هواوی میت ایکس رقیب سرسخت سامسونگ گلکسی فولد است که با ظاهری جذابتر و کارآمدتر میخواهد آینده گوشیهای هوشمند را از آن خود کند.
گوشی تاشو ترند جدید دنیای فناوری و عبارت برتر سال 2019 است. البته 5G را هم نباید فراموش کنیم. هواوی با میت ایکس تلاش کرده این دو را با یکدیگر ترکیب و توجه همه را به خود جلب کند. دستگاهی که علاوه بر نمایشگر تاشو، به گفته هواوی، سریعترین اتصال 5G را در دنیای گوشیهای موبایل هم دارد. البته گوشی هواوی میت ایکس تاشو هنوز تبدیل به گوشی که آماده ورود به بازار باشد نشده و هنوز کار دارد. در حقیقت به چند دلیل میتوانیم آن را یک نمونه اولیه به حساب بیاوریم.
اول اینکه هواوی مشخصات میت ایکس را مخفی نگه داشته شده بود و دوم هم اینکه آنها این دستگاه را به طور تمام و کمال در معرض دید کاربران قرار نداده بودند. البته به نظر میآید اکثر شرکتهای تولید کننده وقتی نوبت به معرفی اولین گوشی تاشو تولید شده توسط خودشان میرسد، از همین الگو پیروی میکنند. مثلا سامسونگ گلکسی فولد به ندرت به نمایش گذاشته شد. به همین دلیل میتوانیم نتیجه بگیریم که فناوری گوشیهای تاشو هنوز به طور کامل آماده نشده است. حقیقت آزار دهندهای که فعلا باید با آن سر کنیم.
با این وجود گوشی Mate X در شکل و شمایل فعلی خود باز هم یک گوشی جذاب است. بنابراین در ادامه با بررسی هواوی میت ایکس همراه ما باشید تا ببینیم گوشیهای آینده به چه شکل خواهند بود.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- ساز و کار تاشوی گوشی هواوی میت ایکس
- نمایشگر گوشی Mate X
- دوربین گوشی میت ایکس
- اجزای داخلی گوشی میت ایکس هواوی
- باتری گوشی تاشو هواوی میت ایکس
- پردازنده و حافظه هواوی میت ایکس
- سیستم عامل گوشی هواوی میت ایکس
- تاریخ عرضه و قیمت گوشی میت ایکس هواوی
- نتیجه گیری
ساز و کار تاشوی گوشی هواوی میت ایکس
اولین نکتهای که در مورد گوشی میت ایکس به چشم میآید، نحوه نگه داشته شدن گوشی در زمانی که به صورت بسته قرار دارد است. در مواقعی که گوشی بسته است، میتوانیم با فشار دادن دکمهای نمایشگر را به حالت باز در آوریم و از صفحه نمایش 8 اینچی آن استفاده کنیم.
در قسمت چپ نمایشگر پشتی گوشی یک نوار عمودی قرار دارد که میزبان بخشهای اصلی گوشی از دوربین سهگانه گرفته تا دکمه ترکیبی پاور و اسکنر اثر انگشت است. در بخش پایینی یک درگاه USB-C برای شارژ دستگاه در اختیار داریم. اما ویژگی اصلی طراحی این گوشی، تاشو بودن آن است. تاشو بودن یک گوشی با کمک قطعات متحرک امکانپذیر میشود و وقتی این قطعات متحرک در یک دستگاه 2 هزار دلاری قرار داشته باشند، استفاده از آن کمی ترسناک است چون وقتی آن را تا کنید فکر میکنید دارید یک تبلت را به دو نیم تقسیم میکنید.
هواوی هم نگرانی کاربران از این موضوع را انتظار داشته و گفته میت ایکس در تستهای آزمایشگاهی تا بیش از 100 هزار بار تا و باز شده است. البته پس از افتضاح گلکسی فولد باید امیدوار باشیم آنها تستهای بیشتری را برای سنجش دوام این گوشی انجام داده باشند. علاوه بر این، آنها یک قاب محافظتی هم برای میت ایکس ساختهاند تا در برابر ضربات احتمالی آسیب چندانی به دستگاه وارد نشود. در کل میتوان گفت با وجود نازک بودن آن، با دستگاه محکم و بادوامی طرف هستیم.
نگرانی بعدی به گیرهای که گوشی را در حالت بسته نگه میدارد مربوط میشود. احتمال زیادی وجود دارد که این گیره به مرور زمان مانند روز اول نباشد و کاربران هنگام بستن گوشی به مشکل بربخورند. به گفته هواوی در حال حاضر برای بسته نگه داشتن گوشی چارهای به جز استفاده از این گیره نداشته ولی در نسلهای بعدی احتمال دارد با بهبود طراحی گوشی دیگر برای بسته نگه داشتن گوشی نیازی به گیره نباشد.
مسئله مهم دیگر بحث دوام گوشی Mate X است؛ به خصوص اینکه آیا نمایشگر ضدخش است یا خیر. نمایشگرهای تاشو از پلاستیک ساخته شدند که نسبت به شیشه خیلی راحتتر روی آنها خط و خش میافتد. مثلا گوشی موتو زد فورس را به یاد بیاورید که گفته میشد نمایشگرش قابل شکستن نیست اما در عوض به راحتی روی آن خش میافتاد. از این نظر به احتمال زیاد گلکسی فولد از آنجایی که نمایشگر خمیده آن کمتر در معرض آسیب است، دوام بیشتری خواهد داشت. اما خبر خوب این است که هواوی گفته پیش از اینکه میت ایکس وارد بازار شود، آنها تستهای بیشتری روی آن انجام میدهند و تغییرات جزیی هم به این دستگاه خواهند داد.
نمایشگر گوشی Mate X
قسمت جلویی گوشی تماما بوسیله نمایشگر آن پوشیده شده است. این قسمت 6.6 اینچ اندازه دارد و نسبت به گلکسی فولد که فقط 4.6 اینچ دارد، خیلی بزرگتر است. شاید بزرگترین نقطه قوت میت ایکس هم در همین قسمت باشد. مثلا اگر گلکسی فولد را در حالت بسته در دست بگیرید، به یاد قدیمها میافتید که نمایشگر کوچک گوشیها با یک قاب ضخیم احاطه میشد آن هم درست در عصری که هر ساله از قاب دور صفحه نمایش گوشیها کاسته میشود. هواوی از این نظر توانسته خودش را با نمایشگر 8 اینچی میت ایکس جلو بیاندازد.
با برگرداندن گوشی میتوانید نمایشگر کوچکتر، نازکتر و 6.4 اینچی آن را فعال کرده و از تماشای فیلمهایی با نسبت 21:9 لذت ببرید. علاوه بر این، با توجه به فناوری صفحه نمایش میت ایکس میتوانید با استفاده از این نمایشگر در مصرف باتری هم صرفه جویی کنید. زیرا این نمایشگر از نوع اولد است، در این نوع نمایشگرها هنگامی که به برخی از پیسکلهای تصویر نیازی نباشد، آنها خاموش میشوند؛ در حالی که در نمایشگرهای LCD زمانی که صفحه نمایش روشن باشد، تمامی پیکسلها همزمان با هم روشن باقی میمانند. هواوی در بخش طراحی تاکید زیادی به این ویژگی میت ایکس کرده است.
دوربین گوشی میت ایکس
دوربین گوشی هواوی Mate X سهگانه است که شامل لنزهای 40 مگاپیکسلی اصلی، 8 مگاپیکسلی تله فوتو، 16 مگاپیکسلی فوقعریض و سه بعدی زمان پرواز میشود. جالب است بدانید که این گوشی دوربین سلفی ندارد و فقط سه دوربین در پنل پشتی آن قرار گرفتهاند. البته این به این معنی نیست که نمیتوانید با میت ایکس سلفی بگیرید. در حقیقت میتوانید کاری کنید که نمایشگر پشتی به عنوان نمایاب فعال شود و به این ترتیب با استفاده از دوربینهای اصلی، به راحتی و سادگی بیشتری سلفی بگیرید؛ به خصوص با توجه به اینکه دوربینهای پشتی همیشه کیفیت بهتری از دوربینهای سلفی دارند.
علاوه بر این میتوانید نمایشگر دوم را هنگامی که شخص دیگری در حال عکس گرفتن از شما است، فعال کنید تا پیش از گفتن عکس بتوانید خودتان را ببینید. به این صورت دیگر نیازی نیست یک عکس را صد بار بگیرید و میتوانید خودتان را با دوربین هماهنگ کنید.
اجزای داخلی گوشی میت ایکس هواوی
باتری گوشی تاشو هواوی میت ایکس
یکی از مشخصات گوشی هواوی میت ایکس که هواوی حاضر بود در موردش اطلاعات زیادی بدهد، باتری میت ایکس است. این گوشی در حقیقت دارای دو باتری است که مجموعا ظرفیتی معادل 4500 میلیآمپر را در اختیار کاربران قرار میدهند. این باتری کمی از باتری گلکسی فولد بزرگتر است ولی از طرف دیگر میت ایکس صفحه نمایش بزرگتری نسبت به گلکسی فولد دارد و به همین خاطر به توان بیشتری هم نیازمند است.
شارژ باتری هم بوسیله فناوری سوپرشارژ 55 واتی هواوی صورت میپذیرد که برای اولین بار در گوشی هواوی Mate X مورد استفاده قرار گرفته است. این فناوری علاوه بر اینکه از شارژ سریع 40 واتی میت 20 پرو سریعتر است، میتواند باتری میت ایکس را ظرف مدت 30 دقیقه از 0 به 85 درصد برساند.
پردازنده و حافظه هواوی میت ایکس
گوشی میت ایکس هواوی تنها در هنگام شارژ شدن سریع نیست. این گوشی از پردازنده کایرین 980 که از مودم 5G بالونگ 5000 بهره میبرد، استفاده میکند؛ یعنی در عرض تنها سه ثانیه میتوانید یک فیلم با حجم 1 گیگابایت را دانلود کنید. نکته قابل توجه این است که هنگام عرضه این گوشی بعید است بتوانیم با سرعت 5G از اینترنت استفاده کنیم زیرا احتمالا شرکتهای ارائه دهنده اینترنت از این سرعت فضایی پشتیبانی نخواهند کرد، زیرا هنوز زیرساختهای لازم نسل پنجم به طور کامل فراگیر نشده است. در بخش حافظه هم میت ایکس با حافظه داخلی 512 گیگابایتی به همراه پشتیبانی از حافظه نانو وارد بازار میشود.
سیستم عامل گوشی هواوی میت ایکس
گوشی هواوی Mate X از یک نسخه دستکاری شده و کاستوم اندروید استفاده میکند که هنگامی که شما آن را از حالت گوشی به تبلت یا برعکس ببرید، در عرض چند میلی ثانیه خودش را با حالت مورد نظر تطبیق میدهد. رابط کاربری هم رابط کاربری اختصاصی هواوی یعنی EMUI است که با چند ویژگی شاخص از جمله حالت تقسم وظایف در چند پنجره همراه میشود.
نکته مهم دیگر این است که به گفته مدیرعامل هواوی، ریچارد یو، میت ایکس از موس و کیبورد هم پشتیبانی میکند تا کاربران بتوانند با استفاده از آنها اسناد مختلف را به راحتی ویرایش کنند.
تاریخ عرضه و قیمت گوشی میت ایکس هواوی
گوشی هواوی Mate X با زرق و برق زیادی در MWC 2019 ظاهر شد. بخشی از این زرق و برق هم به قیمت هنگفت آن برمیگردد که سبب شده پیشرفتهترین مدلهای آیفون به نظر مقرون به صرفه بیایند. هواوی که زمانی با گوشیهای اقتصادی شناخته میشد، اکنون کم کم پا به بازار گوشیهای رده بالا و گرانقیمت گذاشته و قرار است قیمت گوشی هواوی میت ایکس تاشو تقریبا 2600 دلار برای غرب باشد. این قیمت برای مدل 512 گیگابایتی است که با رم 8 گیگ عرضه میشود. هواوی گفته مدلهای دیگری را هم به فروش خواهد رساند.
زمان عرضه میت ایکس به طور دقیق مشخص نیست ولی احتمال دارد در سال 2020 شاهد فروش آن در بریتانیا باشیم. میت ایکس در ماه نوامبر 2019 در چین عرضه شد ولی هنوز تاریخ دقیقی برای فروش آن در بازارهای بینالمللی اعلام نشده است.
نتیجه گیری
گوشی میت ایکس هواوی موبایلی است که وقتی برای اولین بار با آن مواجه میشوید، فکر میکنید از آینده آمده است. این گوشی به خوبی ساخته شده، حاشیه اندکی دور نمایشگر دارد و البته بسیار نازک است. مهمتر اینکه به لطف طراحی جدید آن به راحتی میتوانیم در هر زمان که خواستیم آن را به یک تبلت تبدیل کنیم. البته که نگرانیهایی در ارتباط با آن وجود دارند. مهمترینشان بحث دوام قطعات متحرک دستگاه است که بعد از یک یا دو ماه استفاده برطرف میشود.
افزون بر این، قیمت میت ایکس هم به گونهای است که هرکسی از عهده خرید آن بر نمیآید. قیمت آن اندکی از قیمت گلکسی فولد بیشتر است. اما اگر گلکسی فولد را نسخه 0 یک گوشی تاشو حساب کنیم، میت ایکس نسخه بهبود یافته و شماره 1 خواهد بود.