اگر میخواهید یک مودم خریداری کنید، در ادامه با این راهنمای خرید مودم همراه پلازا باشید. در این مطلب قصد داریم به تمام نکات مهم هنگام خرید مودم وای فای بپردازیم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
یکی از جنبههای غیر قابل اجتناب گسترش دنیای اینترنت را میتوان قديمی شدن مودم یا روتری که از آن استفاده میکنیم، دانست. در این شرایط، بهترین راه حل خرید یک مودم جدید و بهروز است. امروزه اکثرا شرکتها مودم، روتر و اکسس پوینت را در یک محصول گردآوری و به فروش میرسانند. در ادامه اين مطلب میتوانيد نکات و راهنمای خرید مودم را قبل از این که خریدتان را انجام دهید، مطالعه کنید.
فهرست مطالب
راهنمای خرید مودم
یکی از مهمترین اجزای زندگی مدرن، اینترنت است. امروزه بخش اعظمی از فعالیتهای کاری، سرگرمی و روزانه از جمله خرید از فروشگاه اینترنتی، عضویت در شبکه های اجتماعی، بسیاری از جستجوهای روزانه یافتن آدرس و… از طریق اینترنت انجام گرفته و این امر انتخاب بهترین روتر و مودم را به مسئلهای مهم تبدیل میکند. در این قسمت به مهمترین نکات قبل از خرید مودم اشاره خواهیم داشت.
مودم یا روتر؟
شاید بتوان یکی از اساسیترین سوالات در راهنمای خرید روتر سیسکو یا مودم ADSL خانگی را انتخاب بین آنها دانست. نکته مهم در این میان، سازگاری اکثر روترهای مدرن با انواع مودمها است. برای حصول اطمینان از این مسئله، پیشنهاد میکنیم Firmware روتر خود را ارتقا دهید. علاوه بر این، بهتر است از خرید مودمها و روترهای پیشنهادی ارائهدهندگان سرویس اینترنت (ISP) خودداری کنید. آنها اغلب محصولی قدیمی را با قیمتی بالا به فروش میرسانند.
اگر نیاز به گسترش محدوده سیگنالهای ارسالی روتر خود دارید، میتوانید از ترکیب مدم و روتر (که با نام دروازه نیز شناخته میشود) استفاده کنید. این دروازهها، دریافتکنندههای دیجیتالی هستند که توانایی گسترش سیگنال در محدودهای بزرگ را دارند. اما اگر خانه کوچکی دارید، پیشنهاد ما دوری از ترکیب روتر و مودم است. در این حالت، خرابی هر کدام از قطعات منجر به نابودی اینترنت شما خواهد شد. همچنین، ارتقای جداگانه مودم و روتر از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفهتر است.
پروتکلهای DOCSIS ؛ راهنمای خرید مودم مخابرات
با خرید هر مودم، با کلمه یکسانی بر روی جعبه آن روبرو خواهید شد. این کلمه، DOCSIS بوده و خلاصهای از عبارت Data Over Cable Service Interface Specification است. بیشتر مودمهای جدید از DOCSIS 3.0 یا نسل 3.1 پشتیبانی میکنند اما نه سازنده و نه فروشنده مودم توضیحی در این مورد بهشما نمیدهند.
در واقع، این پروتکل به ISP کاربر اجازه ارائه سرویس از طریق یک کابل هممحور را میدهد. در واقع، این عبارت به معنای توانایی مودم در ارائه دسترسی به اینترنت است. DOCSIS 3.0 و DOCSIS 3.1 نیز در واقع اشاره به نسخهای از این پروتکل است که مودم از آن پشتیبانی میکند.
به عبارتی اگر ISP شما سرعتی بیش از 1 گیگابیت (1000 Mbps) در اختیارتان قرار میدهد، بهترین روتر وای فای برایتان نسخه 3.1 خواهد بود. نکته مهم این است که امروزه کمتر نقطهای در سراسر جهان چنین سرعتی را به کاربر خود ارائه میدهد. در نتیجه کمتر کسی نیاز به نسخه 3.1 پروتکل DOCSIS خواهد داشت. نسخه DOCSIS 3.0 هم برای سرعتهای پایینتر است. البته در کشور ما سرعت اینترنت بسیار پایینتر از این است که بخواهید فرق خاصی میان نسخههای این پروتکل قائل شوید.
کانالهای پاییندستی و بالادستی ؛ نکات مهم هنگام خرید مودم وای فای
اگر نگاهی به بدنه مودم خود بیندازید، با شمارههای مختلفی روبرو خواهید شد؛ شمارههایی که ممکن است به صورت 8×4 یا 32×8 باشند. این شمارهها نشان دهنده تعداد کانالهای بالادستی و پاییندستی یک مودم هستند.
عددی که قبل از x بیاید، تعداد کانالهای پاییندستی مودم را نشان میدهد. بهطور خلاصه این تعداد کانال بستگی به میزان دیتا قابل دانلودی که ISP در هرلحظه ارائه میکند، دارد. تقریبا تمام مودمها کانالهای پاییندستی بیشتری ارائه میکنند چرا که اکثر شرکتهای ارائه دهنده اینترنت و کاربران بیشتر بر دانلود محتوا تمرکز دارند تا آپلود آن. معمولا مودمهای جدید از 16 کانال پاییندستی یا بیشتر برخوردار هستند.
سرعت دانلود و آپلود؛ از نکات قبل از خرید مودم
شاید بتوان مهمترین معیار در راهنمای خرید مودم وای فای خانگی را سرعت دانلود و آپلود آن دانست. متاسفانه، بسیاری از تولیدکنندگان این حوزه از عبارتهای مبهمی چون «حداکثر سرعت 600 Mbps» برای توصیف عملکرد محصولات خود استفاده میکنند. در این میان، نکات مهمی وجود دارند که قبل از خرید مودم، با توجه به آنها میتوانید خریدی آگاهانهتری و مطمئنتر داشته باشید.
اولین مسئله این که ارقام به نمایش درآمده در تبلیغات و بر بستهبندی یک محصول، همیشه مربوط به سرعت دانلود آن هستند. در نتیجه اگر یک برند از سرعت اینترنت 1 گیگابایتی صحبت کند، منظور آن این است که حداکثر سرعت دانلودی که میتواند از شرکت ارائه دهنده دریافت کند، 1000 مگابیت برثانیه خواهد بود. همانطور که احتمالا میدانید، سرعت آپلود بسیار کمتر از این مقدار خواهد بود و معمولا یک چهارم سرعت دانلود است.
از طرفی، توجه داشته باشید که علیرغم توانایی مودم شما در ارائه سرعتهای بالا، خروجی نهایی به سرویس داده شده از طرف ISP بستگی دارد. برای مثال، اگر یکی از بهترین روتر های بازار با سرعت دانلود 1.4 گیگابیت را بخرید اما حداکثر سرعت ارائه شده توسط ISP شما 25 مگابیت برثانیه باشد، سرعت دانلود نهایی شما نیز 25 مگابیت برثانیه خواهد بود. در واقع خرید بهترین روتر موجود صرفا جنبه آیندهنگری داشته و با قیمتهای کنونی بازار، چندان منطقی به نظر نمیرسد.
همچنین، توجه داشته باشید که Mbps به معنایی Megabits per second (مگابیت بر ثانیه) است. بسیاری از کاربران این عبارت را با Megabytes per second (مگابایت بر ثانیه) اشتباه میگیرند. در واقع هر هشت بیت، یک بایت را میسازند. اگر شما اشتراکی با حداکثر سرعت 50 مگابیت بر ثانیه بخرید، سرعت دانلودتان حداکثر 7 مگابایت بر ثانیه خواهد بود.
سازگاری با ISP ؛ نکات مهم هنگام خرید مودم وای فای
آخرین موردی که در راهنمای کامل خرید انواع مودم بدان توجه کنید، سازگاری آن با خدمات ارائه دهنده سرویس اینترنتتان است. معمولا مشکل چندانی در این حوزه وجود ندارد. با این وجود، برخی از شرکتها تنها با برندهای خاصی کار کرده و خدماتشان در صورت استفاده از روترهای دیگر، دچار مشکل خواهد شد. راههای متفاوتی برای تشخیص سازگاری بین مودم و خدمات ISP وجود دارد.
متداولترین راه، استفاده از گوگل است. معمولا ISPها لیست مودمهای سازگار با سرویسهای خود را در سایتهایشان درج میکنند. راه بعدی تماس با شرکت ارائه دهنده اینترنت است. با آنها تماس بگیرید و نام و مدل مودم مدنظرتان را به آنها بگویید و ببینید از آن مودم پشتیبانی میکنند یا خیر.
راهنمای خرید مودم سیم کارتی
با گسترش فناوریهای ارتباطی و ظهور نسلهای چهارم و پنجم اینترنت همراه، شاهد توسعه مودمهای 4G بودهایم. در این بخش میتوانید تمامی نکات لازم قبل از خرید مودم 4G را مطالعه کنید. با ما در راهنمای خرید مودم ایرانسل همراه باشید.
LTE چیست؟
کلمه Long Term Evolution برای توصیف فناوریهای مدرن اینترنت، از نسل چهارم به بعد، مورد استفاده قرار میگیرد. هر کشور از فرکانسها و باندهای LTE مختلفی استفاده میکند. در واقع، بسیاری از ابزارها در اتصال به اینترنت کشورهای مختلف به مشکل میخورند. قدرتمندترین نوع این فناوری، LTE-A یا Long Term Evolution Advanced است. این سرویس انبوهی از خدمات متنوع را به کاربران ارائه داده که در صدر آنها سرعت دانلود 1 گیگابیت بر ثانیه قرار دارد.
LTE-A با انباشتهسازی باندهای فرکانسی مختلف بر روی یکدیگر، این سرعت بیشتر را در اختیار افراد میگذارد. بدین طریق کاربران امکان مشاهده سریع ویدیوهای HD را پیدا میکنند. لازم به ذکر است که خدمات LTE-A، حتی در صورت دور شدن از برجهای مخابراتی نیز ضعیف نخواهند شد.
انواع روترهای LTE و نکاتی مهم در استفاده از آنها
انتخاب بهترین روتر بی سیم در بازار، با توجه به تنوع بالای شرکتهای تولیدکننده آنها، کار آسانی نیست. همانطور که میدانید، یک روتر ابزاری بوده که چندین کامپیوتر، تبلت، تلفن همراه و وسایل دیگر را به یکدیگر وصل میکند. برای اتصال این روتر به اینترنت، به یک مودم نیاز دارید. در بازار، هم مودمهای بیسیم و هم مودمهای عادی پشتیبان از LTE وجود دارند.
تفاوت این دو در سرعت بالاتر مودمهای عادی و البته انعطاف و راحتی بیشتر مودمهای بیسیم است. برای فعالسازی این مودمها، نیاز به سیمکارت دارید. علاوه بر این، توصیه میکنیم روتر خود را در نقطه میانی خانه یا محل کار خود قرار داده و از ماکرویو، اشیا فلزی و دیوارهای آجری و سیمانی دور کنید. آنها منجر به تداخل در اینترنت شما خواهند شد.
قدرت باتری ؛ نکات مهم هنگام خرید مودم وای فای
یکی از مهمترین معیارهای انتخاب بهترین مودم جیبی را میتوان عمر و قدرت باتری آن دانست. برخی از مودمها از قابلیت شارژ وسایل دیگر چون گوشی، تبلت و هدستهای بلوتوثی از طریق درگاه USB برخوردار هستند.
اتصال شبکه؛ نکات مهم هنگام خرید مودم وای فای
بهترین روتر ها با استفاده از شبکههای محلی بیسیم (WLAN) به اینترنت متصل میشوند. شمار این شبکهها با عنوان استاندارد 802.11 نیز شناخته میشود؛ استانداردی که نخستین بار در سال 1999 مطرح شد و به مرور زمان ارتقا یافت. درجهبندی این استاندارد با حروف انگلیسی صورت گرفته و از بدترین حالت (a) تا بهترین حالت (ac) را شامل میشود.
تعداد درگاهها؛ نکات قبل از خرید مودم
نکته مهم دیگری که باید در این راهنمای خرید مودم VDSL به آن بپردازیم، تعداد درگاهها است. بهترین روتر های بازار از قابلیت اتصال چندین وسیله از طریق درگاههای ایترنت بهره میبرند. این وسایل از طریق روتر به یکدیگر متصل شده و امکان تبادل اطلاعات بین آنها وجود دارد. اگر به دنبال خرید یک مودم روتر جدید میگردید اولین موردی که باید به آن توجه زیادی داشته باشید سازگاری مودم با سرویس اینترنت شما است. حتی اگر بهترین مودم ADSL خانگی یا بهترین روتر وای فای را خریداری کنید ولی آن مودم با اینترنت شما سازگار نباشد، کاملا بلااستفاده خواهد ماند.
خوشبختانه در وبسایت بیشتر شرکتهای ارائه دهنده اینترنت لیست کاملی از مودم روترهایی که با سرویسهای آنها سازگاری دارد موجود است و نیازی نیست وقت زیادی را صرف پیدا کردن آن کنید و به جای این میتوانید به قابلیتهای دیگری مثل سرعت، تعداد درگاههای اترنت و امکانات توجه کنید. سرعت یکی از مهمترین فاکتورهای هر مودمی به شمار میآید.
راهنمای خرید مودم؛ بهترین مودم های بازار
در بالا به راهنمای خرید مودم ADSL و نکات مهم قبل از خرید آنها پرداختیم. اما در این قسمت قصد داریم چند نمونه از بهترین مودمهای موجود در بازار را که میتوانید خریداری کنید، معرفی کنیم.
1. ایسوس RT-AX86U
- مشخصات وایفای: وایفای 6 دو بانده
- تعداد آنتنها: 3 عدد
- درگاهها: 1 درگاه WAN، یک درگاه Multi-Gig WAN، چهار درگاه LAN و 2 درگاه USB 3.0
- قیمت: 13 میلیون تومان
نقاط قوت: عملکرد و سرعت بسیار عالی، نرمافزار امنیتی جداگانه با بروزرسانی همیشگی، درگاه Multi-Gig
نقاط ضعف: فاقد قابلیتهای پیشرفته گیمینگ مثل ژئوفنسینگ و هیتمپ پینگ است
مودم ایسوس RT-AX86U یک هیولای همهفن حریف است که علاوه بر پشتیبانی از وایفای 6 دارای سرعت بسیار عالی و ویژگیهای گیمینگ متنوع با گزینههای فراوان برای شخصیسازی است. این مودم با عملکرد قابل توجه خود و همچنین پشتیبانی همیشگی در برابر بدافزارها یک انتخاب عالی برای استفاده خانگی است.
مهمترین نقطه قوت این مودم عملکرد آن و سرعت حداکثر 1 گیگابیت برثانیهای است. همچنین محدوده تحت پوشش آن هم بزرگ است و حتی از میان دیوارها و سقفهای خانه نیز بهراحتی میتوانید بهترین پوشش را داشته باشید. این مودم هم برای استفاده عادی و هم گیمینگ انتخاب خوبی است و شاید بهترین مودم وایفای 6 بازار باشد.
2. تی پی لینک Archer C2300
- مشخصات وایفای: 802.11ac دو بانده
- تعداد آنتنها: 3 عدد
- درگاهها: 1 درگاه WAN، چهار درگاه LAN و یک درگاه USB 3.0 با یک درگاه USB 2.0
- قیمت: 6 میلیون تومان
نقاط قوت: عملکرد و سرعت بسیار عالی، قیمت مناسب، آنتیویروس پیشفرض دارد، گارانتی 2 ساله
نقاط ضعف: حرارت بالا
مودم تیپیلینک آرچر C2300 از لحاظ طراحی شاید خیلی توجه شما را بهخود جلب نکند ولی از نظر عملکرد، یکی از بهترین مودمهای بازار است. بهخصوص از نظر محدوده پوشش که کمتر مودمی توانایی رقابت با آن را دارد. این مودم با وجود اندازه کوچک خود، ویژگیهای زیادی را ارائه میکند که در بیشتر مواقع تنها در مدلهای ردهبالا آنها را میبینیم.
برای مثال آرچر C2300 دارای یک آنتیویروس پیشفرض و همچنین کنترلهای QoS و کنترلهای والدین است که معمولا در مدلهای گرانتر پیدا میشود. با قیمت 120 دلاری (4 میلیون تومان در ایران) این مودم عملکردی در حد مودمهایی دارد که 2 برابر گرانتر هستند. مهمتر اینکه 2 سال هم گارانتی دارد.
3. روتر ایسوس RT-AX55 ؛ راهنمای خرید انواع مودم
- مشخصات وایفای: وایفای 6
- تعداد آنتنها: 4 عدد
- درگاهها: 1 درگاه WAN، چهار درگاه LAN
- قیمت: 5 میلیون تومان
نقاط قوت: قیمت مناسب با پشتیبانی از وایفای 6، عملکرد بسیار خوب
نقاط ضعف: فاقد مودم و درگاه USB است
اگر یک روتر قدیمیتر دارید که از وایفای 4 پشتیبانی میکند، ایسوس RT-AX55 میتواند به اندازه قابل توجهی سرعت شما را افزایش دهد. البته از نظر ظاهری این روتر خیلی جالب نیست و بدنه پلاستیکی و طراحی تکراری آن، خیلی جلب توجه نمیکنند ولی از نظر عملکرد، با توجه به پشتیبانی از وایفای 6 و اپلیکیشن اختصاصی مودم که راهاندازی آن را مثل آب خوردن کرده، این روتر حرفهای زیادی برای زدن دارد.
با استفاده از این اپلیکیشن میتوانید ببینید کدام دستگاهها به شبکه متصل هستند و همچنین به کنترلهای والدین نیز دسترسی داشته و برای دستگاههای خاص مدت زمانی تعیین کنید تا فقط در آن زمانها به وایفای دسترسی داشته باشد. از نظر سرعت و عملکرد شاید گزینههای بهتری هم باشند ولی در این بازه قیتمی این محصول ارزش خرید زیادی دارد. فقط حواستان باشد که فاقد مودم است.
4. مودم روتر دی لینک مدل DSL-2740U ؛ راهنمای خرید مودم دی لینک
- مشخصات وایفای: وایفای 4
- تعداد آنتنها: 2 عدد
- درگاهها: 1 درگاه WAN، چهار درگاه LAN
- قیمت: 1 میلیون تومان
نقاط قوت: قیمت مناسب، سازگاری با اکثر ISPهای ایران، دارای مودم
نقاط ضعف: فاقد درگاه USB، استاندارد قدیمی وایفای 4
نمیتوان لیستی از بهترین روترهای وای فای ایجاد کرد و نامی از دی لینک نیاورد. مودم DSL-2740U در میان انواع مدل های مودم دی لینک، یکی از محبوبترین و بهترین روتر وایرلس موجود در بازار کشورمان است. این مودم با کیفیت ساخت بالای خود قادر است سرعت دانلود 24 مگابیت بر ثانیه را ارائه کند و همچنین از قابلیتهای مثل فایروال، 4 درگاه اترنت، استاندارد 802.11n نیز پشتیبانی میکند که البته دیگر کمی قدیمی شده است. با توجه به مقبولیت بالای این مودم و همچنین سرعت پایین اینترنت ثابت در کشور، میتوان آن را بهترین مودم ADSL در بازار دانست.
5. مودم روتر تی پی لینک مدل TD-W8961N
- مشخصات وایفای: 802.11
- تعداد آنتنها: 2 عدد
- درگاهها: 1 درگاه WAN، چهار درگاه LAN
- قیمت: 700 هزار تومان
نقاط قوت: قیمت مناسب، سازگاری با اکثر ISPهای ایران، دارای مودم
نقاط ضعف: فاقد درگاه USB، استاندارد قدیمی وایفای
تی پی لینک نیز یکی از شرکتهای خوشنام در این زمینه است و بسیاری از محصولات آن نامزد بهترین روتر بی سیم در جهان هستند. مودم روتر TD-W8961N تی پی لینک از رقبای اصلی مودم بالا و از بهترین مودم های موجود در بازار است که از بسیاری از جهات هم رده مودم DSL-2740U دی لینک است. این مودم از دو آنتن 5dBi قدرتمند بهره میبرد و میتواند سیگنال را به تمام نقاط خانه برساند.
6. مودم 4G تی پی لینک مدل M7350-V4
مودم 4G تی پی لینک دارای یک صفحه نمایش کوچک است که از طریق آن اطلاعاتی نظیر میزان آنتن، سرعت، شارژ باتری و سایر موارد را به اطلاع کاربر میرساند. این مودم دارای یک باتری 2 هزار میلیآمپری است که توان مورد نیاز دستگاه را تا 10 ساعت تامین میکند. همچنین میتواند تا 10 دستگاه را به طور همزمان پشتیبانی کند. علاوه بر این از طریق اسلات کارت حافظه نیز میتوان محتویات آن را با دیگران به اشتراک گذاشت. قیمت این محصول در بازار کشورمان به شدت متغیر و بیثبات است.
7. مودم 4G هواوی مدل E5577 ؛ راهنمای خرید انواع مودم
این مودم نیز مانند مدل بالا دارای صفحه نمایش برای نشان دادن اطلاعات مهم است. ظرفیت باتری E5577 پنج هزار میلیآمپر است که تا 6 ساعت بدون نیاز به شارژ مجدد فعالیت میکند. از دیگر ویژگیهای این مودم پشتیبانی از 10 دستگاه به طور همزمان و پشتیبانی از کارت حافظه
SteamClub.ir |
تا 32 گیگابایت است.
8. مودم 4G هواوی مدل B612
مودم B612 که در سال 2018 وارد بازار شده است یکی از قدرتمندترین مودمهای هواوی به حساب میآید. این مودم Cat.6 پشتیبانی میکند و قادر است اینترنت را به طور همزمان با 32 کاربر به اشتراک بگذارد. 4 درگاه ایترنت درگاه اتصال به پریز تلفن به همراه اسلات سیم کارت در این مودم موجود است.
9. مودم 4G دی لینک مدل DWR-932 D2
مودم DWR-932 D2 یک مودم قابل حمل از نوع Cat4 است. این محصول از یک باتری 2380 میلیآمپری بهره میبرد که با یک بار شارژ تا 10 ساعت توان مورد نیاز دستگاه را تامین میکند. این محصول همچنین یک نمایشگر کوچک هم دارد که از طریق آن اطلاعات مختلف را به اطلاع کاربر میرساند.
10. مودم 3G دی لینک مدل DWR-720 ؛ راهنمای خرید انواع مودم
این مودم جزو مودمهای اقتصادی دی لینک به حساب میآید که به دلیل عدم پشتیبانی از 4G قیمت کمتری نسبت به سایرین دارد. مودم DWR-720 یک اسلات کارت حافظه دارد که میتوان از طریق آن فایلها را به اشتراک گذاشت. افزون بر این، باتری این محصول نیز با یک بار شارژ تا 5 ساعت دوام میآورد.
سخن پایانی
در این مطلب با راهنمای خرید انواع مودم آشنا شدیم. همچنین، راهنمای خرید مودم 4G و نکات قبل از خرید را مطالعه کردیم. به نظر شما بهترین ISP ایران کدام است؟ تجربیاتتان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.