سال 2019 یکی از مهمترین بازهها در توسعه برابری حقوق زن و مرد بود. در این مطلب به قدرتمندترین زنان جهان در سالی که گذشت میپردازیم.
زنان در سال 2019 نقشی اساسیتر از همیشه در مسیر پیشرفت بشریت داشتند. آنها توانستند تعریف سنتی قدرت را در سطح جهانی تغییر داده و تاثیری دائمی در تمامی حوزهها بگذارند. اکنون شاهد حضور قدرتمندترین زنان جهان در صنایع، تجارت، سیاست، فرهنگ و سرگرمی هستیم. زنان اکنون بیش از همیشه در مسیر حرکت کلی بشریت تاثیر دارند. در دهه گذشته، توانایی به دست آوردن قدرت و نفوذ در دنیا، خصوصا برای زنان دچار تحولات بزرگی شده است. با رسیدن به پایان آخرین سال دهه اخیر، شاهد بیشترین میزان برابری بین مردان و زنان هستیم. در این مطلب تلاش میکنیم به قدرتمندترین زنان جهان در سال 2019 و اقدامات تاریخی آنها بپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- قدرتمندترین زنان جهان در سال 2019 به انتخاب مجله فوربز
- آنگلا مرکل (Angela Merkel)
- کریستین لاگارد (Christine Lagarde)
- نانسی پلوسی (Nancy Pelosi)
- اورزولا فن در لاین (Ursula von der Leyen)
- مری بارا (Mary Barra)
- ملیندا گیتس (Melinda Gates)
- ابیگیل جانسون (Abigail Johnson)
- آنا پاتریسیا بوتین (Ana Patricia Botin)
- جینی رومتی (Ginni Rometty)
- مریلین هیوسن (Marillyn Hewson)
قدرتمندترین زنان جهان در سال 2019 به انتخاب مجله فوربز
در ادامه با قدرتمندترین زنان جهان در سال 2019 به انتخاب مجله فوربز آشنا میشویم.
1- آنگلا مرکل (Angela Merkel)
آنگلا مرکل نخستین صدر اعظم زن آلمان است که در حال حاضر چهارمین دوره خود را در این مقام سپری میکند. وی نخستین بار در نوامبر سال 2005 (آبان 1384) به مقام صدر اعظمی نایل شد. مرکل متولد جولای سال 1954 (تیر 1333) در شهر هامبورگ است. پدر او یک کشیش پروتستان بود. آنگلا مرکل در سال 1986 توانست دکترای خود را در رشته شیمی کوانتومی دریافت کرده و تا سال 1989 کار خود را به عنوان یک محقق ادامه دهد. او پس از تحولات اروپا در سال 1989 وارد سیاست شد.
نخستین مقام سیاسی مرکل، سخنران حزب دموکرات آلمان شرقی بود. با اتحاد آلمان در سال 1990، قدرتمندترین زن جهان به عنوان یکی از نمایندههای پارلمان منتخب گشت. مرکل در سال 2018 از مقام خود به عنوان رییس اتحادیه دموکرات مسیحیها استعفا داد و اعلام کرد که پس از اتمام دوره چهارم خود به عنوان صدر اعظم آلمان دیگر نامزد این پست نخواهد شد.
2- کریستین لاگارد (Christine Lagarde)
لاگارد یکی از مشهورترین سیاستمداران فرانسوی و رئیس فعلی بانک مرکزی اروپا است. او پیش از این مقام، مدیریت اجرایی سازمان وام جهانی را به مدت 8 سال بر عهده داشت. لاگارد متولد ژانویه سال 1956 (دی 1334) در شهر پاریس است.
کریستین لاگارد در طول مدت کاری خود مقامهای مدیریتی مختلفی را در دولت فرانسه بر عهده داشته است. او به مدت چهار سال وزیر اقتصاد، امور مالی و صنایع این کشور بوده است. لاگارد همچنین سابقه فعالیت به عنوان وزیر کشاورزی و واردات و صادرات را نیز دارد. او نخستین زنی بود که توانست به مقام وزارت اقتصادی در یکی از کشورهای جهان اول برسد. لاگارد اکنون وظیفه هدایت بانک مرکزی اروپا را در یکی از سختترین دورههای این قاره بر عهده گرفته است. وی در سخنان خود تاکید فراوانی بر تمرکز بر تجارتهای بینقارهای دارد. لاگارد یکی از قدرتمندترین زنان جهان است.
3- نانسی پلوسی (Nancy Pelosi)
نانسی پاتریشیا پلوسی نماینده حزب دموکرات آمریکا و یکی از قدرتمندترین زنان در حال حاضر است. او نخستین زن در تاریخ آمریکا بود که توانست به این مقام دست یابد. پلوسی نخستین بار در سال 1987 به عضویت کنگره آمریکا درآمد. او در حال حاضر بالاترین مقام سیاسی در اختیار یک زن را در این کشور دارد. پلوسی به عنوان سخنگوی مجلس، دومین جانشین رئیس جمهور بوده و سومین فرد قدرتمند آمریکا است.
پلوسی در حال حاضر هفدهمین دوره خود را به عنوان نماینده مجلس میگذراند. او از سال 2003 به عنوان رهبر حزب خود انتخاب شده است. پلوسی یکی از بزرگترین مخالفان جنگ عراق و تلاشهای دولت جورج بوش مبنی بر خصوصیسازی بیمههای افراد ناتوان بود. او در حاضر نقش مهمی را در استیضاح دانلد ترامپ ایفا میکند. پلوسی در سال 2013 به عنوان یکی از قدرتمندترین زنان تاریخ آمریکا شناخته شد.
4- اورزولا فن در لاین (Ursula von der Leyen)
اورزولا فن در لاین، سیاستمداری آلمانی و رئیس کمیسیون اروپا است. این کمیسیون شاخه اجرایی اتحادیه اروپا بوده و وظایفی از قبیل ارائه لایحهها، تصویب قوانین و تصمیمگیریهای کلی و روزانه مربوط به کشورهای عضو این اتحادیه را بر عهده دارد. فن در لاین قدیمیترین عضو کابینه آنگلا مرکل بوده و به مدت 14 سال در دولت او مشغول به کار بود.
اورزولا فن در لاین عضو اتحادیه دموکراتیک مسیحی است. وی در اکتبر سال 1958 (مهر 1337) در ایکسل بلژیک به دنیا آمد. پدر فن در لاین یکی از نخستین فعالان حقوق کارگران در اروپا بود. او در سال 1986 از دانشکده پزشکی هانوور فارغالتحصیل شد و در گرایش سلامت زنان تخصص گرفت. فن در لاین در اواخر قرن بیستم به عنوان یکی از اعضای کابینه دولت محلی ساکسونی وارد سیاست شد. او در دولت مرکل مقامهای وزارت جوانان و امور خانوادهها، وزارت کار و روابط اجتماعی و وزارت دفاع را بر عهده داشته است.
5- مری بارا (Mary Barra)
مری ترسا بارا متولد بیست و چهارم دسامبر سال 1961 (3 دی 1340) در میشیگان آمریکا است. وی مدیر عاملی یکی از مشهورترین و بزرگترین سازمانهای ماشینسازی دنیا، یعنی جنرال موتورز را بر عهده دارد؛ مقامی که در سال 2014 به آن رسید.
بارا نخستین مدیر عامل زن یک کمپانی ماشینسازی بینالمللی و یکی از قدرتمندترین زنان جهان است. او پیش از مقام کنونی خود، معاونت بخشهای توسعه محصولات جهانی و خرید و زنجیره تامین جنرال موتورز را بر عهده داشت. بارا میلیاردها دلار از بودجه کمپانی را صرف توسعه ماشینهای الکتریکی، ماشینهای خودران و سرویسی خلاقانه به نام Maven کرده است. کمپانی او در نوامبر گذشته به جرم دادن رشوه به اتحادیههای کارگران صنعت اتوموبیلسازی، از کمپانی فیات کرایسلر شکایت کرد. بارا با درآمد بیش از 20 میلیون دلار در سال گذشته، یکی از سودآورترین مدیران در صنعت ماشینسازی لقب گرفته است. کمپانی جنرال موتورز تحت مدیریت او توانست به برترین سازمان از منظر برابری جنسیتی در دنیا تبدیل شود.
6- ملیندا گیتس (Melinda Gates)
ملیندا گیتس همسر یکی از مشهورترین و ثروتمندترین مردان جهان است؛ اما به هیچ عنوان نباید از اقدامات و تاثیرات شخصی او بر دنیا غافل شد. ملیندا انساندوستی برجسته و از مدیران سابق مایکروسافت است. او در سال 2000 در کنار همسر خود، سازمان بیل و ملیندا گیتس را پایهریزی کرد. این سازمان در سالهای گذشته تبدیل به بزرگترین نهاد خیریه خصوصی در دنیا شده است. گیتس در دهه اخیر مرتبا به عنوان یکی از قدرتمندترین زنان جهان شناخته شده است.
گیتس را باید یکی از مهمترین بشردوستان دنیا بدانیم. او با فعالیتهای خود نقش برجستهای در رساندن کمکهای مالی، تحصیلی و بهداشتی به مناطق محروم داشته است. هدف سازمان او کمک به تمامی انسانها برای برخورداری از زندگی سالم، پرحاصل و مفید است. گیتس تلاشهای فراوانی در راستای برقراری حقوق زنان و دختران در سراسر جهان کرده است. او مهمترین هدف کنونی خود را از بین بردن حفره درآمدی بین مردان و زنان بیان میکند.
7- ابیگیل جانسون (Abigail Johnson)
ابیگیل جانسون، میلیاردری آمریکایی است. وی در دسامبر سال 1961 (آذر 1340) متولد شد. جانسون در طول فعالیت حرفهای خود، رئیس و مدیر اجرایی شرکت سرمایهگذاری فیدلیتی (Fidelity) و شاخه جهانی آن بوده است. خانواده جانسون حدود نیمی از سهام این سازمان بزرگ را در اختیار دارند.
فیدلیتی توسط پدربزرگ جانسون در سال 1946 بنا شد. این سازمان در حال حاضر حدود 45000 کارمند در سراسر دنیا دارد. ابیگیل جانسون یکی از بزرگترین حامیان ارزهای دیجیتال در جهان است. در سال گذشته کمپانی او پلتفرمی را برای تبادل ارزهایی چون بیتکوین و اتر ایجاد کرد. جانسون فارغالتحصیل رشته مدیریت کسب و کار از دانشگاه هاروارد است و کار خود را به عنوان یکی از تحلیلگرهای فیدلیتی آغاز نمود. امروزه ثروت او بالغ بر 16 میلیارد دلار تخمین زده میشود؛ مقداری که او را به یکی از پولدارترین و قدرتمندترین زنان جهان تبدیل کرده است.
8- آنا پاتریسیا بوتین (Ana Patricia Botin)
آنا بوتین متولد اکتبر سال 1960 (مهر 1339) در سانتاندر اسپانیا است. او در سال 2014 به مقام مدیریت اجرایی گروه سانتاندر منصوب شد. این گروه مجموعهای از بانکهای زنجیرهای است که در بسیاری از کشورهای بزرگ جهان چون انگلستان نیز حضور دارد.
بوتین پیش از رسیدن به این مقام، ریاست شعبه بریتانیای سانتاندر را بر عهده داشت. او در طول سالهای قرن بیستویکم به عنوان یکی از قدرتمندترین زنان جهان انتخاب شده است. او پس از مرگ ناگهانی پدر خود به ریاست بانکهای سانتاندر رسید. این بانک در سال 2017 توانست لقب بزرگترین بانک اسپانیا را به دست آورد. بوتین یکی از بزرگترین حامیان تجارتهای مستقل زنان در دنیا است. او برنامه سانتاندر اکس را با هدف حمایت از دانشجویان خلق کرد. بوتین نقش مهمی در ساخت نخستین پلتفرم براساس بلاکچین اسپانیا داشت.
9- جینی رومتی (Ginni Rometty)
ویرجینیا ماری رومتی، تاجر و مدیر اهل آمریکا است. وی در حال حاضر مدیر عامل و مدیر کل کمپانی IBM است. او نخستین زنی است که رهبری این سازمان را بر عهده میگیرد. رومتی در سال 2012 به این پست رسید.
او در کارنامه حرفهای خود سابقه کار به عنوان مهندس سیستمها را داشته است. رومتی یکی از ماهرترین و سودآورترین مدیران IBM بوده است. او در سال 2002 به عنوان مدیر عمومی IBM نقشی اساسی در ادغام آن و کمپانی مشاوره فناوری اطلاعات PricewaterhouseCoopers داشت. او در طول مدیریت خود بر دادهکاوی، فناوریهای ابری و سیستمهای کامپیوتری آگاه تمرکز داشته است. رومتی به پاس فعالیتهای خود جوایز قابلتوجهی را کسب کرده و به عنوان یکی از بهترین تاجران و قدرتمندترین زنان جهان شناخته میشود. او تلاشهای زیادی برای رعایت برابری بین زن و مرد در محیط کاری IBM کرده است.
10- مریلین هیوسن (Marillyn Hewson)
مریلین آدمز هیوسن رئیس کل و مدیر اجرایی ارشد کمپانی لاکهید مارتین (Lockheed Martin) است. این کمپانی به عنوان یکی از پیشروترین سازمانها در حوزههای آیرودینامیک، امنیتی و دفاعی در جهان شناخته میشود.
مریلین از سال 2013 به مقام مدیر عاملی این سازمان رسید. او در طول مدت کاری خود توانست این سازمان را به یکی از برجستهترین نهادهای تکنولوژیکی دنیا تبدیل کند. برنامه هواپیمای جنگی F-35 و دیگر طرحهای نظامی او منجر به سودآوری 100 میلیارد دلاری کمپانی لاکهید شده است. این سازمان در سال 2017 بخش اعظمی از درآمد در کشور آمریکا را به خود اختصاص داد. از زمان مدیریت هیوسن، سهام لاکهید افزایش 300 درصدی را تجربه کرده است. از هیجانانگیزترین برنامههای کنونی این سازمان، میتوان به هواپیمای فراصوت اشاره کرد.
آیا با فهرست قدرتمندترین زنان جهان منتشر شده در مجله فوربز موافق هستید یا عقیده دارید که افراد شایستهتری برای انتخاب وجود داشتند؟ نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.