« شهر آینده » یا شهر هوشمند بهترین توصیف برای رویای بیل گیتس است. رویایی که حالا نه تنها عملی شدن آن جدی شده بلکه هر روز به واقعیت نزدیک تر می شود. اما رویایی که بیل گیتس در سر دارد چیست و کجا قرار است ساخته شود؟ در ادامه پاسخ این پرسش ها را خواهید گرفت.
همه ی میلیاردرهای جهان که با تلاش و پشتکار فراوان صاحب ثروت فراوان شده اند، رویای خاص خود را دارند و اصلا به خاطر دنبال کردن همین رویا به اینجا رسیده اند. اما حتی این میلیاردرها هم نتوانسته اند رویای خود را آنطور که می خواهند در دنیا پیاده کنند. این است که به فکر می افتند تا یک قسمت از دنیا را بخرند و ماکتی از رویای خود را در آنجا بسازند.
نمونه های این کار بارها دیده شده است. یکی از بهترین مصداق های این کار هنری فورد (Henry Ford) است. خالق افسانه ای برند Ford در سال 1928 منطقه ای را در ایالت آوریو برزیل خرید و سعی کرد جامعه ی رویای خود را در آن بسازد. او نام این مکان را فوردلندیا (Fordlandia) گذاشت.
فوردلندیا یکی از نمونه های فاحش شکست در به وجود آوردن یک جامعه ی کوچک و ایده آل است. هنری فورد خیلی زود شکست خورد و هر چه تلاش کرد نتوانست به هدف خود برسد. در نهایت هم نوه ی او هنری فورد دوم، همه ی زمین های پدربزرگش در برزیل را با 20 میلیون دلار ضرر به دولت این کشور فروخت.
نمونه ی دیگر خلق ماکت دنیای ایده آل، کارهای لری پیج (Larry Page) رئیس کمپانی آلفابت (Alphabet) است. آلفابت کمپانی مادر گوگل است و لری پیج به عنوان مدیر عامل این غول فناوری جزیره هایی خریده تا به قول خودش « گوشه ای از دنیا را برای انجام آزمایشات فناوری کنار بگذارد».
تلاش های لری پیج در خلق یک مکان ایده آل برای فناوری البته ایده آل تر از کار هنری فورد افسانه ای است. قوانین وضع شده در کشورهای مختلف بسیار در زمینه آزمایشات علمی و به ویژه فناوری دست و پا گیر بوده و لری پیج امیدوار است با رفتن به جایی که از این قانون ها خبری نیست، چهره ی دیگری از فناوری نشان دهد؛ چهره ای که تا کنون کسی ندیده است.
اما جدیدترین نمونه ی خلق یک یوتوپیای شخصی متعلق به کسی نیست جز بیل گیتس بزرگ؛ رئیس پیشین کمپانی مایکروسافت. بیل گیتس دارد خود را آماده می کند تا رویای زندگی در شهرهای آینده را به واقعیت تبدیل کند. او اخیرا به آریزونا رفته و 25,000 هکتار زمین در آنجا خریده تا « شهر آینده » را در آن بسازد.
رویایی که بیل گیتس در سر دارد داشتن یک « شهر هوشمند» است. شهر رویایی بیل گیتس برخلاف دو نفر قبلی یک شهر واقعی است و قرار است هشتاد هزار واحد مسکونی در آن ساخته شود.
بیل گیتس نام شهر رویایی خود را بلمونت (Belmont) گذاشته است و با این حجم از تاسیساتی پیش بینی شده برای آن به نظر می رسد بلمونت صدها هزار شهروند خواهد داشت.
سرمایه گذاران ساخت این شهر خود را « شرکای بلمونت» می نامند و شرکتی به همین نام تاسیس کرده اند. آن ها در مورد ساخت شهر بلمونت می گویند:
بلمونت جامعه ای را به وجود خواهد آورد که اندیشه ای پیشرو دارند. این شهر دارای تاسیسات ارتباطی و زیرساخت هایی است که جایگاه برترین فناوری های هستند. مردم خوش فکر بلمونت از شبکه های دیجیتالی بسیار پرسرعت، مراکز دیتا، فناوری های نوین تولیدی، مدل های نوین توزیع، حمل و نقل خودکار و مراکز لوجستیکی خودران برخوردار خواهند بود.
قرار است 3800 هکتار از مساحت شهر به قسمت های اداری، تجاری و فروشگاهی اختصاص پیدا کند. 470 هکتار هم برای مدارس دولتی در نظر گرفته شده است.
طراحان بلمونت در مورد این شهر می گویند:
بلمونت شهری است که به لحاظ مساحت و جمعیت مانند تمپ (Tempe) در آریزونا است. ما این زمین خالی و بایر را به شهری هدفمند بدل می کنیم که از نوع خود بی نظیر است. یک مدل زیرساخت انعطاف پذیر در بلمونت پیاده خواهد شد که بسیار ممتاز می باشد.
منطقه ای که برای ساخت شهر بلمونت در نظر گرفته شده در غرب شهر بزرگ فینیکس آریزونا قرار گرفته و حدود 45 دقیقه با آن فاصله دارد. این زمین تنها به قیمت 80 میلیون دلار خریداری شده اما قطعا برای پوشاندن جامعه ی عمل به رویای بیل گیتس و ساخت شهر آینده در این منطقه پول بسیار هنگفتی باید خرج شود.