المپیک 2020 که با شعار احترام به نژاد، جنسیت، سیاست و دیدگاههای مختلف برگزار خواهد شد، میزبان فناوریهای نوینی است. در ادامه مقاله قرار است چند نمونه از تکنولوژی های المپیک 2020 توکیو را به شما معرفی کنیم.
المپیک یک رویدادی ورزشی است که هر چهار سال یک بار برگزار میشود. آخرین دوره برگزاری این بازیها در سال 2016 بود و دوره بعدی آن نیز در سال 2020 برگزار خواهد شد. خوب است بدانید در کنار برگزاری مسابقات قهرمانی، فرصتی برای مردم شرکتکننده ایجاد خواهد شد تا علاوه بر ملاقات با ستارگان ورزشی، از برنامههای سرگرم کننده نیز لذت ببرند و در کنار اینها با فرهنگهای متفاوت نیز آشنا شوند. در کنار همه جوانب برگزاری بازیهای المپیک، شاید آشنایی با فناوریهای بکار گرفته شده در جریان این مسابقات نیز برای اهالی دنیای فناوری جالب و جذاب باشد.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- همه آنچه که از المپیک 2020 توکیو باید بدانید
- المپیک 2020 توکیوی ژاپن و استفاده از تکنولوژی نوین
- اتوبوس برقی تویوتا
- ربات هایی برای کمک به تماشاگران
- سیستم ژوپیتر (The JUPITER system)
- تکنولوژی 3DAT
- تکنولوژی VR Training
- تکنولوژی نئوفیس (NeoFace)
- تاکسی خودران (Autonomous Taxi)
- شبکه تلویزیونی 8K
- پشتیبانی از شبکه 5G در المپیک 2020
- فناوری لباس کمک به افزایش قدرت
- فناوری پسورد الکترونیکی (E-PASS)
- لیزر سه بعدی برای داوری دقیق
- روستاهایی با سوخت هیدروژنی
- سخن پایانی
همه آنچه درباره المپیک 2020 توکیو باید بدانید
سی و دومین دوره بازیهای المپیک 2020 قرار است از تاریخ 3 مرداد تا 19 مرداد 1399 در شهر توکیو برگزار شود. ارزش و اعتبار این رویداد ورزشی آنچنان بالا است که همه دوستداران ورزش از سراسر جهان را به خود جذب میکند.
براساس اعلام کمیته المپیک جهانی اهداف این سری از بازیهای المپیک پذیرش و احترام به تفاوت در نژاد، رنگ، جنسیت، سیاست و دیدگاههای متفاوت، اصالت ملی و … است. بازدیدکنندگان از المپیک 2020 این فرصت را نیز خواهند داشت تا از شهر شکوفههای گیلاس، کاخ امپراتوری و آسمان خراشهای بی نظیر نیز دیدن کنند. حالا در کنار همه اینها حضور تکنولوژی های المپیک 2020 توکیو موضوع قابل توجهی در برگزاری مسابقات خواهد بود. از این رو بر آن شدیم تا شما را با تکنولوژی های المپیک 2020 توکیو و دستاوردهای دنیای فناوری که در این دوره از بازیها استفاده خواهد شد، آشنا کنیم.
المپیک 2020 توکیوی ژاپن و استفاده از تکنولوژی نوین
از آنجایی که ژاپنیها همیشه دستاوردهای جدیدی در عرصه تکنولوژی داشتهاند، در المپیک 2020 نیز دولت ژاپن سرمایهگذاری بزرگی در این راستا داشته است تا باز هم فانتزیها را به واقعیت تبدیل کند. البته که همه تکنولوژی های المپیک 2020 توکیو تا زمان برگزاری بازیها فاش نخواهد شد؛ اما با همه اینها شکی نیست که در المپیک 2020 شاهد فناوریهای حیرتآوری خواهیم بود. در اینجا هم میتوانید از یکی از این تکنولوژیها آشنا شوید.
از طرفی با توجه به پیشرفت فناوریهای نوین تاکنون و همچنین تا سال 2020، شکی نیست که این مهم اتفاق بیفتد. در این راستا میتوانیم به حضور محصولات شرکتهایی همچون تویوتا، فوجیتسو، پاناسونیک، اینتل و … در این رویداد ورزشی مهم اشاره کنیم. در ادامه هم به یک سری از تکنولوژی های المپیک 2020 توکیو که تاکنون رسانههای مختلف حضور آنها را خبر دادهاند و یا تایید کردهاند، معرفی خواهند شد:
اتوبوس برقی تویوتا
اهمیت ورزشکاران برای بازیهای المپیک بر کسی پوشیده نیست. در این سری بازیها ورزشکاران زیادی حضور دارند که باید به موقع در میدان مسابقه حاضر باشند. ار این رو ایده تویوتا در این زمینه استفاده از خودروی برقی است. درواقع اتوبوس برقی تویوتا وسیله نقلیهای است که کاربردی چند منظوره دارد و برای جابهجایی ورزشکاران نیز در نظر گرفته شده است. البته در آینده از این وسیله نقلیه برای عبور و مرور در زمان اوج ترافیک شهری یا به عنوان سرویس تحویل به موقع غذا استفاده خواهد شد. خوب است بدانید این اتوبوس برقی که نهایت سرعت آن 19 کیلومتر در ساعت است، در جریان رویداد CES 2018 با نام e-Palette رونمایی شده بود.
خوب است اشاره کنیم که تویوتا توجه زیادی به موضوع ایمنی اتوبوس برقی خود داشته و آن را با امکانات متنوع طراحی کرده است؛ به طوری که برای افراد مختلف با هر شرایطی نیز قابل استفاده خواهد بود و با دید 360 درجه خود به عنوان یک خودروی الکترونیکی، موانع را شناسایی خواهد کرد.
رباتهایی برای کمک به تماشاگران
معمولاً هدف نهایی در ساخت ربات ها، ایجاد دستگاههایی است که در هماهنگی با انسانها کار کنند. به این دست از رباتها که در انجام کارها به افراد کمک میکنند، Human Support Robot یا HSR گفته میشود. حالا قرار است از این رباتها به عنوان یکی از تکنولوژی های المپیک 2020 توکیو استفاده شود. این رباتها قرار است در حمل و نقل اشیا به افراد کنند.
در آینده این چنین رباتهایی را میتوانیم در خانه برای کمک به افراد ناتوان مشاهده کنیم. قرار است در المپکیک 2020، 10 نمونه از این رباتها در ورزشگاه ملی مستقر شوند. این دستگاهها میتوانند به بازدید کنندگان کمتوان در انجام یک سری از کارها کمک کنند و یک سری از وظایف خاص را انجام دهند. این نوع از رباتها کاملا خودمختار هستند و قادر به تشخیص زبان انگلیسی و ژاپنی خواهند بود. وظایف اصلی رباتهای HSR در المپیک 2020 هدایت و راهنمایی مهمانان و تحویل غذا و نوشیدنی به آنها است، اما هنوز اطلاعاتی درباره کار دقیقی که انجام خواهند داد در دست نداریم. علاوه بر این، رباتهایی موسوم به Mascot نیز برای افزایش علاقهمندی کودکان به بازیهای المپیک طراحی شده است.
سیستم ژوپیتر (The JUPITER system)
ژوپیتر یک سیستم کابل زیر دریایی است که ایلات متحده، ژاپن و فیلیپین را به هم پیوند میدهد و سرعت 400 گیگابیت در ثانیه را به ارمغان میآورد. درواقع سرعت اینترنت با این سیستم به اندازهای دانلود تقریبا سه فیلم سینمایی کامل در یک ثانیه است و در این راستا از اینترنت 5G نیز پشتیبانی میشود. اکتبر 2017 بود که گروه NTT متشکل از شرکتهایی همچون سافت بانک، فیسبوک، آمازون، PLDT و PCCW برای احداث بزرگترین سیستم کابلی جهان یعنی ژوپیتر شکل گرفت و حالا قرار است به عنوان یکی از تکنولوژی های المپیک 2020 توکیو مورد استفاده قرار بگیرد.
تکنولوژی 3DAT
تکنولوژی 3DAT یکی از تکنولوژی های المپیک 2020 توکیو است که براساس هوش مصنوعی برای افزایش تجربه دیداری طرفداران در زمان واقعی مورد استفاده قرار میگیرد. این تکنولوژی توسط شرکت اینتل توسعه یافته است و از 4 دوربین متحرک برای شناسایی حرکت و فرم ورزشکاران کمک میگیرد. سیستم یاد شده دادهها را به صورت بصری در صحنههای باز پخش دوی 100 متر و سایر مسابقات سرعتی نمایش خواهد داد.
تکنولوژی VR Training
علاوه بر تکنولوژی 3DAT در بازیهای المپیک شرکت اینتل و کمیته برگزاری بازیهای المپیک 2020 با هم همکاری میکنند تا راهکارهایی را براساس واقعیت مجازی ارائه دهند؛ درواقع سیستم VR Training برای ایجاد یک تجربه یادگیری برای مربی تیمها به کار گرفته میشود. این سیستم اثربخشی یادگیری را ارتقا داده و تجربه واقعبینانهتری را برای افراد به ارمغان میآورد.
تکنولوژی نئوفیس (NeoFace)
از دیگر فناوری های المپیک 2020 توکیو تکنولوژی NeoFace است. درواقع نئوفیس یک سیستم تشخیص چهره در مقیاس بزرگ را برای بازیهای المپیک و پارالمپیک در توکیو فراهم خواهد کرد. در این تکنولوژی از فناوری تشخیص چهره برای شناسایی بیش از 300,000 هزار نفر از جمله ورزشکاران، تماشاچیان داوطلب، رسانهها، کارمندان و … برای ورود به اماکن استفاده خواهد شد. مزایای این سیستم نیز کمک به جلوگیری از خطرات و افزایش امنیت بازیها و همچین کاهش زمان انتظار طولانی برای بررسی شماره شناسایی است. خوب است بدانید که این سیستم علاوه بر تشخیص چهره برای شناسایی و تحلیل رفتار افراد، اشیا و وسایل نقلیه در رویدادهای المپیک 2020 از نرم افزارهای شناسایی و تحلیل رفتار نیز استفاده خواهد کرد.
تاکسی خودران (Autonomous Taxi)
یکی دیگر از تکنولوژی های المپیک 2020 توکیو استفاده از تاکسیهای خودران در خیابانهای شلوغ توکیو است. در واقع این سیستم جدید، حمل و نقل آسان گردشگران و تماشاچیان مسابقههای المپیک 2020 را فراهم خواهد کرد. در این راستا بخش نرم افزاری را شرکت DeNa بر عهده دارد و رباتهای سخت افزاری مربوطه را شرکت ZMP در توکیو توسعه داده است. گفتنی است که این تاکسیهای خودران مسیر 5.3 کیلومتری بین Otemachi District نزدیک Tokyo Station و منطقه تفریحی Roppongi را طی خواهد کرد. پرداخت هزینه تاکسی و یا درواقع کرایه این تاکسیها هم از طریق یک اپلیکیشن موبایل انجام خواهد شد. هرچند این تاکسیها خودران هستند، اما یک راننده و یک دستیار برای اطمینان نیز تاکسی خودران را همراهی خواهند کرد. شما در این مقاله از پلازا میتوانید اطلاعات بیشتری درباره خودروهای خودران کسب کنید.
شبکه تلویزیونی 8K
شبکههای ورزشی در حال آزمایش شبکههای 8K هستند. هرچند تلویزیونهای 4K صدا و تصویر فوقالعادهای را برای افراد به ارمغان میآورند، اما باز هم افرادی هستند که به دنبال کیفیت بالاتری باشند. شبکه تلویزیونی NHK قرار است مسابقات المپیک 2020 را با استفاده از میکروفونهای بسیار پیشرفته گزارش کند تا صدا را به بخشهای مختلف استادیوم انتقال دهند. در این زمینه کیفیت تصویر نیز 8K خواهد بود و با این کیفیت تماشاچیان شاهد کیفیتی به میزان 16 برابر بهتر از تلویزیون HD و 4 برابر بهتری از تلویزیون 4K خواهد بود. خوب است بدانید هنوز هم پشتیبانی از شبکه 4K در بسیاری از کشورهای جهان میسر نیست.
پشتیبانی از شبکه 5G در المپیک 2020
پشتیبانی از شبکه 5G در المپیک 2020 از دیگر فناوری های المپیک 2020 توکیو است. در این راستا باید اشاره کنیم که موفقیت پشتیبانی از شبکه 5G در بازیهای المپیک 2018 باعث شد تا استفاده از این شبکه اینترنت پرسرعت در المپیک 2020 هم ادامه داشته باشد. اینتل نیز به عنوان یک حامی جهانی برای بازیهای المپیک 2020 نیز حضوری پررنگ خواهد داشت. ژاپن با توجه به طرحی در این زمینه قصد دارد تا با آخرین فناوریهای 5G وارد شود. در این راستا شرکت DoCoMo با شرکت نوکیا برای توسعه شبکه بی سیم در این کشور همکاری خواهد کرد.
فناوری لباس کمک به افزایش قدرت
فناوری لباس کمک به افزایش قدرت، تکنولوژی است که از سوی شرکت چند ملیتی پاناسونیک که در اینجا میتوانید اطلاعات بیشتری از آن کسب کنید، توسعه داده میشود. درباره فناوری یاد شده باید اشاره کنیم که افراد با پوشیدن لباسهای اشاره شده قادر به حمل وسایل سنگین خواهند بود. به گفته شرکت پاناسونیک، این لباسها به اندازه 20 دست برای المپیک 2020 آماده خواهد شد و مهمانان و دست اندرکاران مسابقات با پوشیدن آن میتوانند راحتتر چمدانها و اجسام سنگین را نیز حمل کنند.
فناوری پسورد الکترونیکی (E-PASS)
فناوی پسورد الکترونیکی یا سیستم E-PASS به سیستم فروش الکترونیکی بلیط اشاره دارد که در المپیک 2020 استفاده خواهد شد. در حال حاضر مقدمات این کار نیز فراهم شده است. از این فناوری احتمالا با استفاده از یک شماره شناسی در مناطقی مانند محوطه استادیوم و اتاقهای هتل نیز برای مشاهده بازیها استفاده خواهد شد.
لیزر سه بعدی برای داوری دقیق
قرار است در بازیهای المپیک رشته ژیمناستیک از فناوری لیزر برای داوری دقیقتر استفاده شود. فناوری لیزر سه بعدی این امکان را برای داوران فراهم میآورد که پیش از اعلام امتیازات، جزئیات را به دقت مشاهده کنند. حضور این نوع از فناوری های المپیک 2020 توکیو باعث خواهد شد تا داوران داوریهای عادلانهتری را داشته باشند؛ چراکه حرکات ژیمناستیک بسیار ظریف و سریع و پیچیده بوده و از این نظر حضور چنین فناوریهایی به بالا بردن کیفیت داوری کمک خواهد کرد.
دهکده المپیک با سوخت هیدروژنی
ژاپنیها سابقه فعالیت در جهان در زمینه مبارزه با انتشار کربن را دارند. از این رو بیش از 330 میلیون دلار برای تشویق استفاده از سوخت هیدروژنی هزینه کردهاند و قرار است از سوخت هیدروژنی به وسعت زیاد در دهکده المپیک استفاده شود. استفاده از سوخت هیدروژنی یکی از تکنولوژی های المپیک 2020 توکیو بوده و قرار است حدود 100 اتوبوس با استفاده از سلول سوختی به حمل و نقل ورزشکاران و خبرنگاران بپردازند. گفته میشود تا بازیهای المپیک 2020 سوخت شش هزار خودرو با استفاده از سلول سوختی تامین خواهد شد. توکیو حتی 285 میلیون دلار کمک مالی برای خرید خودروی دارای سلول سوختی تویوتا یعنی میرای، هزینه کرده است.
سخن پایانی
هرچند گمانهزنیها در مورد تکنولوژی های المپیک 2020 زیاد است اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که همیشه برخی از فناوریهای نوین در جریان برگزاری مسابقات ورزشی المپیک و یا قبل از آن معرفی خواهند شد. بنابراین علاوه بر مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم احتمالا در جریان مسابقات المپیک 2020 فناوریهای جدید دیگری نیز بکار گرفته شوند. شما میتوانید در آینده نیز برای آشنایی با فناوری های دیگر در سال 2020 با بخش مقالات فناوری پلازا همراه باشید.