای اینکه سوژه را دقیقا در مرکز قاب عکس قرار دهید، سوژه را در خطوط یک سوم قاب قرار دهید. در این صورت عکس های حرفه ای تری خواهید گرفت.
البته نکات مربوط به عکسبرداری پرتره به همین جا ختم نمی شود و گوگل نکات بیشتری برای آموزش کاربران در نظر گرفته است که با مراجعه به سایت گوگل می توانید آنها را نیز مطالعه کنید.