Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet. Vavada casino зеркало

تاریخچه شرکت کوالکام ؛ از توسعه ارتباطات ماهواره ای تا تراشه های موبایلی

qualcomm/ شرکت کوالکام
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

فناوری‌های نوین دنیای موبایل را باید مدیون شرکت‌هایی همچون شرکت کوالکام دانست که تجهیزات مورد نیاز را برای پردازش‌های موبایلی تولید می‌کند. اگر می‌خواهید با این شرکت آمریکایی بیشتر آشنا شوید، در ادامه همراه ما باشید.

شاید کمتر کسی در دنیای فناوری شرکت کوالکام (Qualcomm Incorporated) را به عنوان یکی از تولیدکنندگان تراشه‌های کامپیوتری نشناسد. اما داستان خدمات و تولیدات این شرکت آمریکایی فراتر از این حرف‌ها است. درواقع کوالکام را می‌توان از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و نیمه هادی در دنیا معرفی کرد. شرکتی که هم‌اکنون با پردازنده‌های متنوع اسنپدراگون در دنیای موبایل نیز شناخته می‌شود.

qualcomm/ برند کوالکام/ رئیس شرکت کوالکام

درواقع امروزه تولید تراشه و پردازنده موبایل از فعایت‌های سودآور کوالکام است که در کنار نام و آوازه‌ای که برایش رقم زده توانسته است در کنار اعطای مجوز استفاده به شرکت‌ها، درآمد بالایی را از آن خود کند. خوب است بدانید که دفتر مرکزی این شرکت در سن‌دیاگو و ایالت کالیفرنیا واقع شده است که 224 شعبه نیز در نقاط مختلف دنیا دارد.

همچنین بخوانید :

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

 


تاریخچه شرکت کوالکام


همچنین بخوانید :

باید اشاره کنیم که تاریخچه تأسیس کوالکام به اواسط قرن بیستم میلادی برمی‌گردد. در سال 1959 بود که دو همکلاسی فارغ‌التحصیل دانشگاه MIT به نام‌های اروین جیکوبز (Irwin Jacobs) و اندرو ویتربی (Andrew Viterbi) در پی دیداری در یک کنفرانس ارتباط خود را از سر گرفتند و نتیجه این دوستی نیز احداث شرکت کوالکام شد. این دو به همراه فرانکین آنتنیو، آدلیا کافمن، اندرو کوهن و کلین گلیهوسن شرکتی را با هدف یک شرکت مشاور تأسیس کردند و اما بعد اروین جیکوبز و اندرو ویتربی توانستند شرکتی برای تولید تجهیزات مخابراتی در سال 1968 و بهبود کیفیت ارتباطات را پایه‌گذاری کنند که این شرکت لینکابیت (Linkabit) نام گرفت. بعد از مدتی فعالیت هم شرکت کوالکام را در پی گسترش فناوری دیجیتال در صنعت حمل و نقل تأسیس کردند که در ادامه به آن می‌پردازیم.

 

درباره مؤسسین

گفتیم که دو مؤسس اصلی این شرکت جیکوبز و ویتربی بودند. جیکوبز در سال 1959 از دانشگاه فارغ‌التحصیل شد. در سال 1965 او توانست کتابی در زمینه راهنمای جامع ارتباطات دیجیتال چاپ کند. انتشار این کتاب نام و آوازه‌ای را برایش رقم زد.

irwin-jacobs/ جیکوبز مدیرعامل کوالکام/ مالک شرکت کوالکام
عکس جوانی جیکوبز مدیرعامل کوالکام

ویتربی نیز در بخش تحقیقات و پژوهش فعالیت می‌کرد. وی که از پیشگامان توسعه فناوری انتقال دیجیتال بود، توانست پژوهش‌های زیادی را در زمینه سیستم‌های مخابراتی و تجهیزات ماهواره‌ای انجام دهد. همچنین به عنوان طراح نیز در ساخت تجهیزات اولین ماهواره آمریکایی‌ها به نام Explore 1 نقش داشت.

لینکابیت و تولید ریزپردازنده LMP

با این حساب نتیجه همکاری این دو پژوهشگر شرکت لینکابیت شد که آن‎‌ها از تجربه‌هایی که تاکنون آموخته بودند برای توسعه کاربرد ماهواره در تلویزیون استفاده کردند. از طرف دیگر طراحی مودم‌های ارتباطی در آن سال‌ها بخش بزرگی از تحقیقات این شرکت را شامل می‌شد. در کنار این تحقیقات مسیر تازه‌ای با ظهور ریزپردازنده‌ها بر رویشان گشوده شد و آن‌ها تحقیقات اولیه را روی آن انجام دادند. نتیجه نیز تولید ریزپردازنده‌های لینکابیت موسوم به LMP بود که سال‌ها از آن استفاده شد.

linkabit-lmp/ تراشه های کوالکام

درواقع جیکوبز یکی از مؤسسین کوالکام که در سخنرانی‌های مختلف دستاورد خود را معرفی می‌کند، در نهایت توانست مشتریان متعددی را سمت لینکابیت جلب کند که یکی از آن‌ها نیروی هوایی آمریکا بود. قرار بود از اولین ریز پردازنده تولیدی لینکابیت در کابین فرمان هواپیما استفاده شود. در سال 1980 شرکت لینکابیت که یک دفتر کاری بود، به یک شرکت بزرگ تبدیل شد. حالا سالانه درآمد بالایی داشت و در حوزه فناوری تلویزیون‌های کابلی و سایر فناوری‌های الکترونیکی نیز فعالیت می‌کرد.

با اینکه جیکوبز و ویتربی در کارشان توانسته بودند موفقیت بالایی را به دست آورند، اما باز هم با نگاهی آینده‌نگرانه به دنبال دریچه‌های پیشرفت جدیدی بودند. شاید موضوعی که شرکت آن‌ها را تا به امروز سرپا نگه داشته است، توجه به همین موضوع بود. در گام بعدی آن‌ها وارد حوزه فناوری ماهواره‌ای موبایلی و ارتباطات راه دور شدند و چون در بسیاری از حوزه‌ها عنوان اولین را با خود یدک می‌کشیدند، می‌توانستند در میان رقبا عملکرد موفق‌تری را تجربه کنند.

irwin-jacobs/ مالک شرکت کوالکام

 

تأسیس و آغار به کار کوالکام

با توجه به موضوعی که در بالا اشاره کردیم، ورود به عرصه فناوری ماهواره‌ای موبایل شاید تمام ماجرای لینکابیت بوده باشد؛ اما برای دو بنیانگذار این شرکت اینطور نبود. آن‌ها در سال 1985 شرکت جدیدی را به نام Qualcomm Inc که مخفف Quality Communications بود را تأسیس کردند.

qualcomm/ تاریخچه شرکت کوالکام

 


دستاوردهای کوالکام


مؤسسین کوالکام در تلاش بودند محصولی را از صفر تا صد یعنی از مرحله تحقیق و توسعه تا تولید در این شرکت داشته باشند. در این راستا آن‌ها دریافتند که صنعت حمل و نقل محل مناسب‌تری برای فعالیت ارتباطات موبایلی (WMC) محسوب می‌شود و کار خود را با ورود به عرصه حمل و نقل آغاز کردند.

 

همچنین بخوانید :

ورود به عرصه حمل و نقل

درواقع در آن زمان سیستم حمل و نقل به عنوان یک بستر مهم برای سرمایه‌گذاری در آمریکا محسوب می‌‎شد. حالا که فناوری‌های دیجیتال نیز در حال گسترش بودند، این صنعت می‌توانست بهره بیشتری از آن ببرد. یکی از دستاوردهای فناوری در این زمینه به کارگیری فناوری‌های بی سیم در این سیستم بود. خوب است بدانید، در آن سال‌ها راننده‌های کامیون برای اطلاع از وضعیت سفر خود مجبور بودند در فواصل زمانی مشخص به کارفرما وضعیت سفر خود را گزارش دهند. این وقفه‌ها هر چند کوتاه بود، اما باعث کاهش سرعت تحویل بار و بازدهی کم می‌شد. در کنار مشکلاتی که بیان شد، باید این را هم اضافه کنیم که امکانات لازم برای اطلاع رسانی در زمان تحویل بار وجود نداشت.

omnitracs/ درباره شرکت کوالکام

همچنین بخوانید :

این مشکلات باعث شد تا جیکوبز و ویتربی بتوانند برای بهتر شدن ارتباطات جاده‌ای راهکاری را که سه سال (از سال 1985 تا 1988) بر روی آن کار کرده بودند را ارائه دهند. در نهایت آن‌ها توانستند یک سیستم اطلاع رسانی دو طرفه به نام OmniTRACS را طراحی کنند که برای اعلام موقعیت مورد استفاده قرار می‌گرفت. این محصول که براساس فناوری پردازش سیگنال کوالکام طراحی شده بود، با سیستم فدرال GPS سازگار بوده و توسط یک ماهواره اختصاصی سیگنال می‌توانست موقعیت‌های رانندگان را ردیابی کند. راننده‌ها هم سخت افزار این فناوری را روی کابین خودروی خود داشتند. سخت افزار این فناوری صفحه کلیدی بود که به امکان برقراری تماس و ارتباط مجهز بود.

qualcomm/ محصولات شرکت کوالکام

 

آغاز فعالیت های بین المللی

سیستم یاد شده به صورت عمومی عرضه شد و آن‌ها توانستند با اولین مشتری تجاری خود که شرکتی فعال در حمل و نقل جاده‌ای بود، یعنی Schneider National قراردادی امضا کنند. این قرارداد عواید خوبی را نصیب کوالکام کرد و درآمدش را افزایش داد. با این توسعه، کوالکام تصمیم گرفت فناوری اومنی تکس را در کانادا و اروپا نیز گسترش دهد. در این راستا ارزش شرکت کوالکام افزایش یافت و مدیرعامل شرکت کوالکام تصمیم گرفت تا سهام شرکت را در بورس عرضه کند.

همچنین بخوانید :

بعد از عمومی شدن سهام کوالکام، فعالیت‌های بین‌المللی آن نیز بیشتر شد. حالا ژاپن و برزیل از دیگر کشورهای هدف برای گسترش فعالیت‌ها بودند. در سال 1992 این شرکت توانسته بود 23 هزار ترمینال اومنی ترکس را در جهان نصب کند و با 150 شرکت نیز قرارداد داشته باشد. حالا جیکوبز بار دیگر مشهور شده بود و در سال 1993 از دید مجله Fleet Owner به عنوان فردی که انقلابی در صنعت حمل و نقل به وجود آورد شناخته شد.

qualcomm/ محصولات شرکت کوالکام

 

ورود به عرصه موبایل

با آغاز دهه 1980 میلادی صنعت تلفن همراه با شبکه‌های سلولی در آمریکا متولد شد؛ به طوری که تا سال 1985 به تعداد 300 هزار آمریکایی قادر بودند از خودروهای خود تماس تلفنی برقرار کنند. در این راستا جیکوبز و ویتربی در تلاش برای جایگزینی سرویسی مبتنی بر سیگنال‌های دیجیتال شدند. استانداردی که آن‌ها در ذهن داشتند، Code Division Multiple Access یا CDMA بود که رویکردی متفاوت با سایر استانداردهای موجود داشت. این استاندارد، کیفیت صدای بهتری حتی در فاصله‌های دور را پشتیبانی می‌کرد. علاوه بر این به تعداد آنتن‌های کمتری هم در منطقه نیاز بود. همچنین تعداد تماس‌های آن نیز دو برابر سیستم‌های قدیمی‌تر بود.

استاندارد cdma/ محصولات شرکت کوالکام

حالا کوالکام از آنجایی که پیش از این هم تولید پردازنده را داشت، برای اینکه استاندارد خود را بهبود دهد، تراشه‌های ارتباطی را توسعه داد تا بتواند از استانداردی که معرفی کرده بود به نحو احسن استفاده کند. از این پردازنده‌ها هم در دستگاه‌ها و تجهیزات ارتباطی و برج‎‌های مخابراتی استفاده می‌شد. ناگفته نماند استاندارد CDMA در سال 1989 به صورت یک استاندارد رسمی از سوی انجمن فعالان صنعت تلفن همراه پذیرفته شد. این موضوع موفقیت جدیدی را برای کوالکام رقم زد. علاوه بر این، استاندارد یاد شده مسیرهایی برای ارتباط بیشتر با شرکت‌هایی همچون نوکیا، موتورولا، تلکام، نورثرن و سونی را فراهم کرد.

 

داستان اسنپدراگون

کوالکام بعد از چند سال تحقیق و کار بر روی پردازنده موبایلی، در سال 2007 برای اولین بار پردازنده اسنپدراگون را به عنوان یک پردازنده تجاری معرفی کرد. عرضه این پردازنده افتخارات زیادی را برای این شرکت فناورانه به ارمغان آورد و باعث شد تا کوالکام به عنوان یکی از قدرتمندان تولیدکننده پردازنده موبایل نیز در جهان شناخته شود. درواقع با ورود گوشی‌های اندرویدی و معرفی اولین محصول در این زمینه که محصولی از HTC بود، برگ جدیدی در کارنامه موفقیت‌های کوالکام ورق خورد.

qualcomm-snapdragon/ تراشه های کوالکام

بعد از عرضه اسنپدراگون، برند آمریکایی کوالکام بخش پردازنده‌های گرافیکی AMD را خریداری کرد و پردازنده‌های آن را با نام آدرنو روانه بازار کرد. حالا می‌توانست ترکیب پردازنده محاسباتی خود را با پردازنده گرافیکی عرضه کند و نام و آوازه دیگری را نیز برای خود رقم بزند. امروزه پردازنده اسنپدراگون، برای انواع گوشی‌های هوشمند تولید می‌شود که نسخه‌های پرچمدار آن در گوشی‌های پرچمدار اندرویدی استفاده می‌شود.

 


وضعیت کنونی شرکت کوالکام


بعد از قرن بیستم میلادی مدیران کوالکام تلاش زیادی کردند تا دستاوردهای خود را به صورت جهانی عرضه کنند؛ هر چند در این راه با مشکلاتی نیز مواجه شدند. اما چون در برخی از تجهیزات تنها تولیدکننده جهانی بودند، توانستند عملکرد موفقی را تجربه کنند. آن‌ها تصمیم گرفتند تا محدودیت‌ها را برای همکاری‌های بیشتر کمتر کنند. در سال 2005 تغییراتی در کوالکام ایجاد شد. تا آن سال که جیکوبز مدیرعامل شرکت کوالکام بود، مدیریتش به پائول ای جیکوبز پسر مدیرعامل واگذار شد. وی بعد از ورود، برنامه‌ها را تغییر داد و تمرکز خود را بر روی اینترنت اشیا گذاشت. در این مقاله از پلازا نیز می‌توانید بیشتر با اینترنت اشیا آشنا شوید.

internet-of-things/ محصولات شرکت کوالکام/ مالک شرکت کوالکام

بعد از جیکوبز هم استیون مالنکاف به سمت مدیرعاملی کوالکام درآمد و فعالیت‌های شرکت را به سمت به‌کارگیری فناوری‌های بی سیم سوق داد. در حال حاضر این شرکت در عرصه تولید فناوری‌های بی سیم برای خودروها، گجت‌های پوشیدنی و غیره نیز فعالیت می‌کند. در مورد پردازنده معروف اسنپدراگون هم باید بگوییم که امروزه پردازنده اسنپدراگون در سری‌های 400، 600، 700 و 800 برای انواع گوشی‌های اندروید تولید می‌شود و هم‌اکنون احاطه بازار توسط آن‌ها هم به گونه‌ای است که به نظر نمی‌رسد شرکتی بخواهد کوالکام را در این زمینه کنار بزند.

 


سخن پایانی


امروزه کوالکام به عنوان یکی از قدرترین تولیدکنندگان بین‌المللی پردازنده در جهان و همچنین یکی از شرکت‌های بزرگ فعال در عرصه ارتباطات شناخته می‌شود. در حال حاضر نیز پردازنده پرچمدار اسنپدراگون این شرکت رقیبی برای پردازنده‌های سری بایونیک اپل، کرین و اگزینوس سامسونگ به شمار می‌رود. در اینجا می‌توانید مقایسه‌ای از پردازنده پرچمدار اپل و کوالکام را نیز شاهد باشید. اگر شما هم اطلاعات دیگری درباره شرکت کوالکام یا اسنپدراگون دارید، خوشحال خواهیم شد نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402