پرچمداران فعلی سامسونگ یعنی گلکسی S8 و S8 پلاس در کنار قابلیت های فراوانشان، به کمک داک (پایه شارژ) سامسونگ DeX توانایی تبدیل شدن به یک کامپیوتر دسکتاپ را نیز دارند.
این داک دارای پورت های مختلفی از جمله اترنت، HDMI و USB Type-C و همینطور یک فن خنک کننده جهت جلوگیری از داغ کردن گوشی می باشد. سامسونگ DeX یک محیط دسکتاپ را از طریق این تلفن های هوشمند به کاربر القاء می کند و در واقع هنگام استفاده از آن حسی شبیه کار با سیستم عامل Mac یا ویندوز 10 تداعی می شود.
راه اندازی این گجت بسیار ساده است: پس از جایگذاری گلکسی S8 یا S8 پلاس بر روی داک و اتصال آن به مانیتور به وسیله کابل HDMI ، رابط کاربری DeX ظاهر می گردد. همچنین امکان استفاده از موس و کیبورد نیز از طریق بلوتوث وجود دارد. این رابط کاربری تلفیقی از امکانات محیط اندروید و دسکتاپ را در اختیار کاربر قرار می دهد. به عنوان مثال در پایین صفحه آیکونی وجود دارد که با کلیک بر روی آن همانند محیط اندروید، لیستی از اپلیکیشن های موجود در گوشی ظاهر می شود. از طرفی امکان اجرای همزمان چند اپلیکیشن را میسر می کند زیرا همانند محیط ویندوز، هر کدام از برنامه ها در پنجره ای مجزا اجرا خواهند شد. مضافاً اینکه امکان مینیمایز یا ماکسیمایز کردن این پنجره ها نیز وجود دارد.
البته بعضی اپلیکیشن ها از جمله Spotify به دلیل عدم سازگاری با فرمت DeX قابل اجرا بر روی آن نیستند اما هنگام استفاده از برنامه هایی که بطور خاص برای این پلتفرم بهینه سازی شده اند، کاربران آزادی عمل زیادی خواهند داشت. مثلاً با اجرای برنامه Adobe Lightroom Mobile امکان تنظیم سایز پنجره ی آن وجود دارد و یا در اپلیکیشن Slack همانند محیط دسکتاپ می توان از قابلیت کلیک راست بهره برد.
سامسونگ DeX با قیمتی حدود 150 دلار عرضه شده و بنظر نمی رسد کمپانی آن را به عنوان جایگزینی برای کامپیوترهای خانگی روانه بازار کرده باشد بلکه هدف سامسونگ این بوده که با ایجاد امکان استفاده از موس، کیبورد و صفحه نمایش بزرگتر، آزادی عمل بیشتری برای کاربران فراهم کرده و انجام بعضی امور را برای آنان تسهیل نماید. البته هیچ بعید نیست که در آینده قابلیت های بیشتری به این گجت اضافه شده و به این ترتیب رقیبی واقعی برای کامپیوترها محسوب گردد.