هکرها در کمیناند و این واقعیتی تلخ است. اگر تجهیزات پزشکی هک شوند، چه خطراتی دامن گیر بیمار و پزشک خواهد شد؟ آیا افرادی هستند که بخواهند، تجهیزات پزشکی را هک کنند؟ چرا باید این افراد به چنین کارهایی دست بزنند؟ و تکلیف بیمار، در چنین شرایطی چیست ؟
به هر حال در دنیای فناوری، تجهیزات پزشکی هم هستند که هکرها بخواهند به قصدهای مختلف آنها را هک کنند. در چنین شرایطی، می تواند کل داستان به ضرر بیمار تمام شود و جان او را به خطر بیندازد.
فن آوری پزشکی نیز مانند سایر فن آوری ها، در سال های اخیر به طور فزاینده ای رشد کرده و این احتمال، یعنی امکان هک شدن تجهیزات پزشکی بسیار محتمل است. حتی دستگاه هایی نظیر ضربان ساز که هم اکنون می توانند به اینترنت متصل شوند، می تواند در اثر هک شدن، جان یک انسان را بگیرد. دستگاه های ضربان ساز جدید به راحتی به اینترنت وصل می شوند و پزشک می تواند وضعیت بیمار خود را به صورت آنلاین مورد بررسی و مونیتورینگ قرار دهد.
این امکان به پزشکان اجازه می دهد تا نظارت دقیق و کاملی بر مشکلاتی مانند نامنظم بودن ضربان قلب و یا کم بودن شارژ باتری ایجاد شود.
با این حال، اتصال به اینترنت باعث ایجاد خطرات جدیدی برای دستگاههای ضربان ساز و دیگر دستگاه های پزشکی می شود. وال استریت ژورنال گزارش داده است که آزمایشگاه های Abbott با یک بروز رسانی جدید، قصد دارند از این تجهیزات در برابر هکرها محافظت کنند. این به روز رسانی شامل دستگاه های ضربان ساز می شود و نتیجه آن این است که مانع هک شدن دستگاه توسط هکر می گردد. اما برخی از متخصصان پزشکی نگران هستند که خطرات مربوط به هک این دستگاه ها حتی بیش از اثرات مثبت درمانی آنها باشد.
آزمایشگاه ابوت هشدار داد که جدیدترین به روز رسانی ممکن است باعث ایجاد اختلال در دستگاههای ضربان ساز شود. از زمانی که این آزمایشگاه، رسما خبر به روز رسانی را منتشر کرده است، اداره غذا و داروی آمریکا حداقل 12 گزارش مربوط به مسایل این دستگاه ضربان قلب را در طول فرایند به روزرسانی دریافت کرده است. در بعضی موارد، دستگاه ها به درستی به روز رسانی نشدند. حتی زمانی که دستگاه ها به درستی به روز رسانی شده بودند نیز، گزارش هایی وجود داشت که می گفت برخی دستگاه ها به درستی کار نمی کنند و گویا سیسمت در حالت پشتیبان گیری مانده است. در حالت پشتیبان گیری، تنظیم کننده های ضربان ساز به جای تنظیمات پیش فرض برای یک بیمار خاص مجددا تنظیم می شوند.
با وجود این مشکلات گزارش شده، خوشبختانه در هیچ یک از گزارش ها، هیچ اشاره ای به آسیب جدی برای بیماران نشده است.
در حالی که گزارش های متعددی در مورد عدم کارایی سیستم در طول فرآیند به روزرسانی مطرح شده است، سازمان FDA هیچ گزارشی در ارتباط با هک در این به روز رسانی دریافت نکرده است. البته همان طور که گفته شد، اصلا و اساسا به روز رسانی انجام شد تا مانع نفوذ هکرها شود. مایک جکوسکی، مدیر عامل شرکت MedCrypt، گفت که خطر اصلی زمانی رخ می دهد که هکر در نزدیکی بیمار قرار داشته باشد تا بتواند به صورت دستی به ضربان ساز دسترسی پیدا کند. وی خاطر نشان کرد که با به روز رسانی این وضعیت جدید رخ داده است و احتمال هک اینترنتی به حداقل خود رسیده است.
با اینکه این به روز رسانی خطر هکرها را کاهش می دهد ولی ممکن است خطرات دیگری مثل آنچه در این گزارش های دریافتی از بیماران دیده شده است را به وجود بیاورد، لذا برخی پزشکان تصمیم گرفته اند که به روز رسانی را دریافت نکنند.
بروس لرمان، رئیس بخش قلب و عروق مرکز پزشکی نیویورک می گوید: « ممکن است به روز رسانی خطر بیشتری برای بیمار داشته باشد، با اینکه می دانیم خطر هکرها هم در این حوزه بیش از خطر به روز رسانی است. »
تصمیم سختی است، این بیماران یا باید خطر هکرها را به جان بپذیرند و یا به روز رسانی دستگاه انجام شود که ممکن است آن هم ناسازگاری هایی را برای بیمار به وجود بیاورد.
در حال حاضر در حدود 465،000 بیمار در ایالات متحده از این دستگاه ها استفاده می کنند، این دستگاه ها ، تنها دستگاه های پزشکی نیستند که در معرض خطر هکرها قرار دارند.
در دسامبر سال گذشته FDA دستورالعمل جدیدی را برای حفاظت از دستگاه های پزشکی از گزند هکرها منتشر کرد.