در این مقاله سعی داریم به شما انواع لنزهای نیکون و قابلیتهای آنها را معرفی کنیم. با راهنمای خرید لنز دوربین نیکون همراه ما باشید.
نیکون یکی از برندهای شناخته شده دنیای عکاسی است. این برند دوربینهای زیادی را برای استفادههای مختلف، اعم از ورزشی تا استفاده خانگی طراحی کرده است و در دنیای عکاسی افراد بیشماری عاشق دوربینهای نیکون هستند. همین دلیل باعث شده است که افراد مبتدی زیادی اولین دوربین عکاسی خود را از برند نیکون انتخاب کنند. ولی زمانی که میخواهند برای دوربین خود لنزی تهیه کنند، کاملاً سردرگم میشوند. آنها با اسامی مختلفی از لنزها که بر روی آنها اختصارهای عجیب و غریب نوشته شده است مواجه میشوند که انتخاب را برای آنها سخت میکند. به همین دلیل ما این مقاله را تهیه کردهایم تا تعدادی از این اسامی و اختصارها را به شما معرفی کنیم تا انتخاب دقیقتری داشته باشید. در ادامه با راهنمای خرید لنز دوربین نیکون ما را همراهی کنید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- استانداردهای ساخت لنز دوربین نیکون کدامند؟
- پوشش در انواع لنز دوربین نیکون
- عدسی های به کار رفته در لنزهای نیکون
- فوکوس در لنز دوربین نیکون
- لنزهای نیکون چگونه دیافراگم را کنترل می کنند؟
- لرزه گیر در لنز دوربین نیکون
- راهنمای خرید لنز دوربین نیکون
- بهترین لنزهای پرتره نیکون
- لنز واید برای مبتدی ها
- عکاسی ماکرو با لنزهای نیکون
- بهترین لنز زوم نیکون برای آماتورها
- لنز دوربین نیکون برای عکاسی عمومی
استانداردهای ساخت لنز دوربین نیکون کدامند؟
در ادامه با استانداردهای ساخت لنز دوربین نیکون و کلمات اختصاری مختلف مربوط به آنها آشنا میشویم.
پوشش در انواع لنز دوربین نیکون
FC مخفف پوشش فلورین است. این پوشش از ورود گرد و خاک، قطرات آب و روغن جلوگیری میکند و به راحتی نیز از سطح لنز برداشته میشود. یکی دیگر از این پوششها N است. این حرف مخفف پوشش نانو کریستال است. این پوشش در طیف گستردهای از طول موج، رفلکسهای عدسی داخلی لنز را از بین میبرد و به خصوص در کاهش پرتوهای نور غیرضروری و زائد در لنزهای فوق گسترده موثر است.
همچنین پوششهای کاملاً یکپارچه نیکون یا به اختصار SIC، پوششهای چند لایهای هستند که پرتوهای نور غیرضروری را تا حد قابل توجهای کاهش میدهند و عملکرد اجزای لنزهای اپتیکال را به شکل چشمگیری تقویت میکنند.
عدسی های به کار رفته در لنزهای نیکون
ML یک شیشه خمیده هلالی شکل است که در جلوی لنز نصب شده و پرتوهای نور غیرضروری را کاهش میدهد. همچنین نیکون با اختراع عدسی ED توانست لنزهایی طراحی کند که با کاهش اعوجاج رنگی، تصحیح رنگ فوقالعاده و وضوح مثالزدنی را ارائه میکنند.
سیستم CRC یکی دیگر از ابداعات مهم نیکون در زمینه فوکوس محسوب میشود. این سیستم کیفیت عکس خوبی را در فواصل فوکوس نزدیک فراهم کرده و همچنین محدوده فوکوس را نیز افزایش داده است. به علاوه نیکون برای اولین بار در سال 1968 لنزهایی با عدسیهای غیر کروی (AS) را معرفی کرد. این عدسیها در لنزهای واید برای اصلاح اعوجاج به کار میرود. همچنین این عدسیها در ساخت لنزهای سبک و کوچک نیز موثر بودهاند.
فوکوس در لنز دوربین نیکون
در سیستم فوکوس عقب نیکون (RF)، اجزای لنز به گروههایی مشخص تقسیم میشوند و فقط گروهی که در عقب لنز قرار دارد، در هنگام فوکوس حرکت میکند. این روش باعث میشود فوکوس سریعتر و راحتتر شود.
IF اختصار کلمات فوکوس داخلی است. در این سیستم بدون تغییر سایز لنز و تنها با حرکت اجزای داخلی، لنز بر روی یک نقطه فوکوس میکند. این تکنولوژی باعث شده است که لنزهایی سبک و کوچک با فاصله فوکوس کم تولید شوند. این سیستم بیشتر در لنزهای تله فوتو و زوم دیده میشود.
لنزهای نیکون چگونه دیافراگم را کنترل می کنند؟
مکانیزم الکترومگنتیک دیافراگم (E) در لنز دوربین نیکون در زمان استفاده از اکسپوژر اتوماتیک و در طی عکاسی مداوم، کنترل دیافراگم دقیقی را برای ما فراهم میکند.
در لنزهای G، حلقه دیافراگم برای کنترل دهانه دیافراگم وجود ندارد و باید توسط بدنه دوربین، دیافراگم کنترل شود. همچنین RD مخفف دیافراگم دایرهای شکل است. در این سیستم، از تیغهها برای خلق دهانه گرد استفاده میشود. این راهکار برای رسیدن به افکت سافت-تاج است.
لرزه گیر در لنز دوربین نیکون
برای از بین بردن مشکل کدر شدن تصاویر که توسط لرزهها بوجود میآید، نیکون سیستم VR را اختراع کرده است. همچنین این سیستم به ما سرعت شاتر هشت برابر سریعتر را ارائه میدهد.
راهنمای خرید لنز دوربین نیکون
در ادامه برای خرید لنز دوربین نیکون راهنمایی را برای شما تهیه کردهایم.
بهترین لنزهای پرتره نیکون
لنز AF Nikkor 50mm f/1.8D یکی از بهترین لنزهای پرایم دوربینهای فول فریم نیکون محسوب میشود که بر روی دوربینهای APS-C نیز عملکردی خیرهکننده دارد. در خرید این لنز اولین فاکتوری که نیاز به توجه دارد، فقدان سیستم اتوفوکوس است. این نقیصه در دوربینهایی که سیستم اتوفوکوس ندارند (مثل D5600) یک مشکل بزرگ به حساب میآید.
پیشنهاد دوم ما لنز AF-S 50mm f/1.8 G از نوع پرایم استاندارد است که برای دوربینهای فول فریم نیکون (گروه FX) طراحی شده است و بر روی دوربینهای APS-C نیکون (گروه DX) نیز قابل استفاده است. این لنز وقتی بر روی دوربینهای DX سوار میشود، عملکردی مشابه لنزهای 75 میلیمتری سوار شده بر روی دوربینهای فول فریم را به ما ارائه میدهد. این لنز به سیستم اتوفوکوس نیز مجهز است و مشکل لنزهای نوع D را ندارد.
لنز واید برای مبتدی ها
در بخش لنزهای واید، لنز دوربین نیکون Nikon AF-P DX Nikkor 10-20mm f/4.5 – 5.6G VR پیشنهاد ما به شما است. این لنز از سیستم اتوفوکوس AF-P که مشابه سیستم STM در لنزهای کانن است بهره میبرد. این لنز برای دوربینهای DX طراحی شده است و عملکرد مشابه لنزهای 35-15 سوار شده بر دوربینهای FX را ارائه میدهد. با وجود فاکتور کراپ شدن توسط سنسور APS-C، این لنز عکسهای واید خوبی برای ثبت تصاویر مناظر ارائه میدهد. از دیگر ویژگیهای خوب این محصول، وجود لرزشگیر اپتیکال است.
عکاسی ماکرو با لنزهای نیکون
بهترین لنز ماکرو نیکون برای افراد مبتدی لنز استاندارد پرایم Nikon AF-S DX Micro-Nikkor 40mm f/2.8G است. این لنز برای دوربینهای APS-C طراحی شده است و عملکرد لنزهای 60 میلیمتری سوار شده بر دوربینهای فول فریم را ارائه میدهد. نیکون در این لنز از سیستم اتوفوکوس استفاده کرده است؛ پس نگران مشکلات مربوط به لنزهای نوع D نباشید. این محصول از نوع لنزهای ماکرو (یا به قول نیکون میکرو) است و میتواند از فاصله 16 سانتیمتری بر روی سوژه فوکوس کند. توانایی بزرگنمایی این لنز برار 1:1 است که عملکردی خوب محسوب میشود. با گستردگی دیافراگم f/2.8، لنز ذکر شده عملکرد خوبی را در محیطهای کم نور نشان میدهد. ولی باید توجه داشت که با این دهانه دیافراگم، شما نباید انتظار سرعت عکاسی بالا را داشته باشید.
بهترین لنز زوم نیکون برای آماتورها
بیشتر آماتور ها به یک لنز همه کاره نیاز دارند. لنزی که بتواند به اندازه کافی واید باشد که در مراسمهای خانوادگی عکسهای خوبی ثبت کند و همچنین بتواند از گنجشکی که 50 متر از آنها فاصله دارد، عکس بیندازد.
برای این گروه از آماتورها پیشنهاد ما Nikon AF-S DX Nikkor 18-200mm f/3.5 – 5.6G ED VR II است. این لنز دوربین نیکون برای سنسورهای APS-C طراحی شده است و عملکرد یک لنز 27- 300 میلیمتری را هنگام سوار شدن بر این سنسورها ارائه میدهد. این موضوع باعث شده است که این لنز به یک لنز تله فوتو که قادر است عکس واید نیز ثبت کند تبدیل شود. همچنین این محصول به لرزش گیر اپتیکال نیز مجهز است و خیال شما را بابت لرزشهای وارده راحت میکند. البته این زوم لنز در موقعیتهایی با نور کم عملکرد خوبی ندارد که با در نظر گرفتن قیمت آن، این مشکل قابل چشمپوشی است.
لنز دوربین نیکون برای عکاسی عمومی
برای عکاسی عمومی پیشنهاد ما Nikon AF-P DX Nikkor 18-55mm f/3.5 – 5.6 G VR است. این لنز از جدیدترین محصولات نیکون محسوب میشود. سیستم اتوفوکوس این لنز از نوع AF-P است که شاید در بعضی از دوربینهای قدیمی قابل استفاده نباشد. لطفاً قبل از خرید این لنز، در سایت نیکون بررسی کنید که دوربینتان از این قابلیت پشتیبانی میکند یا خیر. فاصله کانونی این لنز در هنگام نصب بر روی دوربینهای DX تبدیل به 27-82.5 میلیمتر میشود. سیستم لرزش گیر این لنز نیز ثبت عکسهای بینقص در موقعیتهایی با نور کم را تضمین میکند.
در این مقاله سعی کردیم شما را بیشتر با لنز دوربین نیکون و انواع آن آشنا کنیم. بهترین لنزهای نیکون از نظر شما کدام است؟ لطفا برای ما نظراتتان را بنویسید.