موس بلوتوث با دانگل و بدون دانگل یکی از ابزارهای مفید برای کاربران طراح و گیمرهای حرفهای در لپ تاپ است. از اینرو در ادامه با نحوه اتصال موس بی سیم بدون دانگل و با دانگل و همچنین بهترین موس های وایرلس آشنا خواهید شد.
موس های بلوتوث بدون دانگل یا با دانگل؟
موسهای زیادی برای انتخاب در بازار موجود هستند. درواقع شرکتها و برندهای بسیاری در این زمینه فعالیت میکنند که در این راستا میتوان به شرکتهایی همچون اپل، مایکروسافت و لاجیتک اشاره کرد. اما حتی اگر همین سه مارک را هم در نظر بگیریم، انتخاب یک موس مناسب برای لپ تاپ اندکی سخت خواهد بود. در لپ تاپ های مجهز به ویژگی بلوتوث داخلی دو انتخاب برای خرید موس وجود دارد. یکی ماوس بلوتوث بدون دانگل و یکی هم با دانگل. در ادامه مزایا و معایب هرکدام بیان خواهد شد.
مزایای موس های بدون دانگل
یکی از مزایای مهم در استفاده از ماوس بلوتوثی بدون دانگل دوام بیشتر باتری خواهد بود. درواقع این نوع از موسها طوری طراحی شدهاند که انرژی را به صورت بهینه مورد استفاده قرار دهند. خوب است بدانید که یک دانگل USB از انرژی لپ تاپ برای اتصال به موس ها استفاده میکند، در صورتی که مصرف انرژی در موس بیسیم بدون نیاز به دانگل کمتر خواهد بود. در ادامه موارد دیگری از مزایای موس های بدون دانگل را بیان خواهیم کرد.
- احتمال آسیب درگاه USB بیشتر خواهد بود: مورد دیگری که باعث برتری موس بلوتوثی بدون دانگل نسبت به موس با دانگل خواهد شد این است که دانگل در موسهای با دانگل به درگاه USB لپ تاپ وصل میشود. همین مورد میتواند در دراز مدت و یا در اثر صدمه و ضربه باعث آسیب به این درگاه شود.
- احتمال گم شدن دانگل موس وجود دارد: علاوه بر اینها فرض کنید که دانگل کوچک موس که اندازه کوچکی دارد را گم کنید. با این حساب قادر نخواهید بود که از موس خود استفاده کنید.
- محدوده دسترسی: سیگنالهای RF به طور کلی محدوده 2 متری را تحت پوشش قرار میدهند. اما تصور کنید در کار با یک نمایشگر بزرگ که احتمالا با فاصله بیشتری از آن نیز مینشینید، نیاز به موسی دارید که از محدوده بیشتری پشتیبانی کند. از این رو موس بیسیم بدون نیاز به دانگل میتواند انتخاب بهتری باشند.
- قیمت پایینتر: شما میتوانید با خرید موس بیسیم بدون نیاز به دانگل در هزینههای خود صرفهجویی کنید. چنین موسهایی در بین محصولات لاجیتک و مایکروسافت نیز وجود دارد. اما با همه اینها باید توجه داشته باشید موسی که از قابلیت Bluetooth پشتیبانی میکند، گرانتر از موسی با پشتیبانی از سیگنالهای RF است.
معایب موس های بدون دانگل
در کنار مزایایی که موس های بدون دانگل دارند، معایبی هم دارند؛ به عنوان مثال شما به عنوان یکی از کاربران کامپیوتر، میتوانید از بلوتوث به عنوان یک جک همه کاره برای اتصال دستگاههای بلوتوثی استفاده کنید. اما از طرفی اگر از چند ابزار با هم استفاده کنید، مثلا موس بیسیم بدون نیاز به دانگل را به همراه کیبورد بی سیم استفاده کنید، ممکن است شدت سیگنال قابل پشتیبانی ضعیف شود و کار را سخت کند. البته این موضوع همیشه رخ نخواهد داد. اما تصور کنید که این اتفاق در زمان اجرای بازی رخ دهد و یا اینکه وسط انجام کار مهمی هستید که باید سریع هم تمام شود؛ بله میتواند خسته و کننده و یا در واقع کلافهکننده باشد.
چطور موس های بلوتوثی را به لپ تاپ متصل کنیم؟
اتصال موس بی سیم به لپ تاپ ساده است. البته باید توجه داشته باشیم که موس های بی سیم همانطور که در بالا هم معرفی کردیم، به طور کلی دو نوع دارند. انواعی که از بلوتوث داخلی پشتیبانی میکنند و انواعی که دارای دانگل هستند. در ادامه نحوه اتصال این موس ها بیان خواهد شد.
اتصال موس با گیرنده بی سیم
در ابتدا لازم است که گیرنده بی سیم را به درگاه USB لپ تاپ خود متصل کنید. با این اتصال بعد از روشن کردن موس، درایور آن بر روی لپ تاپ نصب و استفاده از آن میسر خواهد شد. برای روشن کردن موس هم باید چک کنید که موس شما باتری دارد یا شارژ شده است. اگر از موسهای دارای باتری استفاده میکنید و چندین ماه است که بلااستفاده مانده، میبایست باتریهایش را عوض کنید. از طرفی برخی از موسها هم مانند Apple Magic Mouse 2 از نوع موسهای شارژی هستند که به جای باتری جدید به شارژ نیاز خواهند داشت.
حالا بعد از چک کردن مراحل بالا میبایست موس خود را روشن کنید. گفتنی است که برخی از موسها از دکمه خاموش / روشن برخوردارند و برخی که قیمت پایینتری دارند تنها با قرار دادن باتری روشن خواهند شد.
نحوه اتصال موس وایرلس بدون دانگل به ویندوز 10
نحوه اتصال موس وایرلس بدون دانگل به این ترتیب است که ابتدا باید تنظیمات ویندوز شما برای اتصال دستگاه فعال باشد. در ادامه با دنبال کردن تصاویر زیر میتوانید از نحوه اتصال موس وایرلس بدون دانگل مطلع شوید. در ابتدا باید دکمه ویندوز را بزنید، وارد تنظیمات شوید. گزینه Devices را برگزینید و بعد بر روی Bluetooth & other devices کلیک کنید. حالا در صفحه بعدی اگر Bluetooth خاموش است آن را روشن کنید. حال گزینه Add Bluetooth or other device را انتخاب کرده و منتظر بمانید تا موس شما شناسایی شود. بعد از شناسایی بر روی دکمه Pairing کلیک کنید تا اتصال برقرار شود.
چند نمونه از بهترین موس های بلوتوث برای لپ تاپ
امروزه موسهای زیادی در دنیا برای خرید وجود دارند. از انواع با سیم گرفته تا انواع بی سیم. اما چون این مقاله مربوط به موس های بی سیم است ما در ادامه قرار است 6 نمونه از بهترین موس های بی سیم 2019 را به شما معرفی کنیم. البته این 6 نمونه با نمونههایی که در ویدیوی ابتدای مقاله دیدهاید متفاوت هستند. با این حساب خوب است بدانید علاوه بر انواع گسترده موسها و شرکتهای تولید کننده باید بگوییم که این ابزارها و تجهیزات کامپیوتری قیمتهای متنوعی هم دارند. درواقع قیمتشان از 20 تا 100 دلار گسترده است. اما با این حال در میان همه موسها، موسهای بی سیم طرفداران زیادی دارند که در ادامه نمونههایی از آنها معرفی خواهند شد.
لاجیتک MX Master 2S
موس بی سیم لاجیتک MX Master 2S یکی به عنوان بهترین موس بی سیم در سال 2019 شناخته میشود. این موس که از دقت، طراحی و ویژگیهای برجستهای برخوردار است، حساسیت بالایی دارد به طوری که تا 50 DPI نیز قابل تنظیم است. از طرف دیگر باید اشاره کنیم که باتری این موس قابل شارژ بوده و با شارژ کامل میتواند تا 720 روز را بدون نیاز به شارژ سپری کند. علاوه بر این پشتیبانی از شارژ سریع نیز از دیگر قابلیتهای این محصول لاجیتک محسوب میشود.
خوب است بدانید که موس بی سیم لاجیتک MX Master 2S از طراحی ارگونومیکی برخوردار بوده و کاربران در استفاده طولانی مدت هم احساس خستگی نخواهند کرد. با توجه به این نکته باید بگوییم که طراحی این موس به صورتی است که از صدمه به تونل کارپال نیز جلوگیری خواهد کرد. اگر تمایل دارید در مورد آسیب یاد شده بیشتر بخوانید میتوانید به اینجا مراجعه کنید. قیمت این موس در آمازون معادل 67 دلار است.
مایکروسافت سرفیس موس
موس بی سیم مایکروسافت سرفیس موس از بهترین موسها با طراحی مینیمالیستی بوده و با هدف کار با کامیپوترهای سرفیس برای افزایش کارایی طراحی شده است. علاوه بر این خوب است بدانید که میتوان از این موس در سایر سیستمها و لپ تاپها از جمله کامپیوترهای مک نیز استفاده کرد. خوب است بدانید که این موس هم به مانند سایر موسهای قابل توصیه از طراحی ارگونومیک و دقت بالایی برخوردار است و انرژی خود را از یک جفت باتری AAA تأمین میکند. قیمت این موس نیز بین 27 تا 32 دلار است.
لاجیتک G Pro Hero
برای آن دسته از کاربران عاشق بازیهای کامپیوتری موس لاجیتک G Pro Hero میتواند یکی از بهترین انتخابها در مورد موس های بی سیم باشد. درواقع لاجیتک از جمله شرکتهای تولید کننده تجهیزات کامپیوتری است که محصولات گیمینگ قابل رقابتی را روانه بازار میکند. خوب است بدانید زمان پاسخگویی یا زمان تاخیر این موس برابر 1 میلیثانیه بوده و عملکرد خوبی در اجرای بازیهای سریع دارد.
این موس از وزن سبکی برخوردار بوده و در استفاده طولانی مدت هم باعث خستگی در زمان استفاده و یا بعد از آن نخواهد شد. علاوه بر این خوب است بدانید که شکل کلی آن به گونهای طراحی شده که از تجمع گرد و خاک بر روی آن در اثر گذر زمان نیز جلوگیری خواهد کرد. از طرفی این موس از نرم افزار قابل برنامه ریزی نیز برخوردار است که کاربران میتوانند تنظیماتی را در کار با آن اعمال کنند. این موس لاجیتک با قیمت 85 دلار فروخته میشود. همچنین در اینجا میتوانید بیشتر درباره این موس بخوانید.
لاجیتک MX Anywhere 2
اگر به دنبال یک موس بی سیم قابل حمل برای لپ تاپ خود میگردید باید بگوییم که موس لاجیتک MX Anywhere 2 میتواند انتخاب خوبی را برای شما رقم بزند. این موس که اندازه کوچکی دارد، خیلی راحت نیز حمل میشود و در هنگام کار کردن نیز پوشش خوبی را برای دستان شما فراهم میآورد. خوب است بدانید که میتوانید این موس را از سه طریق به لپ تاپ خود متصل کنید؛ یکی از طریق کابل USB ارائه شده با موس است. دیگری به صورت بی سیم بو از طریق فناوری Logitech Unifying Receiver است و مورد بعدی هم از طریق بلوتوث خواهد بود. قیمت این موس نیز بین 57 تا 64 دلار است.
لاجیتک MX Vertical
لاجیتک یکی از برترین برندهای تولید کننده تجهیزات گیمینگ است که در اینجا میتوانید با این برند و سایر رقبایش در این زمینه بیشتر آشنا شوید. از این رو این برند مطرح در این لیست محصول دیگری نیز دارد. لاجیتک MX Vertical موس دیگری از این خانواده است که علاوه بر کارایی بالا از طراحی منحصر به فردی نیز برخوردار است. درواقع میتوان این موس را بهترین موس ارگونومیک در این لیست و یا در میان موسهای بی سیم 2019 معرفی کرد. گفتنی است موس لاجیتک MX Vertical برای آن دسته از کاربرانی که با سندرم تونل کارپال مواجه هستند، میتواند انتخاب خوبی باشد.
درواقع این موس را میتوان یکی از بصریترین ماوس های بلوتوث موجود در بازار معرفی کرد که در دست گرفتن آن بسیار آسان بوده و تجربه خوبی در استفاده طولانی مدت از آن برای کاربران رقم میخورد. این محصول قیمتی معادل 85 دلار در آمازون دارد و در برخی از بازارها با قیمت 102 دلار نیز عرضه میشود.
مایکروسافت Mobile Mouse 1850
موس بی سیم مایکروسافت Mobile Mouse 1850 یکی از اقتصادیترین موسهای معرفی شده در این لیست است. با اینکه ممکن است امکانات و دکمههای زیادی نداشته باشد و از تنظیمات متنوع موسها برخوردار نباشد، اما باید بگوییم که به عنوان یک موس با قیمت زیر 20 دلار انتخاب خوبی خواهد بود. طراحی جمع و جور این موس باعث شده است تا طرفداران زیادی داشته باشد. درواقع اندازه این موس به حدی کوچک است که باید مواظب باشید گمش نکنید! خوب است بدانید این موس با ضمانت 3 ساله عرضه شده و در آمازون قیمتی معادل 11 دلار دارد و در بازارهای دیگر نیز ممکن است تا 15 دلار نیز عرضه شود.
در این مطلب سعی کردیم مروری بر نحوه اتصال موس های بلوتوث به لپ تاب و مزایا و معایب آنها بپردازیم. سپس تعدادی از بهترین این موس های موجود در بازار را به شما معرفی کردیم. علاوه بر بهترین موس های وایرلس که در بالا معرفی کردیم، میتوانید از فروشگاه پلازا اقدام به خرید گزینههایی با قیمتهای مناسب کنید.