به دلیل مشکلات به وجود آمده ناشی از ماجرای گران شدن بنزین و اتفاقات بعد از آن، شاهد قطع شدن اینترنت یا به عبارت دیگر محدودیت اینترنت بودهایم. این در حالی است که سرویسهای داخلی مشکل قطعی اینترنت نداشته و بدون اختلال به فعالیت خود ادامه میدهند.
هرچند قطعی و اختلال در شبکه اینترنت، اینترنت بومی و سرویسهای روی آن را تهدید نمیکند، اما خطر بزرگی برای کسب و کارهای اینترنتی ایجاد کرده است. این روزها کشور اتفاقات عجیبی را از سر میگذراند که با سهمیه بندی بنزین آغاز شد. قطع شدن اینترنت نیز یکی از عواقب اتفاقات ایجاد شده است که مشکلاتی نیز برای برخی از کسب و کارها ایجاد کرده است. اما همه اینها در حالی است که سرویسهای بومی براساس شبکه ملی اطلاعات به خوبی به فعالیت خود ادامه میدهند. با این حال، نباید از این موضوع غافل شد که بخش اعظمی از کسب و کارهای اینترنتی، با اینترنت گره خوردهاند و قطع بودن اینترنت، آسیبهای جبران ناپذیری به این کسب و کارها وارد میکند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا محدودیت ایجاد شده برای اینترنت دلایل غیرفنی داشته و این تصمیم توسط شورای امنیت کشور گرفته شده است. در پی گفتگویی که خبرگزاری ایسنا با یک منبع مطلع در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات داشته، دلیل محدودیت اینترنت اینگونه بیان شده است:
با تصویب شورای امنیت کشور (شاک) و ابلاغ دبیرخانه آن به اپراتورهای اینترنت از شب گذشته (شنبه 25 آبان) به مدت ۲۴ ساعت دسترسی به اینترنت محدود شده است. پیگیریهای زیادی از سوی وزارتخانه در حال انجام است تا با رایزنی با دبیرخانه شاک مجوز لازم برای برقراری مجدد ارتباطات و ابلاغ آن به اپراتورها صورت پذیرد.
به گزارش تابناک، سایت نت بلاکس (NetBlocks) که به صورت تخصصی در زمینه اختلالات اینترنتی در دنیا فعالیت میکند با ارائهی نموداری، وضعیت اختلال اینترنت ایران در روزهای گذشته را گزارش داده است. بر اساس این نمودار تنها پس از 45 دقیقه از اعلام سهمیهبندی بنزین، شبکه اینترنت در ایران با اختلال گسترده مواجه شد. این وضعیت در ساعتهای بعد گستردهتر شد و تا 95 درصد از کاربران ایرانی به شبکه اینترنت جهانی دسترسی نداشتند.
البته به لطف وجود اینترنت بومی میتوانیم سرویسهای آنلاین حملونقل، اپلیکیشنها، شبکه شتاب بانکی و شبکه خدمات رسانی بانکها را مشاهده کنیم که بدون مشکل قطع شدن اینترنت به فعالیت خود ادامه میدهند. در اینجا میتوانید با انواع اپلیکیشن پرداخت موبایل ایرانی آشنا شوید. در مورد شبکه ملی اطلاعات یا همان شبکه ملی اینترنت نیز باید بگوییم که براساس گزارش «خبرگزاری مهر» ضرورت برخورداری از الزامات شبکه ملی مورد تصویب شورای عالی فضای مجازی بوده است و این شبکه حفاظت شده امکان عرضه انواع محتوا و خدمات ارتباطی را برای مردم فراهم آورده است.
قطع شدن اینترنت مشکلی فراتر از بومی سازی است
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید اختلال جدید ایجاد شده در اینترنت به خوبی میتواند مزایای اینترنت ملی و شبکه ملی اطلاعات را بیش از گذشته نشان دهد. بهطوریکه سرویسهای شکل گرفته بر این بستر، بدون مشکل هماکنون نیز میتوانند به فعالیت خود و ارائه خدمات ادامه دهند. اما این تنها یک بخش از ماجرا است و مشکل ایجاد شده فراتر از اینها است. برای دسترسی به خدمات داخلی دسترسی به اینترنت ملی اتفاق بسیار خوبی در شرایط کنونی است. اما سوال اینجاست وضعیت اینترنت جهانی که حجم زیادی از کسب و کارهای اینترنتی به آن گره خورده است چه میشود؟
در جریان مشکلات ایجاد شده برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند که قطع کردن اینترنت راهحل درستی برای پایان دادن به اعتراضات نیست و به جای آن شورای امنیت ملی حالا که اعتراض مردم را به رسمیت میشناسد میتوانست برخورد صحیحتری در مواجه با اعتراضات داشته باشد. همچنین برخی دیگر از نمایندگان نیز از وزیر کشور درخواست رفع مشکل قطعی اینترنت را نیز داشتهاند. با این حساب ما هم امیدواریم که مشکل ایجاد شده هر چه سریعتر برطرف شود و کسب و کارها بتوانند در محیطی امن به فعالیتهای گذشته خود ادامه دهند.
سلام خانوم اکرامی عزیز جانا سخنت از دل ما میگویی :) تو این شرایط نیز ماها که کارمون با اینترنت هستش شاید فقط باید امیدوار باشیم که حداقل کارهامون به روال عادی برگرده
با سلام دوست عزیز بله من دیشب خبری می خوندم که به گفته سخنگوی دولت با کارهایی که وزیر ارتباطات و اطلاعات داره انجام میده و با رایزنی های صورت گرفته قراره طی یکی دو روز آینده اینترنت وصل شه. ولی خب این در حد خبر هستش و به نظرم باید همچنان منتظر بمونیم.
سلام برداشت شما از شبکه ملی اطلاعات کاملا اشتباه هستش .. شبکه ملی اطلاعات اولا فقط اینترنت نیست..دوما قطع پهنار باند اینترنت از خارج نیست .. به عنوان به برنامه نویس توصیه میکنم بیشتر وقت بزارید برای مطالعه و از روی شایعات و اطلاعات کوچه بازاری حرف نزنید
نظر شما بسیار درسته و ما هم کاملا با نظرات شما موافقیم و دقیقا با مشکلات شما مواجه ایم. ولی خب در شرایط فعلی هم کاری از دست ما بر نمیاد و برای دسترسی به خبرها به ناچار مجبوریم از همین منابع موجود استفاده کنیم. وگرنه که سرویسهای ایرانی و اینترنت ملی مکه شاید اسمش رو هم نباید اینترنت گذاشت، مشکلات فراوانی داره. شاید بعدا در یک مقاله به این قضیه پرداختیم. به هر حال ممنونیم که نظرتون رو با ما درمیون گذاشتید. و امیدواریم هر چه زودتر مشکلات ایجاد شده حل شه.