سرانجام گوگل با نامگذاری دسری اندروید خداحافظی کرد و نام اندروید 10 را به عنوان نام رسمی Android Q برگزید. در ادامه همراه ما باشید تا با جزيیات این موضوع و روند نامگذاری اندروید کیو بیشتر آشنا شویم.
گوگل رسما نسخه بعدی اندروید را که قرار است در پاییز امسال منتشر شود، نامگذاری کرد: اندروید 10. بله درست است از این پس نام رسمی اندروید Q همین است. گوگل با شکستن 10 سال سابقه انتشار اسامی اندروید با نام دسرها، این بار از شیوه نامگذاری حروف الفبایی در کنار عدد برای سیستم عامل جدید اندروید (اندروید Q) بهره میگیرد. بر این اساس، نامگذاری سال جاری سیستم عامل گوگل، اندروید 10، سال آینده اندروید 11 و طبق همین روال ادامه دار خواهد بود.
پس از گذشت مدتی، سرانجام نام تجاری اندروید به سرعت و بدون هیچگونه نزاعی تغییر کرد. با این کار، مشکل پذیرش نامگذاری دسری اندروید خصوصا اندروید Q برای بسیاری برطرف شد. بر اساس سوالات و پاسخهای مطرح شده، خوب است بدانید که گوگل در تغییر نامگذاری از دسری تاکید دارد و به هیچ وجه منصرف نخواهد شد. در واقع گوگل بر این اعتقاد است که وقت آن رسیده تا کمی از این سنت قدیمی فاصله بگیرد. به نظر میرسد همه چیز کمی پیچیده است، اما حداقل از لحاظ کیفی، طرح نامگذاری جدید (نام رسمی اندروید 10) کمتر عجیب و غریب است.
گفتنی است که در کنار نام رسمی Android Q، یک لوگوی جدید هم برای اندروید به چشم میخورد. گاندون (Aude Gandon)، مدیر برند جهانی اندروید در این باره میگوید این لوگو دارای عبارتی با ظاهری «مدرنتر» است. نکته مهم این است که لوگو همواره روبات سبز کوچک را در کنار خود دارد. در واقع، این ربات مشخصهای است که نام اندروید را خاص میکند. گاندون در ادامه اضافه میکند این همان چیزی است که اندروید و برند آن را انسانی، سرگرم کننده و دسترس پذیر جلوه میدهد.
لوگوی جدید را در سمت راست تصویر زیر مشاهده میکنید:
رفتن به یک طرح جدید برای نام رسمی اندروید 10 کمی معنادار است، اما در حقیقت یک انتشار برجسته است. طبق گفته سمیر سمات، نایب رییس بخش مدیریت محصولات اندرویدی، انتخاب این نسخه از اندروید برای تغییر طرح نامگذاری توسط گوگل بسیار راحت بود. شما میتوانید قابلیت های جدید اندروید کیو و نحود کارکرد آن ها را در ویدیویی که در پلازا آماده شده، مشاهده کنید.
او میگوید: «ما میخواهیم با آن شک و تردید کنار بیاییم.» به گفته وی، دلیل واقعی گوگل برای تغییر نام، این نیست که تلفظ Q سخت است، بلکه آن است که نام دسرها در کل دنیا مرسوم و فراگیر نیستند. همچنین در ادامه بیان میکند «ما اسامی خوبی داریم، اما در هر مورد، آنها بخشی از جهان را رها میکنند». اندروید یک برند جهانی است که در هند و برزیل بیشتر از ایالات متحده استفاده میشود، بنابراین استفاده از یک کلمه انگلیسی برای دسر سبب میشود که زبانهای مختلف کاربران سایر کشورها نادیده گرفته شود.
سمیر سمات ادامه داد:
پای همیشه یک دسر نیست، در بعضی مناطق تلفظ «لالی پاپ» سخت است و «مارشمالوها» در بعضی مناطق شناخته شده نیستند. حداقل اعداد، جهانی هستند.
لازم به ذکر است که گوگل هنوز هم از ربات سنتی خود در لوگو استفاده میکند، اما این بار به جای دسرها عدد 10 را در کنار آن قرار میدهد.
خوب است بدانید که در دو سال گذشته تاکنون این نحوه نامگذاری برای شرکتها مرسوم شده است.
گاندون میگوید که این تغییرات برای دسترس پذیر بودن و قابلیت خواندن به ویژه در صفحه نمایشهای کوچکتر بسیار حائز اهمیت است. او همچنین اضافه میکند وقتی برند فعلی اندروید را در فضاهای بسیار کوچک مانند صفحه نمایش یا جعبههای تلفن قرار دادند، برایشان یک چالش بود. مهمتر از همه اینکه نوشته اندروید دیگر سبز نیست، بلکه به رنگ سیاه تغییر پیدا کرده است تا باعث افزایش خوانایی شود.
مورد دیگری که تیم گاندون انجام داد تغییر ظاهری ربات به طرزی استادانه است که با تغییر موقعیت چشمها به سمت پایین و تنظیم شاخکهای آن همراه است. نکته مهم دیگر این است که آنها مقداری جزئی از رنگ زرد را از رنگ سبز بیرون کشیدند تا قابلیت خوانایی آن افزایش پیدا کند. همچنین برخی رنگهای ثانویه را به پالت تجاری برند کلی اندروید اضافه کردند تا در دسترسی به آنها کمک کند.
گاندون میگوید با پیشرفت رو به جلو، لوگوی اندروید فراتر از «سبز و خاکستری» نمایش داده خواهد شد. تنها یکی از آن رنگهای ثانویه جدید، جزو رنگهای اصلی گوگل است یعنی رنگ آبی. مهم این بود که گوگل پالت رنگی را پیدا کند که به این شرکت خیلی وابسته نباشد، اما در مقابل به چیزی که شرکای اصلی اندرویدی خود از آن استفاده میکنند هم خیلی نزدیک نباشد.
در حال حاضر گوگل دیگر نام پشت پرده حرف Q را به طور علنی آشکار نخواهد کرد. طبق گفته سمات، بر اساس گفتگوهای صورت گرفته درباره نام جدید اندروید، میتوان حدس زد که نام Quince را انتخاب کرده بودند. اگرچه نام رسمی اندروید Q تنها اندروید 10 خواهد بود، این باعث نمیشود که تیم اندروید از ایجاد رمزهای داخلی بر اساس حروف الفبا دست بکشد. بر این اساس و طبق گفته سمات مشخص شده که مهندسان گوگل هم اکنون کلمه R را برای نسخه بعدی اندروید انتخاب کردهاند.
سخن پایانی
نظر شما درباره شیوه جدید نامگذاری اندروید و نام رسمی اندروید 10 چیست؟ نظرات خود را در ارتباط با نام رسمی اندروید Q با ما در بخش دیدگاه به اشتراک بگذارید.