رمز عبور یک سیستم یکی از مسایلی است که کاربران با آن درگیر می شوند. همان طور که می دانید آیفون X قرار است با فناوری جدید تشخیص چهره، به بازار بیاید. اما خبر داغ تر این است که یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه بوفالو در حال حاضر ابزار جدید بیومتریکی را ساخته اند که می تواند شما را از روی اندازه قلبتان بشناسد. این سیستم از اندازه و ابعاد قلب شما به عنوان سیستمی برای تشخیص هویت تان استفاده می کند و با کمک آن می توانید قفل گوشی خود را باز کنید و یا وارد سیستم کامپیوتری تان شوید.
به جای وارد کردن رمز عبورهای قدیمی یا وارد کردن اثر انگشت و اسکن چهره، این بار با قلبتان وارد گوشی همراه تان می شوید. امنیت فناوری بیومتریک راه های تازه ای را در این مسیر گشوده است. راه آینده این مسیر جالب و هیجان انگیز است. ابتدا با اثر انگشت شروع شد و بعد سراغ اسکن شبکیه و تشخیص چهره رفت و حالا اسکن قلب شما!
این موارد تحت عنوان امضای بیولوژیکی شناخته می شوند و باید باور کنیم که هر امضا بیولوژیکی برای هر فردی روی کره زمین منحصر به فرد است.
حتی بوی بدن شما هم منحصر به فرد است و فناوری بیومتریک توانسته در این حوزه نیز سیستم شناسایی مبتنی بر بوی بدن، را نیز طراحی کند. در اصل همه اندام های بدن شما منحصر به فرد است و تمامی آنها می تواند به عنوان روش هایی برای شناسایی شما مورد استفاده قرار گیرد و می تواند به عنوان یک رمز عبور شخصی باشد.
در سال 2014 شرکت Nymi یک سیستم مبتنی بر قلب و مبتنی بر سیستم بیومتریک طراحی کرد که سیگنال الکتروکاردیوگرام فرد را با استفاده از یک دستبند که می توانست ریتم قلب را ردیابی کند، شناسایی می کرد.
در حال حاضر محققان دانشگاه بوفالو بیومتریک قلب را یک گام به جلو برده اند و سیستمی ایجاد کرده اند که از یک رادار داپلر برای شناسایی شکل و اندازه منحصر به فرد قلب فرد استفاده می کند.
ونیا ووکس، نویسنده اصلی این مطالعه جدید می گوید: «هیچ دو نفری، قلب های مشابهی ندارند. قلب افراد تغییر شکل نمی دهد، مگر اینکه آنها از بیماری قلبی جدی رنج ببرند.»
این سیستم هشت ثانیه زمان نیاز دارد تا هندسه منحصر به فرد و ریتم قلب فرد را ضبط کند و سپس می تواند به طور مداوم حضور کاربر را نظارت کند و می تواند به صورت پیوسته هویت فرد را بدون هر گونه تماس فیزیکی با وی در محدوده زمانی معینی شناسایی کند.
توانایی سیستم برای باز شناسی مجدد کاربر به طور غیرمستقیم باعث می شود که سیستم کمی امن تر از یک فرایند معمولی عمل کند و فرد می تواند به صورت راحتی وارد سیستم شود. سیستم هایی که تنها یک بار هویت فرد را تایید می کنند به راحتی می توانند به خطر بیفتند، اما سیستمی که به طور پیوسته کاربر را تأیید هویت می کند، بسیار پیچیده تر است. این تیم ادعا می کند که سیستم رادار از نظر بهداشتی و سلامت مشکلی ندارد زیرا قدرت سیگنال بسیار پایین تر از Wi-Fi معمولی است.این تیم می گوید:
«ما در محیط اطراف مان با امواج وای فای زندگی می کنیم و سیستم جدید حتی از این امواج هم امن تر است. حدود 5 میلی وات، حتی کمتر از 1 درصد تشعشعات تلفن های هوشمند با فرد برخورد خواهد کرد.»
در یک مطالعه آزمایشی با 78 نفر، سیستم اسکن قلبی با دقت متعادل 98.61 درصد و نرخ خطای برابر با 4.42 درصد به خوبی عمل کرد.
تیم تحقیقاتی اعلام کرده است که ادامه توسعه بیشتر این تکنولوژی شامل کوچک سازی سیستم می شود تا بتوان آن را به صفحه کلید کامپیوتر یا تلفن هوشمند نصب کرد. سیستم کنونی همچنین امکان نظارت بر فرد را تا فاصله 30 متر (98 فوت) فراهم می کند، که محققان پیشنهاد می کنند می توانند در شناسایی افراد در فرودگاه از آن استفاده کنند.
این تیم در ماه آینده در MobiCom، کنفرانس مطبوعاتی را در این زمینه برگزار خواهد کرد.