هنگامی که در ماه مارس 2017 نسخه پیش نمایش مخصوص توسعه دهندگان اندروید N انتشار یافت نشانه هایی از تمایل گوگل به تغییر ساختار اندروید از طریق ایجاد یک پارتیشن جدید در آن (مختص تولید کنندگان قطعات سخت افزاری) به چشم آمد. این در واقع اولین گام برای تسهیل روند آپدیت کردن اندروید بود زیرا معماری جدید، دست سازندگان دستگاه های اندرویدی را برای ایجاد تغییرات لازم در آن بازتر می کرد و در واقع باعث تقسیم سیستم عامل به دو بخش می شد: بخش مربوط به گوگل و بخش مربوط به تولیدکنندگان سخت افزار.
حالا گوگل اعلام کرده که با استفاده از پروژه Treble قصد دارد اندروید O را نیز با چنین ساختاری عرضه کند و یک رابط جدید به نام VTS را جهت استفاده کمپانی هایی نظیر کوالکام و سامسونگ در آن بگنجاند تا از این پس عرضه ی گوشی های مبتنی بر آخرین نسخه اندروید توسط سازندگان تلفن های هوشمند با تاخیر مواجه نگردد.
همانطور که می دانید اندروید محصول گوگل است و هر چند که شرکت های دیگری نیز در راه بهبود عملکرد آن به گوگل یاری می رسانند اما کدنویسی نهایی و پشتیبانی از اندروید بر عهده گوگل می باشد. با این حال برای کارکرد صحیح آن لازم است که قبل از انتشار هر نسخه جدید، سازندگان قطعات و دستگاه های اندرویدی متناسب با محصولات تولیدی خود اصلاحاتی روی آن انجام دهند. برای انجام این اصلاحات، می بایست کدهای اندروید بطور کلی دستخوش تغییر گردد و این پروسه ای زمانبر است که باعث تاخیر در رسیدن دستگاه های مجهز به جدیدترین نسخه اندروید به دست مشتری می شود. اما پروژه Treble با تقسیم کدهای اندروید به دو بخش باعث می گردد که چه هنگام آپدیت کامل پلتفرم (مثلاً از نسخه مارشمالو به نوقا) و چه هنگام آپدیت محدود (مثلاً آپدیت های امنیتی) تنها آن کدهایی که مربوط به سازندگان قطعات سخت افزاری است تحت تاثیر قرار بگیرند و در نتیجه روند کار تسریع خواهد شد.
به عبارت دیگر گوگل قبل از انتشار آپدیت جدیدی از اندروید تنها بخش مربوط به خود را کدنویسی کرده و نسخه تکمیل نشده ای از آن را در اختیار کمپانی هایی نظیر سامسونگ، کوالکام و HTC قرار می دهد تا آنها از طریق رابط VTS کدهای متناسب با محصولات خود را به سیستم عامل اضافه و آن را تکمیل نمایند. مزایای دیگر این روش آن است که دستگاه های اندرویدی قبل از ورود به بازار توسط کمپانی های سازنده بصورت موثرتری مورد تست و آزمایش قرار می گیرند و امکان رفع سریعتر نقص های احتمالی فراهم می گردد. مضاف بر اینکه کاربران می توانند از کارکرد صحیح تمامی اپلیکیشن های Google Play در دستگاه های اندرویدی خود اطمینان حاصل کنند.
البته هنوز تمامی جزئیات این پروژه اعلام نشده است و انتظار می رود در کنفرانس Google I/O که طی روزهای آتی برگزار خواهد شد اطلاعات تکمیلی در این خصوص منتشر گردد.