کدام مرورگر شارژ باتری کمتری از لپ تاپ شما مصرف می کند؟

مرورگر
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اکثر تولیدکنندگان و فروشندگان اصلی بازار مرورگرها، اخیرا رقابت سختی را در بازار پشت سر گذاشته اند تا بتوانند مرورگری را به کاربران معرفی کنند که کمترین مصرف شارژ باتری را داشته باشد و در اصل مصرف شارژ باتری بهینه ای را در سیستم شما ایجاد کند.

مایکروسافت تست هایی را در خصوص همین مساله به انجام رسانده است تا به کاربران هم بگوید کدام مرورگر وب کمتر از بقیه شارژ باتری سیستم شما را می خورد. سپس گوگل با آزمایش های خود نشان سعی کرد نشان دهد که کارایی کروم افزایش یافته و مروگر اپرا نیز م یتواند جزو بهترین ها باشد.  تنها مرورگر موزيلا بود که در این رقابت باید ادعاهای خودش را ثابت میکرد.

ما هم تصمیم گرفتیم هر مروگر را بررسی کرده و ببینیم کدام یک در حین استفاده شارژ کمتری را مصرف  می کنند. مرورگرهایی که بررسی شده اند عبارتند از :  Chrome، Edge، Firefox  و Opera .

مرورگر

به نظر شما بین این چهار مرورگر کدام یک باتری کمتری مصرف می کنند؟

برای بررسی این مساله با دو لپ تاپ مدل های HP Specter x360 15  و HP EliteBook x360 G2  تست را به انجام رساندیم .

دستگاه Specter x360 15 با صفحه نمایش  15.6 اینچی و یک سیستم 2 در 1 است  و رزولوشن  (3،840 × 2،160)  و هم چنین 4K UHD  است. این سیستم  مجهز به پردازنده ی Core i7-7500U  ، 16 گیگابایت حافظه RAM و 512 گیگابایت PCIe SSD است.

سیستم  EliteBook x360 G2 دارای نمایشگر 13.3 اینچی و مجددا یک سیستم 2 در 1 است و با رزولوشن Full HD (1،920 × 1،080) ، مجهز به پردازنده Core i7-7600U   و دارای  16 گیگابایت رم و 512 گیگابایت PCIe SSD  است.

روی هر دو سیستم آخرین نسخه ویندوز 10 را نصب و به روز رسانی کردیم و میزان روشنایی هر دو صفحه نمایش را روی  100 لوکس تنظیم کرده و با استفاده از ابزار کالیبراسیون روشنایی هر دو را یکسان تنظیم نمودیم. بعد از تست هر مرورگر ، سیستم ها را خاموش می کردیم و مجددا راه اندازی می کردیم.

ما می خواستیم ببینیم کدام مرورگر برق بیشتری مصرف می کند و شارژ بیشتری از باتری لپ تاپ ها مصرف می کند.

محیط آزمایش، یک شبکه خانگی با دسترسی به اینترنت و استفاده از روتر  Asus بود و ترافیک شبکه هم معمولی و در طول تست به حداقل رسیده بود.  هر دو دستگاه در حین تست  100 درصد شارژ شده بودند و وقتی باتری سیسمت افت می کرد ابتدا شارژ را 100% می کردیم و بعد مرورگر بعدی را تست می کردیم .

در حین آزمایش هم مراقب بودیم که هیچ نرم افزار دیگری باز نباشد و یا خطای سیستم منجر به تغییر در صحت نتایج نشود.

مرورگرها، کروم 61 ،  آخرین نسخه Edge در ویندوز 10 ، مرورگر  فایرفاکس 55 و اپرا 48 بودند. در حالیکه تست ها در حال انجام بود، هیچ مرورگر دیگری در سیستم باز نبود. همه مرورگر ها در تنظیمات پیش فرض خودشان مورد تست قرار گرفتند و گزینه battery-saving هم در همه تست ها خاموش بود.

و اما نتیجه تست

تست اول، آزمایش ساختاربندی بود. از طریق یک سری آزمایش های عملکردی اندازه گیری توانایی مرورگر در کاربردهای مبتنی بر وب پیچیده و ساده بررسی شد و مدت زمان سپری شده اندازه گیری شد. برای بررسی مرورگرها از یک URL ثابت برای تست همه مرورگرها استفاده شد.

با سیستم  Spectre x360 15، تفاوت بین بهترین مرورگر یعنی Edge  و ضعیف ترین مرورگر یعنی کروم، 18 دقیقه تفاوت مشاهده شد.  در EliteBook x360 13، 25 دقیقه تفاوت بین اپرا 48، و کروم بود.

با توجه به اینکه Basemark یک تست عملکردی بود و بیشتر به سرعت مرورگر تمرکز دارد تا میزان مصرف شارژ باتری آن،  انتظار نمی رود تفاوت زیادی در میزان عمر باتری مرورگرها وجود داشته باشد. این نتایج عموما انتظار ما را برآورده می کند، و هیچ مرورگر دیگری شاید نتوانسته بهتر از این چهار مرورگر و بدین خوبی عمل کند.  با این حال، این تست نشان داد که میزان سرعت مرورگر کروم، به سیستمی که در آن مورد استفاده قرار می گیرد بستگی دارد.

مرورگر

نتایج ویدئو استریم

ما با کمک  Netflix که به طور پیش فرض در  مرورگرها مورد  استفاده قرار می گیرند ، استفاده کردیم که البته باید بگوییم که رزولوشن هم 4K واقعی نیست. برای نمایش ویدئوی 4K باید پردازنده I7 استفاده شود.  ما به صورت دستی فیلم را جلو زدیم تا به انتهای آن برسیم تا ببینیم آیا این برنامه می تواند توقف و اجرا را به درستی در این مرورگرها انجام بدهد یا خیر؟

ما با استفاده از نرم افزار PassMark BatteryMon ، یک فایل ورودی را هر 60 ثانیه به روز کردیم تا ببینیم سیستم چگونه عمل می کند.

نتایج آزمایش Netflix در هر دو سیستم  Spectre x360 15 و EliteBook x360 G2 خوب بود.  اپرا 48 و Edge هر دو جزو بهترین ها بودند و تفاوت سرعت چند دقیقه ای با یکدیگر داشتند.  کروم در رتبه بعدی ایستاد و فایرفاکس هم آخر شد.

مهمترین تفاوتی که  در آزمایش هایمان دیدیم ، تفاوت بین Edge و Firefox در Spectre x360 15  بود، برای مرورگر  Edge  100 دقیقه بیشتر طول کشید. در سیستم  EliteBook x360 G2، نیز بیشترین تفاوت ها مربوط به اپرا و فایرفاکس، بود که اپرا 80 دقیقه طول کشید.

این نتایج خبری خوبی برای Edge و Opera است. این مرورگرها در این آزمون به مراتب بهتر از رقباشان عمل کردند و تفاوت آنقدر زیاد بود که هر کسی متوجه آن می شود.  انتخاب بین Edge  یا اپرا، به جای فایرفاکس، خب گزینه خوبی می تواند باشد.

نتایج اسکریپت مرور وب

برای این تست، از ابزار Jitbit Macro Recorder برای ایجاد یک اسکریپت، که هر مرورگر را باز می کند،  استفاده کردیم. اجازه دادیم هر  صفحه بارگیری و باز شود. زمان باز شدن آنها متفاوت بود. بعد پنجره مرورگر را بستیم که برخی با تاخیر بسته می شدند. وقتی اطمینان حاصل کردیم  که مرورگر به طور کامل بسته شده است،  سپس مرورگر را برای تست صفحه بعدی مجددا باز کردیم . ما  بسیاری از صفحات محبوب وب را با همین روش آزمایش کردیم و باتری را بررسی کردیم.

در Spectre x360 15، Edge بهترین عملکرد را داشت. تفاوت 54 دقیقه ای بین این مرورگر و بدترین مرورگر یعنی فایرفاکس دیدنی بود. کروم و اپرا هم تفاوت های در حد چند دقیقه با هم داشتند.  در EliteBook x360 G2، اپرا بهتر عمل کرد و تفاوت بین اپرا و فایرفاکس حدود 40 دقیقه بود. البته  Edge تنها پنج دقیقه کمتر از اپرا بود.

فایرفاکس تنها مرورگری بود که در این تست عملکرد خوبی نداشت. در حالی که Edge و اپرا جزو بهترین ها بودند. با این حال، اکثر مرورگرها نسبتا عملکرد نزدیکی به یکدیگر داشتند.  فایرفاکس تفاوت فاحشی حدود 30 تا 50 دقیقه تفاوت در عملکرد باتری با بقیه داشت.

تفاوت ها واقعی هستند، هر چند دراماتیک نیستند

با توجه به سر و صدایی که طرح این مساله در بین تولید کنندگان و توسعه دهندگان ایجاد کرد، باید گفت که در دسترس بودن مرورگری که بتواند منجر به بهره وری بهتر از باتری سیستم بشود، بسیار موضوع مهمی است و وقتی تفاوت بین مرورگرها اینقدر تفاوت فاحشی می شود، قابل اغماض نیست.  شاید عده ای بگویند تست ها واقعی نیستند، ولی اینطور نیست، تست های انجام شده ، دقیق بوده و سعی شده تمام موارد برای بررسی دقیق به دقت مستند سازی شده و تست های در شرایط واقعی انجام شوند. این تفاوت ها بین مرورگرهای مختلف واقعی هستند و شاید باور کردن این مساله سخت باشد ولی این مطالب حقیقت دارد. نتایج ما دراماتیک نبود ولی واقعی بود. به طور کلی، اکثر مرورگرها به وضعیتی نزدیک به یکدیگر داشتند ولی گاهی هم تفاوت ها هویدا بود.

با این حال ما فکر می کنیم یک برنده واقعی در بین مرورگرها برای بهره وری بهتر و بیشتر از باتری وجود دارد و آنهم مرورگر Edge است. این مرور گر در  سه شش آزمایش انجام شده توانست در اکثر موارد موفق تر عمل کند. البته گفتنی است که مرورگر اپرا هم موفق بود ولی مرورگرEdge با تفاوت جزئی عملکرد بهتری داشت.

کروم عملکرد ضعیفی نداشت ، اما خیلی هم خوب و عالی نبود. در هیچ یک از آزمایشات  برنده نشد و رتبه اول را نگرفت. تست های ما نشان می دهد که نباید اصرار بیش از حد داشته باشید که حتما از مرورگر کروم استفاده کنید بلکه می توانید گزینه های دیگر را هم امتحان کنید. البته انتظار می رفت که این مرورگر از بقیه بهتر و قوی تر ظاهر شود.

و اما  فایرفاکس که واقعا نتوانست موفق عمل کند و چهار آزمایش از شش آزمایش را بدون موفقیت پشت سر گذاشت و تنها یک آزمایش را خوب عمل کرد. آزمایشات Netflix به ویژه قابل توجه بود. اگر قرار بود مسابقه ماراتن بین مرورگرها بگذاریم به نظر شما کدام مرورگر برنده می شد؟

این نتایج چشم انداز خوبی به کاربران می دهد تا بتوانند مرورگر مورد نظر خود را به خوبی انتخاب کنند. البته مرورگر کروم طرفداران خودش را دارد و فایرفاکس نیز طرفداران خودش را. شاید خیلی از کاربران از این دو مرورگر بیشتر استفاده می کنند و انتخاب اول آنها یکی از این دو مرورگ است.

 اگر شما می بینید که شارژ باتری لپ تاپ تان باید همیشه همراهتان باشد، پس تصمیم بگیرید و مرورگر خودتان را تغییر بدهید و برای آن جایگزینی در نظر بگیرید.

 

۵
۴
۳
۲
۱
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها