اگر تمایل زیادی برای بهرهمندی از ویژگی های اندروید 10 (اندروید Q) بر روی گوشیهای قدیمی خود دارید، پیشنهاد میکنیم در ادامه مقاله همراه ما باشید تا با ترفندها و تنظیماتی در این زمینه آشنا شوید.
چه به ویژگی های اندروید 10 علاقهمند باشید و یا چندان دوستش نداشته باشید؛ باید بگوییم که این نسخه از اندروید پیشرفت قابل توجهی نسبت به نسخه پیشین یعنی اندروید 9 پای داشته است. براساس سابقهای که اندروید دارد همه گوشیهای پرچمدار دو سال قبل نیز از این نسخه از اندروید بهرهمند خواهند شد. اما سوال اینجاست که آیا سایر گوشیهای اندرویدی از ویژگیهای جدید محروم میمانند یا خیر؟
حالا که گوگل آخرین نسخه از سیستم عامل محبوب خود یعنی اندروید 10 را به صورت رسمی منتشر کرده است، باید بگوییم که متاسفانه تعداد اندکی از گوشیهای موجود در بازار با این نسخه از اندروید عرضه میشوند و همینطور برخی از گوشیها نیز قابل آپدیت خواهند بود که در اینجا میتوانید با نحوه آپدیت و نصب اندروید 10 آشنا شوید. دلیل تاخیر در آپدیت سیستم عامل یاد شده برای همان گوشیهای محدود هم این بود که سازندگان گوشیهای موبایلی که از اندروید 10 پشتیبانی خواهند کرد میبایست اندروید 10 را بر روی تک تک گوشیها تست کنند. همچنین باید اشاره کنیم که به دلیل عدم سازگاری سخت افزار و نسل جدید اندروید هم ممکن است یک گوشی قابل آپدیت نباشد. به این ترتیب گوشیهای اندرویدی از ویژگی های اندروید 10 در حالت طبیعی بیبهره خواهند بود.
اما این مشکلات راهحلهایی نیز دارند. در این راستا نصب کاستوم رام میتواند راهکار ویژهای در این زمینه باشد اما اگر تمایلی به ترک سیستم عامل موبایل خود ندارید و در عین حال به قابلیتهای جدید نیز نیازمندید، باید بگوییم که ما در ادامه راهکارهای جالبی را بیان خواهیم کرد تا بتوانید ویژگی های اندروید 10 را در گوشیهای قدیمی خود نیز داشته باشید. درواقع بسیاری از ویژگیهای جدید با نصب برنامههای شخص ثالث و یا تغییر یک سری از تنظیمات موبایل اندروید قابل دسترس خواهد بود.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- بهترین ویژگی های اندروید 10 که می توان روی گوشی های قدیمی داشت
- بهره مندی از حالت فوکوس (Focus Mode)
- ژست های حرکتی با اپلیکیشنی رایگان
- فعال کردن ویژگی حالت تاریک (Dark Mode)
- لیست گوشی های اندروید 10
- جمع بندی
پیش از پرداختن به موضوعات اشاره شده هم در ویدیوی زیر میتوانید با ویژگی های اندروید 10 آشنا شوید:
بهترین ویژگی های اندروید 10 که می توان روی گوشی های قدیمی داشت
بهره مندی از حالت فوکوس (Focus Mode)
یکی از کاربردیترین ویژگی های اندروید 10 حالت فوکوس یا به اصطلاح Focus Mode است. این ویژگی این امکان را برای شما فراهم میآورد تا هنگام تمرکز بر روی یک کار بتوانید برنامههایی که موجب حواس پرتی میشود را مسدود کنید. درواقع در این حالت دیگر نمیتوانید برنامهها را باز کنید و یا به تماسهای گوشی خود دسترسی داشته باشید. در این حالت نیز برنامههای اشاره شده خاکستری میشوند و اگر برای بازکردن آنها اقدام کنید، به شما یادآوری میشود که برنامه متوقف شده است.
حالا شما با استفاده از برنامههایی مانند FocusMe و Freedom میتوانید از ویژگی یاد شده بهرهمند شوید. در واقع هر دو برنامه این امکان را به شما میدهند تا بتوانید لیست بلاکی از اپلیکیشنها و سایتهایی که باعث حواس پرتی میشوند، داشته باشید که غیر فعال خواهند شد. در عین حال نیز امکان تنظیم و زمانبندی غیر فعال بودن برنامههای مزاحم هم در طول روز برای کاربران فراهم شده است. بدین ترتیب با خیال راحت میتوانید به کارهایی که به تمرکز نیاز دارند بپردازید و یا اینکه بدون هیچ مزاحمتی از سوی موبایل خود استراحت کنید.
البته باید به یاد داشته باشید، برای برخورداری از هر دو برنامه یاد شده میبایست ماهیانه حق اشتراکی معادل 7 دلار بپردازید که این مبلغ برای یک سال معادل 30 دلار خواهد بود. با این حال گوگل چنین ویژگی را به صورت رایگان به شما ارزانی میدارد. البته شاید برنامههای یاد شده امکانات بیشتری را داشته باشند اما اگر میخواهید به صورت رایگان از این ویژگی بهرهمند شوید، میبایست تا زمان عرضه اندروید 10 به صورت عمومی و دسترس بودن آپدیتش برای گوشی خود منتظر بمانید.
ژست های حرکتی با اپلیکیشنی رایگان
سالهاست که اندروید از مجموعه دکمههای ناوبری در پایین صفحه استفاده میکند. اما گوگل در اندروید 9 توانسته بود ژستهای حرکتی را برای ناوبری تعریف کند. با این حال خوب است اشاره کنیم که حالا ویژگی های اندروید 10 در این زمینه به شکل قابل ملاحظهای بهبود یافته است و بسیاری از تولید کنندگان این ویژگی را چه برای گوشیها جدید و یا قدیمی نیز به ارمغان آوردهاند.
درواقع برای برخورداری از این ویژگی حالا نیازی نیست که حتما از جدیدترین نسخه اندروید استفاده کنید. بلکه اپلیکیشنهای شخص ثالث بسیاری در این راستا وجود دارند که امکان استفاده از ژستهای جرکتی جدید را در گوشی قدیمی شما امکانپذیر خواهند کرد. در این زمینه یکی از بهترین برنامههای موجود اپلیکیشن Navigation Gestures است و شما میتوانید با خیال راحت از آن در اندروید نسخه 5 و بالاتر استفاده کنید. خوب است بدانید این برنامه توسط انجمن XDA توسعه یافته است.
درواقع به کمک برنامه یاد شده میتوان با استفاده از الگوهای لمسی عملگرهای بازگشت، صفحه هوم و یا منوی اپلیکیشنها را بدون استفاده از کلیدهای گنجانده شده برای این کار پیادهسازی کنید. با این حال لزومی برای آپدیت سیستم عامل خود برای بهرهمندی از ویژگی یاد شده وجود ندارد. خوب است بدانید این نسخه از برنامه ژستهای حرکتی XDA، ویژگیهای سفارشیسازی متنوعی را در خود جای داده است. شما با استفاده از این برنامه میتوانید کارهایی را برای ضربه زدن، دو بار ضربه زدن و یا فشار دادن یک دکمه تعریف کنید و امکان رفتن به مرحله قبل، اپلیکیشنهایی که اخیرا استفاده کردهاید و حتی نوار نوتیفیکیشن را با استفاده از ژستهای حرکتی برای خود فراهم کنید. البته برخی از ویژگیها هم هستند که برای برخورداری از آنها میبایست مبلغی را پرداخت کنید.
همچنین با استفاده از این برنامه امکان حذف دکمههای ناوبری هم وجود دارد ولی برای این کار باید گوشی خود را به کامپیوتر وصل کنید و کارهایی را انجام دهید. اما برای استفاده و تعریف ژستهای حرکتی معمول نیازی به این کار نخواهد بود و به راحتی استفاده از آن میسر است.
فعال کردن ویژگی حالت تاریک (Dark Mode)
اندروید 10 این امکان را به وجود میآورد که تنها با لمس یک دکمه در تنظیمات بتوانید حالت دارک مود یا تاریک را در گوشی خود داشته باشید. علاوه بر این، تم تاریک را میتوانید در برنامههای گوگل مانند تقویم و برنامه Photos هم مشاهده کنید. خوشبختانه برای افرادی که به اندروید 10 هم دسترسی ندارند، برنامههایی مانند Facebook Messenger ،Slack ،Twitter و بسیاری از برنامههای شخص ثالث دیگر این قابلیت را اکنون در برنامههایشان گنجاندهاند.
علاوه بر این اپلیکیشنهایی با قابلیت نصب تم تاریک وجود دارند اما در این راستا ممکن است برنامههایی با کیفیتهای متفاوت را پیدا کنید. همچنین در این راستا انتخاب تصاویر زمینه باتم تیره نیز برای اندروید کمک کننده خواهد بود. در غیر این صورت هم برای بهرهمندی از ویژگی یاد شده در یک گوشی بدون اندروید 10 میبایست از طریق روت عمل کنید که در اینجا میتوانید با چگونگی این تنظیمات در صورت تمایل آشنا شوید.
لیست گوشی های اندروید 10
تعدادی از گوشیها در دنیای فناوری هستند که پیش از موعد از سیستم عامل اندروید 10 بهرهمند خواهند بود. به همین دلیل در ادامه لیست گوشی های اندروید 10 را که به صورت پیش فرض سیستم عامل اندروید 10 را دارند و یا اینکه زودتر از سایر گوشیها این آپدیت را دریافت خواهند کرد را به شما معرفی خواهیم کرد.
در این راستا باید اشاره کنیم که مهمترین گوشیهایی که زودتر اندروید 10 را دریافت کردهاند، گوشیهای پیکسل گوگل هستند. همچنین برخی از گوشیها مانند هواوی میت 20، وان پلاس 7 پرو و ایسوس زنفون 5Z نیز نسخه بتای آن را دارند و هنوز اطلاعاتی در مورد دریافت نسخه کامل اندروید 10 بر روی این گوشیها در دست نداریم. با این حساب پیش بینی میکنیم که پیکسل 4 از محصولات جدید گوگل که در تاریخ 23 مهر 98 معرفی میشود، از اندروید 10 برخوردار باشد. در این راستا شما در اینجا میتوانید اطلاعات بیشتری درباره پیکسل 4 کسب کنید. در ادامه هم لیست گوشی های اندروید 10 که امکان نصب اندروید 10 را دارند، به شما معرفی میکنیم.
- ایسوس زنفون 5 زد (Asus ZenFone 5Z)
- اسنشیال فون (Essential Phone)
- هواوی میت 20 پرو (Huawei Mate 20 Pro)
- ال جی جی 8 تین کیو (LG G8 ThinQ)
- نوکیا 8.1 (Nokia 8.1)
- وان پلاس 7 پرو (OnePlus 7 Pro)
- -وان پلاس 7 (OnePlus 7)
- وان پلاس 6 تی (OnePlus 6T)
- اوپو رنو (Oppo Reno)
- دیل می 3 پرو (Realme 3 Pro)
- سونی اکسپریا ایکس زد 3 (Sony Xperia XZ3)
- تکنو اسپارک 3 پرو (Tecno Spark 3 Pro)
- ویوو ایکس 27 (Vivo X27)
- ویوو نکس اس (Vivo Nex S)
- ویوو نکس ای (Vivo Nex A)
- شیائومی می 9 (Xiaomi Mi 9)
- شیائومی می میکس (Xiaomi Mi Mix 3 5G)
- گوگل پیکسل 3 ای (Google Pixel 3a)
- گوگل پیکسل 3 ای ایکس ال (Google Pixel 3a XL)
- گوگل پیکسل 3 (Google Pixel 3)
- گوگل پیکسل 3 ایکس ال (Google Pixel 3 XL)
- گوگل پیکسل 2 (Google Pixel 2)
- گوگل پیکسل 2 ایکس ال (Google Pixel 2 XL)
- گوگل پیکسل (Google Pixel)
- گوگل پیکسل ایکس ال (Google Pixel XL)
جمع بندی
با توجه به مطالب بیان شده باید اشاره کنیم که هرچند اندروید 10 قابل نصب بر روی بسیاری از گوشیهای قدیمی نخواهد بود، اما کاربران این گوشیها میتوانند با نصب برنامههای شخص ثالث از برخی از ویژگی های اندروید 10 برخوردار شوند. در این راستا باید اشاره کنیم که اگر قصد خرید گوشی جدید را نیز دارید، میتوانید تا زمان معرفی و عرضه پیکسل 4 به بازار منتظر بمانید تا یک گوشی 2019 با جدیدترین نسخه اندروید را داشته باشید.