GPD Pocket Mini، کامپیوتر جیبی جدیدی است که به دلیل مشخصات و ویژگی هایش رقیب دیگری در بازار ندارد. همان طور که می دانید این روزها استفاده از لپ تاپ ها بین کاربران بسیار متداول شده است زیرا قابل حمل هستند و شما می توانید آنها را هرجایی که می روید با خودتان ببرید.
اما با توجه به اندازه صفحه نمایش کوچک، لپ تاپ های کوچک گاهی نمی توانند نیازهای کاربران را برآورده سازند. مثلا کسانی که کارهای گرافیستی انجام می دهند و یا به کار تولید محصولات رسانه ای مشغول هستند، نیاز به لپ تاپ هایی با صفحه نمایش بزرگ دارند. محصولات دیگری در همین خانواده تبلت پی سی ها هستند که آنها هم طرفداران خودشان را دارند و بسیار رایج شده اند. زیرا می توانند هم به عنوان پی سی و هم به عنوان لپ تاپ مورد استفاده قرار گیرند.
لپ تاپ می تواند به صفحه کلید متصل شود. تبلت پی سی ها هم قابل حمل هستند و می توانند در شرایط مختلف مورد استفاده قرار گیرند. با این حال، اگر شما به دنبال یک کامپیوتر با تمام ویژگی ها در ابعاد کوچک هستید، هیچ کدام از این موارد نمی تواند نیاز و سلیقه شما را تامین کند.
بلکه دستگاهی به نام کامپیوتر جیبی تنها سیستمی است که احتمالا باب طبع شما خواهد بود. این رایانه های کوچک با ویژگی های کامل، دقیقا مشابه سیستم های بزرگ کامپیوتری هستند اما در جیب شما جای می گیرند. نام تجاری محبوب این محصولات GPD است. این دستگاه های جیبی برای مقاصد مختلف طراحی می شوند. قبلا هم در بازار از این نوع محصولات داشته ایم مثلا GPD WIN که یک سیستم کامپیوتری فوق العاده ولی کوچک بود و با آخرین سیستم عامل یعنی ویندوز 10 کار می کرد.
امروز قصد داریم نگاهی دقیق تر به محصول دیگری از این سری محصولات داشته باشیم. می خواهیم GPD Pocket Mini را به شما معرفی کنیم.
مشخصات GPD Pocket Mini
OS: Windows 10 Home 64-bit
CPU: Intel Atom Z8750
RAM: 8GB
Storage: 128GB eMMC
Display: 7 inches IPS (1,920 × 1,080) with Gorilla Glass 3
Wireless connectivity: 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1
Interfaces: USB 3.0, USB 3.0 Type-C, micro HDMI, 3.5mm audio jack
Battery: 7,000mAh
ابعاد این سیستم جیبی 180 × 106 × 18.5 میلیمتر و وزن آن تنها 480 گرم است. باتری 7000 میلی آمپر ساعتی دارد و صفحه نمایش آن تنها، 7 اینچ است.
طراحی ظاهری سیستم و محتویات جعبه آن
در داخل جعبه این سیستم، خود دستگاه، یک عدد کابل USB Type-C، یک عدد سری شارژ، هدفون، محافظ صفحه نمایش، کتابچه راهنمای کاربر، و دو عدد محافظ برای پوینتر دستگاه وجود دارد.
کلید های مختلفی در این سیستم برای اهداف مختلف طراحی شده است که در دفترچه راهنمای آن توضیحات خوبی داده شده است. نحوه عملکرد کلیدهای مختلف به خوبی برای کاربران در دفترچه نوشته شده است و کاربران می توانند از آن استفاده کنند.
قاب پنل بالای GPD Pocket Mini هیچ آرم و لوگویی ندارد. البته این را باید بگوییم که خیلی از تولید کنندگان چینی توجه خاصی به طراحی آرم ندارند. بدنه دستگاه از جنس منیزیم ساخته شده و روکش آلومینویم دارد، به همین دلیل سنگین است.
سمت چپ سیستم خالی است. در عکس نمای خوبی از تصویر نشان داده شده است. به نظر می رسد ظاهر سیستم خیلی خوب است.
در سمت دیگر سیستم ورودی های USB Type-C، میکرو HDMI، جک صوتی 3.5 میلی متری و پورت USB 3.0 قرار دارد. به علاوه، سیستم تهویه هم همان جا قرار دارد.
قسمت پشت سیستم هم خالی است. قسمت جلوی سیستم هم محلی برای باز کردن صفحه نمایش طراحی شده است.
به طرز شگفت انگیزی، قسمت پانل پایین از جنس فلز ساخته شده است و چهار rubber به آن متصل است. تنها چیزی که شاید شما هم در طراحی ظاهری آن خوشتان نیاید، محل قرارگیری اسپیکر سیستم است. بهتر بود فن را در آن قسمت قرار می دادند و بلندگو در یکی از دو طرف قرار می گرفت. حالا می توانید برخی اطلاعات مربوط به محصول و همچنین آرم شرکت را مشاهده کنید.
صفحه کلید کوچک GPD Pocket Mini
وقتی که با یک کامپیوتر جیبی 7 اینچی کار می کنید، منطقی نیست که یک صفحه کلید استاندارد و بزرگ داشته باشید. GPD Pocket Mini دارای یک صفحه کلید واقعا جالب است. قسمت کلیدزنی در صفحه کلید دارای عمق کمتری است، اما کل صفحه کلید کوچکتر است. رنگ آبی track point در صفحه کلید به خوبی کار می کند و بسیار کمک کننده است. هرچند که شما نمی توانید از طریق آن کار زیادی انجام دهید، این ویژگی برای یک کاربر معمولی کافی است. با این حال، در مقایسه با لپ تاپ های معمولی، تفاوت هایی وجود دارد.
دکمه پاور در گوشه سمت راست بالا قرار دارد. پس آنرا با کلید backspace اشتباه نگیرید. کلید backspace در ردیف پایین تر قرار دارد. caps lock بسیار کوچک تر از سایز معمول اش است ولی بدون هیچ مشکلی فشرده می شود. چند کلید دیگر که در سمت راست پایین سمت راست قرار می گیرند، ممکن است در ابتدا باعث سردرگمی شما بشوند ولی کم کم به راحتی با آنها کار می کنید.
سخت افزار و عملکرد GPD Pocket Mini
به طور مختصر در قسمت مشخصات، اطلاعات سخت افزاری سیستم ارائه شد. این سیستم یک سیستم Apollo Lake CPU نیست. بلکه از فناوری full-blooded Atom Z8750 استفاده می کند. این بدان معنی است که مزایا و معیارهای بالاتری نسبت به سیستم های Apollo Lake CPU دارد. علاوه بر این، دارای 8 گیگابایت حافظه RAM است. بسیاری کاربران فکر می کنند که این حافظه مورد نیاز نیست و تصور می کنند برای چنین سیستمی رم 4 گیگابایتی نیز کافی است. البته داشتن حافظه رم کمتر به این معنی نیست که ما نیازی به پاک کردن برنامه ها از حافظه داریم بلکه حافظه بزرگتر به این معنی است که بیشتر برنامه های باز شده به صورت همزمان به راحتی کار می کنند و یا برگه های بیشتری را می توان به صورت همزمان در مرورگر باز کرد.
در مورد حافظه ذخیره سازی این سیستم باید بگوییم، این سیستم دارای حافظه 128 گیگا بایتی است و از SSD استفاده نمی کند. ما می دانیم که eMMC از SSD استفاده می کند تا در هنگام خواندن یا نوشتن منجر به افزایش سرعت در SSD و سایر حافظه های داخلی بشود.
بقیه ویژگی ها نیز قابل توجه هستند. GPD Pocket Mini دارای یک صفحه نمایش 7 اینچی IPS با رزولوشن کاملا HD است. این صفحه نمایش لمسی است!
این رایانه جیبی از شبکه های مختلف وای فای پشتیبانی می کند، به شما امکان می دهد که شبکه اینترنت خودتان را نیز بسازید. به طور کلی، شما مشکلی با این سیسم در اتصال به اینترنت نخواهید داشت.
تمام پورت های USB این سیستم نسخه سوم هستند. یکی از آنها یک رابط Type-C را فراهم می کند. و در نهایت، با توجه به ابعاد و وزن این سیستم طراحی شده اند تا در جیب شما جای بگیرد. اما این سنگین تر از بسیاری از تبلت های 8 و 10 اینچی است. پردازنده چهار هسته ای Atom x7-Z8750 یک پردازنده خوب است که با کارت گرافیک همراه است، Intel HD Graphics 405 دارای سرعت 600 مگاهرتز است.
این تراشه را می توان بر روی یک سیستم Teclast Tbook 16 Power نیز مشاهده کرد.
این سیستم در مقایسه با GPD WIN، که به پردازنده Atom x7-Z8700 مجهز است، تفاوت بسیار کمی دارد. در ارزیابی و امتیاز دهی Quest X امتیاز GPD WIN در حدود 2829 امتیاز بود ولی این سیستم با تفاوت جزئی توانسته است امتیاز 2436 را کسب کند. این نتیجه نزدیک، محصول Teclast ذکر شده است.
جمع بندی
در واقع، این سیستم یک لپ تاپ کوچک با اندازه فوق العاده خوبی است. چنین دستگاه هایی معمولا به عنوان کامپیوترهای فوق العاده قابل حمل و نقل یا (UMPC) نامیده می شوند. به این دلیل این سیستم GPD تا الان هیچ رقیبی در بازار نداشته است.
سیستم آنبورد، صفحه نمایش با عملکرد عالی، سخت افزار خوب و نهایت سیستم نرم افزاری به روز و خوب در کنار ظاهر خوبی که دارد، باعث شده این سیستم کیفیت خوبی داشته باشد. هم چنین این سیستم با همه امکاناتی که دارد قیمت مقرون به صرفه ای نیز دارد. شما با پرداخت 500 دلار یا کمتر از آن می توانید یک کامپیوتر کامل را که در جیب تان قرار دهید.