اپل بعد از فوت استیو جابز ، هنوز هم سهم بزرگی از صنعت فناوری را در دست دارد و به عبارتی از ارزشمندی محصولاتی که ارائه داده، کم نشده است. اما نظرسنجی ها میگویند بعد از استیو جابز، دیگر اپل قادر به حفظ شور و اشتیاق کاربران مانند قبل نبوده است. استیو جابز سطح اشتیاق و اعتماد خاصی را به برند اپل داد در حالیکه تیم کوک نتوانست در این زمینه موفق عمل کند.
بر طبق یک نظرسنجی که سایت خبری The Verge در همکاری با Reticle Research انجام داد، سطح اعتماد و شور و هیجان افراد نسبت به 5 شرکت بزرگ در صنعت فناوری سنجیده شد. در کمال تعجب ، توئیتر هم موفق به کسب رتبه در این نظرسنجی شد! در این نظرسنجی که بین شرکت های بزرگی همچون آمازون ، اپل ، گوگل ، فیسبوک و مایکروسافت صورت گرفت، متاسفانه اپل آن رتبه ای که انتظارش را داشتیم ، کسب نکرد.
در کمال تعجب میبینیم که از نظر اعتماد ، اپل در رتبه پایینتری نسبت به سایرین قرار دارد. آمازون بالاترین رتبه را در کسب اعتماد مشتریان به خود اختصاص داد. اپل در پایین ترین رتبه نسبت به سایر رقبای خود قرار گرفت، درست قبل از فیسبوک و توئیتر.
جالب است بدانید که گوگل با فروش اطلاعاتی که از جستجوی کاربران در مرورگرها بدست می آورد، به تبلیغ کنندگان ، از نظر اعتماد ، بالاتر از اپل قرار گرفته که این اصلا خوب نیست!
رویه ای که تیم کوک برای شرکت در نظر گرفته چه نقصی داشته که اپل تا این حد از رتبه خود نزول کرده است؟ این احتمالا سئوالیست که رییس این شرکت کوپرتینویی باید برای آن پاسخی شفاف داشته باشد.
نظرسنجی بعدی در خصوص بررسی سطح علاقمندی کاربران به محصولات این شرکت ها بود. در این نظرسنجی، از افراد پرسیده شد اگر یک شبه ، اپل و تمام محصولاتش به یکباره ناپدید شوند ، عکس العمل شما چگونه خواهد بود؟
تنها 40 درصد از شرکت کنندگان به این مساله اهمیت میدادند و برایشان مهم بود. 20 درصد از افراد گفتند که هیچ اهمیتی به این موضوع نخواهند داد!
به نظر میرسد اپل با وجود رعایت حریم خصوصی بسیار قوی در محصولات خود، ارزشمند، شهرت سخت افزاری و طراحی برتر ، نسبت به رقبای خود از محبوبیت کمتری در بین کاربران برخوردار است. شاید یک دلیل این اتفاق این باشد که رقبای اپل بیشتر به طراحی و تولید محصولاتی پرداختهاند که در زندگی مردم بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
مشکل اپل کجاست؟ اپل در حوزه کاری خود توانسته موفق عمل کند ، اما این بدان معنی نیست که این آمار و اعداد باید نادیده گرفته شوند!
این حقیقت که استیو جابز در برند سازی اپل و جلب اشتیاق مردم برای محصولات جدید این شرکت، بسیار تلاش کرد و در واقع حضور او عامل مهمی در این علاقه کاربران بود، غیر قابل انکار است. اما اکنون او رفته و اپل باید به فکر راه چاره ای برای اینکه دوباره بتواند به اوج برگردد باشد. اکنون سکان این کشتی در دستان تیم کوک است و او با تصمیماتی که میگیرد، با رویدادهای سالیانهای که برگزار میکند و با نوآوری ها، میتواند دوباره اپل را تبدیل به برندی بیهمتا و قابل اطمینان سازد.
