گزارش آماری تهیه شده سال 2017 در مورد اینترنت اشیا، پیش نویس گزارش اصلی موسسه تحقیقاتی هوش BI و سرویس تحقیقاتی موسسه بیزینس ایسایدر پریمیوم است.
اینترنت اشیا (IoT) باعث تغییراتی در نحوه اجرای کسب و کارها، اجرای امورد دولتی و حتی تغییراتی در حوزه استفاده از اینترنت توسط مصرف کنندگان شده و به شکلی توانسته نحوه ارتباط کاربران را با جهان تغییر دهد.
طبق آمار و بررسی ها، به نظر می رسد شرکت های تجاری ظرف پنج سال آینده حدود 5 تریلیون دلار در حوزه اینترنت اشیا یا همان IoT هزیه صرف کنند. گسترش روز افزون دستگاه های متصل به اینترنت و افزایش و گسترده داده ها، این حوزه را تبدیل به یک حوزه بزرگ نموده و انقلابی را در سطح ارتباطات جهانی ایجاد نموده است.
برای نشان دادن این روند در حال ظهور، موسسه تحقیقاتی BI نظرسنجی اجرایی را در مورد اینترنت اشیا در سطح جهان و به صورت منحصر به فرد در مورد تاثیر این حوزه یعنی IoT بر شرکت های تجاری ، در سراسر جهان به انجام رسانده است. در این مطالعه، بیش از 500 نفر پاسخ دهنده از حوزه های گسترده ای همچون صنایع، از جمله تولید، فن آوری و حتی مالی، به همراه تعداد قابل توجهی از پاسخ دهندگان C-suite و در سطح مدیران شرکت کرده اند.
موسسه BI از طریق این مطالعه منحصر به فرد و تحقیق جامع در این زمینه، جزئیات اجزای این بررسی اکوسیستمی روی IoT را مشخص نمود. طبق این بررسی، از سال 2021 بازار IoT از لحاظ نصب و راه اندازی دستگاه و سرمایه گذاری رشد بی سابقه ای خواهد داشت.
البته ارائه دهندگان IoT، با چالش های بسیاری روبرو خواهند بود ولی این فناوری یعنی اینترنت اشیا رشد بی سابقه ای را خواهد داشت.
در این مطالعه سعی شده فرصت ها، چالش ها و موانع مربوط به گسترش وسیع سیستم های مبتنی بر IoT بین مصرف کنندگان، دولت ها و شرکت ها مورد بررسی قرار گیرد.
در اینجا برخی از مباحث اصلی و کلیدی این گزارش ارائه می شود:
پیش بینی می شود که در سال 2021 در مجموع 22.5 میلیارد سیستم مبتنی بر IOT وجود داشته باشد و این رقم در حالی مطرح می شود که 6.6 میلیارد سیستم مبتنی بر اینترنت اشیا از سال 2016 در حال رشد و افزایش است.
پیش بینی می شود که سرمایه گذاری در بخش IOT بین سال های 2016 تا 2021 به 4/8 تریلیون دلار برسد.
این پیش بینی ها و نظرات در حوزه IOT در مورد موضوعات مختلف و در حوزه های متفاوت بررسی شده اند. چالش های عمده و نقاط ضعف؛ مراحل تصویب و تایید هر طرح برای اجرایی شدن در این حوزه ، استقرار و پیاده سازی IoT؛ سرمایه گذاری و بهره برداری از سیستم های مبتنی بر اینترنت اشیا، سیستم عامل ها و خدمات؛ فرآیند تصمیم گیری؛ و برنامه های پیش رو در این حوزه همگی باید مورد توجه دولت ها باشد.