این روزها خبرهای فراوانی درباره شبکه ارتباطی 5G شنیده میشود و بسیاری از تولیدکنندگان گوشیهای موبایل همسو با سایر کمپانیهای مرتبط در حال کار روی توسعهی این تکنولوژی هستند. البته علیرغم اینکه پیشرفتهایی در این زمینه حاصل شده است اما کارشناسان، استانداردسازی نسل پنجم شبکه موبایل پیش از سال 2020 میلادی را دور از ذهن میدانند. با این وجود برخی شواهد از این حکایت دارند که عمومی شدن این شبکه ارتباطی و رواج تلفن هوشمند 5G بین مردم پیش از موعد ذکر شده به وقوع خواهد پیوست.
یکی از برندهای شناخته شده در حوزه گوشیهای موبایل، کوالکام (Qualcomm) است که جهت پاسخگویی به تقاضای بالای موجود در این زمینه برای واقعیت بخشیدن به تکنولوژی 5G با جدیت در حال تکاپو است. حتی این کمپانی اعلام کرده عموم مردم تا سال 2019 از مزایای این شبکه ارتباطی در تلفنهای هوشمند خود بهره مند خواهند شد که این زمان یک سال پیش از موعد مورد انتظار است.
در همین راستا یکی از کارکنان کوالکام به نام “شریف هانا” که از مقامات رده بالای بخش بازاریابی مودمهای LTE و 5G NR در این شرکت است با انتشار پستی در حساب توییتر خود از تصویر اولین تلفن هوشمند 5G دنیا پرده برداشت و در توضیح نوشت:
«باور اینکه اولین گوشی هوشمند 5G جهان را در دست دارم سخت است»
البته ظاهراً این گوشی یک نمونه آزمایشی است و برای تست و بهینه سازی ارتباط 5G مبتنی بر موج میلیمتری (mmWave) طراحی و تولید شده است. از جمله ویژگیهای این گوشی که ظاهر چندان متعارفی ندارد میتوان به دوربین دوگانه، فلش دوگانه، تراشه اسنپدراگون و پشتیبانی از شبکههای 2G/3G/4G/5G اشاره کرد.
اما فارغ از ویژگیها و قابلیتهای هر تلفن هوشمندی، موفقیت پروژههای در حال انجام 5G به اپراتورهای تلفن همراه نیز بستگی دارد، عاملی که سبب شده کوالکام همکاری تنگاتنگی با شرکتهایی نظیر Sprint ، Verizon و Softbank داشته باشد.
