به گزازش خبرگزاری بلومبرگ، شرکت کوالکوم اخیرا پرونده های قضایی را در چین پیگیری می کند و در تلاش است تا ساخت و فروش گوشی های آیفون اپل را در این کشور متوقف سازد. گفتنی است بخش عمده ای از پروسه تولید و مونتاژ محصولات اپل، از جمله آیفون در چین صورت می گیرد و هم چنین ساخت بسیاری از قطعات مونتاژی محصولات اپل نیز در همین کشور انجام می شود. در اصل کشور چین، یکی از بازارهای مهم برای اپل بوده و 22.5 درصد از فروش عمده اپل در سال 2016 را به خودش اختصاص داده است.
کوالکام در دادگاه مربوط به پرونده حق مالکیت معنوی که در تاریخ 29 سپتامبر در پکن برگزار شد، ادعا می کند که اپل حقوق مربوط به حق ثبت اختراع این شرکت را رعایت نکرده و درخواست تحریم اپل و متوقف ساختن تولید و مونتاژ محصولات این شرکت را در چنین از این دادگاه خواستار شد.
یکی از سخنگویان کوالکام در مورد این پرونده گفت: «اپل فناوری های کوالکوم را که بدون پرداخت هزینه اختراع آنها، مورد استفاده قرار می دهد.»
طبق گفته کوالکوم، این پرونده حقوقی جدید در سه محور اصلی طرح دعوی شده است که یکی از آنها مربوط به استفاده اپل از فناوری شارژ بهینه گوشی های آیفون و دیگری در مورد استفاده از فناوری تشخیص چهره است که این شرکت یعنی اپل، بدون پرداخت حق اختراع به کوالکوم، از این فناوری ها در ساخت گوشی های آیفون خود استفاده کرده است.
مسایل و درگیری های شرکت های کوالکام و اپل به آغاز سال جاری باز می گردد که شکایتی از سوی کوالکوم به دولت فدرال امریکا مطرح شد. هم چنین کوالکوم قصد داشت برای فناوری های خود، مجوز و تاییدیه های ثبت اختراع دریافت کند و بر اساس آن مجوزها، اپل را محکوم کند. مدت کوتاهی پس از آن، اپل نیز از کوالکام شکایت کرد و شکایت اپل درخواست جریمه 1 میلیارد دلاری برای کوالکوم بود. صحبت اپل این بود که کوالکوم حق امتیازهای خود را با قیمت ناعادلانه ای و آنهم برای فناوری هایی که کار خاصی در مورد آنها انجام نداده است، دریافت می کند.
لذا اپل دیگر برای محصولات کوالکوم هزینه ای پرداخت نمی کرد و کوالکوم نیز، دیگر به عنوان تامین کننده اپل با این شرکت فعالیت نمی کرد. اپل ادعا می کندکه کوالکوم در کنار هزینه های ثبت اختراع خود، از این شرکت خواسته تا سهمی از درصد فروش گوشی های یفون را نیز به این شرکت یعنی کوالکوم پرداخت کند. کوالکوم معتقد است که فناروی های این شرکت، قلب گوشی های آیفون را تشکیل می دهد و لذا چنین درخواستی منطقی است.
البته در طی این مدت کوالکام، از چندین پرونده حقوقی دیگر، که همگی مربوط به اخذ پروانه ثبت اختراع بودند و برعلیه اپل تنظیم شده بودند، خبر داده است. کوالکام همچنین از کمیسیون تجارت بین المللی ایالات متحده درخواست کرده است تا از واردات برخی از مدل های آیفون و اپل به این کشور جلوگیری کند.
کوالکام هم چنین طرح دعوی در دادگاه FTC ایالات متحده، بر علیه اپل مطرح نمود که این طرح دعوی در مورد پردازنده این گوشی های هوشمند بود و لذا کوالکوم مبلغ 773،000،000 دلار در تایوان برای نقض قوانین رقابت جریمه شد.