مقامات اماراتی قصد دارند با صرف هزینهای 100 میلیون پوندی یک شهر مریخی را شبیه سازی و در صحرای این کشور احداث نمایند. این مجموعه عظیم با وسعتی بیش از 175 هزار متر مربع بزرگترین سازه در نوع خود خواهد بود و از تکنولوژی ها و ساختمان های بسیار پیشرفتهای میزبانی خواهد کرد. نشان به آن نشان که قرار است دیوار بناهای موجود در این سازه با شنهای صحرایی و از طریق فناوری پرینت سه بعدی ساخته شوند. این مجموعه عظیم که «شهرک علمی مریخی» نام نهاده شده دارای یک بخش آزمایشگاهی و یک موزه علمی الهام بخش نیز خواهد بود.
بخش آزمایشگاهی شهرک فرصت منحصر به فردی را برای دانشمندان، مهندسین و سایر متخصصین علاقمند فراهم میکند که یک سال تمام را در آنجا زندگی کرده و به انجام انواع آزمایشات از قبیل پرورش محصولات کشاورزی و مدیریت منابع غذایی و آبی بپردازند تا بدین ترتیب میزان آمادگی خود را برای زندگی در شرایط شبیه سازی شدهی مریخ بسنجند، اتفاقی که دیر یا زود با اعزام انسان به این سیاره حقیقتاً رخ خواهد داد.
این شهر مریخی با استانداردهای یک پایگاه واقعی فضایی ساخته خواهد شد به این معنی که نسبت به شدت اشعه موجود در سطح سیاره سرخ مقاوم بوده و دارای هوابندهایی خواهد بود که فضای مجموعه را قابل تنفس نگه میدارند. در طی مدت اقامت آزمایشی یکساله، افراد حاضر در این طرح به چاپگرهای سه بعدی نیز مجهز خواهند بود تا بتوانند حتیالامکان بدون کمک گرفتن از جهان خارج، مایحتاج و لوازم مورد نیاز خود را تولید یا تعمیر نمایند.
البته بلندپروازی فضایی امارات عربی متحده به همین جا ختم نمیشود و این کشور در برنامه بلند مدت خود رویای ساخت چنین پایگاهی را روی سیاره مریخ تا سال 2117 در سر میپروراند. مقامات امارات در آیندهی نزدیک نیز پروژههای فضایی دیگری را در دست اجرا دارند که میتوان به پرتاب یک فضاپیما در سال 2020 به سمت مریخ و نشاندن یک کاوشگر روی این سیاره در سال 2021 اشاره کرد.
