اپل باید 440 میلیون دلار جریمه به شرکت ویرنت ایکس VirnetX پرداخت کند. این جریمه به دلیل نقض حقوق ثبت اختراع از سوی دادگاه تعیین شده است.
سال هاست که شرکت های اپل و ویرنت ایکس، با یکدیگر بحث ها و اختلاف نظرهایی دارند. شرکت ویرنت ایکس مدعی است که اپل، بدون داشتن مجوز و بدون اینکه رعایت حقوق مربوط به به ثبت اختراع را رعایت کند، از پتنت های این شرکت استفاده غیرقانونی کرده است. این شرکت، اپل را متهم کرده بود که ویژگی های iOS مانند FaceTime و iMessage ، بدون رعایت قانون و رعایت حق ثبت اختراع در طراحی محصولاتش استفاده نموده است. VirnetX شکایتی علیه اپل تنظیم کرد و تقدیم دادگاه نمود. مسایل حقوقی و مراجعات به دادگاه از سوی این دو شرکت سال 2010 آغاز شد. در آن سال ویرنت ایکس ،اپل را متهم کرد که از پروتکل های این شرکت بدون پرداخت هزینه های اختراع و بدون مجوز، استفاده می کند.
در طول سالها، با معرفی مدل های جدید آیفون، تعداد شکایت های ویرنت ایکس ، بیشتر و بیشتر شد. گفتنی است در سال گذشته هیئت منصفه دادگاه، رای 302.4 میلیون دلاری را به نفع ویرنت ایکس صادر کرد. هر چند اپل این رای را به دادگاه نپذیرفت و درخواست تجدید نظر نمود. لذا این حکم تا تشکیل دادگاه تجدید نظر به تعویق افتاد.
دادگاه شرکت VirnetX را از اتهاماتی که اپل به این شرکت وارد کرده بود، تبرعه نمود و تمام فعالیت های اپل را محکوم کرد. در نتیجه، ارزش سهام این شرکت 50٪ افزایش یافت و 41.2 میلیون دلار به جریمه قبلی اضافه شد. اگر 96 میلیون دلار دیگر که هزینه های وکالت و دادگاه را در نظر بگیریم، این عدد نیز به آن جریمه اضافه خواهد شد. در نهایت رای نهایی دادگاه بر علیه اپل، به رقمی برابر 439،727،418 دلار می رسد. البته این رقم، شامل حکم هیئت منصفه دادگاه، نقض حقوق ثبت اختراع، میزان سود و هزینه های مالیاتی و وکالت است.
کندال لارسن، مدیر عامل و رییس شرکت VirnetX می گوید:
«ما از تصمیم نهایی و رای قطعی دادگاه، مبنی بر جریمه 439 میلیون دلاری حمایت می کنیم و رضایت داریم. نه تنها نتیجه دادرسی هیئت منصفه، عدد 1،20 دلار برای هر آیفون، آیپد، محصولات مک را مورد تایید قرار داد، بلکه هزینه های دادرسی دادگاه و سود و نقض ثبت اختراع نیز به این رقم اضافه شده است. این سومین باری است که هیئت منصفه دادگاه به نفع ما در برابر اپل رای صادر می کند. از آنجایی که میزان فروش محصولات اپل زیاد است، به همین دلیل عدد جریمه نهایی، عدد بزرگی شده است. به هر حال تعداد محصولات اپل که این قانون را رعایت نکرده اند، کم نیستند. هزینه فن آوری های امنیتی ما در دستگاه های که قانون را نقض کرده اند، سرشکن شده است و این عدد کمتر از یک چهارم از یک درصد هزینه هر دستگاه است. به نظر ما، جریمه تعیین شده برای هر دستگاه، که از محصولات اپل که از پتنت های فن آوری های امنیتی ما استفاده کرده اند، عدد جریمه منصفانه ای است، توجه به این موضوعات به صدور مجوزهای داخلی و جهانی کمک خواهد کرد.»
البته اپل نیزگفته است که قصد دارد درخواست تجدید نظر دیگری روی حکم صادر شده به دادگاه تقدیم کند.