شما میتوانید با استفاده از یک سری اپلیکیشنها و خودکار کردن وظایف، مصرف باتری گوشی اندرویدی خود را بهینهتر کرده و عمر باتری موبایل را افزایش دهید. در ادامه با چند برنامه انجام خودکار وظایف در اندروید آشنا میشویم.
مدیریت مصرف باتری گوشی همواره امری مهم و البته تا اندازهای مشکل است. مطمئنا هیچکس مایل نیست که باتری گوشی هوشمندش در وسط روز و در حین انجام یک کار مهم تمام شود. اما چگونه میتوان مصرف باتری گوشی را مدیریت کرده و از خاموش شدن ناگهانی آن جلوگیری کرد؟ پیشتر در پلازا مطلبی در مورد 15 اشتباهی که عمر باتری گوشی را کاهش میدهند منتشر کردیم اما امروز قرار است با یک سری اپلیکیشن که در اتوماسیون یا خودکارسازی کارها در اندروید و مدیریت بهتر شارژ باتری موبایل کمک میکنند، آشنا شویم.
در ادامه با ما همراه باشید تا روشهایی را که میتوان با خودکار کردن وظایف، عمر باتری موبایل را افزایش داد، با هم مرور کنیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
IFTTT چیست و چگونه به خودکار انجام شدن کارها کمک میکند؟
IFTTT یک سرویس رایگان است که به کاربر اجازه میدهد یک سری از فعالیتها را به صورت خودکار انجام دهد. در حقیقت کاربر میتواند یک هدف را تعیین کند و چنانچه موقعیت مناسب با آن پیش بیاید، وظیفه به صورت خودکار انجام میشود. IFTTT اپلتهای بسیاری را دربر گرفته و کاربر میتواند با استفاده از آن، فعالیتهای خود را در دنیای دیجیتال مدیریت کند. به لطف ساختاری که IFTTT از آن بهره میبرد کاربر میتواند عمر باتری موبایل خود را افزایش دهد. شما میتوانید برای دانلود برنامه IFTTT از لینک زیر استفاده کنید.
در ادامه چند مورد از کاراییهای سرویس IFTTT در افزایش عمر باتری گوشی را با هم مرور میکنیم:
غیرفعال کردن بلوتوث و WiFi گوشی به صورت خودکار، وقتی شارژ باتری رو به اتمام است
شما میتوانید با تعریف کردن دستوراتی برای IFTTT، نحوه عملکرد آن را مشخص کنید. به عنوان مثال میتوانید در IFTTT مشخص کنید که هرگاه شارژ باتری گوشی تان رو به اتمام است، بلوتوث و WiFi گوشی به صورت خودکار خاموش شوند.
- برای انجام این کار قبل از هر چیز میبایست برنامه IFTTT را بر روی گوشی خود نصب کنید. اگر برای بار اول است که وارد این برنامه میشوید باید در ابتدا یک اکانت جدید برای خود درست کنید.
- حال اپلیکیشن را راهاندازی کرده و در آن به دنبال اپلتی با نام Extreme Battery Saver بگردید. این اپلت کمک میکند که هرگاه شارژ باتری گوشی به زیر 15 درصد رسید، بلوتوث و WiFi موبایل به صورت خودکار خاموش شوند.
- حال روی result ضربه زده و آن را روشن کنید. از این پس هرگاه IFTTT متوجه شود که شارژ باتری گوشی تان رو به اتمام است، به صورت خودکار بلوتوث و وای فای گوشی را خاموش میکند.
خاموش کردن اتصال WiFi گوشی به هنگام خارج شدن از منزل
اگر این دستورالعمل را برای IFTTT تعریف کنید، به محض آنکه از یک محدوده مشخص شده خارج شوید، وای فای گوشی تان به صورت خودکار خاموش میشود. بنابراین اگر همواره در خارج از منزل از اینترنت داده همراه گوشی خود استفاده میکنید، میتوانید با استفاده از این فرمان، وای فای گوشی خود را خاموش کرده و اندکی در مصرف باتری گوشی صرفهجویی کنید.
- برای استفاده از این دستورالعمل، در اپلیکیشن IFTTT، اپلت Turn off Wi-Fi outside Home را باز کنید.
- آن را روشن کرده و سپس موقعیت جغرافیایی منزل خود را روی آن مشخص کنید. به اپلیکیشن اجازه استفاده از GPS را داده و سپس تغییرات انجام شده را ذخیره کنید.
شما میتوانید این اپلت را با حالتی که در هنگام رسیدن به خانه، به صورت خودکار وای فای گوشی روشن شود نیز همراه کنید. درواقع با استفاده از IFTTT و اپلتهای آن دیگر نگران تنظیمات و روشن، خاموش کردن وای فای گوشی به صورت دستی نخواهید بود.
خاموش کردن بلوتوث گوشی هرگاه اتصال موبایل با دستگاه موردنظر قطع میشود
یکی دیگر از اپلتهای کاربردی در IFTTT، خاموش کردن بلوتوث گوشی در هنگام قطع ارتباط موبایل با دستگاه موردنظر است.
- برای استفاده از این ویژگی در IFTTT، اپلت Turn Bluetooth off when you disconnect را باز کنید.
- حال آن را روشن کنید. از این پس هرگاه اتصال بلوتوث گوشی با دیوایسی که به آن متصل بوده، قطع شود؛ IFTTT بلوتوث گوشی را به صورت خودکار خاموش خواهد کرد.
اپلتهای شخصی و موردنظر خود را در IFTTT بسازید
اگر اپلتهای موجود در IFTTT نیاز شما را به خوبی برآورده نمیسازد، مجبور نیستید که تنها به آنها اکتفا کنید. شما میتوانید با توجه به نیازهای روزمره خود، اپلت شخصی و موردنظر خود را در IFTTT بسازید. برای انجام این کار مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
- ابتدا تب My Applets را در IFTTT باز کرده و سپس روی دکمه Plus ضربه بزنید.
- مجددا روی Plus ضربه بزنید تا دستور If Portion ظاهر شود.
- حال میتوانید تنظیمات مربوط به دستورات موردنظر خود را انجام دهید.
- به عنوان مثال اگر مایل هستید که اپلتی بر مبنای مکان در IFTTT تعریف کنید؛ باید گزینه Location را انتخاب کنید. برای این کار تعداد بسیاری از اپلیکیشنهای شخص ثالث مکانیاب موجود است.
- هرگاه محل و لوکیشن موردنظر خود را در IFTTT تعریف کردید باید مشخص کنید که فعالیت موردنظر چه هنگام اجرا شود.
- تا اینجا دستور شرطی If را تعریف کردید، اما حالا باید وظیفه مربوطه یا همان بخش That را مشخص کنید.
- برای مثال اگر میخواهید بلوتوث گوشی در منزل روشن باشد میبایست عمل Turn on Bluetooth را از سرویس Android Device انتخاب کنید.
- در آخر دکمه Finish را زده و مجوزهای لازم را به اپلیکیشن بدهید.
پیشتر نیز مقالهای درخصوص 9 دلیلی که منجر به خالی شدن باتری گوشی میشوند را منتشر کردهایم با این حال شما میتوانید با استفاده از یکسری برنامهها در مصرف شارژ باتری خود بهینهتر عمل کنید.
اپلیکیشن Tasker برای اتوماسیون کارها در اندروید
اپلیکیشن Tasker یکی از قدرتمندترین پلتفرمها در زمینه اتوماسیون کارها در دنیای دیجیتال است. عملکرد این برنامه چیزی شبیه به IFTTT است اما تنظیمات بیشتر و دقیقتری دارد که با استفاده از آن میتوانید فعالیتهای مربوط به گوشی خود را با دقت بیشتری مدیریت کنید. همچنین میتوان فعالیتهای متعدد را در یک دستور آورده و از میان زمینهها و موقعیتهای مختلف، گزینه موردنظر خود را انتخاب کنید.
اگرچه کار کردن با Tasker در مقایسه با IFTTT به آموزش بیشتری نیاز دارد، اما به محض آنکه کاربر به آن مسلط شود کاملا متوجه میشود که این نرمافزار تا چه اندازه میتواند در اتوماسیون کارها موثر باشد. البته خاطر نشان میشود که Tasker رایگان نیست اما میتوانید برای 7 روز از تمام ویژگیهای آن استفاده کرده و آنها را امتحان کنید.
ایجاد و تنظیم یک وظیفه و فعالیت در Tasker کمی از IFTTT مشکلتر و پیچیدهتر است. اما در ادامه چند مورد از وظایفی را که میتوان در این اپلیکیشن تنظیم کرده و از آنها استفاده کرد را با هم مرور خواهیم کرد. برای دانلود Tasker از لینک زیر اقدام کنید:
دانلود برنامه Tasker (رایگان)کم کردن میزان روشنایی گوشی به صورت خودکار در غروب
احتمالا شما هم با این گفته موافق هستید که در غروب و با تاریک شدن هوا، دیگر به نور و روشنایی کامل صفحه نمایش گوشی لازم نیست. شما میتوانید برای آنکه در تاریکی غروب، نور گوشی اندرویدی تان به میزان خودکار کاهش یافته و در مصرف انرژی باتری صرفهجویی کنید مراحل زیر را انجام دهید:
- برای آنکه یک وظیفه جدید را در Tasker ایجاد کنید باید اپلیکیشن را باز کرده و روی دکمه شناور Plus ضربه بزنید.
- حال عنوان مربوطه را وارد کرده و نوع زمینه خود را مشخص کنید.
- شما میتوانید مشخص کنید که یک فعالیت در مدت زمان مشخص، مکان و یا متناسب با وضعیت گوشی هوشمندتان فعال شود.
- برای این کار میبایست در ابتدا یک ساختار زمانی تعریف کنید. برای این کار به قسمت Time مراجعه کرده و مدت زمانی که خورشید دیگر در آسمان نیست را مشخص کنید. (مثلا از 6 عصر تا 6 صبح)
- حال مجددا به صفحه هوم برگشته و روی دکمه New Task ضربه بزنید. یک عنوان برای این فعالیت وارد کرده و روی دکمه Add New Task ضربه بزنید. حال از مسیر Display > Display Brightness تنظیمات موردنیاز خود را انجام دهید.
از این پس به محض غروب کردن خورشید، گوشی به صورت خودکار میزان روشنایی نمایشگر خود را کاهش داده و فردا صبح مجددا با طلوع خورشید، میزان روشنایی نمایشگر گوشی به میزان قبلی خود بازمیگردد.
سوییچ به حالت همگامسازی دستی در هنگامی که شارژ باتری رو به اتمام است
ماژول همگامسازی خودکار به اپلیکیشنها این اجاره را میدهد که به صورت اتوماتیک دادههای خود را در پسزمینه گوشی همگامسازی کنند. البته این ماژول موجب مصرف انرژی بسیاری از باتری گوشی میشود در نتیجه غیرفعال کردن این ویژگی سبب میشود که شارژ باتری گوشی بیشتر حفظ شود. شما میتوانید با استفاده از یکی از اپلتهای موجود در Tasker ویژگی همگامسازی خودکار را در حالتی که باتری گوشی رو به اتمام است را به صورت خودکار غیرفعال کنید. برای این کار مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- در ابتدا میبایست یک بازه مشخص برای میزان باتری گوشی خود تعریف کنید. در نتیجه هرگاه باتری موبایل به درصد مشخصی که از قبل در Tasker مشخص کردهاید، میرسد همگامسازی خودکار به صورت اتوماتیک غیرفعال میشود.
- با استفاده از مسیر State > Power > Battery Level یک زمینه جدید ایجاد کنید. میزان درصد باتری خود را مشخص کنید. برای مثال میتوانید تعیین کنید هرگاه باتری موبایل در محدوده 0 تا 20 درصد بود، این ویژگی فعال شود.
- حال در Tasker به مسیر Net > Auto-Sync رفته و همگامسازی خودکار اپلیکیشنها را خاموش کنید.
شایان ذکر است که میتوانید در Tasker چندین فعالیت و وضعیت را با هم ترکیب کرده و فعال کنید. برای مثال شما میتوانید علاوه بر حالت همگامسازی خودکار، تعداد دیگری از تنظیمات را غیرفعال کنید بدون آنکه نیاز باشد که یک پروفایل جدید بسازید.
خاموش کردن خودکار WiFi وقتی صفحه نمایش گوشی خاموش است
اگر علاقه ندارید که به صورت مداوم در هنگام روشن شدن WiFi گوشی، اعلان دریافت کنید میتوانید تنظیم کنید که هرگاه صفحه نمایش خاموش بود، وای فای گوشی به صورت خودکار خاموش شود.
- پس از آنکه یک محتوای جدید ساختید به مسیر State > Display > Display State مراجعه کنید. این آپشن به صورت پیشفرض خاموش است.
- حال با استفاده از Net > WiFi یک وظیفه جدید تعریف کرده و آن را روی Off قرار دهید. از این پس به محض آنکه گوشی خود را لاک کنید، وای فای گوشی به صورت خودکار خاموش شده و مجددا با آنلاک کردن گوشی، WiFi به صورت اتوماتیک متصل میشود.
اپلیکیشن Greenify برنامههای پسزمینه را هایبرنیت میکند
Greenify یک اپلیکیشن رایگان است که برنامههای پسزمینه را برای کاربر مدیریت میکند. این اپلیکیشن با استفاده از نوع و میزان مصرف شما از گوشی، نتیجه میگیرد که کدامیک از برنامهها مجاز هستند از منابع موجود در پسزمینه استفاده کنند. باید گفت این برنامه به اندازه کافی هوشمند است که آلارمها، موزیک پلیر و دیگر برنامههای مرتبط که نیاز دارند به صورت پیوسته اجرا شوند را تحت تاثیر قرار نمیدهد.
اساسا عملکرد Greenify بدین صورت است که اپلیکیشنها را به حالت هایبرنیت میبرد. پس از آنکه یک اپلیکیشن هایبرنیت شده را مجددا راهاندازی کنید، Greenify خیلی بهتر متوجه میشود که چگونه از برنامه موردنظر استفاده کنید. اگر یک برنامه به صورت درست تنظیم شده باشد حتی در حالت هایبرنیت نیز باید اعلانهای خود را نمایش دهد.
البته شما میتوانید به صورت دستی نیز تعیین کنید که برخی از برنامهها در پسزمینه گوشی کار نکنند. همچنین برخلاف برنامههای بیارزش تسک کیلر، Greenify یک اپلیکیشن ثابت شده است و میتواند عملکرد گوشی اندرویدی و البته میزان مصرف باتری موبایل را به خوبی بهبود ببخشد. شما میتوانید برای دانلود برنامه Greenify به لینک زیر مراجعه کنید:
دانلود برنامه Greenify (رایگان)
از ویژگی باتری هوشمند اندروید استفاده کنید
اگر تمایل ندارید برای مدیریت منابع پسزمینه گوشی خود از اپلیکیشنهای شخص ثالث استفاده کنید، پیشنهاد میشود از ویژگی باتری هوشمند موجود در سیستم عامل اندروید بهره جویید. تقریبا اکثر سازندگان گوشیهای اندرویدی ویژگی مصرف انرژی هوشمند را به ساختار گوشی اضافه کردهاند که سبب میشود برخی از اپلیکیشنها که به درستی اجرا نمیشوند و شارژ باتری گوشی را تخلیه میکنند را متوقف کند.
شما میتوانید در گوشیهای اندرویدی مختلف این ویژگی را با نامهای متفاوت پیدا کنید. در گوشیهایی که سیستم عامل اندروید پای یا بالاتر را اجرا میکنند، به Settings رفته و سپس از مسیر Battery > Adaptive Battery ویژگی باتری هوشمند را فعال کنید. در عوض گوشیهای سامسونگ این ویژگی را با نام Adaptive Power Saving Mode دارند.
سخن پایانی
در این مقاله برنامههایی را که با استفاده از آنها میتوانید عمر باتری گوشی هوشمند خود را افزایش دهید به شما معرفی کردیم. آیا از این اپلیکیشنها استفاده کردهاید؟ تجربیات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.