اگر از کاربران پادکست یا رادیوی اینترنی هستید و میخواهید پادکست های مورد علاقه خود را به بهترین شکل ممکن دریافت و مدیریت کنید در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با بهترین اپلیکیشن های پادکست آشنا کنیم.
پادکست یا رادیوی اینترنتی مجموعهای از فایلهای صوتی اینترنتی است که کاربران برای دسترسی به آنها میبایست به برنامههای مخصوصی برای دریافت، سازماندهی و گوش دادن داشته باشند. میتوان گفت در دنیای فناوری، پادکست پدیدهای است که تقریبا از سال 2004 مورد استقبال کاربران قرار گرفت. در آن زمان که هنوز گستردگی شبکههای اجتماعی به مانند امروز نبود، پادکست خیلی زود توانست جای خود را در میان مردم باز کند. در این بین خوب است بدانید که دستگاههایی همچون آیپاد نقش مهمی در انتشار پادکست و محبوبیتش داشتند.
به این ترتیب اپل قسمتی را مخصوص پادکست در آیتونز در نظر گرفت و با این حساب شبکههای خبری میتوانستند خبرهای خود را بدین گونه هم منتشر کنند. اکنون هم با گسترش شبکههای اجتماعی و ورود گوشیهای هوشمند، روند رو به رشد محبوبیت پادکست حفظ شده است؛ به طوری که امروزه همه افراد با داشتن حداقل امکانات امروزی میتوانند تریبون مخصوص خود را به عنوان یک پادکست داشته باشند. برنامههای زیادی هم برای پوشش دادن به آنها وجود دارند و کاربران به راحتی میتوانند موضوعات مورد علاقه خود را از این طریق دریافت کنند، گوش دهند و یا به اشتراک بگذارند.
برنامههای پادکست باید به صورت مشترک قابلیتهایی همچون اختصاص یک آدرس فید مستقل به کاربران داشته باشد. همچنین یک برنامه پادکست خوب دارای ویژگی تنظیم میزان بارگیری چه به صورت تنظیمات دستی و چه اتوماتیک خواهد بود. علاوه بر این از آنجایی که پادکست مجموعهای از سلسله فایلهای صوتی است، نیاز خواهد بود تا کاربران خود را به عنوان مشترک آن معرفی کنند و به اصطلاح Subscribe کنند تا بتوانند به قسمتهای مختلف دسترسی داشته باشند.
خوب است بدانید برخی از میزبانهای حرفهای پادکست نیز امکاناتی رایگان برای کاربران دارند. اما برای دستیابی به همه ویژگیها کاربران برنامههای پادکست میبایست حق اشتراکی را نیز در دورههای مختلف بپردازند یا در ابتدا برنامه را خریداری کنند تا از نمایش پیامهای تبلیغاتی در امان باشند. در ادامه با بیان مقدمهای از اپلیکیشنهای پادکست اندرویدی و iOS با معرفی برنامههای زیر در زمینه پادکست که جزو بهترین اپلیکیشن های پادکست هستند، شما را همراهی خواهیم کرد.
آنچه در این مقاله میخوانید:
بهترین اپلیکیشن های پادکست در سال 2019
امروزه پادکست را به عنوان محتوای صوتی مورد علاقهای میشناسیم که تمایل به ذخیره آن داریم. بهطوریکه میتوانیم از آنها در ساعات مختلف روز و یا در انجام کارهای مختلف یا بین آنها استفاده کنیم. از طرفی پادکستها نقش مهمی در ارتقا و پیشرفت کسب و کارهای امروزی دارند و در اینجا میتوانید در این باره مطالب خوبی را بخوانید. بدین سبب برنامههای زیادی برای سرو سامان دادن به پادکستهای مورد علاقه و حتی انتشار پادکست وجود دارد، چراکه امروزه استفاده از گوشی هوشمند گسترش یافته و همچنین اغلب کاربران ترجیح میهند به جای خواندن مطالبی که دوست دارند، به آنها گوش فرا دهند. این قابلیت در زمان انجام کارهایی مانند رانندگی یا انجام کارهای مختلف بسیار ایدهآل است چراکه در حین انجام کار میتوانید به عنوان مثال کتاب یا محتوای مورد علاقه خود را هم گوش دهید.
با این حساب دانلود پادکست و سازماندهی آن نیازمند برنامهای خاص خواهد بود. به همین دلیل در ادامه به معرفی بهترین اپلیکیشن های پادکست جهانی میپردازیم. در بخش بعدی هم دو پادکست ایرانی را معرفی خواهیم کرد.
اپلیکیشن پادکست Pocket Casts
اگر به دنبال یکی از بهترین اپلیکیشن های پادکست هستید، برنامه Pocket Cast یکی از بهترین گزینهها به شمار میرود. این برنامه قیمتی معادل 3.99 دلار در نسخه اندروید و iOS دارد. خوب است بدانید که نسخه ویندوز، مک و همینطور وب آن هم برای دسترسی کاربران موجود بوده و قیمت این برنامه در نسخه ویندوز و کامپیوتر شخصی هم معادل 9 دلار است. درنتیجه کاربران با هر نوع پلتفرمی میتوانند به پادکستهای خود دسترسی داشته باشند.
با همه اینها خوب است بدانید که مدیریت پادکستها با یک رابط کاربری کاربرپسند و به شکلی کاملا مرتب و منظم از ویژگیهای بارز این برنامه محسوب میشود به طوری که شما به راحتی وقتی وارد برنامه میشوید میتوانید ببینید که کدام را کامل گوش دادهاید و کدام را تا نصف گوش دادهاید و آن را ادامه دهید. همینطور این برنامه قابلیت خوبی هم برای تنظیم صدایی دارد که به گوش کاربران میرسد. برای دانلود نسخه اندروید میتوانید از این لینک استفاده کنید و نسخه iOS آن را هم از اینجا دانلود کنید.
اپلیکیشن Podcast Addict
دومین برنامه برتر در لیست بهترین اپلیکیشن های پادکست برنامه پادکست ادیکت (PodcastAddict) است. خبر خوب درباره این برنامه آن است که رایگان بوده و این امکان را فراهم میآورد نا از طریق بستری که فراهم کرده، کاربران بتوانند به کتابهای صوتی، برنامههای رادیویی زنده، کانالهایی که در یوتیوب دنبال میکنند، حسابهای ساند کلود (Soundcloud) و فیدهای RSS گوش فرا دهند.
علاوه بر این ادیکت به عنوان یک پخش کننده MP3 مستقل هم عمل میکند و با سیستمهایی همچون اندروید اتو (Android Auto)، کروم کست (Chromecast) و اندروید ور (Android Wear) سازگار است. در مورد اندروید ور باید بگوییم که این پلتفرم مختص گجتهای پوشیدنی از جمله ساعت هوشمند است تا کاربران iOS هم بتوانند از آن استفاده کنند. در اینجا میتوانید خبر معرفی آن را در کنفرانس Google I/O 2018 مطالعه کنید.
حالا بازگردیم به ادیکت؛ این برنامه پشتیبانی سرویس ابری ندارد و تنها در سیستمی که آن را نصب کردهاید به خوبی کار میکند و نمیتوانید از طریق وب و یا سیستمهای دیگر به پادکستهای خود در این برنامه دسترسی داشته باشید. اما با این حال و با قابلیتهای خوبی که دارد و رایگان بودنش به عنوان یکی از بهترین اپلیکیشن های پادکست شناخته میشود.
برنامه پادکست Stitcher
یکی دیگر از بهترین برنامه های پادکست برنامه استیچر (Stitcher) است. برنامه Stitcher علاوه بر اینکه یک اپلیکیشن پادکست بوده، یک شبکه برای پادکست نیز محسوب میشود؛ به طوری که فهرستهای خوبی را برای پیشنهاد دادن به کاربران فراهم آورده است. پس اگر به دنبال پادکستهای جدید هستید و میخواهید کانالهای مورد علاقه خود در این زمینه برا از طریق یک نرم افزار پادکست دنبال کنید، برنامه استیچر میتواند انتخاب خوبی برای شما باشد. روش کار با این برنامه به این صورت است که در گام اول کاربران باید موضوعات مورد علاقه خود را انتخاب و ثبت کنند و بعد از آن در استفادههای آتی در صفحه اول پاکست شاهد موارد و اپیزودهایی از موضوعات مورد علاقهشان خواهند بود.
علاوه بر اینها قابلیت جستجو از دیگر ویژگیهای این اپلکیشن پادکست محسوب میشود. با این همه خوب است این را هم اضافه کنیم که امکان ساخت لیست پخش و برقراری ارتباط با دوستان نیز در این برنامه میسر خواهد بود. در مورد قیمت این اپلیکیشن هم باید بگوییم که برای استفاده اولیه و امکانات ابتدایی، این برنامه رایگان است و در استفادههای تخصصیتر کاربران برای تهیه نسخه کامل آن باید مبلغی را نیز بپردازند. اگر تمایل به دانلود این اپلیکیشن دارید میتوانید نسخه اندروید آن را از اینجا و نسخه iOS را از این لینک دانلود کنید.
برنامه Podcast Republic
نرم افراز پادکست Podcast Republic یکی از بهترین اپلیکیشنهای اندرویدی در زمینه پادکست است که قابلیتهای تنظیم متنوعی را در خود جای داده است. این برنامه پادکست امکان گوش داده به برنامههای رایدیویی زنده را هم فراهم میسازد و مدیریت خوبی را هم از کانالهای یوتیوب، اشتراک ساندکلود و فیدهای RSS به عمل میآورد.
از دیگر ویژگیهای این برنامه خوب اندرویدی میتوان به ویژگی تقویت صدا و سرعت پخش متغیر اشاره کرد. هر چند استفاده از این برنامه رایگان است اما کاربران برای بهرهمندی از نسخه بدون تبلیغ آن میبایست 2 دلار بپردازند. با این حساب علاقه مندان نسخه اندروید برنامه را از این لینک میتوانند دانلود کنند.
اپلیکیشن Castbox
کست باکس (Castbox) یک برنامه پادکست مخصوص آن دسته از کاربرانی است که علاقهمند به کشف و گوش دادن به پادکستهای جدید هستند. با این حساب میتوانیم بگوییم که کست باکس یک موتور جستجوی قوی دارد که کاربران میتوانند به پادکست مورد علاقه خود دسترسی یابند. خوب است بدانید استفاده از نرم افزار در نسخههای اندروید و iOS رایگان بوده و برای اینکه از نسخه بدون تبلیغ آن بهرهمند شوید میتوانید از نسخه پولی آن استفاده کنید.
همچنین خوب است بدانید این اپلیکیشن پادکست با سیستمهای اپل کارپلی، اندروید اتو که در اینجا میتوانید بیشتر با اندروید اتو آشنا شوید، آماوزن الکسا و گوگل هوم سازگار بوده و شما میتوانید نسخه اندروید آن را از اینجا و نسخه iOS آن را از این لینک دانلود کنید. توجه داشته باشید که این برنامه در فروشگاه اپل اپ استور Podcast Player: Castbox نام دارد.
برنامه پادکست Downcast
اپلیکیشن داون کست یکی از بهترین اپلیکیشن های پادکست مخصوص سیستمهای مبتنی بر مک و iOS است. با این حساب به خوبی با اپل واچ و اپل کارپلی نیز سازگار خواهد بود. مزیت این برنامه این است که کاربران با یک بار خرید آن میتوانند از همه امکاناتش برای همیشه بهرهمند شوند. در این راستا خوب است بدانید قیمت نسخه iOS این برنامه معادل 2.99 دلار بوده و نسخه مک آن هم 4.99 دلار قیمت دارد.
در این نرم افزار به اشتراک گذاری کاری آسان بوده و کاربران به راحتی میتوانند پادکستهای مورد علاقه خود را جستجو کنند. همچنین نمایش در لیستی مرتب از دیگر ویژگیهای این نرم افزار پادکست محسوب می شود. گفتنی است که اگر از کاربران سیستمهای اپل باشید دیگر به نسخه وب برنامه DownCast نیز نیازی نخواهید داشت و میتوانید در همه سیستمهای خود از امکانات این اپلیکیشن استفاده کنید.
اپلیکیشن Overcast
اوورکست (Overcast) یکی از بهترین اپلیکیشن های پادکست برای دستگاههای مبتنی بر iOS با رابط کاربری آسان و ساده است و در دل این سادگی قابلیتهای و ویژگیهای مفیدی را هم جای داده است. یکی از قابلیتهای پیشرفته این اپلیکیشن بهبود کیفیت پخش صدا با پشتیبانی از لمس سه بعدی محسوب میشود. همچنین خوب است بدانید زمانی که صفحه اول باز میشود، کاربر لیستی از پادکستهایی را که دنبال میکند را شاهد خواهد بود. علاوه بر این کاربران میتوانند براساس موضوع مورد علاقه و دستهبندیهایی که در برنامه اوورکست وجود دارد گزینههای بیشتری را به لیست خود اضافه کنند.
خوب است بدانید که هماکنون استفاده از این اپلیکیشن در اپل واچ نیز میسر است اما اپلیکیشن پیش فرض اپل این امکان را ندارد و برای همگام سازی با اپل واچ باید پادکست را انتخاب کرده و گزینه Send to Watch در منوی Queue را انتخاب کرد. علاوه بر این خاموش شدن خودکار یا تایمر خواب از دیگر ویژگیهای این نرم افزار محسوب میشود که کاربران برای استفاده از آن میتوانند گزینه مربوطه را فعال کنند. دانلود که تنها برای دستگاههای اپل میسر است، از اینجا امکانپذیر خواهد بود. همچنین خوب است بدانید این اپلیکیشن با دستگاههایی همچون آمازون الکسا سازگار بوده و با سیستمهای اندروید اتو و اپل کارپلی نیز سازگار است. در مورد قیمت برنامه اوورکست هم باید بگوییم که نسخه پایه آن رایگان بوده و برای بهرهمندی از امکانات نسخه کامل کاربران باید حق اشتراک سالانه معادل 9.99 دلار پرداخت کنند.
برنامه پادکست Podbean
برنامه پادکست پادبین (Podbeen) یکی دیگر از بهترین اپلیکیشن های پادکست است که کاربران میتوانند از آن هم در بستر اندروید و هم در بستر iOS استفاده کنند. گفتنی است که برنامه پادبین راه آسانی را برای دسترسی کاربران به پادکستها را فراهم آورده و گزینههای خوبی را هم براساس جستجوهای پیشین به آنها پیشنهاد میدهد.
علاوه بر این برنامه یاد شده امکان تنظیم سرعت پخش پادکست، تایمر و تنظیمات مربوط به خواب را در خود جای داده است. همچنین امکانی در نرم افزار وجود دارد که کاربران میتوانند آن را طوری تنظیم کنند تا اپیزودهایی که گوش دادهاند به طور خودکار پاک شوند. برای دانلود نسخه اندروید برنامه میتوانید از این لینک و دانلود نسخه iOS هم از این لینک استفاده کنید.
اپلیکیشن Spotify
برنامه اسپاتیفای از آن دسته برنامههایی است که هم کاربران اندروید و هم کاربران iOS میتوانند از آن استفاده کنند. در این راستا باید بگوییم که اسپاتیفای به عنوان بهترین سرویس موزیک هم شناخته میشود و شما در اینجا میتوانید مقالهای در این باره بخوانید. با این حال به عنوان یک برنامه پخش پادکست هم عملکرد خوبی دارد و در لیست بهترینها قرار میگیرد.
همچنین باید بگوییم که اسپاتیفای به خوبی مرتب کردن و امکان پخش پادکستها را برای کاربران فراهم میآورد و فعالیتهای آنها را با توجه به محل زندگیشان تنظیم میکند. علاوه بر این خوب است بدانید که اسپاتیفای در حال اضافه کردن امکان جدید دیگری به گزینههای برنامه است و آن هم افزودن پادکست خواهد بود.
هر چند این برنامه رایگان بوده ولی کاربرانی که تمایل به مشاهده تبلیغات و مواردی از این دست ندارند میتوانند برای نسخه پریمیوم آن ماهیانه مبلغ 9.99 دلار پرداخت کنند. همچنین نسخه اندروید این برنامه از اینجا درگوگل پلی استور قابل دانلود بوده و کاربران iOS هم میتوانند از اینجا آن را دانلود کنند.
برنامه Google Podcasts
گوگل هم جزو شرکتهایی است که برنامه پادکست مختص به خود را دارد. این برنامه برای دستگاههای مبتنی بر اندروید قابل نصب است و از آنجایی که این نرم افزار از سوی خود گوگل طراحی شده است، با سیستمهایی همچون اسپیکرهای گوکل هوم و دیگر سیستمهای مبتنی بر اندروید نیز سازگار خواهد بود. خوب است بدانید که در زمانی که پادکستی را در این برنامه پیدا میکنید، گزینههای قبل و بعد از آن هم به شما نمایش داده میشود. پس با خیال راحت میتوانید بعد از گوش دادن به اپیزودها تصمیم بگیرید که مشترک آن شوید یا خیر. همینطور سینک شدن پادکست در همه دستگاههای اندرویدی از دیگر ویژگیهای این برنامه خوب محسوب میشود.
علاوه بر مواردی که در بالا معرفی کردیم امکان تنظیم سرعت پخش، ادغام دستیار هوشمند گوگل و اضافه کردن پادکستها از جستجوی گوگل به لیست از دیگر امکانات برنامه است. همچنین گوگل وعده داده است که در آینده ویژگیهایی از هوش مصنوعی را به برنامه اضافه خواهد کرد.
بهترین برنامه های پادکست ایرانی
با وجود پادکست های خارجی امروزه به دلیل محبوبیت این نوع از محتوای اینترنتی در میان کاربران، برنامههای ایرانی هم وجود دارند که پرطرفدار هستند. ما در ادامه دو نمونه از آنها را معرفی خواهیم کرد.
ناملیک
ناملیک یک سرویس پادکست ایرانی رایگان است و به عنوان یکی از بهترین اپلیکیشن های پادکست ایرانی هم شناخته میشود. این برنامه آدرس فید اختصاصی در اختیار کاربران قرار میدهد. به این ترتیب که شما با پخش پاکست خود بر روی سایت میتوانید از سایر برنامههای پادکست آن را بشنوید. علاوه بر این خوب است بدانید که کاربران برنامه پادکست ناملیک امکان دسترسی به پادکستهای مفید به زبان فارسی را در اختیار خواهند داشت.
همچنین امکان جستجوی مطالب به صورت حرفهای، دستهبندی موضوعات، دنبال کردن کانالهای محبوب و معرفی پادکست از دیگر موارد قابل توجه در طراحی این پادکست ایرانی محسوب میشود که منبع خوبی برای یافتن پادکستهای به زبان فارسی نیز محسوب میشود. با این حساب براساس پیشنهاد طراحان این برنامه میتونید زمانهای هدر رفته کوتاه روزانه خود را به لحظاتی با تجربههای متفاوت تبدیل کنید. برای دانلود این برنامه پاکست هم میتوانید از این لینک استفاده کنید و آن را از گوگل پلی استور دانلود کنید.
شنوتو
شنوتو یکی دیگر از بهترین پادکست های ایرانی است. این برنامه هم به مانند برنامه ناملیک به کاربرانش آدرس فید اختصاص میدهد و امکاناتی همچون دسترسی به موارد متنوع با موضوعات مختلف، لیست پخش برای موضوعات مورد علاقه، به اشتراکگذاری و … را در خود جای داده است.
همچنین یکی از ویژگیهای خوبی که باعث شده تا علاقهمندان جذب این اپلیکیشن شوند، وجود پادکستهای مربوط به گردشگری و سفرنامه در این اپلیکیشن است. همینطور کاربران میتوانند کتابهای صوتی مختلف را از این اپلیکیشن دانلود کنند. در این راستا کاربران اندروید میتوانند این اپلیکیشن پادکست ایرانی را برای دستگاههای اندرویدی خود از اینجا دانلود کنند.