مدیر عامل کوالکوم معتقد است، اپل و کوالکوم دوباره روابط خوبی با یکدیگر خواهند داشت. چند سالی هست که مسایل حقوقی بین اپل و کوالکوم، خواب و خوراک را از این دو شرکت گرفته است. این دو شرکت اختلافات بسیاری را در چند سال اخیر با یکدیگر داشته اند و کار به دادگاه و صدور حکم قضایی کشیده است. عده ای معتقدند که قیمتی که کوالکوم برای استفاده از پتنت های خودش که ثبت اختراع شده اند، تعیین می کند، بسیار بالا و البته غیر منصفانه و غیر منطقی است. این شرکت باید پتنت های خود را با قیمتی معقول و عادلانه به فروش برساند.
اپل نیز ادعا می کند که کوالکوم باید یک میلیارد دلاری به اپل پرداخت کند که هنوز به این شرکت پرداخت نکرده است. کوالکام نیز معتقد است شرکای اپل، از جمله Foxconn و Wistron، که طرف قرارداد اپل هستند نیز باید حق امتیاز چیپ ست های کوالکوم پرداخت کنند و باید برای استفاده از پتنت های کوالکوم در تولید آیپد و آیفون هزینه ای بپردازند. هفته قبل در خبرها شنیدیم که کوالکام از چین خواسته بود فروش آیفون را در این کشور ممنوع کند.
استیو مولنکوف مدیرعامل کوالکوم می گوید: «اینطور نیست که همیشه روابط بین دو شرکت سرد باشد، گاهی هم فضایی احساسی و گرم بین دو شرکت به وجود می آید.»
وقتی از مولنکوف مدیر عامل کوالکوم، سئوال شد، آینده ارتباط خود را با اپل چگونه پیش بینی می کند؟ وی پاسخ داد:«مسایل بین اپل و کوالکوم تنها جنبه کاری و تجاری دارد.» مدیر عامل کوالکوم معتقد است:«اپل و کوالکوم، دوباره دست یاری یکدیگر را خواهند فشرد و روزی دوباره روابط کاری خوبی را با یکدیگر آغاز خواهند کرد.»
مولنکوف خاطر نشان کرد که کوالکوم، بزرگترین تولید کننده تراشه های تلفن همراه در دنیا است و رابطه قوی با اپل دارد. با اینکه اختلافات فعلی این دو شرکت بالا گرفته است، اما فعالیت این دو شرکت به شکل خاصی در هم تنیده است.
به نظر شما آینده وضعیت مسایل حقوقی کوالکوم و اپل به کجا ختم خواهد شد؟ آیا مولنکوف از موضع خود پایین خواهد آمد؟ آیا اپل اعداد و ارقام تعیین شده برای حق امتیاز پتنت های کوالکوم را خواهد پذیرفت؟
وقتی از مدیر عامل کوالکوم سئوال شد که به نظر وی این دعاوی چه زمان به پایان خواهد رسید، وی پاسخ داد: « تاریخی برای حل این مسایل نمی توانم تعیین کنم. ولی بالاخره حل خواهد شد.»
اپل و کوالکوم در حال حاضر در سطح جهان در حوزه فناوری مشغول فعالیت هستند. گمانه زنی هایی مطرح شده است که می گوید، سامسونگ قصد دارد به عنوان شرکت جایگزین کوالکوم وارد بازار شود و سرویس های مورد نیاز اپل را تامین کند.
مدیر عامل کوالکوم می گوید : «بله، در نهایت باید بگویم که دعاوی بر سر قیمت گذاری فناوری است، همین مساله است که درگیری ها را به وجود آورده است. بنابراین وقتی مساله میزان پرداخت مالی مشخص و تعیین شود، مسایل هم فروکش کرده و به پایان می رسد. همه مسایل بر سر قیمت گذاری به وجود آمده اند و نه چیز دیگری. »
در حال حاضر، شرکت کوالکوم، تامین کننده تراشه های مودم موبایل اپل و اینتل است. در سال گذشته، مودم X12 کوالکام از نسخه CDMA استفاده کرد و در آیفون 7 و آیفون 7 پلاس مورد استفاده قرار گرفت. این مودم به طور قابل ملاحظه ای نسبت به مودم اینتل XMM 3360 که با نسخه GSM در گوشی ها استفاده میشد، بهتر و برتر بود.
باید ببینیم دعاوی این دو شرکت درنهایت به کجا ختم خواهد شد. آیا با روی کار آمدن و مطرح شدن نام سامسونگ ،کوالکوم ممکن است سامسونگ را رقیبی برای خودش ببیند و از موضع خود کوتاه بیاید.
مطلب مرتبط: اپل برنده دو گواهی ثبت اختراع در جریان شکایتش علیه کوالکام شد
مطلب مرتبط : اپل راست می گوید یا کوالکام: شما قضاوت کنید
مطلب مرتبط : کوالکام از چین خواست مانع تولید و فروش گوشی های آیفون شود!