بسیاری از علاقمندان مجموعه فیلم های Star Trek معتقدند اپیزودهای مختلف این مجموعه بصورت یکی در میان خوب از آب در می آیند. شاید بتوان این عقیده را به گوشی های اچ تی سی نیز تعمیم داد. اگر نگاهی به پرچمداران اخیر HTC بیندازیم باید گفت که مدل One M7 فوق العاده بود اما M8 تعریفی نداشت. محصول بعدی یعنی M9 پیشرفت قابل توجهی نسبت به سَلَف خود داشت اما بار دیگر A9 توی ذوق علاقمندان زد. این کمپانی با معرفی پرچمدار سال 2016 خود یعنی HTC 10 بازگشت پرفروغی داشت اما مجدداً U Ultra ناامید کننده بود. خبر خوب این است که برای عرضه ی یک پرچمدار جدید توسط این شرکت تایوانی نیاز نیست تا سال دیگر منظر بمانیم چرا که امروز یک گوشی 649 دلاری قدرتمند، خوش دست و زیبا با نام پر جذبه ی HTC U11 به عنوان پرچمدار سال 2017 این کمپانی رونمایی شد.
البته شاید برای عده ای عجیب باشد که چطور تنها پس از گذشت چند ماه از معرفی گوشی U Ultra ، اچ تی سی پرچمدار دیگری را رونمایی کرد؟ پاسخ در این است که این شرکت هیچگاه به U Ultra به عنوان پرچمدار امسال خود نمی نگریست. در واقع گنجاندن رقم 11 در نام HTC U11 هم با هدف صحه گذاشتن بر جانشینی این گوشی با پرچمدار موفق سابق یعنی HTC 10 صورت گرفته است.
اما کمی از مشخصات آن سخن بگوییم: پرچمدار جدید اچ تی سی دارای یک نمایشگر 5.5 اینچی LCDبا رزولوشن 2K و پوشش گوریلا گلس 5 است. پورت USB-C و تراشه هشت هسته ای اسنپدراگون 835 از دیگر مشخصات آن محسوب می شوند. این محصول در آمریکا با حافظه رم 4 گیگابایتی و حافظه داخلی 64 گیگابایتی عرضه می شود در حالیکه در سطح جهانی و برای جلب نظر مشتریان مشکل پسندتر با رم 6 گیگابایتی و حافظه داخلی 128 گیگابایتی روانه بازار خواهد شد. اچ تی سی U11 مجهز به یک باتری با ظرفیت 3000mAh و سیستم عامل اندروید نوقا بوده و ظاهر دلربایش را مدیون گلس جلا داده شده در کنار بدنه فلزی اش می باشد. همچنین با توجه به دارا بودن استاندارد IP67 نسبت به آب و گرد و خاک مقام است. یک دوربین 12 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.7و توانایی فوکوس سریع در پشت دستگاه تعبیه شده و برای سلفی گرفتن نیز یک دوربین 16 مگاپیکسلی در بالای نمایشگر آن قرار دارد.
اما جادوی واقعی HTC U11 در قابلیتی به نام Edge sense و سنسورهای فشار سنج تعبیه شده در دو طرف دستگاه نهفته است. این سنسورها نحوه در دست داشتن گوشی توسط کاربر را تشخیص داده و بر اساس فشار وارد شده، میانبرها یا برنامه های خاصی را اجرا می کنند. به عنوان مثال با یک فشار آنی می توانید دوربین گوشی را فعال کرده و با فشار دیگری یک عکس سلفی بگیرید. همچنین از طریق صفحه تنظیمات این آیتم، می توانید میانبرهای دلخواه خود را تعیین کرده و انتخاب کنید که با فشار آنی، فشار طولانی یا نگه داشتن لبه های گوشی چه برنامه ای به اجرا درآید.
قابلیت پشتیبانی همزمان U11 از دستیار صوتی گوگل Assistant و آمازون Alexa از دیگر قابلیت های آن بشمار می رود. بر اساس ادعای HTC به لطف پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 835 این گوشی قادر به شنیدن و تمایز قائل شدن بین کلمه های مختلف است و لذا تداخلی بین عملکرد دستیاران صوتی گوگل و آمازون ایجاد نخواهد شد. به این دو، دستیار شخصی اچ تی سی یعنی Sense Assistant را نیز اضافه کنید. در واقع کاربران این گوشی قدرتمند می توانند بطور همزمان سه دستیار مجازی مختلف به همراه داشته باشند.
یکی دیگر از برگ برنده های HTC U11 اسپیکرهای قدرتمند آن است. وجود فضای بیشتر در داخل این گوشی جهت تعبیه اسپیکر باعث شده که صدای خروجی آن نسبت به HTC 10 بسیار بلندتر و با کیفیت تر باشد.
در U11 نیز مانند برخی از پرچمداران فعلی جک 3.5 میلیمتری صدا حذف شده و در عوض علاقمندان می توانند از پورت USB-C برای اتصال تجهیزات صوتی خود استفاده نمایند. هدفون های این گوشی نیز همانند هدفون های گوشی U Ultra موسوم به USonic earbuds از فن آوری شبه سونار بهره می برند و کاربران بسته به قدرت شنیداری خود می توانند حد صدای خروجی از آن را شخصی سازی نمایند. همچنین این هدفون ها نیز قادر به حذف نویز هستند با این تفاوت که انرژی خود را از باتری گوشی تامین می کنند که باعث می شود از یک طرف به شارژ جداگانه احتیاج نداشته باشند ولی از طرف دوام شارژ باتری گوشی را کاهش می دهند.
چنین قابلیت هایی که بعضاً مانند Edge sense بسیار نوآورانه نیز هستند نوید عرضه ی یک پرچمدار شایسته از جانب اچ تی سی را به علاقمندان می دهد. با این حال جهت برجسته شدن نقاط ضعف و قوت HTC U11 باید به انتظار نشست و دید که این گوشی چه بازخوردی از طرف کاربران دریافت خواهد کرد.