کامپیوتر همیشه متصل نسل جدیدی از PC حاصل همکاری مجموعه ی از غول های فناوری است که باتری آن عمر فوق العاده ای دارد و دو هفته مانده به پایان سال عرضه خواهد شد.
آرم یا ARM یک فناوری پیشرفته در ساخت پردازنده های الکترونیکی است که بر مبنای کاهش حجم دستورات کامپیوتری و در نتیجه افزایش سرعت دستگاه طراحی شده است. تکنولوژی آرم بیشتر در دستگاه های موبایلی مانند تلفن همراه و تبلت به کار می رود. پردازنده های آرم چند هسته بوده و انواع 32 بیت و 64 بیت دارند.
امروزه بسیاری از تلفن های هوشمندی که ما از آن استفاده می کنیم دارای پردازنده های آرم هستند. کمپانی های قطعه ساز بزرگ مانند کوال کام و سامسونگ در بسیاری از CPUهای خود از معماری آرم استفاده می کنند.
کمپانی مایکروسافت و چند شرکت دیگر از مدت ها قبل در همکاری با یکدیگر مشغول ساخت دستگاه های جدید ویندوز 10 هستند. این دستگاه ها که به پردازنده های آرم مدل اسنپ دراگون ساخت کوال کام مجهزاند به احتمال فراوان پایان امسال (2017) عرضه خواهند شد.
دستگاه های دارای سخت افزار آرم و نرم افزار ویندوز 10 را با نام « کامپیوتر همیشه متصل» (Always Connected PC) می شناسند چرا که این کامپیوترها به واسطه ی سخت افزار پیشرفته ی خود تجربه ی اتصال همیشگی را برای کاربر فراهم می سازند.
مایکروسافت در مورد همراه کردن ویندوز 10 با پردازنده های آرم زیاد صحبت کرده و طی یک سال گذشته نمونه هایی از قابلیت این ترکیب را نشان داده است. حالا مایکروسافت خود را آماده می کند تا در این اندک زمان باقی مانده تا پایان سال 2017، نخستین کامپیوتر شخصی مجهز به این سیستم را وارد بازار کند.
کمپانی قطعه ساز کوال کام در نشست سالیانه ی 5G پرده از جزییات کامپیوتر همیشه متصل برداشت و از همکاری اش با شرکت مایکروسافت برای ساخت این نوع کامپیوتر گفت. دان مک گوایر معاون بازاریابی جهانی شرکت کوال کام نشان داد که کامپیوترهای همیشه متصل دارای باتری هستند (به شکل لپ تاپ و نوت بوک می باشند) و عمر باتری چند روز است!
مک گوایر مدعی شد عمر باتری این کامپیوترها در عمل ورای آن چیزی است که سازندگان انتظارش را داشتند. وی در این مورد گفت:
صاحبان کامپیوترهای همیشه متصل تنها کافی است هر دو سه روز یکبار دستگاه خود را شارژ کنند. اگر بی پرده بگویم، این فراتر از انتظاراتی است که ما از باتری این کامپیوترها داشتیم. ما برای توسعه دهندگان خود شاخص های بسیار بالایی را مشخص کردیم و انتظار داشتیم به سطح آن برسند. اما اکنون از سطح این شاخص ها هم بالاتر رفته ایم.
مک گوایر برای نشان دادن این مساله که این مقدار عمر باتری در عمل برای یک PC امکان پذیر است گفت:
خود من از این نوع باتری استفاده می کنم. دستگاه من که این نوع باتری روی آن نصب شده، ابزار کار روزانه ی من است. من شارژ کامپیوترم را با خودم نمی برم. هر دو روز یا بیشتر، کامپیوتر را به شارژ وصل می کنم. عمر باتری من در این حد است.
یکی دیگر از قابلیت های برجسته ی کامپیوترهای همیشه متصل، اتصال LTE است. این کامپیوترها به یک سیستم درونی مجهزاند که بدون نیاز به هیچ دستگاه خارجی امکان اتصال LTE را فراهم می سازد. بدین ترتیب PC همیشه متصل، بی نیاز از مودم و وای فای از اینترنت قدرتمندی برخوردار است.
مدیر برنامه گروهی ویندوز، پیتر برنارد طی یک مصاحبه، داستان جالبی تعریف کرده که در مورد عمر شگفت آور باتری برخی کامپیوترهای همیشه متصل است. برنارد در این مصاحبه گفت:
ما پس از آماده کردم کامپیوترهای همیشه متصل، تعدادی از آن ها را به مدیران و سرپرستان سرتاسر دپارتمان ویندوز دادیم. پس از مدت کوتاهی، پشت سر هم گزارش های خرابی به ما می رسید. کسانی که این کامپیوترها را گرفته بودند می گفتند نشانگر شارژ باتری کار نمی کند. کامپیوتر هنوز هم نشان می دهد که باتری اش پر است!
ما موضوع را بررسی کردیم و فهمیدیم که اشکالی وجود ندارد. خیلی زود متوجه شدیم که دلیل کاهش ناچیز شارژ باتری، عمر فوق العاده ی آن هاست. حالا کسانی که از این کامپیوترها استفاده می کنند عادت کرده اند که همیشه متصل باشند زیرا شارژ کامپیوتر آن ها تمام نمی شود و سیستم LTE درونی دستگاه همواره آن ها را به اینترنت متصل نگه می دارد. این کامپیوترها حتی در میان سازندگان خود ما [مایکروسافت] سر و صدای زیادی به پا کرده است.
کمپانی مایکروسافت در ساخت کامپیوترهای همیشه متصل با شرکت های مختلفی همکاری دارد. انتظار می رود نخستین سری از کامپیوترهای همیشه متصل ایسوس، اچ پی و لنوو قیمت بالایی داشته باشند. در عین حال شرکت کوال کام می گوید: پس از اینکه بتواند این سیستم را به شکل گسترده تولید کند، کامپیوترهای همیشه متصل ویندوز 10 مجهز به پردازنده های آرم خود را با قیمت مناسب در اختیار مشتریان می گذارد.
شرکت کوال کام در حال حاضر به کمک مایکروسافت مشغول تست بسیاری از قسمت های درونی کامپیوترهای همیشه متصل است. دو شرکت پیش بینی می کنند بتوانند نخستین کامپیوترهای همیشه متصل را در تعطیلات ماه دسامبر وارد بازار کنند. به این ترتیب، حدود 2 ماه دیگر نخستین PC همیشه متصل را در فروشگاه ها خواهیم دید. همچنین خبر می رسد شرکت لنوو موفق نشده عرضه ی کامپیوتر همیشه متصل ساخت خود را همزمان با کوال کام و مایکروسافت زمانبندی کند.