آنر 20 پرو را شاید بتوان بلندپروازانهترین گوشی شرکت آنر تا به امروز دانست. این شرکت توانسته مجموعه کاملی از امکانات را با قیمت اندکی در این گوشی قرار دهد. در ادامه به بررسی نکات مثبت این گوشی هواوی میپردازیم.
با آنر 20 پرو، این شرکت دستگاهی با قابلیتهای بسیار خوب و با قیمت بسیار مناسب را ارائه کرده است که تقریبا قیمتی نصف سایر گوشیهای پرچمدار دارد. وقتی آنر 20 پرو را به دست بگیرید اولین موردی که توجه شما را به خود جلب خواهد کرد صفحه نمایش +Full HD زیبای آن است. این صفحه نمایش که 6.26 اینچ اندازه دارد و رزولوشن آن نیز 2340×1080 است آنقدر عملکرد خوبی دارد که در نگاه اول گمان میکنید با یک پنل اولد طرف هستید در حالی که در حقیقت صفحه نمایش این گوشی یک صفحه نمایش LED است. با وجود اینکه رنگهای تیره در این صفحه نمایش عمق بسیار خوبی دارند، اما همچنان در سطحی که مثلا یک صفحه نمایش اولد قرار دارد نیستند. با این حال سایر رنگها روشن و شاداب هستند.
آنر در ساخت 20 پرو تصمیم گرفته دوربین سلفی را داخل صفحه نمایش قرار دهد. از همین رو این گوشی مانند آنر ویو 20 یک حفره در پنل جلویی خود دارد. دوربین نیز هم اندازه با این حفره است و به راحتی در نوار نوتیفیکیشن جای گرفته و دست و پا گیر نیست. به عقیده ما از آنجایی که دوربین در گوشه بالایی صفحه قرار میگیرد و نه در مرکز آن، استفاده از نوار نوتیفیکیشن برای دوربین جلویی راه حل بهتری نسبت به ناچ است، البته همه با این حرف موافق نیستند. در ادامه قرار است بررسی نکات مثبت گوشی آنر 20 پرو را شاهد باشید.
فهرست عناوین مطلب:
- بررسی مثبت گوشی آنر 20 پرو
- عملکردی درخور یک پرچمدار
- ظرفیت بالای باتری
- طراحی زیبا
- عملکرد بسیار خوب حسگر اثر انگشت
- دوربینی برای هر شات
بررسی مثبت گوشی آنر 20 پرو
عملکردی درخور یک پرچمدار
آنر 20 پرو عملکرد بسیار عالی دارد. البته با توجه به استفاده از چیپست کایرین 980 در کنار رم 8 گیگابایتی، انتظار دیگری هم از این گوشی نداشتیم. کایرین 980 پردازنده جدیدی نیست و قبلا آن را در سایر گوشیها مانند آنر مجیک 2 که در پاییز سال گذشته وارد بازار شد دیده بودیم. این تراشه قدرت بسیار زیادی دارد و از پس پردازش هر نوع تسک و فعالیتی بر میآید. پردازندههای هواوی در طی چندین سال گذشته علاوه بر اینکه قدرتمندتر شدهاند، در مصرف باتری نیز بیشتر از قبل صرفه جویی میکنند. آنها در برخی مواقع حتی میتوانند گوی سبقت را از جدیدترین پردازندههای کوالکام هم بربایند.
آنر 20 پرو بدون لگ یا هنگ کردن به راحتی از پس انجام فعالیتهای روزمره برمیآید. با توجه به رم 8 گیگابایتی که برای آن در نظر گرفته شده این گوشی از این حیث هیچوقت به مشکل برنخواهد خورد و هرگز مجبور نیست برای باز کردن یک اپلیکیشن سایر اپهایی که در پس زمینه در حال فعالیت هستند را ببندد. گرچه در برخی مواقع این اتفاق رخ میدهد که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
بازیها بزرگترین نقطه قوت آنر 20 پرو هستند. گذشته از عملکرد فوق العاده کایرین 980 و صفحه نمایش 6.26 اینچی گوشی، در این قسمت بیشتر از همه GPU Turbo 3.0 است که به چشم میآید. این فناوری در حال حاضر تنها در چند گوشی مورد استفاده قرار گرفته که آنر 20 پرو یکی از آنها است. به لطف این قابلیت سرعت پردازش پردازنده گرافیکی گوشی بالاتر رفته و در نتیجه هنگام اجرای بازیها و برنامههای سنگین علاوه بر فریمهای بیشتر، تجربه بهتری نیز به کاربر ارائه میشود. چنین ویژگی بیشتر از همه هنگام اجرای بازیهایی مانند فورتنایت به چشم میآید.
سایر بازیها از جمله آسفالت 9 نیز در آنر 20 پرو اجرا شدند و عملکرد بسیار خوبی را از جانب گوشی شاهد بودیم. البته لازم به ذکر است که پشتیبانی از GPU Turbo 3.0 هنوز به این بازی افزوده نشده و از GPU Turbo 2.0 استفاده میکند. گرافیک این بازی آن هم برای یک صفحه نمایش 1080p در سطح خیره کنندهای قرار داشت. افزون بر این پس از چندین ساعت بازی، حرارت گوشی هم بالا نرفت. البته گوشی اندکی گرم شد اما نه خیلی زیاد. به لطف قابلیت Graphene Cooling Sheet که در آنر 20 پرو مورد استفاده قرار گرفته، حرارت گوشی همواره در سطح معقولی نگه داشته میشود. این ویژگی در هنگام خنک کردن دستگاه عملکرد بسیار بهتری نسبت به سیمهای مسی که در سایر گوشیهای هوشمند به کار گرفته میشوند دارد.
اگر نگران عملکرد آنر 20 پرو هستید چون هیچ تراشه اسنپدراگونی در آن به کار گرفته نشده و قیمتش نیز نصف قیمت هواوی پی 30 پرو است بگذارید خیالتان را راحت کنیم. این گوشی از نظر عملکرد در سطح بسیار بالایی قرار دارد و در حقیقت از همان تراشه و میزان رمی که در پی 30 پرو استفاده شده بهره میبرد، البته با قیمتی بسیار ارزانتر.
ظرفیت بالای باتری
آنر مانند شرکت مادر خود یعنی هواوی بیشتر از همه به خاطر عرضه گوشیهایی با ظرفیت باتری بالا شناخته شده است. آنر 20 پرو نیز از این قاعده مستثنی نیست. این گوشی یک باتری 4 هزار میلیآمپری دارد که امروزه آنقدرها هم زیاد به نظر نمیرسد. اما عملکرد آن با توجه به این که این باتری توان مورد نیاز یک صفحه نمایش +Full HD را تامین میکند، تحسین برانگیز است. تقریبا با یک بار شارژ کامل میتوان حداقل به مدت یک روز کامل و شاید بیشتر از گوشی استفاده کرد. هنگام بررسی، پس از یک روز استفاده و پس از آنکه صفحه نمایش بیش از 5 ساعت روشن بود، گوشی هنوز بیشتر از 50 درصد شارژ داشت.
اگر در گذشته از یک گوشی هواوی یا آنر استفاده کرده باشید، عمر باتری آنر 20 پرو برایتان آنقدرها هم غیرمنتظره نخواهد بود. این امر در این گوشیها بیشتر از همه به خاطر استفاده از رابط کاربری اختصاصی هواوی یعنی EMUI است. این رابط در همه حال نهایت سعی خود را میکند تا با بستن برنامههایی که در پس زمینه باز و در حال فعالیت هستند، عمر باتری گوشی را افزایش دهد. این کار برای اکثر کاربران مشکل ساز نیست اما آن دسته از افراد که به نوتیفیکیشنهایشان وابسته هستند علاقهای به استفاده از این رابط کاربری ندارند زیرا دیگر نوتیفیکیشینی برایشان ارسال نخواهد شد.
اما باتری آنر 20 پرو واقعا عملکرد بینظیری دارد و حتی این امکان را به کاربر میدهد تا در صورت تمایل از بسته شدن برنامههایی که در پس زمینه فعال هستند جلوگیری کند. اگر به دنبال گوشی هستید که از نظر عمر باتری بتواند هواوی پی 30 پرو را شکست دهد، سراغ این گوشی نیایید. در غیر این صورت عملکرد باتری شما را راضی نگه خواهد داشت.
طراحی زیبا
اگر آنر در ساخت گوشی و در مقایسه با سایر رقبا یک فاکتور را به بهترین شکل ممکن اجرا کند، آن کیفیت ساخت گوشیهای هوشمند خود است. با وجود اینکه آنر 20 پرو یک گوشی ارزان قیمت به حساب میآید، اما اگر آن را به دست بگیرید احساس میکنید یک گوشی گران قیمت و لاکچری را در دست دارید. به لطف طراحی هولوگرافیک پویا (Dynamic Holographic Design) که آنر در سال جاری آن را اجرایی کرده، این گوشی با وجود اینکه اندکی ضخیمتر شده اما همچنان از شیشه در قسمت پشتی خود بهره میبرد و از همین رو 20 پرو از لحاظ ظاهری رقیبی سرسخت برای سایر گوشیهای هم رده خود است.
قسمت پشتی گوشی بسته به نحوه تابش نور رنگهای مختلفی را از خود ساطع میکند. این ویژگی را قبلا هم در گوشیهای آنر دیده بودیم. برای اولین بار چهار سال پیش در آنر 8 از این قابلیت استفاده شده بود. با این وجود آنر در این گوشی این فرایند را بهینه کرده و به نوعی به آن جلا بخشیده است. گوشی آبی فانتوم وقتی که در معرض تابش نور قرار نمیگیرد، آبی رنگ است اما به محض اینکه نور به آن برخورد میکند، سبز رنگ شده و زیبایی خاصی به آنر 20 پرو میدهد. علاوه بر این رنگ مشکی فانتوم نیز بسیار زیبا است با این تفاوت که هنگام تابش نور به جای سبز، رنگ بنفش را ساطع میکند.
آنر خمیدگی پنل پشتی را در این گوشی نیز مورد استفاده قرار داده است. به همین دلیل هنگامی که آن را به دست بگیرید به راحتی در دست جای میگیرد و بسیار خوش دست است. همچنین با وجود اینکه این قسمت تماما از شیشه است، به دلیل خمیدگی آن، احتمال لیز خوردن گوشی از دست هم اندک است. البته باز هم باید مراقب باشید از دستتان رها نشود.
قابهای کناری نیز خمیده هستند و کلیدهای کنترل صدا نیز در سمت راست و بالای دکمهی پاور قرار گرفتهاند. این دکمه یک حالت مقعر دارد و علاوه بر این سطح آن نیز متفاوت است. دلیل این هم آن است که این دکمه محل قرارگیری سنسور اثر انگشت هم هست. آنر به جای قرار دادن سنسور درون صفحه نمایش که تجربه ناموفقی بوده، تصمیم گرفته همچنان از یک سنسور خازنی استفاده کند.
قسمت جلویی آنر 20 پرو تقریبا تماما توسط صفحه نمایش پوشیده شده است. حاشیههای اندکی در پایین و اطراف صفحه نمایش وجود دارند بعلاوه یک حفره در بالای سمت راست صفحه که دوربین سلفی را در خود جای داده است. از همین رو درصد نسبت صفحه نمایش به بدنه این گوشی 91.7 است که عدد بینظیری است. همانطور که قبلا هم گفتیم با وجود اینکه صفحه نمایش 20 پرو اولد نیست، اما باز هم عملکرد خیره کنندهای دارد.
عملکرد بسیار خوب حسگر اثر انگشت
تعداد زیادی از تولیدکنندگان گوشی هوشمند طی چند سال گذشته حسگر اثر انگشت را در داخل صفحه نمایش قرار دادهاند. بیشتر این نوع حسگرها عملکرد فاجعه باری داشتند. آنها عملکرد کندی دارند، در بیشتر مواقع هیچ واکنشی از خود نشان نمیدهند و نمیتوان به آنها اتکا کرد و علاوه بر این پیدا کردن محل قرار گیری سنسور اثر انگشت بر روی صفحه نمایش نیز کار مشکلی است. برخی از این تلفنها از حسگرهای دقیقتر و بهتری بهره میبرند اما بازهم میتوان به طور قطع گفت تقریبا تمامی حسگرهای اثر انگشت زیر صفحه نمایش عملکرد ناامیدکنندهای داشتند. از همین رو آنر تصمیم گرفته به جای قرار دادن سنسور در زیر پنل نمایش از یک سنسور خازنی در حاشیه کناری گوشی استفاده کند. البته مشخص نیست آنها این کار را برای صرفه جویی در هزینهها یا به دلیل عملکرد بد سنسورهای زیر صفحه نمایش انجام دادند ولی در هر صورت تصمیم درستی گرفتهاند.
در بررسیهای انجام گرفته، حسگر اثر انگشت عملکرد بسیار خوبی دارد و تقریبا هر بار بدون مشکل اثر انگشت را تشخیص میدهد. البته از آنجایی که سنسورهای اثر انگشت هواوی همواره دقت و سرعت بالایی دارند، انتظار دیگری نیز از سنسور اثر انگشت آنر 20 پرو نداشتیم. علاوه بر این قراردادن آن بر روی دکمه پاور نیز حرکت هوشمندانهای است زیرا از این طریق میتوانید همزمان با روشن کردن صفحه نمایش قفل صفحه را نیز باز کنید.
دوربینی برای هر شات
20 پرو چهار دوربین در پنل پشتی خود دارد. این دوربینها هرکدام قادر هستند انواع مختلفی از شاتها و همچنین مقادیر متفاوتی از فاصله کانونی را ارائه دهند. از دوربین اصلی که دارای یک لنز 48 مگاپیکسلی است گرفته تا لنز اولترا واید، تلهفوتو و لنز ماکرو. از همین رو دوربین این گوشی برای هر نوع تصویری که بخواهید ثبت کنید مناسب است.
لنز اصلی 48 مگاپیکسلی که بر روی آنر 20 پرو نصب شده به معنای واقعی کلمه یک دوربین عالی است و به لطف دیافراگم و تعداد مگاپیکسل بالای خود قادر است تصاویر بسیار خوبی حتی در محیطهای کم نور ثبت کند. این دوربین در مقایسه با سایر دوربینها نور بیشتری به تصاویر اضافه میکند. با این وجود هنگامی که صحبت از عکاسی در شب به میان بیاید 20 پرو به طرز عجیبی نمیتواند با پیکسل 3 رقابت کند. دیافراگم بزرگتر، تعداد دوربین و مگاپیکسل بیشتر این گوشی همچنان برای رقابت با دوربین پیکسل 3 که از قضا تنها یک عدد است، کافی نیست.
آنر در این گوشی از دوربین جدیدی استفاده کرده که پیش از این نمونه آن را در سایر گوشیها ندیده بودیم و آن لنز ماکرو است. این یک لنز 2 مگاپیکسلی است و شاید اگر آن را در کنار دیافراگم f/2.4 که از آن استفاده میکند قرار دهیم، آنقدرها جالب به نظر نرسد اما به لطف همین دوربین میتوانید عکسهایی از فاصله بسیار نزدیک بگیرید. نزدیکترین فاصلهای که این دوربین میتواند از سوژه عکاسی کند، 4 سانتیمتر است. این مقدار به اندازهای نزدیک به سوژه است که با استفاده از آن میتوانید از یک برگ روی درخت عکاسی کرده و افکتهای بوکه را نیز در تصویر داشته باشید.
آنر در قسمت دوربین گوشی یک حالت اختصاصی به نام Macro Mode را به لنز ماکرو اختصاص داده است. همچنین یک حالت دیگر به نام Aperture Mode نیز وجود دارد که به کمک آن میتوانید بوکه را به شکل نرم افزاری تا f/0.95 بالا ببرید. مانند همیشه آنر حالتهای بسیار زیادی را برای دوربین گوشی در نظر گرفته است. از همین رو این گوشی نه تنها دوربینی برای هر شات در اختیار دارد، بلکه یک حالت اختصاصی برای هر مدل عکاسی نیز به کاربر ارائه میدهد. در مجموع میتوان گفت دوربین این گوشی عملکرد تحسین برانگیزی دارد و حتی میتواند جایگزینی برای یک دوربین دیجیتال باشد.
آنر 20 پرو نقاط قوت زیادی دارد. از صفحه نمایش گرفته تا عمر بالای باتری و قیمت پایین. از آنجایی که این گوشی وارد بازار ایالات متحده نمیشود، به احتمال زیاد کاربران آمریکایی حسرت آن را خواهند خورد. این گوشی قرار است در طی مدت کوتاهی وارد بازار اروپا و آسیا شود.