گروهی از ستارهشناسان اولین آزمایش بینالمللی خود برای ردیابی سیارک های خطرناک را به طور کامل انجام دادند. دانشمندانی از سراسر جهان برای نظارت و تجزیه و تحلیل سیارک 2012 TC4 با یکدیگر همکاری کردند.
تست ردیابی قابلیتهای ما
دانشمندان یک تیم چند ملیتی از ستارهشناسان در اولین تجربه بینالملی خود تشکیل دادند تا توانایی ما برای ردیابی سیارههای خطرناک را مورد آزمایش قرار دهند. اما هدف آنها از این بررسی چه بوده است؟ طبق گزارش خبرگزاری ناسا هدف از این بررسی: « بازیابی، ردیابی و شناسایی یک سیارک واقعی به عنوان یک عامل زیانبار برای زمین » است.
تلسکوپ دو متری در رصدخانه ترکسول آسترومتری برای ایجاد سیارک TC4
رهبران ناسا و همچنین بسیاری از دانشمندان و روشنفکران دیگر، در مورد زمانی در آینده که کره زمین توسط سیارههای خطرناک بزرگ تحت تاثیر قرار گیرد، نگران هستند. در حالی که چنین وقوعی ممکن است تمام بشریت را نابود کند، قطعاً میتواند باعث ایجاد حجم زیادی از آسیب و تخریب نیز شود.
برای این منظور، ناسا راههایی را برای شناسایی و انحراف سیارههای خطرناک ایجاد کرده است و دانشمندان دیگر را برای انجام این کار آموزش میدهد. این آزمایش خاص بسیار مهم بود زیرا دانشمندان توانستند شبکه بینالمللی هشدار سیارک خود را آزمایش کنند، هدف بررسی ذکر شده این است که سیارک های خطرناک را ردیابی کنند.
تصویری از سیارک TC4 2012 که توسط تلسکوپ بسیاری بزرگی در رصدخانه جنوب اروپا تهیه شده است.
پس از ماهها برنامه ریزی، این تمرین در ماه جولای (تیر ماه) انجام شد؛ هنگامی که ستاره شناسان در تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانهای در جنوبیترین قسمت اروپا، سیارک 2012 TC4 را کشف کردند – یک سیارک کوچک بازتابنده که مدار آن بسیار نزدیک به زمین است. دانشمندان سیارک TC4 را به عنوان هدف خود برای تمرین انتخاب کردند، که از این پس آن را به نام «TC4 Observation Campaign یا کمپین بررسی TC4» نامگذاری نمودند.
آمادگی بیشتر در برابر سیارکهای خطرناک
هرچه سیارک TC4 به زمین نزدیکتر میشود، دانشمندان با همکاری یکدیگر به تجزیه و تحلیل اندازه این سیارک، ترکیب تشکیل دهنده آن و یافتن مسیر آن میپردازند. تضمین این کانال های ارتباطی بین المللی برای به اشتراک گذاری سریع و موثر اطلاعات، جنبه کلیدی این تمرین بود.
بوریس شستوف، مدیر علمی موسسه نجوم در آکادمی علوم روسیه در این خصوص میگوید: « کمپین TC4 2012 فرصت خوبی برای محققان است تا آمادگی و اشتیاق خود را برای شرکت در همکاریهای جدی بین المللی در رسیدگی به خطر بالقوه به زمین ناشی از [اشیاء نزدیک زمین] را نشان دهند. » وی همچنین گفت: « من بسیار خوشحال هستم از این که میبینم چگونه دانشمندان از کشورهای مختلف به طور مؤثر و مشتاقانه با هم و برای رسیدن به هدفی مشترک همکاری میکنند.»
در این تصویر نشان داده شده که چگونه مدار چرخشی TC4 از سال 2012 تا 2017 تغییر کرده و اکنون بسیار به زمین نزدیک شده است.
مشاهدات اخترشناسان آنها را قادر میسازد تا تأیید کنند که سیارک TC4 در هیچ یک از مدارهای آینده خود، زمین را تحت تاثیر قرار نخواهد داد که خبر خوبی است. علاوه بر این، آنها توانستند ترکیب این سیارک و همچنین رفتار چرخشی و میزان لرزش آن را تعیین کنند. در صورتی که دانشمندان به معدن سیارکهای خطرناک دست یابند، این اطلاعات میتواند بسیار مهم و حیاتی تلقی شود.
بخش پایانی این تمرین در ماه اکتبر (مهر) انجام شد. در آن زمان سیارک TC4 در نزدیکترین فاصله خود تا زمین قرار داشت که برابر با 43780 کیلومتر (27200 مایل) بوده است.
حرکت سیارک TC4 2012
ناسا این پروژه را یک فرصت برای آزمایش مسیرهای ارتباطی خود از طریق دولت ایالات متحده آمریکا، فرستادن پیام ها در سراسر سازمان ها و حتی از طریق هیئت اجرایی قرار داد. مایکل کلی، مدیر کل آزمایش سیارک TC4 در ستاد ناسا در واشنگتن، گفت: «این شبیه سازی تاثیر واقعی باعث شد که جامعه نجوم اکنون بتواند “برای مقابله با تهدید سیارکهای خطرناک آمادگی بهتری داشته باشد.” »