Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet. Vavada casino зеркало

روش های پیشگیری از کرونا ؛ توصیه های سازمان بهداشت جهانی (WHO)

راه های پیشگیری از کرونا
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

مهمترین موضوعی که این روزها مورد توجه همه ما قرار دارد راه‌های پیشگیری از کرونا است. سازمان بهداشت جهانی چه توصیه‌هایی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا دارد؟

بیماری تنفسی که بوسیله ویروس کرونا ابتدا شهر ووهان چین را آلوده کرد، در حال حاضر به تمام کشورهای جهان از جمله ایران منتقل شده است. این ویروس با نام SARS-CoV-2 و بیماری‌ای که در بدن افراد ایجاد می‌کند با نام کرونا 2019 یا COVID-19 شناخته شده است. سازمان بهداشت جهانی در 30 ژانویه 2020 (10 بهمن 1398) در پی شیوع این بیماری، وضعیت اضطراری بین‌المللی اعلام کرد.

coronavirus / راه های پیشگیری از کرونا ویروس

در کشور ما نیز روز‌به‌روز تعداد مبتلایان به ویروس کرونا بیشتر و بیشتر می‌شود و به همین دلیل اکثر ما به دنبال راه های پیشگیری از کرونا ویروس هستیم. در این مطلب تمامی نکات پیشگیری از کرونا که از سوی سازمان بهداشت جهانی اعلام شده را ترجمه و در اختیار شما قرار دادیم.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

راه های پیشگیری از کرونا ویروس در محل کار

در این قسمت به راه های پیشگیری از کرونا در محل کار می‌پردازیم.

1. شستن مرتب دست ها

به طور مداوم دست‌هایتان را با محلول‌های شستشو دست حاوی الکل یا آب و صابون بشویید. با این کار هر ویروسی که در سطح دستان شما باشد از بین خواهد رفت.

راه های پیشگیری از کرونا

2.فاصله خود را با دیگران حفظ کنید

اگر با کسی برخورد کردید که در حال سرفه یا عطسه است حداقل 1 متر با وی فاصله بگیرید؛ زیرا هنگامی که شخصی سرفه یا عطسه می‌کند، از دهان یا بینی او قطرات مایع کوچکی به بیرون پرتاب می‌شود که این قطرات ممکن است حاوی ویروس کرونا باشند و اگر شما فاصله کافی نداشته باشید، می‌توانید هنگام نفس کشیدن این قطرات را وارد بدن خود کنید.

3. برای پیشگیری از کرونا به چشم ها، بینی و دهان خود دست نزنید

شما در طول روز با دستان خود سطوح بسیار زیادی را لمس می‌کنید. این سطوح ممکن است آلوده و حاوی ویروس باشند و دستان شما را نیز آلوده کنند. اگر به چشم‌ها یا بینی یا دهان خود دست بزنید، ممکن است ویروس وارد بدنتان شود.

4. بهداشت تنفسی را جدی بگیرید

مطمئن شوید شما و اطرافیانتان بهداشت تنفسی را رعایت می‌کنید. یعنی هنگام سرفه یا عطسه دهان و بینی خود را نه با دست‌ها بلکه با گوشه آرنج یا یک دستمال پوشش می‌دهید. در ادامه حتما فورا دستمال را دور بیندازید. با این کار می‌توانید از پخش شدن قطرات مایع هنگام عطسه جلوگیری کرده و مانع ابتلای اطرافیان خود به آنفلونزا، سرماخوردگی و همچنین ویروس کرونا شوید.

coronavirus / راه های پیشگیری از ویروس کرونا

5. در صورت تب، سرفه یا مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کنید

اگر حالتان خوب نیست در خانه بمانید. اگر تب دارید، سرفه می‌کنید یا در نفس کشیدن به مشکل برخوردید به دنبال کمک باشید. نکته مهم این است که پیش از مراجعه به بیمارستان یا کلینیک حتما با اورژانس تماس بگیرید و از آن‌ها راهنمایی بخواهید؛ زیرا مقامات کشوری و محلی به روزترین آمار را در ارتباط با وضعیت ویروس در شهر شما دارند. آن‌ها می‌توانند با دریافت شرح حال شما، شما را به مرکز درمانی که از پیش برای بیماران مبتلا به کرونا آماده شده راهنمایی کنند. به این صورت هم می‌توانید از خودتان بهتر محافظت کنید و هم از پخش شدن ویروس و دیگر بیماری‌های عفونی جلوگیری کنید.

6. اخبار کرونا را دنبال کنید و اطلاعات به روزی داشته باشید

جدیدترین اخبار مربوط به کرونا را دنبال کنید و توصیه‌های مقامات پزشکی و درمانی کشور خود را جدی بگیرید.

راه های پیشگیری از کرونا ویروس برای کسانی که در مناطق آلوده حضور داشتند

در صورتی که در طول 14 روز گذشته به مناطق و مکان‌های آلوده به ویروس کرونا مراجعه کردید، در قدم اول حتما نکات بالا را رعایت کنید. اگر حالتان خوب نیست و یا حتی دچار علائم خفیفی مثل سردرد و آبریزش بینی شدید، تا زمانی که حالتان خوب نشده از خانه خارج نشوید. با این کار علاوه بر اینکه در مقابله با شیوع کرونا موثر واقع می‌شوید، به پزشکان و کادر درمانی بیمارستان‌ها نیز این امکان را می‌دهید تا بهتر بتوانند به کسانی که علائم شدیدتری دارند کمک کنند. همچنین اگر علائمی که دارید تنها به دلیل سرماخوردگی باشد و از ترس کرونا به بیمارستان مراجعه کنید، ممکن است ناخواسته به این بیماری مبتلا شوید.

coronavirus / مقابله با شیوع کرونا

اما اگر دچار تب، سرفه یا مشکلات تنفسی شدید، فورا باید به پزشک مراجعه کنید؛ زیرا این علائم ممکن است نشانه‌هایی از عفونت دستگاه تنفسی و یا دیگر بیماری‌های خطرناک باشند. پیش از مراجعه به مراکز درمانی با آن‌ها تماس بگیرید و در صورتی که اخیرا به مسافرت رفتید یا با کسانی که از مسافرت برگشتند تماس داشتید، کادر درمان را مطلع کنید.

راه های مقابله با استرس هنگام شیوع ویروس کرونا

سازمان بهداشت جهانی توصیه‌هایی داشته که دانستن آنها برای مقابله با استرس هنگام شیوع کرونا بسیار ضروری است. این توصیه‌ها عبارت اند از:

  • احساس ناراحتی، استرس، ترس و عصبانیت، همگی هنگام وقوع یک بحران طبیعی هستند. صحبت کردن با کسانی که به آن‌ها اعتماد دارید یا دوستان و خانواده می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک کند.
  • اگر در خانه ماندید حتما یک رژیم غذایی سالم را در کنار خواب کافی و ورزش دنبال کنید و با دوستان و آشنایان نیز از طریق تلفن یا شبکه‌های اجتماعی تماس برقرار کنید.
  • برای مقابله با احساساتتان از الکل، سیگار یا دیگر مواد استفاده نکنید. اگر قادر به کنترل احساسات خود نیستید، با یک پزشک یا مشاور اعصاب و روان صحبت کنید. از قبل برای خود برنامه داشته باشید که در مواقع لازم برای دریافت کمک‌های روانی و یا فیزیکی به کدام دکتر و کدام محل مراجعه کنید.

coronavirus / پیشگیری از کرونا

  • از شایعات دوری کنید و تنها به اخبار درست و صحیح توجه کنید. به این صورت می‌توانید ریسک ابتلای خود به بیماری را به درستی سنجیده و بر مبنای همان ریسک اقدامات محافظتی انجام دهید. برای دریافت اخبار و نکات پیشگیری از کرونا به منابع معتبری مثل سازمان بهداشت جهانی یا مراکز درمانی کشور خود توجه کنید.
  • بیش از حد نگران نشوید و مدت زمان کمتری را هم همراه خانواده به پوشش رسانه‌ها از اخباری که از نظرتان ناراحت‌کننده است صرف کنید. افزون بر این می‌توانید از تجربیات گذشته خود هنگام مواجه با دیگر شرایط سخت زندگی که در کاهش استرستان مفید بودند نیز استفاده و احساسات خود را مدیریت کنید.

 

کاهش استرس کودکان هنگام مقابله با شیوع کرونا

کودکان ممکن است واکنش کاملا متفاوتی نسبت به بزرگسالان در هنگام ترس و استرس داشته باشند. آن‌ها ممکن است گوشه‌گیر شوند، عصبانی باشند، از شما بخواهند بیشتر بهشان توجه کنید یا شب ادراری داشته باشند. به نگرانی‌ها و دغدغه‌های آن‌ها با حوصله گوش دهید و بیشتر بهشان ابراز محبت کرده و توجه نشان دهید. حتما با مهربانی با آن‌ها صحبت کرده و بهشان اطمینان خاطر دهید. اگر امکانش را دارید محیطی برایشان فراهم کنید تا با انجام بازی‌های مختلف آرامش خاطر پیدا کنند.

coronavirus / نکات پیشگیری از کرونا

اجازه ندهید کودکان از والدین و خانواده خود جدا شوند. در صورتی که یکی از اعضای خانواده در بیمارستان بستری شد، با استفاده از گوشی به طور مرتب به کودک اجازه دهید با او ارتباط برقرار کند. اگر از قبل برنامه و روتین خاصی را دنبال می‌کردید، همچنان آن‌ها را ادامه دهید یا برنامه‌های جدیدی برای آموزش یا بازی تدارک ببینید.

تنها اخبار و نکات صحیح را در ارتباط با شرایط به کودکان انتقال دهید. به آن‌ها توضیح دهید چه اتفاقی افتاده است. علاوه بر این با استفاده از کلمات و عباراتی که برایشان واضح و صریح است به آن‌ها اطلاعات کاملی در ارتباط با چگونگی کاهش خطر ابتلا به بیماری بدهید. این اطلاعات همچنین می‌تواند شامل اطلاعاتی در مورد خطرهای احتمالی، به گونه‌ای که باعث نگرانی آن‌ها نشود هم باشد. مثلا می‌توانید به کودک بگویید ممکن است یکی از اعضای خانواده و یا خود او علائم بیماری را داشته باشند و نیاز باشد مدتی به بیمارستان بروند تا پزشک‌ها حالشان را خوب کنند.

باورهای غلط در ارتباط با راه های پیشگیری از ویروس کرونا

این روزها صحبت‌های زیادی در مورد راه های پیشگیری از کرونا ویروس از سوی افراد غیر کارشناس مطرح می‌شوند که بیشترشان پایه و اساس درستی ندارند. در ادامه به چندین مورد از این باورهای اشتباه اشاره می‌کنیم.

آیا دستگاه های خشک کن دست می توانند ویروس کرونا را از میان ببرند؟

خیر. دستگاه‌های خشک‌کن دست تاثیری بر روی ویروس کرونا نمی‌گذارند. برای محافظت از خود در برابر این ویروس باید به طور مداوم دستان خود را با مایع دستشویی الکلی یا آب و صابون بشویید. پس از شستشوی دست‌ها نیز باید آن‌ها را با استفاده از دستمال حوله‌ای یا دستگاه‌های خشک کن هوای گرم خشک کنید.

coronavirus / راه های پیشگیری از کرونا ویروس

آیا ضدعفونی با نور ماورا بنفش می تواند ویروس کرونا را از بین ببرد؟

از نورهای ماورا بنفش نباید برای ضدعفونی کردن دست یا دیگر نقاط بدن استفاده کنید؛ زیرا این نور می‌تواند سبب خارش یا سوزش پوست شود.

اسکنرهای حرارتی تا چقدر در تشخیص افراد مبتلا به ویروس کرونا موثر هستند؟

این اسکنرها تنها در تشخیص افرادی که در پی ابتلا به ویروس کرونا دچار عفونت و تب شدند فایده دارند و نمی‌توانند کسانی که به ویروس مبتلا شده، ولی هنوز تب نکردند را تشخیص دهند؛ زیرا از زمان ورود ویروس به بدن و تب کردن بیمار بین 2 تا 10 روز زمان نیاز است.

آیا اسپری کردن بدن با الکل یا کلر از راه های پیشگیری از ویروس کرونا به حساب می آید؟

خیر. با اسپری کردن بدن با الکل یا کلر نمی‌توانید ویروسی که از قبل وارد بدنتان شده را از میان ببرید. گذشته از این، اسپری کردن چنین موادی می‌تواند به لباس‌ها یا غشاهای مخاطی مثل دهان و چشم‌ها آسیب برساند. البته می‌توانید با استفاده از الکل یا کلر سطوح مختلف را ضدعفونی کنید، اما این کار باید تحت نظارت افراد متخصص انجام شود.

coronavirus / راه های پیشگیری از ویروس کرونا

آیا دریافت یک بسته یا نامه از چین امن است؟

بله. افرادی که از چین بسته یا نامه دریافت می‌کنند در خطر ابتلا به کرونا قرار ندارند. براساس آزمایشاتی که پیشتر انجام شده، ویروس کرونا نمی‌تواند برای مدت طولانی بر روی اشیا مثل بسته یا نامه زنده بماند.

آیا حیوانات خانگی می توانند سبب شیوع ویروس کرونا شوند؟

در حال حاضر هیچ شواهدی مبنی بر امکان ابتلای حیوانات خانگی مثل سگ و گربه به ویروس کرونای جدید وجود ندارد. با این حال همیشه بهتر است پس از تماس با حیوانات خانگی، دستانتان را با آب و صابون بشویید تا خطر ابتلا به باکتری‌هایی مثل ای کولای یا سالمونلا که می‌توانند بین حیوانات خانگی و انسان منتقل شوند را کاهش دهید.

آیا واکسن ذات الریه می تواند سبب پیشگیری از کرونا شود؟

خیر. واکسن‌هایی که برای مقابله با ذات الریه مورد استفاده قرار می‌گیرند، مثل واکسن ضد پنوموکوک یا هموفیلوس آنفلوانزا نوع B، از شما در برابر کرونا محافظت نمی‌کنند. این ویروس جدید آنقدر با انواع قبلی متفاوت است که نیاز به یک واکسن اختصاصی و جدید دارد. با این حال سازمان بهداشت جهانی قویا توصیه می‌کند واکسن‌های بیماری‌های تنفسی را برای محافظت از سلامت خود تزریق کنید.

coronavirus / نکات پیشگیری از کرونا

آیا شستشوی مداوم بینی می تواند از ابتلا به کرونا پیشگیری کند؟

خیر. هنوز هیچ مدرکی که نشان دهد شستشوی مداوم بینی با نمک می‌تواند از ابتلای افراد به کرونا جلوگیری کند وجود ندارد. البته به صورت محدود شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد شستشوی بینی با نمک می‌تواند روند بهبود افرادی که به سرماخوردگی مبتلا شدند را تسریع کند، ولی این کار برای پیشگیری از عفونت‌های تنفسی فایده‌ای ندارد.

آیا خوردن سیر از راه های پیشگیری از ویروس کرونا است؟

سیر از جمله گیاهانی است که تغذیه آن، به دلیل برخی خصوصیت‌های ضدمیکروبی، فواید فراوانی برای بدن دارد. با این حال هیچ شواهدی که نشان دهد خوردن سیر از ابتلا به ویروس کرونا جدید جلوگیری می‌کند وجود ندارد.

آیا استفاده از روغن کنجد مانع ورود ویروس کرونا به بدن می شود؟

خیر. روغن کنجد نمی‌تواند ویروس کرونا را از میان ببرد. برخی ترکیبات شیمیایی هستند که می‌توانند سطوحی که آلوده به ویروس کرونا هستند را پاکسازی کنند. این ترکیبات شامل ضدعفونی کننده‌های سفیدکننده که حاوی کلر هستند، حلال‌های اتر، اتانول 75 درصد، اسید پیراستریک و کلروفرم می‌شوند.

با این وجود اگر این ترکیبات شیمیایی را روی پوست یا زیر بینی خود قرار دهید، هیچ تاثیری بر روی ویروس کرونا نخواهند گذاشت. مالیدن چنین ترکیبات شیمیایی روی پوست می‌تواند خطرناک باشد.

coronavirus / مقابله با شیوع کرونا

آیا ویروس کرونا جدید تنها برای افراد مسن خطرناک است؟

ویروس کرونا ارتباطی به سن افراد ندارد و در هر سنی که باشید می‌توانید به آن مبتلا شوید. افراد مسن و یا افرادی که به بیماری‌هایی نظیر آسم، دیابت و بیماری‌های قلبی مبتلا هستند نسبت به کرونا بیشتر آسیب‌پذیر بوده و در صورت ابتلا به شدت بیمار می‌شوند.

سازمان بهداشت جهانی به همه افراد در همه گروه‌های سنی توصیه می‌کند با رعایت بهداشت تنفسی و شستشوی دست‌ها از خود در برابر این ویروس محافظت کنند.

آیا آنتی بیوتیک ها در درمان و پیشگیری از کرونا موثر هستند؟

خیر. آنتی‌بیوتیک‌ها تنها در برابر میکروب‌ها موثر واقع می‌شوند و در برابر ویروس‌ها کاربردی ندارند. کرونا نیز یک ویروس است و در نتیجه نباید برای درمان یا پیشگیری از آنتی‌بیوتیک استفاده کنید. با این حال ممکن است پزشکان برای کسانی که پس از ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری می‌شوند آنتی‌بیوتیک تجویز کنند؛ زیرا ممکن است بیمار به عفونت‌های میکروبی نیز دچار شده باشد.

coronavirus / مقابله با شیوع کرونا

آیا داروی خاصی برای درمان یا پیشگیری از کرونا وجود دارد؟

تا به امروز هیچ داروی خاصی برای درمان یا پیشگیری از کرونا ساخته نشده است. با این وجود افرادی که به کرونا مبتلا شدند باید برای کنترل و درمان علائم بیماری تحت نظر پزشک قرار بگیرند و افرادی که شدت بیماری‌شان نیز بسیار بالا است، باید تحت مراقبت‌های حمایتی قرار بگیرند. در حال حاضر پژوهشگران در حال بررسی چندین درمان به خصوص هستند و قرار است آن‌ها را در کارآزمایی‌های بالینی آزمایش کنند.

نکاتی که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم نکات پیشگیری از کرونا بود که از سوی سازمان بهداشت جهانی توصیه شده‌اند. امیدواریم با رعایت این نکات بتوانید تا جای ممکن از ابتلای خود و عزیزانتان به این ویروس پیشگیری کنید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران1 دیدگاه
avatar
سوين
.
12 تیر 1399، 01:39
پاسخ
0
0
كرونا چيه
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402