ایسوس زنفون 6 و سامسونگ گلکسی ای 80 هردو با دوربین های چرخان عرضه شدهاند. به همین بهانه در این مطلب به مقایسه و بررسی دوربینهای این دو گوشی خواهیم پرداخت.
از زمان معرفی گوشیهای ایسوس زنفون 6 و سامسونگ گلکسی ای 80 ما به دنبال این بودیم تا دوربینهای چرخان این دو گوشی را با هم مقایسه کنیم. اکنون فرصت این رسیده تا بالاخره این بررسی و مقایسه را انجام دهیم. مقایسه این دو گوشی شاید از نظر خیلیها کار عجیبی باشد. ای 80 یک گوشی میان رده لوکس و نسبتا گران قیمت است در حالی که زنفون یکی از ارزانترین گوشیهایی است که با تراشه اسنپدراگون 855 وارد بازار شده است. در حال حاضر قیمت گوشی گلکسی ای 80 چیزی در حدود 600 تا 700 دلار است و قیمت گوشی ایسوس زنفون 6 نیز 500 تا 600 دلار. این تنها یکی از جنبههایی است که این دو گوشی را از هم متمایز کرده در حالی که فاکتورهای بیشتری را هم میتوان اضافه کرد. برای مثال گلکسی یک نمایشگر 6.7 اینچی سوپر امولد دارد و زنفون یک نمایشگر 6.4 اینچی از نوع LCD. سامسونگ حسگر تشخیص اثر انگشت را زیر صفحه نمایش جای داده و ایسوس از یک سنسور خازنی در پنل پشتی استفاده کرده است. از همین رو ایسوس توانسته قیمت گوشی ایسوس زنفون 6 را در حد معقولی نگه دارد. همچنین سامسونگ گلکسی ای 80 فاقد جک هدفون و محفظه میکرو اس دی است ولی در طرف مقابل هردو آنها در زنفون وجود دارند.
اما این دو گوشی در یک مورد با هم یکی هستند و آنهم بهرهمندی از دوربینهای چرخان است. فاکتوری که ممکن است خیلیها را به خرید گوشی ایسوس زنفون 6 و خرید گوشی A80 سامسونگ ترغیب کند. تولیدکنندگان گوشی به منظور تولید گوشیهایی با صفحه نمایش یکپارچه، دست به ابتکارات مختلفی برای جای دادن دوربین سلفی در هر جایی به جز جای پیشین آن زدهاند. راه حلی که آنها به آن رسیدند استفاده از مکانیسمهای محرک بود که از دید ما ابتکار بسیار جالب و خلاقانهای است. این دو گوشی هر کدام از مکانیسم متفاوتی استفاده میکنند که در ادامه مطلب به نقاط قوت و ضعف هرکدام از آنها خواهیم پرداخت. اما قبل از آن بد نیست نگاهی به مشخصات گلکسی ای 80 و مشخصات گوشی ایسوس زنفون 6 داشته باشیم.
مشخصات گوشی ایسوس زنفون 6 | مشخصات گلکسی ای 80 | |
---|---|---|
جنس بدنه | قاب آلومینیومی، گوریلا گلس 6 در پنل جلویی، گوریلا گلس در پنل پشتی | قاب آلومینیومی، گوریلا گلس 3 در پنل جلویی، گوریلا گلس 6 در پنل پشتی |
ابعاد | 159.1×75.4×9.2 میلیمتر، وزن 190 گرم | 165.2×76.5×9.3 میلیمتر، وزن 220 گرم |
صفحه نمایش | ال سی دی 6.4 اینچ، نسبت 19.5:9، رزولوشن 2340×1080، با 403 پیکسل در هر اینچ | 6.7 اینچی سوپر امولد، نسبت 20:9، رزولوشن 2400×1080، با 393 پیکسل در هر اینچ |
دوربینها | دوربین اصلی 48 مگاپیکسل، دیافراگم f/1.8، لنز 25 میلیمتری دوربین دوم (واید) 13 مگاپیکسل، دیافراگم f/2.4، لنز 11 میلیمتری | دوربین اصلی 48 مگاپیکسل، دیافراگم f/2.0، لنز 26 میلیمتری دوربین دوم (واید) 8 مگاپیکسل، دیافراگم f/2.2، لنز 12 میلیمتری |
تراشه | اسنپدراگون 855 | اسنپدراگون 730 |
رم و حافظه | 6/8 گیگابایت رم، 64/128/256 حافظه داخلی با پشتیبانی از کارت حافظه | 8 گیگابایت رم، حافظه داخلی 128 گیگابایت |
سیستم عامل | اندروید پای، رابط کاربری ZenUI | اندروید پای، رابط کاربری One UI |
باتری | 5 هزار میلیآمپر، شارژ 18 وات ، پشتیبانی از شارژ سریع کوالکام نسخه 4 پلاس و USB Power Delivery | 3330 میلیآمپر، شارژ 25 وات، پشتیبانی از شارژ سریع کوالکام نسخه 4 پلاس و USB Power Delivery |
حسگر اثر انگشت | خازنی، نصب شده در پنل پشتی | اپتیکال، نصب شده زیر صفحه نمایش |
سایر مشخصات | بلندگوهای استریو، جک 3.5 میلیمتری، قابلیت شارژ معکوس | – |
سعی میکنیم بحث را به سرعت و با اشاره به نکات مهم به اتمام برسانیم، به همین دلیل فقط در مورد طراحی، قابلیتهای سختافزاری و نرمافزاری دوربینها صحبت میکنیم و کاری به سایر بخشهای گوشی نداریم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- مقایسه گوشی ایسوس زنفون 6 با سامسونگ گلکسی ای 80
- دوربین چرخان
- رابط کاربری دوربین
- عکسبرداری در طول روز
- عکسبرداری در شب
- سلفی و پرتره
- ضبط ویدیو
- نتیجه گیری
دوربین چرخان
سامسونگ گلکسی ای 80 و ایسوس زنفون 6 در حال حاضر تنها گوشیهای موجود در بازار هستند که از دوربین چرخان بهره میبرند و شاید یکی از دلایلی که عدهای از کاربران ممکن است به خرید گوشی ایسوس زنفون 6 و خرید گوشی A80 سامسونگ علاقه نشان دهند همین موضوع باشد. البته بالا بودن قیمت گوشی گلکسی ای 80 شاید سبب شود خیلیها رو به ایسوس زنفون 6 بیاورند. دوربین اصلی آنها که در حالت عادی در پنل پشتی قرار دارد میتواند با یک چرخش 180 درجه روبه روی کاربر قرار گرفته و تصاویر سلفی بگیرد. البته این ابتکار، جدید نیست و اوپو قبلا در سال 2013 با گوشی N1 خود این مکانیسم را به کار گرفته بود. در N1 خود کاربر باید به صورت دستی دوربین را میچرخاند. اوپو یک سال بعد با گوشی N3 این مکانیسم را از حالت دستی به حالت محرک و خودکار تغییر داد. اکنون در سال 2019 هستیم و با وجود اینکه برخی گوشیهای اوپو نیز از دوربینهای متحرک استفاده میکنند ولی این دوربینها برخلاف ای 80 و زنفون 6 چرخان نیستند.
ایسوس نام FlipCamera را به عنوان یک برند برای ابتکاری که در زنفون 6 داشته برگزیده و این نام را با افتخار در هر دو سمت دوربین بعلاوه بر روی جعبه گوشی در معرض نمایش قرار داده است و صد البته که این ابتکار بسیار کارآمد و کاربردی است. دو لنز دوربین بر روی یک پلتفرم چرخان با موتور و چرخ دندههای اختصاصی خود قرار گرفته و قسمت زیادی از بخش بالایی گوشی را نیز اشغال کردهاند. یکی از نقاط قوت مکانیسمی که ایسوس برای دوربین به کار گرفته این است که میتوان چرخش دوربین را در هر نقطهای متوقف کرد. برخلاف ای 80 که دوربین تنها در دو زاویه 0 و 180 درجه قرار میگیرد.
مکانسیم مورد استفاده در سامسونگ گلکسی ای 80 این گونه نیست. در این گوشی دوربین بر روی یک پلتفرم فنری سوار شده که خود بخشی از یک قسمت بزرگتر است که از بالای گوشی بیرون میآید. به محض اینکه این قسمت بزرگتر از لبه بالایی گوشی بالاتر برود فنر پلتفرم را میچرخاند تا دوربین رو به روی کاربر قرار بگیرد. این مکانیسم هم ابتکار جالبی است ولی نه به کارآمدی مکانیسمی که در زنفون مورد استفاده قرار گرفته است.
اکنون که به نحوه چرخش دوربینها پرداختیم نوبت به خود دوربینها رسیده است. هر گوشی دارای دو دوربین با لنز واید و اولترا واید هستند. دوربینهای اصلی هردو آنها دوربین IMX586 سونی است که از سنسور محبوب Quad Bayer نیز بهره برده و میتواند تصاویر را با رزولوشن 12 مگاپیکسل به ثبت برساند. همانطور که در جدول مشخصات گوشی A80 2019 دیدید سامسونگ این دوربین را با یک لنز 26 میلیمتری با دیافراگم f/2.0 مورد استفاده قرار داده و ایسوس نیز آن با یک لنز 25 میلیمتری و دیافراگم f/1.8 همراه کرده است. هیچکدام از گوشیها لرزش گیر اپتیکال ندارند.
دوربینهای اولترا واید از سنسورهای متفاوتی استفاده میکنند. زنفون یک دوربین 13 مگاپیکسلی با میدان دید 125 درجهای دارد ولی گلکسی یک دوربین 8 مگاپیکسلی دارد که میدان دید آن 123 درجه است. بنابراین با وجود اینکه هردو آنها میدان دید تقریبا یکسانی دارند، ایسوس پیکسلهای بیشتری را ثبت میکند. دیافراگم دوربین ایسوس f/2.4 و گلکسی f/2.2 است. زوم هردو دوربینهای اولترا واید مانند سایر گوشیها ثابت است.
رابط کاربری دوربین
رابط کاربری دوربین در هردو گوشی مشابه یکدیگر است. البته این روزها رابط کاربری دوربین همه گوشیها شبیه به هم هستند. با کشیدن انگشت به طرفین میتوان حالتهای تصویربرداری را انتخاب کرد. برای ویدیوها و عکاسی از سوژههای ثابت، نمایابهای جداگانهای پیشبینی شده است. علاوه بر این از طریق میانبرهای بالای صفحه نیز میتوانید به تنظیمات، حالتهای فلاش، نسبت تصویر و فیلترها دسترسی داشته باشید.
در سامسونگ گلکسی ای 80 جابه جایی میان دو دوربین از طریق دو گزینه که یکی از آنها نشان دهنده دو و دیگری سه درخت است صورت میپذیرد. ایسوس نیز به همین صورت است فقط در زنفون به جای درخت از کوه استفاده شده است. همچنین یک گزینه 1x/2x وجود دارد که ممکن است باعث شود برخی کاربران گمان کنند گوشی یک دوربین تلهفوتو نیز دارد. در طرف مقابل سامسونگ صادقتر بوده و چنین گزینهای را اضافه نکرده است.
در گلکسی برخلاف زنفون، میتوان با کشیدن انگشت به سمت بالا یا پایین دوربین را به حالت سلفی برد. در ایسوس این کار را باید با لمس یک گزینه انجام دهید. ولی اگر این گزینه را نگه دارید و آن را بکشید میتوانید موقعیت دوربین چرخان را به صورت دستی تنظیم کنید. این ویژگی یکی از جالتترین مشخصات گوشی ایسوس زنفون 6 است. علاوه بر این، این کار را میتوان با کلیدهای کنترل صدا نیز انجام داد. سامسونگ گلکسی ای 80 در این مورد هیچ حرفی برای گفتن ندارد.
افزون بر این، زنفون یک قابلیت جالب دیگر هم دارد. در این گوشی میتوان با فشردن و کشیدن دکمه شاتر به سمت بالا، بسته به مقداری که دکمه را بالا میکشید، تایمر خودکار دوربین را بین 1 تا 10 ثانیه تنظیم کرد. عجیب است که تا به امروز تنها ایسوس به فکر چنین قابلیتی افتاده است.
عکسبرداری در طول روز
تصاویری که با دو دوربین اصلی گوشیها گرفته شدهاند به اندازه زیادی شبیه به هم هستند؛ به قدری که اگر عکسها را شخص دیگری میگرفت تشخیص اینکه کدام عکس برای کدام گوشی است، کار دشواری بود. جزئیات همانطور که انتظار میرفت دقیقا شبیه به هم هستند فقط تصاویر ای 80 کمی وضوح بیشتری دارند گرچه نه در حد و اندازههای گوشیهای سال گذشته سامسونگ.
در بحث دامنه دینامیک نیز تفاوت زیادی میان آنها وجود ندارد. الگوریتمهای خودکار HDR هردو گوشی به خوبی از پس پردازش مناظر با کنتراست بالا برمیآیند. اما موردی که ما را بیشتر از همه متعجب کرد این بود که حتی رنگها نیز شباهت بسیاری به هم داشتند. همیشه انتظار میرود یک گلکسی رنگها را کمی زیاد از حد اشباع کند ولی ای 80 اینگونه نبود و مانند زنفون رنگها را مورد پردازش قرار داد.
یکی از مواردی که اختلاف میان دو گوشی وجود داشت تصاویر 48 مگاپیکسلی بود. در حالی که سنسور مورد استفاده به گونهای طراحی شده که عکسها را با رزولوشن 12 مگاپیکسل ثبت کند، حالت عکاسی 48 مگاپیکسل در هردو گوشی وجود دارد و عملکرد زنفون در این بخش اندکی بهتر است. با وجود اینکه تصاویر زنفون تحت هر شرایطی نویز بیشتری دارند، اما جزئیات نسبت به گلکسی بهتر و بیشتر حفظ شدهاند. البته حالت عکاسی 48 مگاپیکسلی بیشتر جنبه بازاریابی و تبلیغاتی دارد ولی در محیطهایی که نور بسیار خوبی دارند میتوانید با استفاده از این حالت جزییات را اندکی بهتر به تصویر بکشید.
زوم هر دو دوربین اولترا واید ثابت است. به این معنی که این دوربینها برای عکاسی از سوژههایی که در فاصله کمی قرار دارند مناسب نیستند، در حالی که یکی از اصلیترین موارد استفاده لنزهای اولترا واید تصویربرداری از فاصله نزدیک است. با این حال در صورتی که سوژه درست روبه روی لنز نباشد میتوانید به لطف این سنسور کوچک و همچنین لنز واید، عمق میدان بسیار زیادی داشته باشید.
هر دو دوربین میتوانند سوژههای زیادی را در یک قاب به تصویر بکشند ولی زنفون این کار را با رزولوشن بالاتر و جزییات بیشتر انجام میدهد. در اینجا عملکرد زنفون به خوبی HDR آن نیست و در برخی مواقع سایه روشنها تعادل کافی ندارند در حالی که گلکسی در این مورد عملکرد بهتری دارد.
عکسبرداری در شب
زنفون در حالت عکاسی معمولی و با دوربین اصلی خود، نسبت به گلکسی تصاویر واضحتر و با جزییات بیشتری را ثبت میکند. علاوه بر این دامنه دینامیک بهتری نیز دارد که باعث شده سایه روشنها در اینجا تعادل بیشتری داشته باشند. همچنین رنگها نیز بیشتر اشباع شدند.
حالت شب در هر دو گوشی قابل استفاده است و با وجود اینکه اندکی به بهتر شدن تصاویر کمک میکند ولی این بهبود در مقایسه با حالت شب سایر گوشیها آنقدرها به چشم نمیآید. ولی باز هم تصاویر زنفون تفاوتهایی دارند. سامسونگ گلکسی ای 80 در حالت شب سایهها را کمی بهتر پردازش و رنگها را نیز بیشتر اشباع میکند اما باز هم عکسهای زنفون بهتر هستند.
عکاسی با دوربینهای اولترا واید در شب هیچوقت نتایج جالب توجهی را به دنبال ندارد. ولی باز هم زنفون توانست با ارائه جزییات و دامنه دینامیک بهتر گلکسی را شکست دهد. نکته جالب توجه این است که زنفون برخلاف گلکسی حالت شب را برای دوربین اولترا واید خود هم فعال کرده است. البته این حالت آنقدرها کمکی به زنفون 6 نمیکند گرچه سبب سده سایه روشنها بهتر مدیریت شوند و قسمتهای تاریک نیز با روشنی بیشتری به تصویر کشیده شوند، در طرف مقابل هم این موضوع باعث شده وضوح تصاویر بیش از حد زیاد شود.
سلفی و پرتره
دوربینهای چرخان بیشتر از همه هنگام ثبت تصاویر سلفی به درد میخورند. از گذشته همیشه دوربین پشتی گوشیها به لطف سنسورهای بزرگتر و لنزهای روشنتر کیفیت بهتری داشتند در حالی که دوربینهای جلویی به دلیل محدودیت فضا با لنزهای کوچکتر و تاریکتری عرضه میشدند. البته گاهی اوقات هم شرکت سازنده تعداد پیکسلها را یک عدد تخیلی اعلام میکرد که هیچ پایه و اساس درستی نداشت. اما در گلکسی ای 80 و زنفون 6 دوربین پشتی همان دوربین سلفی است.
به طور کلی این دوربینها تصاویر سلفی زیبایی را میگیرند و رنگ پوست را نیز به شکل دلپذیری به نمایش میگذارند، البته گلکسی تصاویر را با زردی بیشتری پردازش میکند در حالی که زنفون این کار را با دقت بیشتری انجام میدهد؛ گرچه این به این معنی بهتر بودن سلفیهای زنفون نیست. سلفیهای زنفون به طور کلی کمی تاریکتر هستند و به همین دلیل گلکسی تصاویر بهتری را ثبت میکند.
دیافراگم عریضتر زنفون 6 پس زمینه تصاویر را حتی اگر حالت پرتره را فعال نکرده باشید به اندازه قابل توجهی با تاری بیشتری نسبت به ای 80 به تصویر میکشد. این یکی از موارد بود که اگر این دو گوشی را با هم مقایسه نمیکردیم هرگز به فکرش نمیافتادیم. یکی از موارد آزار دهنده دوربین سامسونگ گلکسی ای 80 این بود که هنگامی که آن را برای گرفتن سلفی میچرخانید، زوم را در یک فاصله به خصوصی قفل میکرد. این مشکل در بروزرسانی جدید سامسونگ برطرف شده و حالا میتوانید با این گوشی پوست صورتتان را هم از نزدیک بررسی کنید. در طرف مقابل زنفون از روز اول هیچ مشکلی از این بابت نداشت.
هردو گوشی دارای حالت پرتره هستند. در این حالت در حالی که زنفون برای تشخیص عمق تصویر از دوربین اولترا واید خود استفاده میکند، سامسونگ گلکسی ای 80 دارای سنسور مدت پرواز برای تشخیص سه بعدی محیط است. این سنسور باعث شده دوربین هنگام شناسایی محیط عملکرد برتری داشته و بهتر بتواند سوژه را از محیط پیرامونی جدا کند.
این موضوع البته مشکلات بعضا عجیبی را نیز به دنبال دارد. خیلی از مواقع چهره سوژه تار و پس زمینه واضحتر میشد. این مشکل تنها زمانی پیش میآمد که عکسها در گالری مشاهده میشدند در حالی که زمانی که پیش نمایش تصویر را در دوربین ببینید، تصویر هیچ مشکلی ندارد. در بررسی صورت گرفته توسط Gsmarena چندین بار با این مشکل مواجهه شد و نمیشد تصاویر قابل استفادهای در حد فاصل طول بازو یا هر فاصلهای که خیلی نزدیک نبود گرفته شوند. نکته عجیبتر اینکه هنگامی که گوشی در جهت عمودی گرفته میشد، تصاویر مشکلی نداشتند و وقتی گوشی در جهت افقی قرار میگرفت با این مشکل مواجه میشد.
با دوربینهای اولترا واید این دو گوشی نیز میتوان سلفی گرفت. در این حالت تصاویر ایسوس زنفون 6 جزییات بیشتری دارند ولی پردازش HDR تصاویر سامسونگ گلکسی ای 80 در سطح بالاتری قرار دارد.
ضبط ویدیو
ایسوس زنفون 6 با قابلیت ضبط ویدیو با کیفیت 4K و فریم ریت 60fps همراه با لرزش گیر دیجیتال خود در بحث ویدیو حرفهای زیادی برای گفتن دارد. در طرف مقابل ای 80 میتواند تصاویر 4K را با فریم ریت 30fps ضبط کند و لرزش گیر دیجیتال آن نیز تنها در رزولوشن 1080p کار میکند. البته سامسونگ گلکسی ای 80 دارای ویژگیهایی مانند فوکوس زنده و حالت بوکه مصنوعی برای ویدیو است. سامسونگ چندین بروزرسانی برای بهبود این قابلیت عرضه کرده و با وجود اینکه عملکرد این ویژگی بهبود داشته ولی همچنان یک ویژگی جدید و خام به حساب میآید و کارایی چندنی ندارد. اگر بیشتر از چند لحظه به تصاویری که با این حالت گرفته شدند نگاه کنید کاملا متوجه مصنوعی بودن آن خواهید شد.
در بررسی قبلی صورت گرفته، لرزش گیر دیجیتال زنفون 6 در تصویربرداری 4K با فریم ریت 60fps مشکلی نداشت ولی اکنون به نظر میآید سیستم لرزش گیر دچار مشکل شده باشد زیرا کلیپهایی ضبط شده تکانهای زیادی داشتند. البته به احتمال زیاد این مسئله یک مشکل نرمافزاری است و با بروزرسانی بعدی قابل حل شدن است. ویدیوهای 4K که با فریم ریت 30fps ضبط شدند چنین مشکلی نداشتند.
این موضوع در قبال تصویربرداری 4K دوربین اصلی سامسونگ گلکسی ای 80 صادق نیست و عدم وجود لرزش گیر دیجیتال در این رزولوشن کاملا خودش را نشان میدهد. ویدیوهای ای 80 حتی در رزولوشن 1080p و با لرزش گیر نیز تکانهای ناخوشایندی دارند و از همین رو، زنفون در این قسمت هم نسبت به آن برتری دارد. از طرف دیگر تصاویری که با لنز اولترا واید هر دو گوشی گرفته شدند پایداری و ثبات قابل قبولی دارند ولی زنفون اینجا نیز یک مزیت نسبت به رقیب خود دارد و آن قابلیت ضبط ویدیوهای 4K با این لنز است؛ در حالی که نهایت رزولوشن دوربین اولترا واید گلکسی 1080p است. یکی از نقاط قوت گلکسی در این قسمت حالت Super Steady است که بیشتر مناسب فیلمبرداری هنگام دویدون و حرکت است. ولی برای فیلمبرداری معمولی، حالت عادی کارتان را راه میاندازد.
وقتی گوشیها بر روی سه پایه سوار شدند، کیفیت ویدیوهای 4K هردو فوق العاده بود. فیلمبرداری زنفون در حالت 60fps بهتر از 30fps بود زیرا در حالت 60 فریم تصاویر طبیعیتر هستند و دامنه دینامیک نیز گستردهتر است.
هنگام فیلمبرداری با رزولوشن 1080 در گلکسی، نمیتوان لرزش گیر دیجیتال را خاموش کرد، به همین دلیل میدان دید شما محدودتر است. اگر این مورد را فاکتور بگیریم، کیفیت تصاویر دو گوشی از لحاظ وضوح و جزئیات هم سطح یکدیگر است با این تفاوت که رنگها در گلکسی شادابتر هستند.
وقتی نوبت به لنز اولترا واید میرسد واقعا جای هیچ شک و تردیدی باقی نمیماند. سامسونگ گلکسی ای 80 توانایی رقابت با رزولوشن 4K زنفون را ندارد. کیفیت تصاویر 4K اولترا واید این گوشی در نوع خود بسیار عالی است. علاوه بر این، در رزولوشن 1080p نیز وضوح تصاویر گلکسی به گرد پای زنفون نیز نمیرسد.
نتیجه گیری
این مطلب به هیچ عنوان نمیتواند معیاری برای خرید گوشی A80 سامسونگ و خرید گوشی ایسوس زنفون 6 باشد. با یک نگاه به قیمت گوشی گلکسی ای 80 و قیمت گوشی ایسوس زنفون 6 متوجه میشوید این دو در سطح کاملا متفاوتی از یکدیگر قرار دارند و اصلا قرار نیست با هم رقابت کنند. هدف ما از این مقاله بررسی دستاوردهایی بود که میتوان با ایدهها و راه حلهای ابتکاری بدست آورد. با این وجود به طور خلاصه میتوان گفت کیفیت تصاویر هر دو گوشی تقریبا مانند همدیگر بود. گلکسی در ثبت تصاویر پرتره موفقتر عمل میکند در حالی که لنز اولترا واید زنفون در سطح بالاتری قرار دارد و میتواند تصاویری با رزولوشن بالاتر را ضبط کند. علاوه بر این، ویژگی فوکوس زنده سامسونگ گلکسی ای 80 نیز قابلیت مهم و جالب توجهی است.
اما تمام اینها برای اینکه تصمیم بگیریم کدام گوشی را خریداری کنیم کافی نیست. چون در این مطلب به سایر فاکتورهای کلیدی که هنگام خرید گوشی باید در نظر داشت پرداخته نشده است. ما فقط با دو دوربین چرخان عکاسی کردیم.