از زمانی که مایکروسافت محصول خود با عنوان هولولنز را معرفی کرد، از آنها هم به عنوان وسیله ای برای بازی های محیطی و یک دستیار کاربردی برای محیط های کاری یاد کرده است. حرفه ای ها همین الان هم از واقعیت افزوده استفاده میکنند. به عنوان مثال مهندسان ساختمان از آن برای تجسم نقشه سازه استفاده می کنند و جراحان ارشد این تکنولوژی را در جراحی مغز امتحان کرده اند.
اینها نرم افزارهای اولیه بودند اما شرکت اسکوپیز (Scopies) به تازگی پلتفرمی برای هلولنزها نوشته که مخصوص جراحی ستون فقرات می باشد.
روش کار پلتفرم مسیریاب هولوگرافی (Holograophic Navigation platform) آنطور که اسکوپیز این محصول را نام گذاری کرده، اینگونه است که از طریق هولولنزهایی که پزشک در طول عمل جراحی از آن استفاده می کند واقعیت افزوده را به صورت لایه ای روی بدن بیمار نشان میدهد. جراحان میتوانند مسیر پیچ ساقه و با استفاده از حرکات، نمایش مجازی را مانند یک HUD یا نمایشگر فرا نما تنظیم کند تا شماره هایی که مهم هستند را در مسیر دید نگه دارند.
به وضوح بالا رفتن دقت تکنولوژی حساس به موقعیت سه بعدی اسکوپیز موجب کمتر شدن زمان جراحی و همچنین ریسک جراحی را کاهش خواهد داد. همچنین استفاده از تکنیک واقعیت افزوده ریسک در معرض تابش قرار گرفتن به خاطر شیوه فعلی جراحی ستون فقرات یعنی فلوروسکوپی را نیز کاهش می دهد.
همانطور که از یادداشتها پزشکان متوجه شدیم، استفاده از هد ست های بدون سیم هولولنز بسیار سبک تر و تنظیم آن آسان تر از هد ست های واقعیت های افزوده قبلی بود. اما اینکه یک کمپانی خصوصی دیگر روی سیستم AR مایکروسافت سرمایه گذاری کرده نشان دهنده گامی رو به جلو برای ارتقا این تکنیک و استفاده از آن برای مصارف حرفه ای است.