میلیون ها نفر در سراسر جهان بدون آنکه خبر داشته باشند هر روز از فناوری ای استفاده می کنند که شاید کمتر کسی بداند که یک ایرانی همان فردی است که هوشمندی را به تلفن های همراه افزود. بخش زیادی از فناوری های پیچیده ای که اکثر تلفن های هوشمند از آن استفاده می کنند، از گرافیک تا سیستم عامل، همه محصول شرکتی است که این ایرانی آن را مدیریت می کند.
حسین یاسایی متولد و بزرگ شده ایران است. اولین تماس او با فناوری در چهار سالگی صورت گرفت. وی می گوید: یادم هست که در چهار سالگی برای سردرآوردن از نحوه کار یک رادیوی بزرگ، انگشت خود را درون آن بردم و برق مرا گرفت. از آن زمان علاقه من به فناوری های جدید و کامپیوتر ادامه یافته است.
او در سال 1355 برای تحصیلات عالی به انگلیس رفته و دوره پیش دانشگاهی را که معمولا دو سال طول می کشد ظرف چند ماه با موفقیت طی کرده و تحصیلات خود را در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه ناتینگهام به پایان برد. حسين ياسايي مدرک دکتراي خود را در رشته الکترونيک و مهندسي ارتباطات در سال 1358 از دانشگاه بيرمنگام گرفته است. وی در سال 1371 به شرکت Imagination Technologies پیوست و از سال 1374 نيز این شرکت را مديريت ميکند و هم اکنون مدیر عامل و رئیس این شرکت می باشد.
این شرکت، اولین طراحی کننده ی سیستمی است که منجر به هوشمند شدن گوشی های تلفن همراه در جهان شد و به نوعی می توان گفت شرکت هایی چون اپل و گوگل ، سیستم عامل های هوشمند و گوشی های هوشمند خود را مدیون شرکت این ایرانی هستند.
خود او می گوید:
در حقیقت ما عنصر هوشمندی را به این تلفن های همراه می دهیم که قبل از نوآوری و فناوری های محصول شرکت ما هیچ تلفن هوشمندی وجود نداشت.
او وقتی کار برای این شرکت را شروع کرد که در آن زمان این شرکت «ویدئو لوجیک» نام داشت، و با حدود 40 کارمند برخی از فناوری های به کار رفته در سیستم MS-DOS مایکروسافت را تولید می کرد، ولی پس از حدود 20 سال شرکت تحت مدیریت وی در دوازده کشور مختلف جهان بیش از هزار و 300کارمند دارد.
این شرکت دو بخش دارد:
یک بخش اساسی آن که تمرکزش بر تکنولوژی و فناوری اصلی و در حوزه سختافزار و در مورد چیپهای الکترونیکی است. این گونه محصولات در تلویزیونها، تلفنها و سایر دستگاهها استفاده میشوند و اکثر شرکتهای بزرگی که محصولات الکترونیکی دارند، مثل سامسونگ، موتورولا و اپل همگی آنها از این تکنولوژی ها استفاده میکنند.
در بخش دوم که Pure نام دارد و به فارسی میشود «خالص» و محصولاتی تولید میکند که مستقیما در بازار به فروش میرسد، محصولاتی مانند رادیوهای دیجیتالی، رادیوهای اینترنتی که با آنها میشود هر رادیویی را در هر جای دنیا با آن گوش کرد و بلندگوهای بیسیم و دستگاههای دیگری که برای آینده منازل و در ارتباط با دستگاههای مرتبط با اینترنت در حال ساخت آن هستند.
در این شرکت تعداد زیادی ایرانی هم مشغول به کارند. این شرکت در واقع خیلی انگلیسی است و در تمام اروپا و در کشور آمریکا و هند هم شعبههایی دارد و کارکنانش از انواع و اقسام ملیتهای مختلف هستند.
تکنولوژيهايي که شرکت Imagination Technologies توليد کرده يا به آن مجوز داده است در بيش از يک ميليارد کالا از تلفنهاي همراه بسيار پيشرفته گرفته تا تبلت، تلويزيون و راديوهاي ديجيتالي به کار ميرود.
مشتریان این شرکت نام های بزرگ عرصه فناوری ارتباطی مثل اپل، گوگل، مایکروسافت، سامسونگ، اینتل، سونی و ال جی هستند. فهرست مشتریان این شرکت آن قدر گسترده است که آقای یاسایی برای پرهیز از رنجاندن رقبای آنها ترجیح می دهد که از همه آنها اسم نبرد.
«حسین یاسایی تاکید می کند که مهمترین عامل برای رشد فناوری های نوین در هر کشوری آموزش نوجوانان و ایجاد زمینه های لازم برای رشد استعدادها، آفرینندگی و خلاقیت جوانان است».
حسین یاسایی ، مدیرعامل شرکت بزرگ Imagination Technologies به علت خدماتی که به صنعت کامپیوتر ارائه کرده، نشان شواليه و لقب «سر» را از ملکه بریتانیا دريافت کرد.
بر اساس اطلاعيه این شرکت ، حسين ياسايي نشان شواليه و لقب Sir را بهواسطه خدماتي که به صنعت ارائه کرده است، از ملکه دريافت کرده. شرکت Imagination Technologies که ياسايي مديريت آن را برعهده دارد طراح تکنولوژيهاي حساسي است که شرکتهاي سازنده لوازم الکترونيکي در سراسر جهان از آن بهره ميبرند.
او در واکنش به خبر دريافت نشان شواليه گفت: من هميشه ميخواستم کاري که ميکنم يک کار واقعا متفاوت باشد و اکنون اين نشان افتخار نه تنها تاييدي بر تلاشهاي گذشتهام محسوب ميشود، بلکه باعث دلگرميام در آينده خواهد بود. ياسائي گفته موفقيت در زندگي به حمايت خانواده، دوستان و همکاران و شرکا بستگي دارد و او در اين زمينه بسيار خوش شانس بوده و آنها را در افتخار خود شريک ميداند.
عکس او مثل زاکربرگ یا استیو جابز شناخته شده نیست؛ با این همه هر کسی که از تلفن های آی فون و یا از انواع دیگر همراه های هوشمند استفاده می کند به این ایرانی پنجاه و پنج ساله مدیون است.
سلام آقای دکتر یاسایی من حمید نسب هستم که در دوران دبستان با شما دوست بودم و روی یک نیمکت مینشستیم اکنون لیسانس الکترونیک دارم و فامیل خود را راشدی گذاشتم قصد ادامه دوستی و همکاری با شما را دارم لطفا به این نامه من جواب بدهید. با تشکر حمید نسب قدیم راشدی جدید