آنر 20 پرو جدیدترین پرچمدار اقتصادی بازار است اما آیا توان رقابت با یک پرچمدار نیرومند دیگر یعنی وان پلاس 7 پرو را خواهد داشت؟ در ادامه قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم.
احتمالا بسیاری از کاربران در حال حاضر سعی دارند تصمیم بگیرند کدام یک از این دو گوشی را خریداری کنند. آنر که پیشتر با حذف برخی ویژگیها از گوشیهای هواوی محصولاتی ارزان قیمت و میان رده وارد بازار میکرد، امسال با معرفی آنر 20 پرو گوشی جذابی را تولید کرده که با توجه به مشخصات فنی آن به راحتی میتواند با سایر «پرچمداران اقتصادی» موجود در بازار رقابت کند. یکی از این پرچمداران که به تازگی معرفی شده و انتظار میرود رقابت تنگاتنگی با آنر 20 پرو داشته باشد، وان پلاس 7 پرو است. ما در این مطلب به قابلیتها و ویژگیهای هردو آنها خواهیم پرداخت تا ببینیم کدام یک از این مصاف سربلند بیرون میآید؛ اما از آنجایی که هردو آنها نقاط قوت فراوانی دارند، انتخاب میان این دو کار آسانی نخواهد بود. به همین دلیل ما گوشیها را بر اساس چندین فاکتور مختلف با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد. برای مشاهده مقایسه بین سایر گوشیها میتوانید به این بخش مراجعه کنید.
فهرست عناوین مطلب:
- مقایسه گوشی های آنر 20 پرو و وان پلاس 7 پرو
- مشخصات
- طراحی
- صفحه نمایش
- عملکرد
- عمر باتری
- دوربینها
- نتیجه گیری
مقایسه گوشی های آنر 20 پرو و وان پلاس 7 پرو
مشخصات
طراحی
هر دو این گوشیها از فلز و شیشه ساخته شدند و از همین رو هر دو آنها میتوانند از دست رها شوند. وان پلاس 7 پرو به اندازه قابل توجهی بزرگتر از رقیب خود است و به دلیل صفحه نمایش خمیده و سایز بزرگش، کار با آن به خصوص با یک دست مشکلتر است. اما از طرف دیگر این گوشی ظاهر جذابتری نسبت به آنر 20 پرو دارد که به نظر میآید حاشیه اندکی در پایین صفحه نمایش آن قرار گرفته است.
علاوه بر این یک حفره بالای سمت راست پنل جلویی نیز وجود دارد که محل قرارگیری دوربین سلفی است. وان پلاس 7 پرو برای جای دادن دوربین نه از حفره و نه از ناچ استفاده کرده و در عوض به یک مکانیزم مکانیکی روی آورده است. به این صورت که وقتی بخواهید تصاویر سلفی بگیرید، دوربین به شکل پاپآپ از قاب بالای گوشی بیرون میآید. از همین رو این گوشی صفحه نمایش یکپارچه و بسیار بزرگی را به کاربر ارائه میدهد.
به نظر میرسد وان پلاس 7 پرو در مقایسه با آنر 20 پرو خمیدگی بیشتری در پنل پشتی داشته باشد و همچنین محل قرار گیری دوربین پشتی در این دو گوشی نیز کاملا با هم متفاوت است. وان پلاس تصمیم گرفته دوربین سه گانه خود را در مرکز قاب پشتی گوشی قرار دهد در حالی که آنر دوربینهایش را در حاشیه قاب گوشی قرار داده است. اگر تمامی جوانب را در نظر بگیریم برنده این قسمت وان پلاس 7 پرو خواهد بود زیرا ظاهر جذابتری دارد و یکی از زیباترین گوشیهای موجود در بازار است. اما به دلیل اندازه بزرگ آن، شاید این گوشی به مذاق همه خوش نیاید.
برنده: وان پلاس 7 پرو
صفحه نمایش
این دو گوشی در بخش صفحه نمایش کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. آنها با این که نسبت ابعاد نمایشگرهایشان با یکدیگر یکی است (19.5:9)، از پنلهایی کاملا متفاوت و با اندازههای مختلف بهره میبرند. آنر 20 پرو یک صفحه نمایش 6.26 اینچی +FullHD با رزولوشن 2340×1080 و IPS LCD دارد در حالی که صفحه نمایش وان پلاس پرو 6.67 اینچ (Fluid AMOLED) و از نوع +QHD با رزولوشن 3120×1440 است. علاوه بر این صفحه نمایش وان پلاس خمیده است در حالی که وان پلاس از یک صفحه نمایش کاملا تخت بهره میبرد. افزون بر تمامی این موارد، ذکر این نکته هم ضروری است که نرخ تازهسازی (Refresh Rate) صفحه نمایش وان پلاس 7 پرو، 90 هرتز است که با وجود اینکه مصرف باتری را بیشتر میکند، اما در عوض به شفافیت و کیفیت صفحه نمایش کمک زیادی میکند.
در طرف مقابل صفحه نمایش آنر 20 پرو با اینکه LCD است، عملکرد بسیار عالی دارد و یکی از بهترین پنلهای IPS LCD است که تا به امروز در گوشیهای هوشمند به کار گرفته شده است. اگر یک صفحه نمایش تخت میخواهید و برایتان فرقی ندارد که پنل آن +QHD است یا خیر، صفحه نمایش آنر کاملا شما را راضی نگه خواهد داشت.
برنده: وان پلاس 7 پرو
عملکرد
هر دو گوشی آنر 20 پرو و وان پلاس 7 پرو گوشیهای پرچمدار آنر و وان پلاس هستند، از همین رو انتظار میرود عملکرد بسیار عالی داشته باشند. میتوان گفت هردو آنها از این حیث شما را ناامید نخواهند کرد. از لحاظ سخت افزاری هردو آنها از پردازندههای پرچمدار بهره میبرند. آنر از کایرین 980 و وان پلاس از اسنپدراگون 855 استفاده کردهاند. علاوه بر این هردو گوشی رم بسیار زیادی دارند و از یک سیستم عامل بهینه شده بر پایه اندروید پای استفاده میکنند. لازم به ذکر است که وان پلاس 7 پرو به دلیل بهرهمندی از UFS 3.0 در بخش حافظه بهتر از رقیب خود عمل میکند.
گوشیهای وان پلاس بیشتر با عملکرد خوب سیستم عامل بهینه شده خود یعنی اکسیژن (OxygenOS) شناخته شدهاند و وان پلاس 7 پرو هم از این قاعده مستثنی نیست. اما در طرف مقابل نسخه 2.1 رابط کاربری مجیک (Magic UI) که در آنر 20 پرو استفاده شده، با وجود آنکه تعداد برنامههای نصب شده به طور پیشفرض بیشتری نسبت به اکسیژن دارد، به راحتی میتواند هر برنامهای را بدون مشکل اجرا کند چون برنامههایی که به طور پیش فرض بر روی آن نصب شدهاند آنچنان بار اضافی به سیستم تحمیل نمیکنند. مهمترین ویژگی مجیک بستن برنامههایی است که در پس زمینه در حال فعالیت هستند و باتری را هدر میدهند. افزون بر این اکسیژن و مجیک از لحاظ ظاهری نیز کاملا با یکدیگر متفاوت هستند.در مصارف روزانه، از باز کردن برنامههای مختلف و جستجو در اینترنت گرفته تا تماشای فیلم و اجرای بازیها، هردو این گوشیها با توجه به قدرت پردازش بالایشان به هیچ مشکلی برنخواهند خورد. با این وجود عملکرد وان پلاس 7 پرو در این بخش اندکی روانتر و بهتر است.
برنده: وان پلاس 7 پرو
عمر باتری
عمر بالای باتری یکی از نقاط قوت همیشگی گوشیهای آنر و وان پلاس بوده و هست. ظرفیت باتری هر دو گوشی 4 هزار میلیآمپر است و عمر باتری هر دو آنها بسیار عالی است. اما از لحاظ پایداری و میزان مصرف، باتری آنر 20 پرو عملکرد بهتری دارد. فرض بگیریم هردو گوشی را در حالت اولیه و تنظیمات کارخانه مورد استفاده قرار دهیم. در این شرایط نرخ تازه سازی 90 هرتزی وان پلاس و صفحه نمایش داینامیک آن فعال خواهند بود که در نتیجه سبب میشود مصرف باتری گوشی از حالت عادی فراتر رود.
در طرف مقابل رابط کاربری مجیک به گونهای بهینه سازی شده تا با بستن برنامههایی که در پیش زمینه در حال فعالیت هستند و یا محدود کردن سایر فعالیتهای گوشی، در مصرف باتری صرفه جویی کند. همچنین آنر 20 پرو یک صفحه نمایش +FullHD هم دارد. اگر تمامی موارد بالا را در نظر بگیرید طبیعی است که باتری آنر مدت زمان بیشتری دوام بیاورد.
با این وجود وان پلاس 7 پرو در بخش شارژ قدرتمندتر از رقیب خود عمل میکند. این دستگاه قابلیت شارژ سریع 30 وات را ارائه میدهد که بسیار سریعتر از شارژ سریع 22.5 واتی آنر 20 پرو است. البته این اختلاف آنقدرها تاثیرگذار نیست زیرا باتری گوشی آنر با وجود وات کمتر در مدت زمان 30 دقیقه تا 50 درصد شارژ میشود. متاسفانه هیچکدام آنها از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکنند.
برنده: آنر 20 پرو
دوربین ها
دوربین هر دو گوشی قادر است تصاویر بسیار زیبایی ثبت کند. اما در این قسمت نیز تفاوتهایی وجود دارد. آنر 20 پرو یک دوربین چهارگانه در قاب پشتی خود دارد در حالی که وان پلاس 7 پرو از یک دوربین سه گانه بهره میبرد. با وجود اینکه هر دو گوشی از لنزهای مختلفی استفاده میکنند، دوربین اصلی هر دو آنها از سنسور IMX586 سونی بهره میبرد. گشودگی دیافراگم آنر 20 پرو f/1.4 و وان پلاس 7 پرو f/1.6 است. این اختلاف به تنهایی معنای چندانی ندارد اما وقتی صحبت از عکاسی در محیطهای کم نور به میان بیاید، آنر قادر است نور بیشتری جذب کند، به خصوص اگر حالت شب آن را نیز فعال کنید. البته حالت شب آنر نسبت به حالت شب وان پلاس، زمان بیشتری را صرف ثبت و پردازش تصویر میکند، ولی در حالت خودکار هر دو گوشی تقریبا در هر محیطی قدرتمند ظاهر میشوند. علاوه بر این هر دو آنها دارای لنزهای تلهفوتو و واید هستند.
برنده: آنر 20 پرو
نتیجه گیری
علاوه بر مواردی که به آنها اشاره کردیم باید به این نکته هم توجه داشت که هیچکدام از این دو گوشی مقاومت چندانی در برابر آب و گرد و غبار ندارند و همچنین هیچ یک از آنها نیز دارای جک 3.5 میلیمتری صدا نیست. بلندگوی وان پلاس 7 پرو یک بلندگوی استریو با قابلیت پخش صدا Dolby Atmos است و در طرف دیگر آنر هم قابلیت پخش صدا Virtual 9.1 Surround Sound را دارد که با تمامی هدفونها و هندزفریهای بیسیم سازگار است.
با توجه به تمامی نکات ذکر شده در این مطلب، وان پلاس 7 پرو گوشی بهتری است. اگرچه آنر 20 پرو نیز انتخاب فوقالعادهای بوده و قیمت بسیار کمتری نسبت به وان پلاس 7 پرو دارد و اگر زرق و برقهای پرچمدار وان پلاس جذابیتی برایتان ندارد، آنر 20 پرو بهترین انتخاب است.
برنده: وان پلاس 7 پرو