Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet. Vavada casino зеркало

گوگل استادیا چیست؟ معرفی امکانات و بهترین بازی های سرویس Google Stadia

گوگل استادیا / سرویس گوگل استادیا
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

سرویس گوگل استادیا، سرویس گیمینگ ابری گوگل است. گوگل سعی دارد با این سرویس، به کمپانی پیشرو در زمینه استریم بازی تبدیل شود. سرویسی که ابتدا تحت عنوان پروژه استریم، مدت کوتاهی در مرحله آزمایشی قرار داشت و بالاخره در سال 2019، شروع به‌کار کرد. با پلازا همراه باشید تا به این سرویس و امکانات متنوع آن بپردازیم.

با وجود اینکه سرویس گوگل استادیا، در ابتدای شروع به‌کار خود خیلی مورد توجه گیمرها قرار نگرفت ولی اکنون پس از گذشت 3 سال از در دسترس قرار گرفتن آن، هم بازی‌های جدیدی به این سرویس افزوده شده و هم امکانات آن بیشتر شده‌اند. به همین خاطر این سرویس حالا از هر زمان دیگری تکمیل‌تر شده است و می‌تواند رقیب جدی برای سایر سرویس‌های مشابه خود باشد. در این مطلب، قصد داریم گوگل استادیا و قابلیت‌های آن را به‌طور کامل مورد بررسی قرار دهیم.

در ادامه می‌خوانید:

 

Google Stadia چیست؟

گوگل استادیا یک سرویس گیمینگ ابری است که می‌توانید از آن در هر دستگاهی که دارای یک نمایشگر باشد استفاده کنید. می‌توانید روی تلویزیون، گوشی، لپ‌تاپ و حتی تبلت بازی‌های تریپل A یا بازی‌های مستقل را اجرا کنید. مشابه شبکه نتفلیکس، گوگل Stadia به کاربران اجازه می‌دهد بدون نیاز به پلتفرم یا کنسول، جداگانه به تجربه بازی‌های مورد علاقه خود بپردازند. اما چنین چیزی چطور ممکن است؟

تمامی بازی‌هایی که از طریق گوگل استادیا در دسترس هستند به وسیله سرورهای خود گوگل پردازش می‌شوند و سپس این سرورها، گیم‌پلی را به دستگاه شما استریم می‌کنند. به عبارت دیگر، شما می‌توانید روی هر سیستمی بازی‌ها را اجرا کنید، چرا که در حقیقت سیستم شما، بازی را پردازش و رندر نمی‌کند بلکه وظیفه اینکار به عهده سرورهای گوگل است.

به این ترتیب گیمرهایی که توانایی کافی برای اسمبل کردن یک کامپیوتر گیمینگ یا خریداری پلی‌استیشن 5 یا ایکس‌باکس سری ایکس را ندارند، می‌توانند بازی‌های روز را روی هر سیستمی اجرا کرده و لذت ببرند. گوگل استادیا برخلاف رقبای خود مثل GeForce Now از یک سیستم‌عامل مبتنی بر لینوکس استفاده می‌کند که از ابتدا، با هدف استریم بازی‌ها طراحی و توسعه داده شده است. به این ترتیب این سرویس می‌تواند بهترین تجربه استریم را در اختیار گیمرها قرار دهد. البته که سازندگان بازی‌ها نیز باید بازی‌هایشان را برای این سرویس بهینه‌سازی کنند. در عمل، گوگل استادیا بهترین عملکرد برای استریم بازی‌ها را دارد ولی مشکل اصلی آن این است که بازی‌های زیادی برایش منتشر نمی‌شوند.

این سرویس در روزهای اولیه فعالیت خود، اوضاع خیلی خوبی نداشت. با وجود اینکه عملکرد خوبی داشت ولی فاقد چند ویژگی کلیدی بود و البته بدون مشکل و باگ هم نبود. اما حالا و پس از گذشت 2 سال، این سرویس شرایط به مراتب بهتری دارد. با این وجود هنوز هم نمی‌تواند با سرویس‌های فوق‌العاده‌ای مثل پلتفرم گیمینگ ابری ایکس‌باکس (به‌لطف گیم‌پس) رقابت کند.

گوگل استادیا / سرویس گوگل استادیا در ایران

گوگل استادیا در عوض از استریم برخی بازی‌ها با رزولوشن 4K و همچنین امکان اجرای بازی‌ها از طریق اتصال 4G و 5G پشتیبانی می‌کند. البته که اگر بخواهید از رزولوشن 4K استفاده کنید، حجم اینترنت شما خیلی زود تمام می‌شود. همچنین قیمت بازی‌ها نیز یکی دیگر از نقاط ضعف این سیستم است.

اگر یک بازی را قبلا در پلی‌استیشن یا ایکس‌باکس خریداری کرده باشید و بخواهید آن را در گوگل استادیا تجربه کنید، باید دوباره یک هزینه جداگانه برای خریداری آن پرداخت کنید، چرا که هیچ راهی برای انتقال بازی‌ها از سایر سرویس‌ها به استادیا وجود ندارد.

دسته گوگل استادیا

گوگل استادیا دارای یک دسته اختصاصی 70 دلاری است که با وای‌فای، مستقیما به سرورهای گوگل وصل می‌شود و بهترین تجربه ممکن را در اختیارتان قرار می‌دهد. دسته بازی استادیا این قابلیت را دارد که به طور مستقیم به بازی مورد نظر که در سرور گوگل اجرا می‌شود متصل گشته و این سبب کاهش قابل توجه لگ می‌شود.

قابلیت اتصال وای‌فای به‌صورت مستقیم به استادیا با دستگاه‌های کروم‌کست، کامپیوترها و دستگاه‌های مبتنی بر اندروید سازگار است. همچنین از طریق یک کابل USB-C نیز می‌توانید آن را به هر دستگاهی متصل کنید. البته در حالت سیمی، ممکن است با لگ مواجه شوید. این موضوع در قبال دسته‌های دیگر کمپانی‌ها مثل مایکروسافت، سونی و نینتندو نیز صادق است. دسته‌های غیر از استادیا همگی ممکن است با مشکل لگ مواجه شوند.

قیمت گوگل استادیا

گوگل استادیا رویکرد رایگان محوری به سرویس خود دارد. به‌جز پرداخت هزینه لازم برای خرید بازی‌های موردنظرتان، لازم نیست هزینه دیگری کنید. گذشته از این برخی بازی‌ها مثل دستینی 2 هم کاملا رایگان هستند. اما این سرویس یک اشتراک پولی هم دارد که چند قابلیت اضافی در اختیار شما قرار می‌دهد.

سرویس گوگل استادیا / بازی های گوگل استادیا

این اشتراک، استادیا Pro است که ماهیانه 9.99 دلار برای علاقه‌مندان قیمت خورده است. با خرید استادیا پرو به تمامی عناوینی که به همراه سرویس استریم گوگل عرضه خواهند شد به صورت نامحدود دسترسی خواهید داشت (قابل ذکر است که این عناوین به طور مداوم تغییر کرده و عناوین جدید منتشر خواهند شد) سقف کیفیت دسترسی به بازی‌ها با استادیا Pro تا رزولوشن 4K و خروجی عالی 60 فریم بر ثانیه با پشتیبانی از HDR به همراه سیستم صوتی سوراند 5.1 خواهد بود.

مشخصات سخت افزاری سرویس گوگل استادیا

همانطور که گفتیم، تمام وظایف پردازش و رندر بازی‌ها توسط کامپیوترهای سرور گوگل انجام می‌شوند. به این معنی که چه با گوشی بازی کنید و چه کامپیوتر گیمینگ، تجربه شما یکسان خواهد بود. در حال حاضر مشخصات سخت‌افزاری سرویس استادیا به‌شرح زیر است:

  • پردازنده: پردازنده کاستوم AMD با فرکانس 2.7 گیگاهرتز
  • رم: 16 گیگابایت
  • سرعت انتقال داده‌ها: حداکثر 484 گیگابایت برثانیه
  • پردازنده گرافیکی: با توان 10.7 ترافلاپس

پردازنده گرافیکی کنسول گوگل استادیا 10.7 ترافلاپس قدرت دارد، به این معنی که قادر است در هر ثانیه 10.7 تریلیون محاسبه انجام دهد؛ رقمی که در مقایسه با قدرت محاسباتی 4.2 ترافلاپسی پلی استیشن 4 پرو و قدرت 6 ترافلاپسی ایکس باکس وان ایکس قابل توجه است.

ولی با توجه به عرضه پلی‌استیشن 5 و ایکس‌باکس سری ایکس، گوگل خواه ناخواه باید به زودی فکر ارتقا این سیستم باشد. اما فعلا گوگل برنامه‌ای برای ارتقا این مشخصات ندارد. البته همین حالا نیز برای اولین بار در تاریخ گیمینگ، سرورهای استادیا به کاربران خود اجازه می‌دهند كه تنها از طریق یک مرورگر اینترنتی به این حجم قابل توجه از قدرت گرافیکی دسترسی پیدا کنند. گوگل عنوان کرده در آینده امکان استریم بازی‌ها با رزولوشن 8K و نرخ 120 فریم برثانیه را نیز در اختیار کاربران این سرویس قرار می‌دهد.

ویژگی های گوگل استادیا

گوگل استادیا چند ویژگی مهم و منحصر به فرد نیز ارائه می‌کند. بسیاری از این ویژگی‌ها در روز اول عرضه این سرویس در دسترس قرار نداشتند و با مرور زمان اضافه شدند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

1. قابلیت State Share

مهمترین ویژگی این سرویس قابلیت State Share است. این قابلیت به‌شما این امکان را می‌دهد تا یک لینک از یک لحظه از بازی را برای دیگران ارسال کنید تا آن‌ها هم همان لحظه از بازی را درست همزمان با شما تجربه کنند. با این ویژگی، درجه سختی بازی، مرحله، آیتم‌هایی که آنلاک کرده و در اختیار دارید نیز برای کسانی لینک را برایشان فرستاده‌اید مانند شما خواهد بود. در حال حاضر سه‌گانه هیتمن، Monster Boy و Serious Sam 4 از جلمه بازی‌هایی هستند که از این ویژگی پشتیبانی می‌کنند. در آینده قرار است بازی‌های بیشتری هم به این فهرست اضافه شوند.

گوگل استادیا / قیمت گوگل استادیا

2. ویژگی Crowd Play

این ویژگی که مختص استریمرها است به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا به کاربرانی که در حال تماشای استریم آن‌ها هستند، اجازه پیوستن به بازی را بدهند. این ویژگی بیشتر برای بازی‌های آنلاین کاربرد دارد و در صورتی که هم تعداد افرادی که قصد پیوستن به استریمر را داشته باشند زیاد باشد، آن‌ها را در صف انتظار قرار می‌دهد تا به نوبت وارد بازی شوند.

3. ویژگی Crowd Choice

این ویژگی نیز مختص استریمرها است. با این قابلیت آن‌ها در بازی‌هایی که حق انتخاب به گیمرها می‌دهند، می‌توانند در استریم خود نظرسنجی ایجاد کرده و از آن‌ها بخواهند به گزینه مدنظرشان رای دهند.

4. Stream Connect

این قابلیت کنسول بازی گوگل، به‌صورت زنده صفحه نمایش هم‌تیمی‌های شما را برایتان نشان می‌دهد. در هر لحظه می‌توانید صفحه نمایش 3 هم تیمی خود را ببینید. البته این قابلیت تنها در گوگل استادیا کاربرد دارد و در سایر پلتفرم‌های و بازی‌هایی که از کراس‌پلی پشتیبانی می‌کنند نمی‌توانید از آن استفاده کنید. تمام هم‌تیمی‌های شما باید بازی را در استادیا باز کرده باشند.

سرعت مورد نیاز و مصرف اینترنت سرویس گوگل استادیا

حداقل سرعت پیشنهادی گوگل 10 برای استادی استریم مگابیت بر ثانیه است. با این سرعت می‌توانید بازی‌ها را در رزولوشن 720p و فریم‌ریت 60 به‌همراه صدای استریو تجربه کنید. با سرعت 20 مگابیت، به رزولوشن 1080p، صدای فراگیر 5.1 و HDR دسترسی خواهید داشت. البته برای استفاده از صدای فراگیر باید سخت‌افزار مورد نیاز را هم داشته باشید.

اما برای اینکه بهترین تجربه ممکن را از کنسول گوگل استادیا در رزولوشن 4K داشته باشید، گوگل حداقل سرعت 35 مگابیت برثانیه را پیشنهاد می‌کند. برای استریم بازی‌ها در رزولوشن 4K یا باید با استفاده از کروم‌کست اولترا محتوا را روی یک تلویزیون 4K یا یک تلویزیون اندرویدی سازگار استریم کنید، یا اینکه بازی را از طریق وبسایت استادیا تجربه کنید. به‌شرطی که کامپیوتر شما فرمت کدینگ ویدیو VP9 پشتیبانی کند.

  • سرعت 35 مگابیت برثانیه: رزولوشن 4K با HDR و صدای فراگیر
  • سرعت 20 مگابیت برثانیه: رزولوشن 1080p و صدای فراگیر
  • سرعت 10 مگابیت برثانیه: رزولوشن 720p و صدای استریو

مورد مهمتر، مصرف اینترنت است. به گفته گوگل، استریم بازی‌ها در رزولوشن 4K در هر ساعت 20 گیگابایت اینترنت مصرف می‌کند. در رزولوشن 1080p این عدد به 12.6 گیگابایت برثانیه کاهش پیدا می‌کند. در این صورت اگر بخواهید در ماه و با رزولوشن 4K، هر روز کمتر از 1 ساعت بازی کنید، در انتهای ماه بیش از 500 گیگابایت حجم مصرف خواهید کرد.

  • رزولوشن 4K: حداکثر 20 گیگابایت در هر ساعت
  • رزولوشن 1080p: حداکثر 12.6 گیگابایت در هر ساعت
  • رزولوشن 720p: حداکثر 4.5 گیگابایت در هر ساعت

حتی اگر در هر ماه بازی‌ها را یک ساعت با رزولوشن 720p تجربه کنید، در نهایت 135 گیگابایت مصرف دیتای شما برای استادیا خواهد بود.

بازی های گوگل استادیا

در روزهای اول، تعداد بازی های گوگل استادیا بسیار محدود بود اما حالا بسیاری از ناشرین مثل یوبی‌سافت، بازی‌های جدید خود را برای استادیا هم منتشر می‌کنند. در بیشتر موارد نسخه‌های منتشر شده در استادیا، عملکرد بهتری از نسخه‌های کنسولی دارند. برای مثال سایبرپانک 2077 به‌مراتب بهتر از نسخه پلی‌استیشن بود تا جایی که سرورهای گوگل در اوایل سال 2021، از حجم بالای گیمرهایی که این عنوان را در استادیا استریم می‌کردند، دچار مشکل شدند.

گوگل استادیا / google stadia چیست؟

در حال حاضر بیش از 200 بازی در این پلتفرم قابل دسترسی است، عناوین زیر شاخص‌ترین بازی‌هایی هستند که در گوگل استادیا در دسترس گیمرها قرار دارند:

  • Assassin’s Creed Odyssey
  • Assassin’s Creed Origins
  • Assassin’s Creed Syndicate
  • Assassin’s Creed Unity
  • Assassin’s Creed Valhalla
  • Attack on Titan 2: Final Battle
  • Borderlands 3
  • Control Ultimate Edition
  • Cyberpunk 2077
  • Darksiders II: Deathinitive Edition
  • Darksiders III
  • Dead by Daylight
  • Destiny 2
  • Dirt 5
  • Disco Elysium: The Final Cut
  • DOOM
  • DOOM 64
  • DOOM Eternal
  • Elemental War II
  • Far Cry New Dawn
  • Far Cry Primal
  • Far Cry 5
  • Far Cry 6
  • FIFA 21
  • FIFA 22
  • Figment
  • Final Fantasy XV
  • Ghost Recon Breakpoint
  • Ghost Recon Wildlands
  • Grid
  • Hitman
  • Hitman 2
  • Hitman 3
  • Life is Strange: Remastered Collection
  • Life is Strange: True Colors
  • Mafia II: Definitive Edition
  • Metro 2033 Redux
  • Metro Exodus
  • Metro: Last Light Redux
  • Mortal Kombat 11
  • PlayerUnknown’s Battlegrounds
  • Rage 2
  • Rainbow Six: Extraction
  • Red Dead Redemption 2
  • Resident Evil Village
  • Riders Republic
  • Rise of the Tomb Raider
  • Sekiro: Shadows Die Twice
  • Shadow of the Tomb Raider
  • Sniper Elite 4
  • Star Wars Jedi: Fallen Order
  • The Crew 2
  • The Elder Scrolls Online
  • Tomb Raider: Definitive Edition
  • Watch Dogs 2
  • Watch Dogs: Legion
  • Wolfenstein: Youngblood

سرویس گوگل استادیا در ایران

بنا به صحبت‌های گوگل، حداقل پهنای باند مورد نیاز برای اجرای بازی‌ها با نرخ 60 فریم بر ثانیه بر سرویس گوگل استادیا در رزولوشن 4K سی و پنج مگابیت بر ثانیه خواهد بود. رقمی که در رزولوشن 720 ده مگابیت بر ثانیه است؛ مقادیری که برای کاربران ایرانی بسیار بالا هستند. چآمار منتشر شده نشان می‌دهند در حالت 4K تقریبا در هر ساعت 15 گیگابایت از حجم اینترنت مصرف می‌شود. این مقدار در رزولوشن‌های 1080 و 720 به ترتیب به 9 گیگابایت و 4.5 گیگابایت بر ساعت خواهد رسید.

گوگل استادیا چیست

گذشته از سرعت پایین و هزینه‌های بالا اینترنت در ایران، سرویس گوگل استادیا در ایران قابل دسترسی نیست. این سرویس فقط در کشورهای آمریکای شمالی و اروپایی عرضه شده است.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی گوگل استادیا پرداخته و ویژگی‌های آن را با هم مرور کردیم. نظر شما درباره این سرویس چیست؟ آیا گوگل استادیا خرید خوبی در شرایط کنونی بازار به حساب می‌آید؟

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران7 دیدگاه
avatar
علی
.
08 تیر 1400، 16:19
پاسخ
0
0
سلام خسته نباشید ببخشید یک سوالی داشتم من سیستم خیلی ضعیفه و میشه گفت بازی های 2015 به بعد رو اجرا نمی کنه ! بنظرتون من میتونم با گوگل استادیا بازی های جدید رو بر روی سیستمم اجرا کنم ؟ و سوال بعدی اینکه ببخشید من درست متوحه نشدم ما با خرید استادیا پرو می تونیم مثلا به مدت یه ماه هر چی بازی در گوگل استادیا است رو اجرا کنیم ؟
avatar
Fardin
.
23 تیر 1399، 21:48
پاسخ
0
0
واسه ایران سرعت اینترنت مشکل اساسی نیس من خیلی راحت با همراه اول 210Mbpsمیگیرم. رقمی که شاید برای خیلیا عجیب باشه چون اکثر نقاط ایران اینترنتشون داغونه ولی حتی این مقدار سرعت هم کمکی در استفاده از استادیا برای ایرانیا نمیکنه چیزی که برای ما اهمیت داره پینگ تایمه. حتی اگه سرورای استادیا در اروپا هم باشن تو ایران تاخیر نسبت به این سرورا کمتر از 80ms نیست که این در بهترین حالت ممکنه در حالی که اگه بخوای تجربه ی خوبی از بازی روی سرویس های ابری داشته باشی تاخیرت باید کمتر از 40ms باشه
avatar
hz
.
07 آذر 1400، 03:48
پاسخ
0
0
@Fardin
ببخشید واقعا سرعت اینترنتتون اینقدر هستش؟ اخه تو ایران امکان نداره همچین سرعتی
avatar
AH
.
06 تیر 1399، 05:55
پاسخ
0
0
من حتی نمی تونم به سایت گوگل استادیا وارد بشم! برای من که Error 403 می ده! شما از چه راهی و چگونه به گوگل استادیا وارد می شوید؟ در ضمن اینترنت مورد استفاده من اینترنت همراه اول موبایل هست.
avatar
شهریار نادرمحمد
.
06 تیر 1399، 11:31
پاسخ
0
0
@AH
سلام دوست عزیز. متاسفانه تمام آی پی های ایران رو تحریم و بن کردند.
avatar
محمد
.
07 آذر 1398، 01:23
پاسخ
0
0
کلی بازی خوب و خفن واسه گوگل استادیا عرضه شده.. این نشون میده این پلتفرم با قدرت شروع به کار خواهد کرد
avatar
Haniye
.
06 آذر 1398، 19:50
پاسخ
0
0
سرویس های گوگل همگیشون عالی هستن. گوگل استادیا هم مث بقیه حتما عالی خواهد بود.
نمایش 2 دیدگاه دیگر
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402